СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 307
  • 696
  •   1
Отговори
# 150
Jani4ka- Според мен точно екографския преглед е нужен, защото по този начин се вижда как са оформени тазобедрените ставички, Сияна като я гледаха я гледаха предимно на УЗ и много обстойно слава Богу всичко е ок.

# 151
Яничка,това е безумие със самолета.Няма ли на кой да оставиш четирикракото дете?То беше някакво малко кученце,нали?Дай ще го гледам до като те няма,аз имам две котки тамън ще видя дали ше го изядат или ще свикнат и с куче Mr. Green

За прегледа,то сега е модерно да ги гледат на ехо,сякаш всички имат проблем(преди само при някакви изменения са ни гледали на ехо).Аз Мая не съм я водила на ортопед,имам прекалена вяра на педката,Влади го заведох,но единствено и само заради врата.Алексиев реши и ставите да му разгледа.Ти си преценяваш,ако педката не ти е препоръчала можете и да пропуснете.Мое мнение Peace

# 152
  • Пловдив
и аз да се включа за мнение за ехографа...
Понеже аз самата съм била с луксация, която слава Богу е хваната навреме и излекувана, та нямам последствия, държа на този преглед. Още повече - при момиченцата... Моя братовчедка не може да роди нормално, заради това, че като малка не и е обърнато достатъчно внимание и луксацията е открита твърде късно...

А за това, че ехо-то се плаща... На мен пари не са ми вземали, а и аз бях с направление newsm78

# 153
С направление си преглеждат ехографски, напълно безплатно е  Peace

# 154
Мъниче при това положение даже е задължителен прегледа,когато в семейството има някакъв проблем Peace

То даже едно време май са правили ренгенови снимки за да установят даден проблем.
С направление си преглеждат ехографски, напълно безплатно е  Peace

Не и в София за съжаление,поне аз до сега не съм чула на някоя мама да не са и взели пари Tiredаман от тия пусти печелбари докторите.

# 155
Е как преглеждат тогава, само на око ли? Нашият преглед беше по около 5 минути оглед на всяко краче с ехограф, даже ни извадиха и 2 снимки на ставите. Явно в Плевен са по-съвестни ортопедите.

# 156
Сгъват,разгъват крачетата,обръщат ги по корем,настрани и също опипват фонтанелата.Не правят нищо различно от това което моята педиатърка прави на всяка консултация,и обикновено те приканват за ехото сам да си поискаш и съответно да платиш #Cussing out

# 157
  • Щастлива мама на 3 слънца

baby_doll, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ТЕ СЛУШАТ ВСИЧКИ В КЪЩИ.Здравейте и от мен много благодаря за пожеланията и вниманието Simple Smile)
Аз да се оплача вчера ходихме на офталмолог,едното оченце много сълзеше и събираше гурлички.Казаха ,че има запушване на слъзните  канали и ще чакаме до 6 месец да видим какво ще правим,много се бях притеснила. Някой има ли оопит с такова нещо? Казаха ни масажи само. Надявам се да мине всичко нормално.
Да ви се похваля вчера ми подариха тази книга много ми харесва .
Аз чета и тази в момента не съм много очарована от нея.Нещо в превода не ми допада.
НО е по добре да се чете отколкото да не се Simple Smile))
Вчера си прекарах страхотно,но малката се превъзбуди малко от толкова хора и не спахме добре вечерта.
Това от мен мили момичета много целувки и лек ден Simple Smile))))))))))))))))))

# 158
  • Пловдив
И нас ни гледаха на ехо. Всяко краче за около 3-4 минути, извадиха и снимки на ставите. Чак след прегледа на апарата ни гледаше на око и показа какви упражнения да правим.
След като казах, че аз съм имала проблеми като малка и съм била в каиши, доктора ни препоръча профилактично носене на ортопедични гащета до 4тия месец и тогава пак на преглед.

# 159
  • София
И да ви питам, понеделник отиваме на ортопед. С направление сме, но ми каза, че ако искаме ехографски преглед трябва да си го платим. Та въпроса ми е - нужен ли е този преглед с ехограф?

Jani4ka, ние вече ходихме на ехографски преглед и не сме плащали нищо допълнително  Peace

baby_doll,  newsm59 newsm67 и честито на месечинковците  Mr. Green

и да попитам ако пътуваме с бебето в самолет, трябва ли да купувам отделен билет....?

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 14:54 от Butlins

# 160
И ние нищо не сме плащали за ехографския преглед. Бяхме в 7мо ДКЦ - до жп гарата.

Относно запушено слъзно каналче - и ние имаме този проблем. Много гурели, много нещо. Масажи не помогнаха, но от няколко дена Ивайло се научи да си търка очите с ръце. И явно той си прави по-качествени масажи, защото гурелите изчезнаха. Ама съвсем изчезнаха. Дано не се появят пак де, но една седмица вече ме добре Simple Smile.

Иначе ме посъветваха да чакаме до 1 годинка и ако не се оправи само тогава да ходим по болници, защото процедурата е лека, ама с пълна упойка. А за едно бебе не е много добре да му се слагат упойки, освен ако не е наложително.

П.С - аз днес бях навън за час и нещо и определено днес не съм депресирана Simple Smile. Явно това е лека с/у майчините депресии.

# 161
  • София
Относно запушено слъзно каналче - и ние имаме този проблем. Много гурели, много нещо. Масажи не помогнаха, но от няколко дена Ивайло се научи да си търка очите с ръце. И явно той си прави по-качествени масажи, защото гурелите изчезнаха. Ама съвсем изчезнаха. Дано не се появят пак де, но една седмица вече ме добре Simple Smile.

И ние сме със запушен канал, но не виждам да помагат масажите. Събира гурели и все сълзи. Ще чакаме явно, дано се оправи в някакъв момент.

Бейби Дол, ЧРД!

Честито и на месечковците!

Яничка, това със самолетите е безумно. Дано намерите решение!

# 162
alximika,  Hug много ти благодаря, миличка за предложението! Много мило! Аз съм се заинатила обаче и съм решила, че ще стигна до Холандия с кученцата каквото ще да става. Ще видим обаче, защото времето напредва, а светлина в тунела не се вижда. Иначе аз имам две чихуахуата и най-много твоите котки да изядат моите кученца.  Mr. Green

Сега ще проверя в клиниката в Горна Баня дали се плаща за ехограф. Егати лекарите егати чудото. Винаги си плащам за всичко, досега не съм взела нито едно направление и вече ми писна. И сега много ме е яд как хем сме с направление хем ни карат да си плащаме.

и да попитам ако пътуваме с бебето в самолет, трябва ли да купувам отделен билет....?

"Билета" на бебето струва 18лв.  Mr. Green

# 163
Честит рожден ден на Беиби дол bdbaloni
Честито на  бебче Сияна за месечинката  newsm18
Ние на ехограф не сме ходили  и аз реших, че  няма смисъл щом не ни притеснява нищо и педи нее казвала нищо  newsm78
Ние сме добре сучем си по 20мин ядем когато си искаме нощем по два пъти  се буди и сме без режим надали ще имаме такова нещо някога  Joy . Чакаме си дрехите на беба от Англия ,че всичко и омаля изведнъж, а не е приятно да е изпъната като струнка в собствените си дрешки. Щях да пиша нещо , но забравих , като се сетя пак ще драсна  newsm78.
Приятен ден  на всички , а така ми се ходи на разходкаааа , но голям студ , а вчера и поледица  имаше   bouquet
П.П - много обичам плетиво някои спомена за шапки аз ще си купяяяяяя червена ако може ???

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 17:39 от Palmirka

# 164
Ей много празници днес!  newsm74
Честит рожден ден на Беиби дол ! hbday bdbaloni baloni

Честита месечинка на Сияна и Боби!

Нат,аз пих за спиране на кърма бромокриптин,14 дена по едно хапче.Мисля че не ми повлия,невидях страничен ефект!  Peace
Ние днес поръчахме коледните подаръци,утре ни казаха че ще дойдат  smile3508!

Общи условия

Активация на акаунт