Хитрини за пестене на време!

• 95 931
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
  • под кривата круша
Супер! Много благодаря.

# 481
  • Бургас
Сгънатия употребяван памперс преди да отиде в коша обира прах от пода, особено по кьошетата.

# 482
Фантастична тема! За да не е празен запис, ще напиша някои неща, които ми идват първо наум:

- пазарувам в платнена торбичка, купена от Пикадили, която се сгъва и има цип, така че да е компактна за дамската чанта. освен че е екологично, вкъщи не се чудя къде да прибирам и държа излишни найлонови пликчета.
- ако на сушилката съдовете са изсъхнали, слагам една кърпа до мивката и там поставям новоизмитите съдове. така вторите не намокрят първите и мога да прибера първите, без да ги суша, при първа възможност (сложно ли го обясних)
- държа всички неща за маникюр и педикюр на едно място, за да не се налагам да ги събирам и търся, когато ще ги ползвам
- лакирам се винаги преди да заспя, докато гледам нещо по тв или дори чета на детето в леглото. имам си спрей за бързо съхнене и съм свикнала да си пазя пръстите преди заспиване. не губя време да ги чакам да съхнат никога.
- правя голямо количество мюсли в един буркан, като купувам микс от ядки и семена, добавям млени сурови ядки, сушени плодове и евентуално трици. вечер няколко лъжици от този микс слагам в купа с прясно мляко и пускам в МВ. те остават там до сутринта - готова закуска за детето. нужно е само да се стопли леко и да се подслади с мед. здравословно и бързо.

# 483
  • София
- правя голямо количество мюсли в един буркан, като купувам микс от ядки и семена, добавям млени сурови ядки, сушени плодове и евентуално трици. вечер няколко лъжици от този микс слагам в купа с прясно мляко и пускам в МВ. те остават там до сутринта - готова закуска за детето. нужно е само да се стопли леко и да се подслади с мед. здравословно и бързо.

Не съм много сигурна, че съхранението на прясно мляко (особено затоплено преди това) извън хладилник е много здравословно.

# 484

Не съм много сигурна, че съхранението на прясно мляко (особено затоплено преди това) извън хладилник е много здравословно.

Със сигурност не е  Peace
А и след като е предварително приготвена сухата смес не мисля,че ще отнеме кой знае колко време да се направи тази процедура сутринта  Thinking

# 485
Мляко извън хладилника за една нощ не е никакъв проблем. Ако е твърде топло, просто го прибирам. Всички сме ужасно чувствителни при най-малкото разваляне на мляко, но с този тип приготвяне не е имало проблем.   Thinking Сутринта не може да се направи, защото овесените и други ядки остават жилави. През нощта киснат и стават мекички и приятни.

# 486
Мляко извън хладилника за една нощ не е никакъв проблем. Ако е твърде топло, просто го прибирам. Всички сме ужасно чувствителни при най-малкото разваляне на мляко, но с този тип приготвяне не е имало проблем.   Thinking Сутринта не може да се направи, защото овесените и други ядки остават жилави. През нощта киснат и стават мекички и приятни.

Добре...а не могат ли да киснят в хладилника през нощта/така както си е в купичката/ ,а сутринта само да се стоплят  newsm78

# 487
Сигурно могат, но навсякъде съм го чела в топло мляко.
Пак казвам - от години приготвям два-три пъти седмично такава закуска. Нито веднъж млякото не се е разваляло за една нощ. Ако е жега, просто го оставям да кисне от по-рано вечерта и преди да легна, го прибирам в хладилника. При това става въпрос главно за домашно прясно мляко, без консерватни и стабилизатори.  Peace
Между другото в селото, в което имаме къща, бабата, от чиято крава от три години взимаме мляко, не държи млякото в хладилник, а в хладен коридор и в отворен съд дори. Бабата е над 80 години, здрава и надявам се здрава още дълги години. Не разбирам защо да не е здравословно държането на мляко извън хладилник за кратко време.

# 488
Млякото не може да прокисне с добавените продукти за няколко часа,
но за два дни - със сигурност.

# 489
Ако е на хладно място, нищо му няма на млякото, и два дни нищо няма да му стане, ако се свари преди това.
Яйцата също - баба ми е събирала яйца от целия март за великден в една тенджера в килера, не е било особено хладно там, ама нищо им няма на яйцата, пък цял месец са стоели някои.
То баба ви все хладилник е имала за млякото  Grinning

Аз като вземам домашно прясно мляко, го сварявам вечерта и понеже е топло да го прибирам в хладилник, цяла нощ го оставям навън и го прибирам сутринта, още нямам вкиснало мляко.

# 490
Яйцата няма никакъв проблем да стоят на хладно, до 18 по Целзий и месец.

# 491
  • Враца
момичета, незнам дали въпросът е за тази тема, но във всеки случай ако ми отговорите ще ми е то полза  Peace

наскоро ми казаха, че праховете за цветно пране пречат да се смесват цветовете ако перете напримар жълто със синьо пране на до 40 градуса.

вярно ли е това? ако да- какъв прах ми препоръчвате?
аз ползвам цветоулавящи кърпички, но са скъпи и ако това за прахът е вярно, е добър вариант. Peace

мерси!  bouquet

# 492
Аз пера с един прост Рекс за цветно, на 40 градуса и имам дрехи на детето, които са на райе, най- ясно се сещам пижамата му - тъмнонаситено червено райе с бяло райе, прани няколкократно без никакви последствия, имам и бели тениски с цветни ръкави примерно или надписи, нямам проблеми.

# 493
И аз пера с течен Рекс или Первол на 30 или 40 градуса....нямам обезобразени дрехи.
Само веднъж едно розово боди стана леко лилаво,защото вътре е имало някаква нова тъмна дреха,която е пускала по принцип.
Нали ги знаете тези,които пускат и водата става черна направо  Sick

Но иначе стандартните ни дрехи,които са си изпитани не са правели фалове на светлите.

Но като цяло избягвам да смесвам.

Детските са светли и си ги пера отделно от нашите,които са 99% черни  Laughing
Но аз не пера всеки ден и се събират достатъчно детски и наши за две отделни перални като реша да пера вече  Peace

# 494
  • Враца
благодаря ви за отговорите   bouquet

и аз не смесвам по принцип, но кагота имам 1 дреха от цвят за пране, не въртя пералнята само за нея.. а пък на ръка няма смисъл да пера.
затова поне веднъж в седмицата пускам шарена пералня Grinning

Общи условия

Активация на акаунт