Живот и ежедневие в арабските страни/продьлжение/

• 62 761
  • 424
  •   1
Отговори
# 75
Ей, Хонда, страшна си, много ти благодаря. Точно това е рибата, ако знаеш колко време питам кой ли не, вкл. и един български посланик в арабска държава, обаче и той милият човек й знаеше само арабското име. Много, много ви благодаря на всички мили мами. Целувки на бебоците!
 smile3525 smile3525 smile3525

# 76
  • O.A.E./ Пазарджик
не оби4ат да се снимат ,защото не знаят къде ще попаднат снимките. ако се покриваш,х естествено, 4е няма да си доволен някой непознат да те снима. това за вземането на душите е талибанска работа. свързано с ограни4ението им на всякъква достъпна култура и цивилизация.
не се слагат снимки, портрети , статуи само в стаята, където се молиш или срещу 4овека, който се моли. мюсулманите не се молят на символи или пред икони. за това джамиите са с из4истени стени и малко орнаменти- да не отвли4ат вниманието на молещите се. изклю4ение правят турските джамии- където има доста орнаменти и мозайки.

# 77
  • O.A.E./ Пазарджик
До мамите в Дубай. Имате ли адреси на местни агенции за имоти и знаете ли колко струват- колко започват цените за  'Garden' property on the Palm Jebel Ali ?

тук има каквото ти трябва

http://oceanviewdubai.com/

като натиснеш на емблемата на Палм Джебел Али ти излизат

тук можеш да следиш нещата

http://www.gulfnews.com/Classifieds/default.asp

не знам за какво питаш, но ако искаш да купуваш- по-добре из4акай да се построят и тогава- за някои не пове4е от 2-3 години. сега са собственост на агенциите и те завишават цените.
на първата палма- Джумейра например паднаха цените след 1 година. така самите проекти се конкурират.

Последна редакция: чт, 17 ное 2005, 14:19 от mariabutti

# 78

не знам за какво питаш, но ако искаш да купуваш- по-добре из4акай да се построят и тогава- за някои не пове4е от 2-3 години. сега са собственост на агенциите и те завишават цените.
на първата палма- Джумейра например паднаха цените след 1 година. така самите проекти се конкурират.
Един мой приятел са му предложили да откупи гардън проърти за 500хиляди лири първоначален депозит Shocked .
Аз предполагам, че ако е от  агент- англичанин цената ще е двойно, тройно завишена, а ако се купи имот от местна агенция цените ще са по нормални.
Това е интересно, което казваш. Ами след като се построят чия собественост стават? Thinking

Не е точно така.Нашата къща я купихме преди две години,преди да бъде построена,но вече от човек,който е направил една-две вноски.В момента ни предлагат да я купят(още не е завършена) за 50% по-скъпо.Най -евтино е ако се купи,когато обявят проекта и да си първи там.Много хора купуват така с цел препродажба.В момента ако купиш нещо в Дубай е за 99 години лизинг,макар че уж се канят да го променят,още не са го направили.
Мира,почти всички уважавани агенции имат чуждестранно участие,аз не мисля,че има разлика между техните цени и тези на другите.Ние контактуваме с такава,която ни дава апартамента под наем и сме много доволни.

Благодаря за линковете, Мария Heart Eyes

# 79
  • O.A.E./ Пазарджик
дано да не съм те подвела. представата ми беше за преди години,когато запо4наха да строят първата палма и нямаше такъв интерес. сега картината е друга. не се замислих много.
та говорих с мъжа ми, той е по-наясно.
има малка разлика в ситуаията , ако си купуваш апартамент или вила, но ако има пари нека купува в най-скоро време. цените са запо4нали да ска4ат доста. нека провери м/у местните агенции и тези в UK и ако има разлика да избере по-добрите. но ако питаш мен е най-добре или да дойде на място или да направи голямо проу4ване. има много проекти. ако го купува да живее трябва да се замисли и за таксите за поддръжка-не са малки. много банки дават заеми. има проекти, които са на системата- наемаш за да притежаваш.
агенциите са тези, които изкупуват имотите от собственика на сурово и ги продават по-късно.
Ноя, притесненията на много хора, които ги купуват за да живеят там, не като инвистиция- да ги продадат по-късно, са от липсата на закон за собственост на емигрант. и ти знаеш, 4е 99 годишните визи не са узаконени още.
ако купуваш за да продадеш е супер инвистиция за момента.

# 80
Рецепта за кунафа по египетски.

1 пакет кадаиф
1 пакетче масло
ядки
може и кокосови стърготини(става още по-хубаво)
захар

Кадаифа се разделя на две части,  маслото също.  Започва да се мачка кадаифа за да се втрие маслото навсякъде и в същото време се натрошава.  Аз го правя това когато е полузамръзнало тестото и по-лесно се чупи.  След това кадаифа с маслото се поставя в тава, като силно се притиска към дъното на тавата.  Маруа ми каза колкото е възможно по-плутно да го направя че иначе после се разпада.  Отгоре се редят ядките, каквито пожелаете, аз слагам изпечени вече ядки тъй като кадаифа се изпича бързо и може да не станат готови ядките.  Слагам задължително кокосови стръготини, и отгоре се слага втората половина кадаиф с масло и пак силно се притиска.  Пече се докато леко порозовее (внимавайте че бързо става и изгаря много грозно).  Накрая се залива със сироп за баклава, всякакви есенции са добре дошли. 

Маруа каза че се прави и със сладко сирене (рикота сирене) и аз наскоро го ядох така и е страхотно, но още не съм го правила.  Успех, страхотно е на вкус и е много ефектно за гости.  Маруа носи веднъж вкъщи за рождения ден на Деси и го беше обърнала с дупето нагоре в един поднос за торта, но както казах трябва много да се натиска като се поставя тестото.   Става бързо.  Успех!

# 81
Къде може да се купи този кадаиф - тесто newsm78
Аз си мислех, че кадаифа е нещо като фиде (не точно де) Embarassed
Как се казва на английски това чудо Grinning

# 82
  • O.A.E./ Пазарджик

та то4но като фиде си е. има го и в БГ. може да е на "кълбо" или натрошен

Ето тук е на англ. http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails/recipe_6284.asp

Последна редакция: чт, 17 ное 2005, 21:16 от mariabutti

# 83
Ами така се казва Кадаиф, аз си го купувам от един египетски магазин, на една гръцка фирма е Athens.  Аз му викам тесто защото то си е тесто, само че нарязано на много тънко.  Но незнам дали го има в Шотландия.  Успех, дано да намериш!

# 84
Хондич, при нас съм виждала по турските магазини - просто добавяш заливката каквато ти си я избереш
По вашия край няма ли таквиз  дюкянчета?

# 85
  • O.A.E./ Пазарджик
: miravmbd  още нещо . в тая агенция
http://oceanviewdubai.com/

Bedroom: 4 Bedroom    
Floor Area: 5,000 sq ft   (464.5 sq mt)  
Possession Date:  Start 2008  
Service Fees: 1,300/- AED Per Month  
Views: Beach Front  

AED 3,208,920.00  това по днешен курс е GBP 507,651.14
така ,4е не може да му искат толкова първона4ална вноска.
забележи потдръжкта на месец колко е :около 300$ на мес. което си е доста но вклу4ва

Security System                                                

High Speed Internet Access

Quality switches and outlets

24 hour water patrol

Private garage for 2 cars

Private 3m x 5m Swimming Pool

Private 65 ft beach front  
така 4е ги покрива.

някои казват, 4е тези имоти са по-евтини от например UK

но както и да е нека провери местните първо.

колкото до цените -за вси4ки са еднакви. разликата е от каде го купуваш.

# 86
....Хондич, при нас съм виждала по турските магазини - просто добавяш заливката каквато ти си я избереш
В наше село няма, но в Глазгоу ще трябва да се разфуча някой ден - там съм чувала, че има един - два турски, но има и много пакистански. Все от някъде ще изкочи. Сега ще листна и в нета да видя Grinning
Мерсаж момичета

ПП: Оха, даже си намерих направо дето го серивират Mr. Green - Гръцка таверна в Глазгоу Whistling

# 87
....Хондич, при нас съм виждала по турските магазини - просто добавяш заливката каквато ти си я избереш
В наше село няма, но в Глазгоу ще трябва да се разфуча някой ден - там съм чувала, че има един - два турски, но има и много пакистански. Все от някъде ще изкочи. Сега ще листна и в нета да видя Grinning
Мерсаж момичета

ПП: Оха, даже си намерих направо дето го серивират Mr. Green - Гръцка таверна в Глазгоу Whistling
Фучи, фучи!
Добре че бяха тез турски дюкянчета, че кат бременеех с разбойника познай що кадаиф оплющях Mr. Green

# 88
  • Стара Загора
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails/recipe_6284.asp

Сега остава да удрям коляно някой да помогне с превод.  Praynig
Така като гледам - няма да се справя.

# 89
Lalka,

сега отивам да спя, но обещавам, като се събудя утре (ако не умра, че боядисвах нещо в стаята където ще спя...Simple Smile) ще ти го преведа. Изчкай поне още 8ч и ще имаш превода.

Поздрави

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails/recipe_6284.asp

Сега остава да удрям коляно някой да помогне с превод.  Praynig
Така като гледам - няма да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт