СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 354
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
И ние борим люспите по главичката. С четка нищо не успях да сваля, с гребенчето поне падат. Приятелка ми препоръча Линола Фет, тя така оправила нейния бебок, някоя ползвала ли е?

Люляк, то да беше само изкуството, ами снощи гукаше на тавана - не знам по какво се прехласна толкова - лампите дето не светеха, сенките или нещо друго, ама голяма радост и говорене беше и това в 12 през нощта! Взех я на спалнята накрая при мен да се кърмим уж, та да се успокои - аз я обръщам към мен, тя пак се върти по гръб и гука нагоре Simple Smile

# 91
момичета, едно въпросче - някоя да е подала документи за еднократната помощ при раждане през октомври и днес да не е получила парите?[/color
И аз не съм ги получила още, дори и детските не са ми преведени.
И аз още нямам преведени.Аз съм подала молба на 01.10. дали чакаме,а? #Crazy #Crazy #Crazy
Гледам че коментирате за "бебешката кал: по главиците на нашите мъници,ние все още нямаме,но пък ни пада по някой косъм от голямата коса и на тила е като ощипана кокошката,милата. Flutter

# 92
Здравейте мацки  Laughing Аз нямах време да пиша, понеже в началота на ноември каката тръгна на ясла и трябваше първите 2 седмици докато се адаптира да ходя да я взимам на обяд. Което водене и взимане ми отнемаше целия ден, т.к яслата ни е на 20мин с кола. Но слава богу, детето нямаше проблеми с адаптацията и вече си ходи по цял ден със спане и е голям кеф и за нея и за мен. Сега по цял ден съм сама с бебка. За майките с едно дете, които се оплакват от липса на време - ако знаехте как е с 2  Laughing нямаше да се оплаквате. Ема е голяма ревла, направо разцепва мрака като писне. Страшни колики я мъчат, давах Инфакол, Еспумизан, чай...но ефекта е за 1-2 часа, после пак ревове  Sad Тъпкано ми се връща - с първото дете не разбрах какво означава колики и се чудих на другите майки защо все се оплакват от тях. Laughing Но да сме живи и здрави, пък все ще избутаме няколко месеца. Не се оплаквам иначе - успявам с всичко, организирала съм се - 1 ден чистя, 1 ден готвя. Така за 2 часа на ден успявам с домакинската работа. добре поне че мъжът ми не е капризен с храната и не възразява ако яде 2 дни едно и също. Съкровище си ми е той, няма възможност много да ми помага, но поне се старае да не ме затруднява излишно.
За релаксиране когато ми остане време - играя на Лейди популар  Embarassed. И открих също, че ми е приятно да плета на 1 кука и сега плета шапчици, щото друго не мога. Само не знам кой ще ги носи  Laughing.

Честит Рожден ден на Адреналинка!  newsm59

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 13:05 от E.L.

# 93
момичета, моите пари се появиха

# 94
Кремчето на Мустела е чудно. С него махнах коричките на Калоян като беше бебе.  Peace

Момичета, не се заседявайте вкъщи, защото това наистина действа много зле на психиката. Какво му е на времето не мога да разбера?! Излизайте всеки ден, защото наистина като дойде истинската зима ще ви стане още по-тежко. Къщната работа няма да ви избяга, но поне час-два навън може да си позволите.

E.L.   Hug може да продаваш после готовата продукция от шапки  Grinning

# 95
"Не си човек, мама си" - много е права дъщеричката ти Simple Smile. Явно е по-трудно да свикна с ролята на мама, отколкото си мислех Simple Smile). Ноо, ще се справим !  Laughing

# 96
И моите парички от еднократната помощ се появиха днес.  Mr. Green
E.L. , и в мое лице имаш клиент за шапчиците. Обожавам плетивата, особено тези на една кука, но пусто не ми иде отръки.
Да ви похваля моята девойка - от известно време заспива към 22.30 и се събужда между 6.00 и 7.00 сутринта и ако гърдите ми не се препълваха заради тази дълга нощна пауза всичко щеше да е идеално.
Честит рожден ден, AДРЕНАЛИНКА !   bouquet Да си жива и здрава и много, много щастлива!
Хубав празник и на всички месечинковци!
А сега и да се оплача от килограмите си - никога не съм тежала толкова. Уж през бременността не качих много, но сега не мога и не мога да ги сваля. И един апетит ме е подгонил - цял ден се тъпча и то предимно със сладки неща. Ужас! ooooh!
Надявам се тоя вълчи глад да е заради кърменето... Или по-скоро се оправдавам с това, заради липсата на воля. Blush

Започнах и да се замислям и за коледни подаръци вече. Баткото постоянно си мени желанията, та не знам как ще се оправяме с него. Тия дни ще го натискам да пишем писмо на Дядо Коледа и каквото си пожелае тогава -това ще е. Малката е лесна поне - тя претенции все още няма. Mr. Green
И на няколко близки дечица подаръци трябва да избера - сложна работа... Хем ми се иска да е нещо хубаво, хем като гледам с каква скорост се изпаряват паричките напоследък... Thinking Споделяйте, ако имате идеи за хубави, практични и не много скъпи неща.
Хайде, да не досаждам повече, че дълго стана.
Хубав и спорен ден  на всички!   bouquet

# 97
Ulia , благородно ти завидях за тази дълга нощна пауза. Мечтата ми е да спя 6 часа непрекъснат сън - не ми се е случвало от..... newsm78 май от преди да забременея с първото.

"Не си човек, мама си" - много е права дъщеричката ти Simple Smile. Явно е по-трудно да свикна с ролята на мама, отколкото си мислех Simple Smile). Ноо, ще се справим !  Laughing

Простата истина, изречена от устата на дете  Grinning

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 12:49 от E.L.

# 98
  • на североизток
Много точно казано:"Не си човек, мама си!" Браво на детето, такава мъдрост!
Аз пък много често си мисля какво значи да "работиш" като майка и се мъча да пресметна колко трябва наистина да е майчинството, ЗАЩОТО:
1.Работим 24ч. в денонощието, което значи 12ч. дневна смяна и 8ч. нощен труд(който се плаща 200%)
2.Работим и през почивните дни( и те са 200%)
3.Не можем да ползваме отпуска и официални празници(значи трябва да се компенсират финансово)
4.Работим по съвместителство като готвачки, чистачки, перачки, гладачки и мъжегледачки Wink

Не съм счетоводител и не мога да го сметна, ама това дето го дава държавата, особено втората година са трохи!!! И после, нямало деца!

Да се похваля, току що пристигнаха така дълго чаканите зимно чувалче http://moetobebe.bg/prams/2381 и активна гимнастика http://moetobebe.bg/comfort/1448  newsm44 страхотни са  newsm10 даже хората са сложили и една играчка на Есприт http://moetobebe.bg/toys/2055 като подарък-извинение за закъснението.Сега остава да сглобя гимнастиката и да видя дали притежателката й ще я хареса Laughing, ако не баткото със сигурност, нищо че е голям hahaha А пък с чувалчето, никакъв студ вече няма да ни уплаши, само по разходки 1stroller, че дано смъкна и аз някое килце, че с тия сладки работи и тоя вълчи апетит... #Crazy

# 99
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АДРЕНАЛИНКА!!!

# 100
  • София
Здравейте момичета,

много се развеселих. Чувствам се гузна, че не мога да се зарадвам на майчинството на 100 % понякога, но сега разбрах че не съм "сама"  Laughing Помислих че нещо не съм наред с главата....
Мъжът ми само ме пита дали по-добре бих се чувствала на работа (а там беше много натоварващо), а аз му отговарям, че не разбира се, само дето си помрънквам от време на време.

NKl, само таткото да ми остави колата и ще се обадя за мола на Цариградско - за разходка, кафе и пазар Simple Smile

Дано скоро да изгрее някакво слънце, че ми се разхожда навън.

Лек ден на всички Simple Smile

# 101
Честит Рожден ден, Адреналинка!   bouquet

За бягство от депресията - играя на игри  Embarassed голяма слабост са ми! И задължително на ден по 2 часа го оставям при майка ми. Поне като живеем врата до врата да има смисъл.

Мъниче, страхотна снимка, много ти е прекрасен и слънчев бебо!!!

# 102
  • на североизток
Излезе таблицата с поръчките за кърмачески дрехи
в старата тема Peace

# 103
Честити рожден ден на Адреналинка

Много точно казано:"Не си човек, мама си!" Браво на детето, такава мъдрост!
Аз пък много често си мисля какво значи да "работиш" като майка и се мъча да пресметна колко трябва наистина да е майчинството, ЗАЩОТО:
1.Работим 24ч. в денонощието, което значи 12ч. дневна смяна и 8ч. нощен труд(който се плаща 200%)
2.Работим и през почивните дни( и те са 200%)
3.Не можем да ползваме отпуска и официални празници(значи трябва да се компенсират финансово)
4.Работим по съвместителство като готвачки, чистачки, перачки, гладачки и мъжегледачки Wink

Не съм счетоводител и не мога да го сметна, ама това дето го дава държавата, особено втората година са трохи!!! И после, нямало деца!

Божеее   bouquet страхоотно си го написала   bouquet.
АЗ СЪЩО НЯМАМ ПАРИЧКИ ПРЕВЕДЕНИ
Аз днес мъча мъника да я снимам с роклички за календар за бабите и чаша за таткото и мен  smile3506 !!! Но тя явно иска да се смее когато тя иска не когато аз я снимам  newsm78.

# 104
  • София
*Aдреналинка*, Честит рожден ден!!! Желая ти много здраве, щастие, любов и късмет!!! newsm59
Честито и на всички празнували през последните дни!   bouquet  bouquet  bouquet
sweet_maniche темата е просто прекрасна, изпълнена с много коледно настроение!    bouquet
iv4i_79, ние имаме подобна лампа http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.4084 Малчо много се заглежда по нея и му е интересна. Действа му приспивно и успокояващо. Още не му е омръзнала, но и аз не му я пускам всеки ден, а само когато не може да заспи, докато го кърмя или се поразбуди малко след като е заспал, а ние още не сме си легнали.
За режими виждам, че сте си говорили. При нас фиксирани са само лягането в 9 и събуждането в 7. През нощта си похапва 1-2-3 пъти, според апетита. Също така на обяд огладнява около 12 ч. Другите кърмения са много неопределени като време. Зависи дали сме навън, вкъщи или пътуваме. Изобщо не мога да кажа по колко пъти на ден яде. Така сме и със спането - някои дни спи почти нон-стоп, друг път спи максимум час-два и будува. Общо взето е на периоди. За мен е важно, че е спокоен. Не го насилвам да спи. Когато мрънкоти първо го слагам на гърда. Ако не е гладен ми отказва и тогава го полюшквам малко на ръце. Ако не се унесе да заспи, продължаваме с гушкане и игри, докато се успокои.
За щастие докато е буден може сам да си се занимава и така мога да си свърша спокойно работата или да обърна внимание на каката. Сега оценявам тези моменти, защото Ивана много рядко се е заигравала сама без да ме търси. Но тя и сега си е голямо мрънкало, а като гледам Никола е доста по-спокоен от нея. Такива големи усмивки раздава, а днес даже за пръв път започна да се смее и с глас. Пораства човечето. Още не може да хваща с ръце, но успява да бута играчките на активната гимнастика и да им се радва като се мърдат. 
aissa80  Hug нормално е да те стегне шапката с това монотонно ежедневие. Затова както и другите са те посъветвали, се опитай въпреки гадното време да излизаш поне за половин час навън, да глътнеш малко въздух. Поне на мен това винаги ми действа, като ме налегне някое депресарско настроение. А това с недоспиването и на мен ми е голяма драма. Особено вечер към 7-8 започвам да давам на заето. Тогава обикновенно връчвам малкия на татко му и ги оставам да си играят с каката, а аз за 15-ина минутки си почивам и презареждам батериите. Така и не можах да се науча да спя през деня с децата.
nat003 бебешката кал на каката се опитвах да махам като преди баня я мажех със зехтин или бебешко олио, оставях я да постои половин час и след това с гребенче разресвах. Но честно казано тази процедура я правих само броени пъти и накрая сама се изчисти с времето. Много се радвам, за добрите новини от ортопеда и честита ви месечинка!!!  Heart Eyes
deskutu на мен никой не ми е казал, но и аз мисля да пия рибено масло, защото не давам синтетичен вит. Д на Никола. Сега поръчах за Ивана това рибено масло и ще пием двете.
Gergan_ka за повечето мъже, раждането на дете е събитие, което ги сварва неподготвени и си е голям стрес. Дай му още време да свикне с новата обстановка. Стискам палци нещата между вас да се изгладят.  Hug
И тъкмо щях да се оплаквам, че още не съм получила еднократната помощ, макар да съм си подала документите още в края на септември, когато преди малко си проверих сметката и о чудо - паричките най-сетне са пристигнали. Laughing  Добре че не разчитам на тях, но така ме хвана яд. Когато имат да взимат, начисляват лихва за забава, а като трябва да дадат изобщо не спазват сроковете.
Ulia, последната седмица се занимавах основно с търсенето на подаръци. А при нас се събират много поводи освен Коледа. Като се почне с Никулден, Коледа, Стефановден (мъжът ми е Станимир), РД на Ивана, Ивановден. Но вече успях да накупя подаръци за всички поводи, даже и от името на бабите. На децата играчки и книжки (играчките са основно на Фишер Прайс от серията Литъл Пийпъл, като за РД на каката купих тази къща от намалението в Хиполенд, а книжките са от поредицата Малки прик … 77;ца, която отдавна харесвам, а сега е на половин цена). На любимия също купих книги от тази поредица със страхотни илюстрации, която също е намалена с 50%. За бабите и лелите ще има календари, направени от нас с фотошоп. А за близки деца съм взела пъзели и книжки за оцветяване.

Общи условия

Активация на акаунт