Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчислява терминът на бременността?
Кога е подходящо да започнете да използвате шампоан и козметика при къпане на бебето?
Как се изчислява терминът на бременността, когато цикълът не е редовен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчислява терминът на бременността?
Терминът на бременността се изчислява от първия ден на последната менструация и обикновено е 40 седмици от този момент. Въпреки това, индивидуалните различия могат да доведат до вариации в изчислението. Например, лунарният месец е с продължителност 10 месеца, като всеки месец има по 4 седмици, докато календарният месец е с продължителност 9 месеца, като четири от тях са с по 5 седмици. Следователно изчисляването на термина може да бъде повлияно от използвания метод.
-
Кога е подходящо да започнете да използвате шампоан и козметика при къпане на бебето?
Обикновено използването на шампоан при къпанe на бебето може да започне, когато пъпчето е паднало, което обикновено се случва около 2 седмици след раждането. Това позволява на ранната пъпна рана да заздравее и да се предотврати възникването на инфекции. Важно е да се консултирате с педиатър или да следвате инструкциите на професионалист, за да осигурите правилната грижа за бебето. Започването на къпането на бебето с козметика е относително и зависи от предпочитанията на родителите. Някои майки предпочитат да изчакат около месец преди да започнат с шампоана, докато други започват още от първия ден. Идеалният вариант може да бъде изчакване на около една седмица, след което постепенно добавяне на шампоани, душ гелове и други козметични продукти.
-
Как се изчислява терминът на бременността, когато цикълът не е редовен?
Когато цикълът не е редовен, изчисляването на термина на бременността може да бъде по-сложно. В този случай най-добре е да се консултирате с лекар, който може да извърши ултразвуков преглед и да изчисли точния термин въз основа на размерите на бебето. Това може да предостави по-точна информация, особено когато цикълът не е редовен.
-
Какви са разликите между лунния и календарния месец при изчисляване на бременността?
-
Кога трябва да започна да правя масажи на бебето си?
Казаха ми че имало Вис Виталис около Jumbo. Но аз не помня да съм виждала
Та има или не?
Предната нощ я прекарах в оргии (поне на сън никой не забранява), тая явно ще ми тръгне на алкохол
А пък кошницата за кола си е огромна направо. Божидар се събира в нея даже. Неговата беше на Чико и супер бързо му омаля. Тая ще си откараме доста с нея. 

Но поне педиатърката ни НЕ ни изписа антибиотик, за което съм й безкрайно благодарна - дробовете са чисти, да давам сироп за кашлица и да го мажа с едно евкалиптово мехлемче, нещо за сваляне на температура, чистене на носа с физиологичен разтвор и да чакам да му мине. Нощес спахме заедно с риск и аз да лепна нещото, ако е вирусно, но иначе не искаше да спи, и днес е много по-добре, няма температура, кашля по-малко и хвърчи като изтребител наляво-надясно. Жалко, че е болен, защото навън е едно прекрасно и снежно и бихме излезли с шейната, но няма да е този уикенд.