Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Страхотна темичка, много полезни идеи.

Да споделя и аз туй-онуй:

1. За миене на банята, а също и терасата и гранитогреса в кухнята, използвам четка с дълга дръжка, така не клеча и не се навеждам, а и изчиствам по-бързо. Тази идея ми хрумна като бях бременна и накрая коремът много ми пречеше, но ми е в полза и до днес.
2. Прозорци се мият лесно като се напръскат с малко препарат и после се търкат с намачкани вестници.
3. Прах чистя като слагам малко препарат на лист от кухненска ролка, ползвам на Зева едни ролки дето са много дебели и с един лист изчиствам цялата секция.
4. Спанак и марули накисвам в голяма купа с вода и после изплаквам още няколко пъти в купата, докато оттам потече чиста вода.
5. Не пържа - всичко, което традиционно се пържи, може да се приготви на фурна - слагаш в тавичка и докато се пече свършваш нещо друго в къщи. Ако ни се приядат пържени картофи, отиваме в кварталната кръчма на няколко крачки от нас Laughing Laughing Laughing.

Също и аз имам мултифункционален мъж, който ми помага много Laughing Laughing Laughing. Например аз не чистя всеки ден /нямам това време/, но като се хванем с мъжа ми в някой от почивните дни, се справяме за час, най-много два, ако положението е много зле в нас. За готвенето също се редуваме. В нас не се ядат такива манджички и супи, предимно такива готвя за мене си, мъжът ми ги недолюбва, затова и не готвя за няколко дни, всяка вечер се готви колкото за вечеря, но всичко, което се готви е накълцване на продукти за 10-15 мин. и мятане в тава във фурната. Е, като порасне бебето, няма да е вече така и тогава ще готвя за няколко дни и ще замразявам.

# 736
  • на Дъждовен остров
..
2. Прозорци се мият лесно като се напръскат с малко препарат и после се търкат с намачкани вестници.

Според мен прозорците най добре се чистят с топла вода + малко оцет.  Всички препарати които рекламират за прозорци само ги замазват.  Иначе може само с алкохол, ама моя съпруг въобще не е щастлив като му спомена идета да изпозлвам 18 год малцово уиски за миене на прозорци 

# 737
  • Талант на 2012,2013 г.
Обаче аз не питам и наливам уиски. Резултатът е потресаващ. Прозорците светят и са пияни от щастие... Joy

# 738
Обаче аз не питам и наливам уиски. Резултатът е потресаващ. Прозорците светят и са пияни от щастие... Joy

А таз вълшебна смес няма ли страничен ефект за домакинята  Mr. Green

# 739
За да няма мрънкащи за алкохола ( и мен ми е жал хихи):
http://www.kamakbg.com/index.php?c=19_instrumenti-za-pochistvane … ducts&Link=21

# 740
За миене на прозорци и забърсване на огледала и витрини вече ползвам само течност за чистачки.Лятна,зимна-няма значение.....,но чисти идеално,а и излиза доста на сметка/не си я купувам специално,като си сипвам на колата си отливам в едно шише с пулверизатор/Та с нея и с микрофибърната кърпа съм готова за норматив.Идеята е от форума..........., много съм благодарна на който я е споделил  bouquet
Банята-батерии,плочки и т.н.,пръскам с оцет/предпочитам ябълков/или с разредена във вода лимонена киселина.напръсквам и после само плакна със слушалката....и всичко блести/това, го въведох,откака си прецаках  новата батерия с някакъв препарат за баня.......направо ми се ревеше после/.А,у нас водата е твърда и след всяко къпане има следи......сега вече ,не им се притеснявам...
А,марули и спанак мия в гевгир/или в едно огромно сито/......и в банята,пак със слушалката на душа/преди това само накъсвам на листенца/........

# 741
  • София
За миене на прозорци и забърсване на огледала и витрини вече ползвам само течност за чистачки.Лятна,зимна-няма значение.....,но чисти идеално,а и излиза доста на сметка/не си я купувам специално,като си сипвам на колата си отливам в едно шише с пулверизатор/Та с нея и с микрофибърната кърпа съм готова за норматив.Идеята е от форума..........., много съм благодарна на който я е споделил  bouquet

Това е страхотна идея!
Ще я изпробвам задължително.

# 742
  • Варна
Банята-батерии,плочки и т.н.,пръскам с оцет/предпочитам ябълков/или с разредена във вода лимонена киселина.напръсквам и после само плакна със слушалката....и всичко блести/това, го въведох,откака си прецаках  новата батерия с някакъв препарат за баня.......направо ми се ревеше после/.А,у нас водата е твърда и след всяко къпане има следи......сега вече ,не им се притеснявам...

Колко вода слагаш на пакетче лимонена киселина? И при нас водата е ужасно твърда и се скапвам от търкане на плочки ooooh!. Циф-ове, мифове, нищо не помага.

# 743
На око.....,но да речем,че на едно малко пакетче/мисля,че е 10гр/ ,около 150-200мл вода.За разлика от оцета,това не мирише толкова......

# 744
  • Варна
Мерси, задължително ще го пробвам  bouquet !

# 745
  • на Дъждовен остров

А таз вълшебна смес няма ли страничен ефект за домакинята  Mr. Green

Аз не пия за това не ми се свиди, виж ако беше да се добавя шоколад щеяе да е друга тема. 

# 746
  • Ямбол
хубава и полезна тема

# 747
Време е за нова тема ....

# 748
  • Не от София.
Според мен прозорците най добре се чистят с топла вода + малко оцет.  Всички препарати които рекламират за прозорци само ги замазват.  Иначе може само с алкохол, ама моя съпруг въобще не е щастлив като му спомена идета да изпозлвам 18 год малцово уиски за миене на прозорци 
Теа,включвам се само,за да ти благодаря за страхотния съвет-праха за пране за коритото на душ кабината.Светна!!!!!!!!    bouquet  bouquet  bouquet

# 749
  • на Дъждовен остров
Теа,включвам се само,за да ти благодаря за страхотния съвет-праха за пране за коритото на душ кабината.Светна!!!!!!!!    bouquet  bouquet  bouquet
Радвам се.

Общи условия

Активация на акаунт