Отговори
# 675
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

Честит ни първи сняг!         

Честит двоен празник на дичицата на мама Мони, видях, че е пуснала почерпка, благодаря!

Ще ви чета после, когато бебка се поукроти, че сега нещо се сърди самичка   Simple Smile

# 676
Здравейте,
Ванюшка  Hug /благодаря за картичката/

Честито на мама мони, за двамата рожденници, да са живи и здрави и много да я радват.

Елиза, аз Денис го държа доста в бънджито, но той сам си показва по колко му се седи. Понякога кото го сложа седи 15мин. и започва да мрънка, друг път седи и по цял час и като го взема започва да се сърди. Но за в момента това му е главното място за стоене.
Сутрин като се наяде в 9ч. го поставям в бънждито, пускам им детски песнички, стои около 40минути /понякога и повече/, така танцуват и играят с каката, после вече като му е спаднала храната го оставям на дивана да се потъркаля малко може би около 30мин., след това 10мин. в паяка и после го слагам в шезлонга, че му се приспива и спи около 40мин. Долу горе това ни е програмата между всяко хранене, е разбира се като включим и 20-30минути носене, седене в мене и евентуално докато хапвам, стоене в столчето за колата в кухнята при мене.
Понякога дори се чудя какво щях да го правя ако го нямаше това бънджи, той не иска да лежи, не иска да седи, а като го държа само се извива и премята.
От известно време вече не мога и в шезлонга да го държа, постоянно слиза от него, само докато се обърна и се е преметнал на дивана.
Роси, благодаря за споделените идеи за Коледа, може би след време като порастат децата ще използвам някой от тях.

# 677
Здравейте!
За Коледа, ще пиша като мине как сме изкарали.
Искам да помоля, ако някой знае сайт от който мога да си направя календар със снимките на малкия.Искам всеки месец да е поотделно.Имам възможност за принтер и фотохартия А4, само трябва да си го направя.
За Деавита-спирам да го давам, каквото-такова.Казаха, че повече няма да го доставят.....Може да съм прекалено подозрителна, но нещо ми "намирисва тая работа" ThinkingНе се знае и от този храст, какъв заек ще изскочи.

# 678
Здравейте, сладуранки !!!

Мaмa Mони, да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват !  Hug

За игрите - повечето дотук изброени + "Буба лази, буба лази ... не била ми буболечка, най била ми СТРАШНА МЕЧКАААААА"  Joy

А тук може да намерите и още полезни идеи за бебешки забавления :
http://www.biberonbg.com/info/igri_za_bebeto.htm

И да питам Аlexova как точно се играе на "Чичо Симеон кара камион" ?  Thinking

Слънчев лъч, това с езическия празник Бъдни вечер разби напълно представите ми за религията ни и свързаните с нея народни обичаи...

... cъжалявам за което. Не ми е било за цел, ама почуствах нужда да споделя.  Wink
Pаждането на младенеца празнуваме - но на Коледа - 25 декември. А Бъдни вечер - 24 декември си е съвсем друг празник (поне в България, на запад може и да не е така).  maroobg е описала една интересна традиция, свързана с празника.  Peace

Желая ви много усмивки и само положителни емоции днес !  Heart Eyes

# 679
Честит първи сняг!!!

# 680
Мама Мони, честит ви двоен празник! Да са живи и здрави децата и много усмихнати!   bouquet

И ние днес имаме празник – мъжа ми има рожден ден и пак ще стягаме софрата за празнуване   cook.

Игричките, с които се забавляваме с Йоана са: боц с пръстчетата, карам карам колело, и най-забавната ни засега е да ѝ покривам лицето с една кърпичка и казвам "къде е дететооооо" и тогава тя си маха кърпичката и настава страхотен смях.... Joy

И аз сега съм в чуденка дали да купуваме бънджи, че то мойто диване вече никак не иска - в легнало положение с играчки около нея издържа 5-10 минути и се започва мрънкане, полуседнала, подпряна на възглавници пак не става ( много бързо се смъква и пак мрън-мрън ), в ръцете ми е като шило в торба и така не издържаме много дълго и общо взето ми се струва много кофти период това като вече не искат легнали, а седнали не могат още.

# 681
Айде честит първи сняг и в Бургас!

Много празнично настана в темичката-аз няма да споделя как празнуваме,защото се припокрива с повечето.На Коледа вкъщи,а на Нова година пак у нас,ама ще поканя и родителите,пък те ако искат да идват.Иначе моя мъж се пробва да отиде да празнува някъде на заведение(без мен  Shocked),ама го скастрих набързо.У свеки не искам да ходя,адски е скучно там,само телевизия се гледа и се яде и толкова.

Онзи ден и аз ходих до Мола ама мъжът ми само мрънкаше и като видя с каква бързина пазаря набързо ме изкара оттам(пък аз само за децата,за мен-нищо)

Някой има ли идея тези червени картофи за какво са-гледам ги в плод зеленчука и се чудя стават ли за бебка или да направя от нашите си-жълтите?

Остана ми само един подарък за баткото да измисля,иначе съм готова,вече само за децата и за племенниците купуваме подаръци,толкова голям харч е по това време и за друг парички не остават.Не ми се мисли в бъдеще брата на мъжът ми като има деца-и за там ще трябва.Но да сме живи и здрави,ще работим,ще печелим.

# 682
  • Пазарджик
Честит празник, Мама Мони! Да са ти живи и здрави дечицата и много да те радват!  newsm51

Честит първи сняг!  Wear Umbrella

Само аз ли имам Вигантол с дозаторче? Почвам и аз да се чудя какво са ни продали!  Thinking Но пък е с годност Юли 2015.

# 683
  • Пловдив
Честит празник и от мен на мама Мони и всички ,които имат повод днес   bouquet  bouquet  bouquet
Ние за Коледа и Бъдни вечер ще сме при моите родители,понеже брат ми от чужбина ще си идва с жена си и малката ми племенница.Пълна къща ще сме. GrinningА предните години на Бъдни вечер бяхме със свекитата а на Коледа у мамини  Laughing Laughing Laughing А на Нова година по традиция сме някъде с приятели,но тази година ще пропуснем.След като изкъпем и преспим Коцето ще има романтична Новогодишна нощ за двама на свещи  1dating luvbed

# 684
Джиджи, май си само ти късметлийката, доколкото разбирам няма зареждане и това е. Ти как си успяла още недоумявам.

Ани, честит ти рожденник, да ти е жив и здрав, и много да се подкрепяте и обичкате! Приятен празник довечера!

Слънчев лъч- играта е следната, с допрян до лицето на  бебчо показалец  започваш да   правиш кръгови движения от челцето, бузките, брадичката и пак челцето и пееш- Чичо Симеон, кара камион и на първия завой, прави Пибииип Joy На думите- и на първия завой, правиш завойче и ти към нослето и на Пибиип, натискаш нослето.
Мадлен много се забавлява, отделно, че докато шариш по лицето ги е гъдел и  муцунките са много сладки. Ще пробвам да я снимам и кача във ФБ.

За червените картофи, при тях само обелката е такава, вътре са си жълти,  и на вкус не намирам разлика аз, така че готви смело, стига да са читави и подходящи за бебета.
А ето какво прочетох покрай търесе на инфо за тях:  Сладкият картоф не е истински картоф. Той е отделен вид и е част от друго растително семейство — Convolvulaceae.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 15:15 от alexova

# 685
Мама Мони Да са ти живи и здрави дечицата.И при нас заваля по обед сняг.За игрите се чудя какво да измислям цапа, цапа ръчички,иди краче за вода и много си играят с баткоси на едно матраче от кухненския диван го постилам на земята с много играчки.Малката естествено само се търкаля.Алексова това за чичо Симеон аз го знам като обикаляло едно камионче,на малката и харесва.

# 686
  • Варна
Имам въпрос към Синьо птиче - как се прави постна "Снежанка"? Ние от салатите слагаме кисело зеле и трушии разни.

Нашите игри са: "боц", "скрила баба, скрила", но си дава ръката аз да показвам, после на активната гимнастика, после пеене, игра с балон, криене зад лигавчето, "у дома часовник трака" - мятаме ръце и крака на ляво и на дясно...и понеже се изчерпвам, а пък ТВ е постоянно включен повтарям каквото дрънкат от екрана, а пък той ми се хили.
Все по-трудно режем нокти. Преди ги режех докато спи, но от известно време не спи в шезлонга и се налага един да се прави на клоун, а пък друг да прави опити едно по едно нокътче да реже.

# 687
Привет! Най-после можах да ви попрочета и да седна да драсна някой и друг ред!
Благодаря за пожеланията от името на таткото, да ви се връщат тъпкано!

Мама Мони, честит ви двоен празник! Толкова е хубаво, че така съвпадат нещата при вас!  baloni

Ани, да ти е жив и здрав рожденника! Много любов, разбирателство и радости да си доставяте взаимно!   bouquet
Честито и на всички останали, които празнуват!

Вчера успях да изчистя, с дружна помощ от мъжете, най-вече да гледат бебка, се справих, а вечерта украсихме с баткото и къщата ни вече е с коледен облик! Видях, че сте обсъждали кой как ще прекара идващите празници, с толкова настроение ме заредихте, но ми стана и малко тъжно - доста катаклизми имаше тази година и по-точно в края й с някои роднини, че сигурно ще си бъдем у дома самички! Но да са ми здрави дечицата и половинката, пък другото - censored

Vesi7112
, в началото карах батко й да я забавлява, а аз действах. От известно време насам, разбирайте почти откакто тръгна на училище септември, я слагам на голямото легло, минавам от едната страна, започвам да й бърборя и да й правя муцунки и тя си седи послушно, усмихва ми се, а мама реже ноктета спокойно.

Танче, тази гъсеничка доста ми допадна. Как мислите дали ще бъде интересна на детенце на почти година и половина?

Ей, за Вигантола - в аптеката първо ми казваха декември, после - може и напролет  newsm09 Моята приятелка ми изпрати и е с дозаторче, не е с капкомер. Като стане време за нов явно ще трябва пак тя да ми праща, тук става някаква мътна и кървава вече с него.

# 688
На "Скрила баба, скрила" и на "Часовник" какво точно правите?
Сега ще разгледам линка за забавления, да си припомня някой неща...

# 689
  • Варна
Привет!  Hug

Аз днес бях в ролята на Дядо Коледа и разпратих картички и подаръци след един час чакане в пощата. Добре, че не отидох с Паф, както си мислех. Утре вече ми се иска да го изкарам. Да видим времето какво ще каже...

За игрите - "Боц", "Хей ръчички", "Пеят, сакчат палците", "Криене на детето под завивката", Лази, лази", "Хвърлене във въздуха", баща му го премеята като топчица  - умира от кеф!, ежедневната гимнастиката ни е вид игра, на бънджито го слагам - голяма забава!  + постоянните маймунджълъци и фалшивите песни на майка му Crazy Ако се сетя още ще допълвам. Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 16:31 от mar4ela5

Общи условия

Активация на акаунт