Хитрини за пестене на време!

• 95 928
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
хитринки
http://www.blogbaster.org/post141273465

жена приготвя детето си за училище за 5 мин

Страшно е забавно, много ме развесели! Трябва да почна и аз да тренирам.

# 541
  • Бургас
Оцет и сода бяха доколкото си спомням киселина и основа. Не се ли неутрализират до сол и вода ? Тоест заедно не правят нищо освен не много бурна реакция. Мисля, че поотделно приложени биха имали по-голяма сила. Нека някой химик обясни.

# 542
Видеото с китайката ме hahaha hahaha hahaha
Как цеди тази жена ябълка с ръцете си ooooh! кво ще се занимава със сокоизтисквачка ooooh!
Вместо запис-готвя винаги по три-четери неща, десетр и някаква питка.Докато съм в кухнята пералнята върти, препаратите в банята действат.
Започвам чистенето от стаите, после кухнята за приготвянето на храната и накрая банята с маски на главата и лецето Mr. Greenкакто вече сте писали.
Като се сетя нещо се допълвам Peace

# 543
Като правя уговорката, че химията ми е на ниво гимназия от преди няколко години и ползвам и Гугълче, ето какво се случва:
сода бикарбонат + оцет = натриев ацетат + въглероден диоксид + вода
NaHCO3 + CH3COOH → CH3COONa + CO2↑ + H2O

Шуптенето идва именно от изпарението на въглеродният оксид. Натревият ацетат е химично съединение, което си е вид сол, ама нали точно солта разтваря? Готварската сол е NaCl, с който обаче нищо не се отпушва Laughing или поне аз нямам такива наблюдения.
Но като цяло натревия ацетат е силно реактивен - има доста клипчета из нета за правенето на разни там домашни ракети  Mr. Green Явно там е тайната му Simple Smile

Дотук се изчерпват моите познания или  по-скоро убеждения... Дано се включи някой разбиращ   bouquet

# 544
  • София
Чудесна тема! Peace Party
Правя зеленчуков микс за супа в големи кол-ва, като смилам всичко в робота до вжелана едрина и след това прибирам във фризера в пликчета. Винаги имам под ръка готова заготовка Peace
Вода за готвене топля в ел. кана -докато приготвям заготовката на котлона- задушаване, пържене, водата е готова.
Пиле, картофи, зеленчуци пригитвям в плик - хем фурната остава чиста, хем и тавата след това не мия Flutter
Гъби чистя с брашно- слагам в плик гъбите, 2-3 лъжици брашно, разтръсквам и изплаквам. Идеално почистени са Peace
При готвене много рядко запържвам- слагам всичко сурово- хем по-здравословно, хем по-бързо, а и пак е вкусно.
За бърсане на прах през седмицата, докато гледам филма вечер, използвам от мокрите кърпички на Алекс - почистват перфектно.
В коша слагам по-големите торбички, дадени ми при покупка, така не купувам специални торби за кош Peace

# 545
Цитат

жена приготвя детето си за училище за 5 мин

Laughing
по-малко от 5 минути, за да сме точни  Peace

# 546
  • Враца
да, ама и детето съдейства. Grinning

намам личен опит, но от приятелки знам, че сутрин като ги събудиш, децата на тая възраст са доста сънени...  Laughing

# 547
Офф...
моята като я събудя сутрин и не мога да я спра  #Crazy Обикаля къщата като луда, а обличането е мисия невъзможна  Laughing
Не се бях сетила за зеленчуков микс... все отделно съм замразявала. Благодаря за идеята Мишле!

# 548
  • София
Не се бях сетила за зеленчуков микс... все отделно съм замразявала. Благодаря за идеята Мишле!
Радвам се, че мога да бъда полезна. Само да добавя, че често в микса слагам и картофи - няма никаква промяна във вкуса. защото моя позната едва ли не изпадна в потрес как съм можела да замразявам картофи #Crazy Laughing Mr. Green

# 549
  • Бургас
Радвам се, че мога да бъда полезна. Само да добавя, че често в микса слагам и картофи - няма никаква промяна във вкуса. защото моя позната едва ли не изпадна в потрес как съм можела да замразявам картофи #Crazy Laughing Mr. Green
Когато са сурови мисля, че няма проблем. Готвени картофи стават после отврат.  Sick

# 550
За готвените картофи и аз така съм чувала, добре че тях много ги обичам и никога не остават за замразяване Mr. Green Иначе съм замразявала варива, пържоли и други готвени на скарата месища (понеже аз съм бойкотирала скарата заради смрадта, барбекюто и рибата на скара са изцяло мъжка работа, за което много си обичам слънцето Heart Eyes), често за да не се дими много правим примерно 5 кила пържоли/кюфтаци/кебапи и във фризера. После само ги изкарвам от вечерта във хладилника - размразяват се и няма проблеми да се претоплят само - вкуса им е перфектен Peace

А я аз да попитам... Още от предишните жители в апартамента в тоалетната чиния има наслоявания от водата (котлени каманаци и други гадости) и изглежда като на....но. Успях за почти 2 години тук вече да постигна някакъв успех с всякакви препарати и механично търкане, но има още и много ме дразни  Close #2gunfire
Вие как се справяте с това Thinking

# 551
Аз си почиствам само с доместос, черен ли беше, кафяв ли (става дума за този специално за WC)... вечерта (обикновено веднъж седмично  Wink ) си сипвам под ръба и оставям до сутринта  Mr. Green Няма нужда от грам търкане, но моята не е достигала такова състояние, което ти описваш  Rolling Eyes

# 552
Вие как се справяте с това Thinking

Ако не си пробвала вече, вземи Кислол, излей цялата бутилка вечерта, облей навсякъде, затвори капака и на сутринта като пуснеш водата, ако все още има нещо останало, просто търкаш с четката, ще се изчисти бързо. Само с тоя препарат оправихме подобна замърсена тоалетна. Peace

# 553
Имам  питане. Искам да измия плочките в една баня, която е доста замърсена.
Но искам да напръскам с нещо и да изчакам примерно 5-6 часа и после само с вода да падне всичко от плочките и да заблестят  ooooh! много ли искам  Whistling
аз така парктикувам с фурната и ми е много улеснение ... ако някой знае изпитан препарат за фаянс и теракота да сподели

bouquet

# 554
Оцет и сода бяха доколкото си спомням киселина и основа.

карбонат

Общи условия

Активация на акаунт