"Безплатно" раждане в Пловдив

• 1 205
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, настоящи и бъдещи мами.
      Живея в Пловдив. В момента избирам АГ, който да следи бременността ми и търся лекар, който е добър при секцио (налага се по медицински причини). ОКаза се сложен проблем. Ако започна консултации при такъв, работещ в частна клиника, няма да мога да си позволя самото раждане.
      Мислех си за АГ, работещ в държавна болница, дори да е с частен прием по време на бременността. Славата на д-р Димитрова е безспорна. Предполагам, че можете да коментирате и други известни имена. Все още събираме мнение и  не сме се спряли на определен човек.
      Това, което ме притеснява е как се процедира преди и след раждането. Уговорката за раждането вероятно е лична. И деликатния момент с плащането след това - официално никой не иска пари (освен за избро на екип). Но всички знаят, че се плаща нещо. Колко и как?
     Предишното ми раждане беше в друг град. Самата операция мина добре, но след това лекарите и акушерките загубиха всякакъв интерес - оставиха ме без обезболяващи, без дори да питат дали не съм с температура.. Бяха кошмарни дни. Предположих, че е заради липсата на подобаващ израз на благодарността ми. Надявам се вторият път да е по-различно. А частна клиника в момента не мога да си позволя.
     Ако някой се престраши да пише по въпроса - дори да е в лично съобщение, а не във форума, ще съм му благодарна.

# 1
  • Пловдив
Доколкото знам, в държавните болници в Пловдив официално избор на екип няма и не се плаща. Всичко става в лична уговорка с лекаря.

За съжаление име не мога да ти препоръчам, ще следя с интерес темата, че и мен ме засяга Simple Smile

# 2
Д-р Дренски от АГ "Весела" е много добър специалист в областта на операциите.Незнам колко струва следенето на бременността,но за раждане при него 250лв ми взе за нормално раждане през 2007г.Вторият път родих в хирургиите,но бременността ми я наблюдаваше друг АГ лекар.Не ми взеха нито лев,беше д-р Маркова.Дори не успях да я почепря,защото така и не беше на смяна до изписването ми от болницата Hug

# 3
  • София
А авторката нещо не мога да я разбера.
Въпреки че има показания за секцио по медицински причини, т.е. безплатно, тя държи да се набута "под масата".
Защо?
Заради престъпното отношение на други лекари?
Как така ще те оставят без наблюдение след операция?
Намери някоя реномирана държавна болница в Пловдив и си роди там.
Ако толкова пък няма такава, ела в София.

# 4
    Не се натискам да плащам, просто видях какво е отношението при липса на такова.
    Бях на консултации през първата бременност при едно "светило" от  реномирана държавна болница. Уж работи със здравна каса, но все имаше по нящо  допълнително и не се е разминал месец без плащане в частния кабинет. Когато лежах в неговото отделение не ми обърна никакво внимание. Аз сама му се обадих да го информирам, че все още съм бременна и ми се е разминало...  Беше уморен и отегчен. 
   Иначе си мислех точно за ВМИ. На смяна има винаги по няколко лекаря и ако има проблем винаги могат да поискат помощ.

# 5
  • София
По принцип е нормално докторите,които работят в болница да са уморени и отегчени.
Особено в Родилно.
Това е особено тежка работа, на смени, а понякога и без смени.
За наблюдаващ АГ си намери някой близо до теб - в поликлиника или частен, а за раждането/секциото може да е друг.

# 6
Д-р Дренски, който споменаха вече, се пенсионира от Весела преди година и сега е само във частната клиника Селена.

Общи условия

Активация на акаунт