Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 300
.... не съм предполагала че някой влиза да се къпе в собствената си баня с джапанки.
...

Ами ужасно гадно е да стъпиш с боси крака на ледените плочки. При нас е топло, но банята не е с подово, нямаме и от ония гумирани стелки в банята, и затова обувам чехли, не ми е хрумвало дори боса да вляза да се къпя.
Да не говорим за плъзгането по плочките, че можеш да се пребиеш  Wink

# 301
  • Варна
И аз се къпя с джапанки, така свикнах преди доста години и така си карам. Иначе все се страхувах да не се подплъзна.

# 302
И аз се къпя с джапанки, така свикнах преди доста години и така си карам. Иначе все се страхувах да не се подплъзна.

Винаги с джапанки , без значение къде !

# 303
Хи хи. Аз това с шишето го разбрах от свекървата, а тя пък от нейна позната, която работи в пицария. Аз определено нямаше да се сетя иначе  Laughing

# 304
Искам да помоля, ако някой знае хитринка за по-лесно изчистване на цедка на сокоистисквачка да я сподели... Много ме изнервя изобщо цялото миене на сокоистисквачката.  Имам и сокоистисквачка на робота и отделна, но миенето си а ужас.
[/quote]

За по-лесно и бързо миене на цедката на сокоизтисквачка ползвам четка за тава - едни кръгли, малки с твърд косъм.
С такава четка, но с по-голяма дръжка мия и мивката в кухнята - без или с препарат/ако има блажнина/. Щадя си кожата на ръцете.  Grinning

Замразени печени чушки с обелките беля, като още неразмразени ги обливам с течаща топла вода от чешмата - обелката направо се съблича сама.  Wink

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 17:48 от benche

# 305
  • София
Ще опитам, мерси   bouquet

# 306
И друго, което се сетих.

На пара /в кошничките за варене на пара/ зеленчуците се варят по-бързо и са по-здравословни.

Содата-бикарбонат обира добре мръсотията от плодове и зеленчуци. Ползвам задължително за измиване на лимоните преди да стържа обелката за сладкиши.

Със спрей-пяна за почистване на монитори + микрофибърна кърпа се чисти бързо ПДЧ от петна от пръсти.

# 307
Някоя мама в темата беше споменала, че гъби се мият по-лесно като се поръсят с брашно. Сега мих и наистина става много лесно и бързо. Мерси  Hug

# 308
# 309
Много полезна тема,следя я с интерес.
Правя топчета за супа топчета с ей такъв шприц:
http://storage3.album.bg/2f6/dscn1543_8458d_7597711.jpg
много бързичко става и без много цапане на ръцете.

# 310
Това за топчетата ще го пробвам, ама какъв накраиник слагаш не стават ли много малки?

# 311
Това за топчетата ще го пробвам, ама какъв накраиник слагаш не стават ли много малки?
Не слагам накрайник,самия отвор на шприца е доста широк и стават нормални топчета.

# 312
  • Вече в моята си приказка...
Съвсем скоро разбрах, че за да изчезне неприятния оранжев цвят при рендосването на морковите на рендето от робота или пък от обикновенното ренде, при измиване на същите е добре да се натъркат с олио и след това се изплакват и с веро /или измиващият препарат, който ползвате/. Маха се наистина!

П.П. Става дума за пластмасовите рендета, де! Да си уточня!

# 313
аз топчета се научих да правя бързо от както гледах едно предаване по Нова ТВ, където Бай Данчо готви и той показа как прави топчетата, взема кайма и я оформя като кебапче, после слага това кебапче върху пръстите на лявата си ръка, откъсва си парче и само завалва върху дланта на лявата ръка, стават много много бързо и еднакви, аз обикновенно имах проблем че не можех да направя еднакви топчета, но последния път се справих блестящо (дано сте ми разбрали сложното обяснение, ако трябва ще потърся и предаването в нета)  Peace

# 314
хартия за печене или алуминиево фолио - слагам в/у решетката на фурната
така пека пици;баници и производни;картофи и всичко което е полуфабрикат
спестявам търкането на тави  Party

Общи условия

Активация на акаунт