Хитрини за пестене на време!

• 95 928
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
благодаря ви за отговорите   bouquet

и аз не смесвам по принцип, но кагота имам 1 дреха от цвят за пране, не въртя пералнята само за нея.. а пък на ръка няма смисъл да пера.
затова поне веднъж в седмицата пускам шарена пералня Grinning

Няма проблем,стига дрехата да не е от тези пускащите цвят  Laughing  Peace

# 496
  • Враца

Няма проблем,стига дрехата да не е от тези пускащите цвят  Laughing  Peace

Laughing Laughing Laughing

# 497
вечер няколко лъжици от този микс слагам в купа с прясно мляко и пускам в МВ. те остават там до сутринта - готова закуска за детето. нужно е само да се стопли леко и да се подслади с мед. здравословно и бързо.

Съжалявам, че и аз, като една черна станция ще се включа, но:

•Мляко в комбинация със зърнена закуска, приготвено в такава фурна, води до преобразуването на аминокиселините във вредни продукти;
Източник: Микровълновата фурна - приятел или враг в кухнята http://www.bb-team.org/articles/3727_mikrovalnovata-furna-priyat … ata#ixzz1KwC44e3V
Всеки има право да избира сам храната си, да я приготвя, както реши и да я консумира както реши, стига изборът му да е информиран и да не заблуждава четящите го!

Извинете за спама!

# 498
  здр.,предлагам ви някои от моите домашни хитринки:1 за да не люти лука преди нарязване се слага за 2-3 мин. във фризера. 2 за да се отмирише ножа от лук и чесън прекарвам острието няколко пъти през суров картоф. 3 месото ако е леко замразено се реже много лесно. 4 а за да е по-вкусно и много крехко ,освен любимите подправки наливам......ракийка. 5 домашен препарат за прозорци(знам го от хигиенистка)в леген с вода се слагат няколко прашинки калиев перманганат до получаване на светло розова течност. 5

# 499
  здр.,предлагам ви някои от моите домашни хитринки:1 за да не люти лука преди нарязване се слага за 2-3 мин. във фризера. 2 за да се отмирише ножа от лук и чесън прекарвам острието няколко пъти през суров картоф. 3 месото ако е леко замразено се реже много лесно. 4 а за да е по-вкусно и много крехко ,освен любимите подправки наливам......ракийка. 5 домашен препарат за прозорци(знам го от хигиенистка)в леген с вода се слагат няколко прашинки калиев перманганат до получаване на светло розова течност. 5

За ножа и лука -ясно.
Кажи сега как да си отмириша ръцете след като съм рязала лук,че каквото и да правя,ако ще и със шкурка да ги изтрия си миришат на лук поне няколко дена  Tired
Няма,бани,няма гъби и т.н. Мириша на бабка. /добре поне,че рядко режа лук  Laughing /

# 500
За миризмата от лук по ръцете ми идва наум да се реже с ръкавици....

# 501

За ножа и лука -ясно.
Кажи сега как да си отмириша ръцете след като съм рязала лук,че каквото и да правя,ако ще и със шкурка да ги изтрия си миришат на лук поне няколко дена  Tired
Няма,бани,няма гъби и т.н. Мириша на бабка. /добре поне,че рядко режа лук  Laughing /
Намажи ги с лимон.

# 502
миризмата от лук по ръцете ,успешно се премахва като ги натриеш с мляно кафе или утайка(четох го в стара тема)

# 503

миризмата от лук по ръцете ,успешно се премахва като ги натриеш с мляно кафе или утайка(четох го в стара тема)

Ще пробвам и двете,че е много гадно така.То не е точно на лук,а на някаква остатъчна миризма на готвене  Laughing

bouquet  bouquet

# 504
Преди да режа лук,след като го обеля ,го измивам на чешмата със студена вода.Ножа също го мокря....
Нито лука люти,като се реже,нито ръцете ми после миришат на лук!   Peace

# 505
Също така ако лука се реже на открито-тераса,двор хич не люти на очите! Peace

# 506
  • Пловдив
Винаги ми люти - пробвала съм и да го мия - люти си и туй то. Ще пробвам със замравяването....

# 507
явно колкото и да го мислим ...........само робота може да ни спаси от сълзите  Wink

# 508
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз го слагам измит в леденостудена вода. Пет-десет минути.

Не люти. И не мирише.  Peace

# 509
  • София
Аз лукът го режа ,като преди да започна ,пийвам една юнашка глътка вода,без да я преглътна ,а ми стои в устата и почвам с ножа да режа лука.Не люти,интересното е,че водата в устата обира лютивината и после плюете.Това е,пробвайте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт