Отговори
# 660
  • Варна
Чери,  Hug Hug Hug .

Забравих да спомена и коледарите, които никога до сега не са пропусали бащиния ми дом. Всяка година ги чакаме с нетърпение.  Heart Eyes

Меню за Бъдни вечер: содена питка, постни сърмички, постни пълнени пиперки, боб, варено жито, тиквеник, салата и/или туршия, ядки, мед.

Меню за Коледа и НГ - обикновенно пържолки и разни други вкусотии, които ще споделя по-късно, че Павел ме зове:))))Задължителна е баницата с късметите.  Peace

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 21:13 от mar4ela5

# 661
Все се каня да честитя първото зъбче на бебчо Никола на мама maretu...
Благодаря!
Аз пък на ръка съвсем нищо не пера. Ако не всеки, то през ден със сигурност се събират дрешки и пеленки за бебешка пералня. Може би, защото Нико постоянно връща, а не винаги му слагам лигавници. Пък и често, докато му сложа, той вече е направил белята. В тази връзка, памперсите Памперс 3 му пропускат. Тройката на Пуфис - не. Само веднъж съм купувала от българските, че бяха на промоция, но май ще минавам на тях.
Слънчев лъч, това с езическия празник Бъдни вечер разби напълно представите ми за религията ни и свързаните с нея народни обичаи. Може и аз да съм в грешка, но все си мисля, че тогава празнуваме раждането на Младенеца.
И същата нощ Дядо Коледа се спуска през комина и носи подаръци на послушните дечица.
Трапезата , както вече сте писали, включва нечетен брой постни ястия. При нас традиционно това са содена питка, тиквеник, ошав, плодове, сърми, пълнени чушки с боб, боб-чорба. Останалите неща все ги тъкмим до нечетен брой - ядки, люти чушки или каквото сме се сетили. Тази година ще сме с моите родители, понеже живеем в тяхната вила от няколко месеца. Пък и ми е мъчно да са си сами, сестра ми отива при нейния младеж в САЩ за празниците.
Стаси_К , на Никола съвсем не му бяха подути венците, преди да избие зъбчето. От снощи пак е невъзможен, предполагам, тръгнал е втори.

# 662
  • малкия йеросалим
Чери кажи какво му слагахте в ушенцето на малкият като му беше болно.Жоро от вчера си дърпа ушето,но като му го натискам  не реагира .Снощи много плака и не знам защо.Утре ще го заведа да го прегледат.Направо не ми се мисли как ще я караме тази нощ.Ох ще изчезвам ,че малкият е гладен.

# 663
maretu, cherri благодаря. Ще пробвам с това да натисна ушенцата. Но май ако са зъби, нищо повече не мога да направя. Докато бяхме с колики само си казвах " Веднъж да свършат", а сега с тези зъби си казвам - " По-добре още 2 месеца колики, отколкото това"

Тони, честит рожден ден на таткото. Нека да е здрав, успешен и много щастлив с щастието, което има вкъщи.

Табакова, благодаря за картичката. Повече от приятна предколедна изненада.

*Елиза* май ми се загуби на мен. Вярвам, че са добре.
Хубава вечер на всички.
 Peace

P.S. mama_moni направо не ми се ляга и на мен, представяйки си как може да бъде и тази нощ.  Hug

# 664
Много хубава тема за Бъдни вечер и Коледа.Всяка година се събираме цялото семейство на Бъдни вечер ,само голямата ми сестра не идват предпочитат да са си вкъщи.В питката слагаме паричка,сърми ,боб ,жито и задължително ушаф.Сега да споделя с вас една рецепта,която  ми я даде една колежка така приготвяла боба за Бъдни вечер,пробвах я не е лоша;Сварява се боба само с лук и малко олио ,пасира се и се изсипва в подходящ съд,после се сгорещява мазнина с малко чесън и червен пипер и  се залива отгоре върху бобеното пюре. PeaceКоледата ми е любим празник подаръците започнах да ги слагам под елхата през ноща,защото баткото вече има съмнения да се порадва още малко.Честити зъбчета на малките бебоци.

# 665
Само да се запиша.
Не знам как ще бъде по празниците , дали ще се съберем много хора или ще си останем само шестимата. Иска ни се събирането да е вкъщи , че е пригодено за бебетата, Майка ми е в гарсониера и няма никакво място. Надявам се да можем да стигнем до свекърва ми за един ден, което значи тръгване с две коли стига да няма много сняг. Вече украсихме и купих повечето подаръци.
Лека нощ ! ! ! ! ! ! ! ! smile3524

# 666
Добро утро и честита нова седмица!!!          bouquet

Стаси Hug Hug Hug Тук съм мила!
Малко се позагубих в почивните дни. Вчера се отдадохме на големи разходки из МОЛ-овете, но си прекарахме много хубаво, снимахме Крис до голямата Коледна елха, после се снимахме семейно и тримата за спомен. Навсякъде цари вече празнична атмосфера, хората пазаруват подаръци за празниците - въобщеее - любимият ми момент от годината! Flutter
Вчера най-после се решихме да купим бънджи за Крис! Купихме такова като на Денислав на Киди. Peace Бреееейййй каква еуфория настана в нас като го сложихме вътре - то не беше подскачане и мяткане на краката, въртене на 360 градуса, пипане и лапане на всички играчки Joy Наистина е страхотно!!! Много му хареса вътре и се надявам да задържи интереса му за по-дълго време. В тази връзка имам въпрос към Киди - за колко време слагате Дени вътре и по колко пъти на ден? На упътването пише максимум 20 мин., но това дневно ли е? newsm78

Виждам, че обсъждате Коледа и празниците - при нас всички семейни празници (почти) са съсредоточени в края на годината. Настава едно празнуване - почти не ставаме от масата hahaha На Бъдни вечер обикновено сме с мъжа ми у дома, на масата има нечетен брой ястия - обикновено 7. Миналата година правих постни зелеви сърми, боб яхния, жито, тиквеник, имаше туршия, ядки, сушени плодове, свежи плодове и ошав. Тази година сигурно ще разнообразя, само дето боба какво ще го правя не знам - аз още не се престрашавам да ям от бобовите култури, заради кърменето. Thinking
На Коледа винаги се събираме всички семейства у свекърите да празнуваме заедно, защото мъжа ми е и именник, а този година към празнуващите се присъединява и Криско, който също ще има имен ден Heart Eyes Ще бъде голяма веселба! Flutter Тогава си разменяме и коледните подаръци.
На Нова година мисля да си бъдем в нас отново всички семейства, вече съм започнала с подготовката на празничната маса, поръчах и си накупих разни украси, обмислям вече менюто. У дома се чувствам най-удобно и най-спокойно, пък някоя и друга година ще излезем навън, нека Крис да порасне малко. Peace

За гладенето все ще се включвам - гладя, винаги съм гладила нашите дрехи и тези на Крис сега и ще продължавам и занапред да ги гладя. Това не е въпрос на действие за определен брой месеци или поради някаква специална причина, аз просто обичам дрехите да са изгладени и смятам да си продължавам.

# 667
  • малкия йеросалим
Добро утро на всички.Искам да почерпя за двойният ни празник днес.Моята малка жабка става на 5 години,а бебчо на 6месеца.Почерпете се за тяхно здраве  Hug

# 668
Добро утро,
 Хайде, днес аз черпя кафето:  

http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/0184503/img_184503_1272585_l.jpg

Много ми беше хубаво да чета кий как празнува този хубав празник. Сякаш бях гост на всяко семейство и се изпълних с приятни емоции.
При нас традиционната вечеря е като при всички- нечетен брой ястия, нищо особено. Ще ми се тази година да бъде по- интересно от предната и всяка нова да я правим все по- весела  и пълна с изненади за да оставя  хубав спомен в децата. Надявам се някой ден като се задомят и те да  си я правят толкова хубава и пълна с Коледен дух.
На масата ми се иска мъжът ми да каже няколко думи и тогава да разчупи питката. Но при  неговото семейство Коледата е била като всеки друг празник и за него това са пълни глупости, което ме влудява. Но ще настоявам да си подготви  кратка реч.
 Тази готина ми се въртят някой идейки- едната, която прочетох в сп. Моето дете- е да залепя номерца под чинията на всеки и съответно да има викторина с въпрос към всяко номерче. Който отговори, подаръче или лакомство. Или нещо от този род, ще ги мисля и съчинявам тези дни.
Отделно подаръците ги слагахме след като хапнем и навън започнат да гърмят. Тогава мъжът ми отиваше с каката на терасата и докато и те палят и хвърлят  аз слагах подаръка и леко се присламчвах при тях. Тази година обаче Дядо Коледа ще остави само един плик с писмо, в което е дал насоки  къде е скрил подаръците у дома. Всеки ще вземе листа с насоките и ще търси. Рискувам да ми обърнат къщата с нагоре краката, но ще е весело за малката да следва инструкциите до намиране на подаръка.

Ще пеем Тиха нощ, свята нощ, малката е голяма певица и вече и текста знае, та остава и ние да го научим и да пригласяме. Ще си разказваме хубави случки от предните Коледи и ще играем на нещо, вероятно от подаръка на Теди, поръчах и една семейна игра- Тихо, не будете татко!
На Коледа ще отскочим до нашите както всяка година. Миналата ги излъгах, че за Нова година ще ги навестим, и им направихме изненада маскирани и тримата...Беше много весело и много ни се зарадваха. Тази година мисля друго и тъй като не искам да ги притеснявам да ни купуват подаръци  и на нас както досега, съм го измислила как да си прекараме добре и с тях. Да поясня причината- просто повечето са безработни и бюджета им е доста свит в момента. Подаръци ще има само  за децата , а нашия ще стои в колата до заминаването ни, когато мъж ми ще се върне и ще им го поднесе с думите- Дядо Коледа е забравил нещо в колата ни... Така няма да имат време да тичат да ни купуват и те нещо, за да върнат жеста Joy, а аз държана Коледа да подаря нещо на близките ни.
Този сценарий ще бъде доизкусурен скоро и може и нещо друго да вмъкна, а вие продължавайте да споделяте, остават още 11 дни Laughing

При нас нищо ново- вчера отскочихме до The Mall, че не бях ходила и там. Видях се с една приятелка, докато мъж ми и каката гледат Рапунцел. За жалост не си купих нищо, много малко намаления има още и ще изчакам  след 1 януари.
 А мъж ми май няма да получи подарък, така ме ядоса вчера, че ще ме държи до Коледа. Това мъж да тръгне с жена си по магазини в Мола е мисия невъзможна... Но  е време да се научи да прави изключение и веднъж да го изтърпи и това...

Мади е добре, хапва, спинка, играе с кака си, много са сладки. Малката и подвиква, каката я закача и започва едно хиленее. Незабравими моменти просто. И тя сякаш е друго дете след като стана на 6м. Все ощ  не се обръща, но стига до едно положение и пак се връща, легнала вече абсурд, постоянно вдига главата за да види кой влича или говори в стаята. Не мога да я нахраня ако има друг в стаята, постоянно врътка главата и мазането е пълно. вече и тя лапа крачето и си откри,че има и тя нос. Досега дърпаше моя, но от скоро играем на "Чичо Симеон, кара камион" и много се радва. Правим " Тоц главичкии", разбира и стои мирно и чака да си допрем челцата... С една дума, вече бебетата станаха пораснали бебета и може да се играе с тях и те да се забавляват.
Моля  споделете вашите игри с бебетата....ще ми бъде полезно! Благодаря предварително!

Засега лек ден, днес определено ще съм на линия цял ден...и ще ви следя изкъсооо! Wink

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 10:10 от alexova

# 669
  • София
Добро утро!
Много хубаво настроение,и аз като Алеkсова гостувах на всички  Heart Eyes
Ние на 24 се събираме цялото семейство,с моите родители,брат ми и приятелката му,баба ми ,леля ми, и всички дечурлига , newsm44абе една много,много пълна къща Crazy трапезата е нечетен брой ястия,различното е ,че при нас вечерта на 24 минават "мячкари",започват да викат пред къщата "мяууу дай мръвчица"от всяка къща им дават пържолка и червено вино.Предполага се ,че е заклано прасе за Коледа,събират всичко и на Коледа минават за кравайчета,после се събират заедно да похапнат и пийнат.(родителите ми живеят в с.Врачеш)
Масата не се вдига до сутринта.На Коледа същия състав продължава,ставаме сутрин и започваме да се прескачаме под елхата,тя е на двора много голяма, вече е украсена с много светлинки Heart Eyesвсеки си търси неговия подарък  Grinning,после децата започват да играят,а ние се подреждаме на масата със сутрешното кафе.Големият ми син е роден на Коледа,та празника ни е озвучен и от съседските деца  Crazy Party на обяд сядаме на масата. bowuuВеселбата е голяма.
Нова година празнуваме на ресторант,или в чужбина,но с децата  Party

# 670
Мама мони, честит ви двоен празник, много смях и веселба в дома ви, здраве и късмет!!!!

Честито и на мъжлето на  Тони!!!

Честито и на бебоците, които днес стават на 6м!

И последно- Честит ни сняг!!!!

# 671
Здравейте,

Ние снощи си имахме гости и малкия се представи добре,докато гостите не си тръгнаха не се помръдна въобще,ноооо после ми разигра фамилията-има няма съм спала 1-2 часа,иииии сега съм на парцал  Cry

За празниците:Докато го нямаше слънчицето ни,всека Бъдни вечер се събирахме при баба(майката на баща ми) и тя ни срещаше.На масата по закон има нечетен брой постни ястия(боб,ошав,сърми,питка,мед,орехи т.н.).Накрая на вечерта всеки си избира по един орех и при строшаването му се вижда каква ще е годината,ако е пълен и здрав-годината ще му е успешна,ако е кух-ще е изпълнена със трудности(на мен ми се падна кух мин.год.и наситина годината беше трудна).
И така не стоим до късно най късно към 10 сме се пръснали(все пак хората са на възраст).
На коледа се коли прасе-цялата махала се събира да го оправят(това е традиция която май се спазва по стриктно от всички празници) и се почват едни вина.....греяна ракия.....навън на огъня....пресни мръвчици цвърчат на жаравата.......прясна кожа със сол.......гърмежи(цял ритуал си е).Леле отекоха ми лигити само като го пиша.....

За нова година се събираме с приятели на вилата и откарваме до сутринта в танци и забавления.

Но,сега с детето не знам какво ще правним не сме го измислили още.

Честит ви първи сняг-ние му се радваме от няколко ден  Party

# 672
  • София
Забравих да пиша ние на какво играем,ама това е защото съм блондинка  Crazy
Дай боц,хей ръчички,миеме ръчички,къде е детето  Grinning

# 673
Здравейте, момичета Simple Smile
Голям зор докато ви изчета, брееей Simple Smile Добре че дребосъчка спеше, та успях да понаваксам леекинко Simple Smile
Такаааа...
Да благодаря на кака Креми, бебе Гери и мама Ваня за първата коледна картичка в нашата пощенска кутия Hug Стана ми много мило и се сетих за години преди интернета да обсеби ежедневието ни как по празници и рождени дни пощата ни се пълнеше с писма и картички  Simple Smile
И ние си украсихме елхата, малката участваше много дейно Simple Smile Решихме да бъде изкуствена елхата ни, защото не ми се иска да взимаме отсечена, а пък тези засадените не издържали много-много... макар първоначалната ни идея с мъж ми беше да си купим точно такава в саксия и след празника да си я засадим пред блока.
На патерици да честитя рожедия ден на мъжа на Тони, да ви е жив и здрав и мноого да ви слушка и да ви глези  smile3525
Натали, радвам се, че Ивенцето се оправя!!!  Hug
Относно Вигантола - и аз попитах в една голяма верига аптеки и няма да ви обяснявам за учудения поглед, с който беше придружен отговора " Ама какъв нов .... ????Нямаме информация за нов Вигантол"  Sad Да им се не знае  #Cussing out
Светулката, която показа Табакова е супер сладка, ние я имаме и малката много й се радва, особено на антенките, които чудесно стават за дъвчене и чесане на венците Grinning
Ееее, много хубаво ми стана, докато четях как празнувате Коледа и НГ  Close-mas: Ние ще сме си вкъщи, понеже и двата с мъж ми не сме от София, но пък сме и от различни градове и няма как да съчетаем гостуване първи у едните родители, после у другите. За това, по соломоновски, се взе решение да сме си вкъщи, евентуално сестра ми с нейния приятел ще бъдат с нас и още едно приятелско семейство. Иначе за трапезата задължителните постни манджи и питка, но все още не съм уточнила менюто, нали аз съм майстор-готвача вкъщи   chef
В някои магазини има игра-промоция на Памперс - купуваш пакет Премиум и кърпички Сензитив и си теглиш скреч-карта. Наградите са образователното кученце и говорещия буквар на Фишър Прайс. Е, аз  с моя късмет, спечелих само утешителна награда - балон!!! Другия път ще дам на детето да си изтегли талончето, дано има повече късмет от мен Grinning

Усмихнат ден от нас!!  Hug Отиваме да се мажем с ябълково пюре...

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 12:10 от Etka_koketka

# 674
Честити месечинки на Жорко и Ивайло   Hug и Честит рожден ден на каката на Жорко  Grinning
  ura Tada  Party Time Tada Здрави и щастливи дечица да са !

Общи условия

Активация на акаунт