СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 282
  • 696
  •   1
Отговори
# 390
  • у нас
Добре дошла Велизарка, дано ти е приятно в нашите редици Peace

Герганка, това е ужасно Confused представям си как се чувстваш Cry дано намериш най правилното решение за теб и малката мишка Heart Eyes

Яничка, ако имаш близка приятелка която не кърми може да направиш подарък за нейното бебе. Стига то  да я хареса, от това ще има само ползи. Peace Ние продължаваме да се кърмим успешно и всеки ден прибирам нова и нова кърма. Тази от септември вече я дадох, сега ще дам и началото на октомври. не искам да се застоява. С това майче сме приятелки от 13 години и бих казала че доста се зарадва когато предложих да и дам кърмата (аз малко се притеснявах как ще реагира) и сега се радвам че мога да дам нещо повече от нежна прегръдка и много обич и на нейното бебе Heart Eyes Hug

момичета много ми липсвате, мнооого разредих посещенията си Cry, а сега покрай държавния още повече ooooh! сега пия едно кафенце и изчезвам да чета че нямам никакво време  ooooh!

Гала newsm51 вчера прочетох поста ти за това че извеждаш малката и като навлякох Рая и в кенгуруто и на разходка из квартала. До сега като е била в количката и не е оглеждала и вчера и беше толкова интересно Heart Eyes след като гледа и попи всичко около себе си заспа в кенгуруто,аз продължих да се разхождам и я прибрах към 17ч. Заспа отново в 19- спа до 21,30 после се къпахме, папкахме и отново заспа в 23ч и дооо 8,30 Crazy
днес пак ще я изведа Mr. Green

# 391
velizarka_8, добре дошла .

Веси, а защо не опиташ да и дадеш малко АМ - само пробвай и ако всичко е наред явно просто не ви е писано да се кърмите. Все пак най-важно е да сте спокойни и двете.

Герганка, незнам какво да ти кажа - при други обстоятелства с лека ръка махам и му бия шута, но сега с тези малки съкровища ,нещата не стоят така лесно.И въпреки всичко ,аз също смятам,че е по-добре да израстне едно дете с един родител,а не в постоянни скандали. Но това решение можеш да го вземеш само ти  Hug Hug Hug

иначе за поведението на бебка и ние от събота какво докопаме всичко ни е в устата. пак е много нервна  ooooh! - несе търпи вечер - пак отказва да спи в леглото,в количката сме сега. купих ме и тази приспивна лампа,но кучето я гледа и я следи повече  #Crazy - умрях от смях,но е факт. пак не иска и да се къпем - бях почнала да я държа по 30 мин . и беше добре,сега след 5мин. и започва да нервничи . Абе бебе - какво да ви кажа - бебешка им работа , все са на периоди  ooooh! Whistling

Tommelise, ама разбира се ,че ще я изведеш - НИЩО му няма на бебето,като е по-студено времето.

Яничка, все да те питам - защо даваш замразена кърма? не и стига твоята ли?

Красс  Hug Hug Hug

# 392
  • Варна
 Здравейте мами,
Герган ка подкрепям Веси еви за съвета, според мен е по добре с един всеотдаен родител от колкото с двама изнервени и каращи се родители.Аз съм израстнала в скандали и да ви кажа има си и последиците които рефлектират върху родителите в късен период и отношенията с другите хора.Съветът ми е да мислиш само за детето какво ще е добре за него!
 С кърмрнето проблемите не са спирали много е изнервящо вечер реве смуче тоя биберон "ньо мньо мньо",обаче цица неще!Чакам я да се унесе дърпам бибата и бутам цицата и след няколко опита успявам!Акитата са все зелени!Вече спрях да се нервирам то край няма!
  И аз цяла бременност не съм пушила че и ги отказах даже по рано ,но явно грижите са в повече че и аз запалвам от време на време гледам да е вечер след кърмене повреме на голямата пауза за да си остане в моя дроб  Confounded за винцето не се притеснявам пийвам си по една чашка веднъж седмично.

# 393
И аз извеждам Мая всеки ден,то не може да се каже, че са кой знае какви студове, все пак още не е под нулата.
Гиада, ами трикове всякакви съм пробвала....тя в момента е в много кофти период, понякога е по-лесно, понякога по-трудно, тъмна и тиха стая действа, когато се оглежда и върти много, но то не винаги това и е проблема. Тя започва да реве и да се дърпа още преди да засуче, то при нас това е зора веднъж като засуче кърменето протича горе-долу добре....От няколко дена има пъпчици по лицето, ще ходим на лекар днес, чудя се дали не я дразни и това, но пък като не трябва да яде е толкова щастлива, играя си, смее се....само това ядене и разваля настроението, хахахаха, за това почнах да си мисля, че нито аз, нито тя имаме някакви проблеми, а е характврова особеност...само дето е адски трудно и мнооооого изнервящо, ти знаеш Wink За наддаването до сега е била добре, 1.500кг първия месец, 800гр втория....все пак разлика между първия и втория има, но хем е донякъде нормално, хем от тогавани почнаха проблемите с яденето. При вас как е с наддаването....аз мисля, че те колкото и да се дърпат и кривят, в крайна сметка ядат достатъчно, та проблема е как ние да оцелеем...не те Wink За цигарите, да, то без грехове неможе, ама много ме е яд, за
ото знам, че сега и вредя повече отколкото ако припалвах като бременна, а тогава бях толкова стриктна, но пък нямаше това напрежение, бях спокойна и щастлива....и сега съм щастлива, но рядко спокойна Wink Ще се опитам да не припалвам, поне да не е като сега от известно време си е всеки ден по една....айде от време на време по може, ама всеки ден, било то и по една ми е кофти....Какт
Гале, ами тя не иска нищо от шише....или и с АМ да я лъжа с лъжички и т.н....ама каква ще е идеята, че не и харесва вкуса на кърмата ли? Щото то проблема е в това, че трябва нещо да си пъха в устата или по-скоро да го преглъща, защото като и давам с шишето или с лъжичка и е много смешно...особено от шишето, не знам защо е решила че това е някакво забавление и само като и го покажа и почве едно хилене, едни приказки и отваря устичката и го иска, но не го смуче, а само го дъвче, пълни си устата с мляко и после доволна го плюе и пак отваря устата....абе лудичка ми е...та си мисля, че с АМ ще е същото, освен ако проблема не е във вкуса. Но пък тя веднъж като засуче си яде....оф, не знам и аз вече. И аз така викам бебшка им работа, все нещо не им е на кеф и те не знаят защо. За приспиването да ти кажа, при нас единственото решение е една люлка, която татито и направи, от тези едно време ако се сещаш по старите къщи, като хамак над спалнята на родителите.....е, ако не беше тази люлка, аз нямаше да съм жива, само там заспива, през деня я оставям там да спи, а вечер като заспи дълбоко я пренасям, нищо друго не работи....та златна е тази люлка, прави се лесно и решава мноооого проблеми!
Kalinastamatova, така както припалваш ти е най-добре, ама аз не мога тогава, че се крия от мъжа ми  ooooh!

# 394
Здравейте,

И ние излизаме всеки ден, колкото и де е студено. Само когато вали не излизаме. Много добре ни се отразява и колкото е по-студено толкова Влади е по-спокоен и спи повече на вън. Ако е топло изобщо не заспива.
А като не излизаме двамата спим по цял ден. Не мога да си обясня защо като не излиза навъм много спи, но е факт.

Аз да се оплача, от вчера пия антибиотик, имам някаква вагинална инфекция и няма как. Предписаха ми Аугментин, казаха ми че мога да кърмя като го пия. Аз доста се притеснявам за бебо, дано найстина да да е безопасен за бебо.

И да се похваля, Влади започна да се храни само на гърда, вече втора седмица. Абе то било много хубаво. Досега се изцеждах и му давах цедено. Понеже имам повече кърма отколкото той изяжда пак се доизцеждам след като Влади се нахрани сутрин и вечер. В началото не си престана да си прави почивките през ноща от 9 до 6, но вече си ги наваксва. Даже започна да се храни с по - голямо количество кърма. Преди не е повръщал след хранене, само веднъж два пъти по лъжичка, а сега започна да повръща по - голямо количество. Много съм доволна

boonboon - за възглавничката да ти кажа как трябва да се процедира. Поставяш бебето легнало на една страна без възглавница и гледаш гръбначния стълб не трябва да има изкривяване. Ако главата е изкривена (наклонена) значи има нужда от възглавница толкова голяма колкото да няма изкривяване в гръбначния стълб до главата (абе във врата) на бебето. Надявам се да съм го описала добре.

Gergan_ka мила, надявам се всичко да се нареди при теб. Важното е да сте добре с бебо и да сте спокойни.  Hug

Ставам че Влади се събуди.

# 395
  • София
Здравейте ,
вчера това малко диване ми скъса нервите!Цял ден не е спряла да се сърди.И татко й ,вечерта ми разправя как нетрябва да й обръща внимание ,но щом почне да пищи малката и той тича да я успокоява.А нейното е наистина съдене и киселеене.Абе характерче ,ама какво ..!Идеше ми да се гръмна.Наду ми се главата ,ръце не ми останаха - просто бях наръба на истерията вчера.И със кърменето ми прави номера.Хем иска да сучи ,хем да зяпа и ако мама може да се разхожда из апартамента през това време...ами то така не става!Вчера и вода й давах , и я пи ,изппи близо 100 гр диването ,а почти целия ден ми е висяла по гърдите.Кърма си има ,не е от това чувствам ги тежки ,прокапват...От това сучене и неможахме да излезем вчера.Дано днес не е същия ден като вчерашния!

# 396
Здравейте,Изпратете ми и на мен сметката!

# 397
vesi_evi, детето ти наддава чудесно! при мен резултатите са наполовина на твоите - 1 мес 900 грама, 2 мес 640 грама, пък да видим третия как ще е...Справяш се отлично, макар и трудно! Не се отказвай, контактът с бебето е голяма благодат, сигурна съм, че ще ни се върне един ден.... Аз говорих с педиатърката - тя каза 3 основни причини - мленчица, запушен нос и слаба (силна) кърма. В една тема пък имаше още причини - скорошна ваксина, на майката й е дошъл МЦ. Аз обаче след едноседмични наблюдения, разговори и четене из интернет почвам да мисля, че причините не са физиологични. Свързано е с развитието, защото този отказ да яде съвпадна с момента, в който Николетка започна да хваща с ръчички и да се опитва да се обръща. В една от статиите, които четох имаше хубаво сравнение - децата идват в един нов непознат свят, представете си вие да попаднете на извънземна планета - дали ще ви се яде? Искрено се надявам това да е временна фаза.
От снощи насам успях да я нахраня моята мома добре, и сега съм по-спокойна. Всеки път, щом засмуче пръста, й давам да яде - явно са прави специалистите, прави го точно от глад, защото после го оставя. Само че снощи спеше, а тази сутрин я кърмих в банята на тъмно. Почвам да се успокоявам леко, но като ми откаже няколко пъти, изпадам в отчаяние, и никаква къщна работа не мога да свърша - само я гледам и кърша ръце.
Минаването на АМ не е решение, защото и при дечица с АМ пак имало отказ от ядене...

Благодаря на всички за поздравите към имениците - снощи имахме трима в нашето семейство - детенце, таткото и прадядото  Grinning
btw Никът ми се чете на бг Джада, италианско име е и значи нефрит  Wink

# 398

Виждам говорите за вода,не съм давала ,но малката мн се облизва като я къпя .

И моята се облизва като я къпем, но пак не ще да пие вода.
Вчера украсих елхата - катова кокорене беше  Laughing Сега като запаля и лампичките сигурно ще пощръклее това дете.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 11:13 от fata_morgana

# 399
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile!
Да почерпя, днес помъдрявам с 1 година, пък и годишнина от сватбата имаме.Няма да казвам колко годинки... Simple Smile

Емили, късмет и кураж, миличка!Всичко да отшуми като лош спомен Praynig  Praynig  Praynig
Моля изпратете и на мен сметката.
Добре дошла на velizarka_8   welcome
За възглавничките-ние сме на възглавнички от самото си раждане, защото и двамата са големи повръщани и леят реки от мляко.Така ги вдигам под някакъв ъгъл и е по-малко повръщането.Всъщност не сме на възглавнички, а двамата спят на възглавници за кърмене.Много хубавко си спят на тях Simple Smile!
Сега бягам, че Александър е буден и каката не може да си напише домашните от него Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 400
ilik123 ,Честит рожден ден!
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

velizarka_8 ,добре дошла!

# 401
Здравейте момичета,

Emili, много се надявам скоро да ни напишеш хубави новини във форума и всичко лошо да е отминало и да се радвате на прекрасното детенце.

Относно събирането на пари - аз съм много ЗА помагането на хората в нужда, но адски съм бясна на здравната ни система....безумно е да се искат пари за тези операции...Просто нямам думи за държавата в която живеем. Не стига, че това семейство минава през ада в момента, ми трябва и да си плащат за неща, които са по здравна каса уж.. Само се моля да не ни се налага да ползваме услугите на здравната ни система..

Аз да ви кажа, как се ужасих в събота. Бебчо беше в ръцете на баба си и тя го дундурка насам натам, при което аз в един момент поглеждам - и виждам кръв да му тече от устата. Само дето не припаднах от ужас. Веднага го грабнах и го набутах в ръцете на таткото, защото той не губи самообладание като мен. Оказа се, че дребосъка с нокът си е разранил под езичето небцето, щото нали ръцете ни са все в устата. Но какви мисли ми минаха през главата за тези няколко секунди няма да ви казвам..Слава богу всичко е наред. Сега ако трябва всеки ден ще му режа ноктите.

ХУбав ден момичета!

# 402
ilik123, честит рожден ден !!!   bouquet

Честито и на всички празнували вчера!   bouquet

Е това е, като не пишеш един ден и после забравяш какво си искал да напишеш.  newsm78

gala., замразена кърма за първи път опитах да и дам на рождения ми ден. Имах малко гости и не исках да кърмя пред тях, затова размразих. Резултата беше отказ и ми се наложи да кърмя на масата, като я опаковах с една пелена, че все пак и мъже имаше.  Mr. Green Сега от няколко дена обаче е започнала да ми виси на цицата от 18 до 1 - 1.30ч.  ooooh! Цок цок пък заспи, цок цок и пак заспи и аз реших да минем на шише последното хранене, защото нито мога да свърша нещо нито да хапна нито нищо. Да, но и това не стана. Налапва шишето, започва да цока и явно като усети кърмата я плюе. Много кофти!

Tommelise, и аз съм си мислех да я дам на някой, но за съжаление едната ми най-близка приятелка ще ражда юни, а другата сега работи по въпроса. Иначе едната изяви желание за кърмата.  Mr. Green

За цигарите - аз бях пушач от 14 години, но септември миналата година се разболях от грип и две седмици не пуших. След това пробвах веднъж да запаля и ми стана гадно и така повече не съм си и помисляла за цигара. Пушех по 1 кутия на ден, да не говорим, че когато съм излизала на заведение съм стигала и до 2 кутии. Имаше няколко случая в които много съм се ядосвала и ми се е палило по цигара, но съм си казвала - е, и?! като запаля какво ще стане...ще ми се оправи ли проблема, ще ми намалеят ли нервите?! Отговора е НЕ. Всичко ни е в главата. Цигарите не са някакво блаженство или някакъв лек, който оправя всеки проблем (де да беше така), а са един ужасен, миризлив, гаден, вредящ на здравето порок. Та мислълта ми е, най-вече за vesy_evi говоря, като се изнервиш и тръгнеш да палиш просто си помисли с какво би ти оправила проблема тази една цигара и съм сигурна, че тъй като няма с какво не би я и запалила.  Wink Но не се и чувствай толкова виновна...в крайна сметка ние сме майки, но сме и хора и всеки човек има някакъв предел на нервите си.

geryaleksandrova, дааам понякога и ние ги правим тези маймунджолъци...пищи и не иска да засуче, ставам и започвам да я нося...на нея и става хубаво, започва да яде, но след малко пуска и започва да гледа настрани, да ме гледам мен, да се смее...Сядаме и пак писък.  ooooh! Еей, тия дечица ще ни вземат здравето.

На всичкото отгоре моята малка барбаронка не обича многото хора и не обича да ходи на гости. Тотална противоположност на майка си.  Mr. Green Вчера бяхме на Никулден и така се изнерви, опищя всичко. Е, имах няколко "спокойни" часа, в които ми висеше на гърдата. В момента в който се прибрахме пусна широката усмивка. Същото е и като имаме гости и са повече от 2 човека. Какво ще я правя не знам.

Забравих за извеждането, аз я извеждам независимо дали е топло или студено. То за мен е опасно да не се разболея, че като малка така ме навличаха от което резултата е минимален имунитет. Само днес не знам какво да правим, защото тук е доста мъгливо.  newsm78 А иначе и слагам боди с къс ръкав, панталонче и блузка и отгоре космонавтче. И едно одеалце.

# 403
  • на североизток
Здравейте и от нас!
Вчера от толкова много работа покрай именния ден на нашия бати нямах врема да пиша и да почерпя  Wink

Освен, че подготвях вечерята за гостите вкъщи, трябваше да отидем и на тържество в градината. Тази година госпожите му решили да направят празненство, посветено на Никулден Grinning, а той е единствения Никола в групата Laughing Беше много хубаво и поучително за децата да научат традициите Flutter Само дето Никито беше малко болен, цяла нощ повръща и съответно всички бяхме недоспали и снощи заспах докато кърмя Cry Но като цяло си изкарахме празника много добре Peace

И ние не пием водичка, само кърма Naughty Не иска , плюе я, а ако успея да я излъжа да глътне малко, после и е тежко на коремчето! така беше в началото, скоро не съм пробвала да и давам, признавам си Embarassed, но мисля че ни и липсва Rolling Eyes
Vesi_evi и Giadа, за проблемите ви с кърменето си мисля, че вкуса на кърмата се променя от цигарите newsm78 Защо не пробвате две седмици да не пушите и да видите дали ще се подобрят нещата? Знам, че ще ви е много трудно, но не и невъзможно! Аз не пуша и никога не съм пушила, но пък много обичам сладките неща и по същия начин ми е много трудно да се откажа от тях  Embarassed , но заради кърменето гледам да ограничавам шоколадовите и какаови изделия. Колко успявам е друг въпрос, но поне не съм забелязала това да вреди на бебка.Когато беше със шарка изобщо не ядах шоко  Naughty

# 404
Jani4ka,   bouquet много философски подход за отказване на цигарите! И аз ги отказах така преди 10-тина години Simple Smile Подкрепям, че е напълно лишен от полза и смисъл навик, но трябва да го осъзнаеш, за да се отървеш от него  Peace
И моята маймунка не обича много гости - интересни са й, оглежда ги един по един, но после се превъзбужда и не можем да се приспим.

Общи условия

Активация на акаунт