СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 248
  • 696
  •   1
Отговори
# 570
Мая заспа в 17.30 след като яде и още спи и то непробудно...вече се притеснявам, за първи път се случва, какво и е, да не е болна?! Тя през деня не спи повече от час вкъщи, а сега 4 часа....много е странно, не сме я и къпали още, а и дали ще спи през ноща като спи сега толкова....Днес излизахме на -5 градуса и то не с коша, а със столчето за кола, за малко беше, ама все пак...дано не съм я простудила.

# 571
Момичета, много ви благодаря за отговорите!  Hug
След днешното бодърстване цял ден и хранене през час, малкият герой се умори и сега спи, та чак не мога да го нахраня. Дори не е изкъпан, а снощи, понеже бях съвсем сама с децата успях само малкия батко да изкъпя и не искам да пропускам и днес.
За дохранването и аз така съм решила - ако започне да наддава извън нормите на нормалното, тогава ще прибегна до АМ. Иначе смятам да захраня към 5-6 месец.

За пишлето - аз все още не го забелвам. Смятам да започна някъде към 4-тия месец. talktoher, трябва малко по-силно да се придърпа, но според мен е още раничко. /разбира се, че ти си преценяш/

vesy_evi, не се притеснявай. Ако детето се разболява, веднага ще вдигне Т. Понякога дечицата правят такива изпълнения. Simple Smile Казвам го с усмивка, защото и на мен ми се е случвало като теб да се притеснявам. Даже си спомням, че бях оставила най-големия като бебе при свекърва ми, а аз заминах спешно в друг град. На другия ден като си го взех сутринта, детето заспа и се събуди чак следобед. Shocked Побърках се от притеснение. После една тяхна съседка ми сподели, че той цяла нощ не е спал, а е ревал...

kalinche, кога е било това? В болницата не са ме наричали с ника ми, затова питам. А ти защо не ми се обади??? Тъкмо щяхме да се запознаем и он-лайф  Laughing

# 572
alexa-smile,Ивайла преди две седмици на вашата възраст беше така.През час и половина-два.Първия месец наддаде 1,100 гр.,втория 1000гр.,сега на 14 сме на консултация.Но като мина периода яде на 3 часа,понякога на 4.зависи колко спи през деня.Съня ѝ е сутрин към 8 и 30 спи 1 час,после към 10 и 30 пак.Общо взето след всяко хранене спи поне час.

vesy_evi ,и нашето девойче като заспа към 4,в 7 я събудих,защото иначе няма да спи през нощта.Сега заспа преди малко.Няма страшно,наваксва си съня,ако е будувала доста,пък било то и предния ден.

За Зимафлуора мисля,че няма смисъл,защото в ДГ им даваха мляко с флуор след съгласие на родителите.

Мами със запушени канали,давайте винаги първо проблемната гърда.Мен това ме спаси.Иначе твърдото се махна чак след седмица.

Аз мисля да купя такъв прожектор на Ивайла и също едно килимче за игра,че сега заради кучето не мога да я слагам на килима.

# 573
да се отчета от прегледа и аз. Качили сме 1кг (6700 сме вече). и 61см. Само 1 см е пораснал, ама аз нещо не вярвам на измеренето. Биха ни ваксините. поплакахме, но малко. Дано ни се размине температурата

# 574
  • София
Гала ,преди няколко дни и аз бях със запушени канали.По съвет на Машонка ,отпуших ги с масажи повреме на кърмене  Peace .Ако това не беше помогнало мислех да пробвам с Лецитина /по съвет на Flash Dance  Grinning /.
Йоана през деня спи само на разходка.Тогава може да изкара и 5 часа ,но ако не излезем придремва в ръцете ми за по 15-20 мин. и щом я оставя ,веднага се събужда.
Не мога да кажа ,че имаме режим при кърменето.Понякога откарва и 4-5 часа ,а друг път през час огладнява.Първия месец качихме 1100 гр ,втория-900гр ,третия-500гр.

# 575
И ние се кърмим през различни интервали, първия месец качи 1 кг, втория - 1200.

Гала, да не би да има някакво успокоително в това гелче, та затова да се кротва детето?

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 23:41 от fata_morgana

# 576
  • Варна
 Добро утро мами,
ние се кърмим различно по съвет на мимсат сега сме на два часа заради зеленото ако понеже имах бучки миналия месец и с цедене съм предизвикала повече производство на предно мляко и тя се наяжда.Първия месец наддаде 1кг втория 550 педи каза че е добре и аз не се тревожа сега ще видим на 15,12 струва ми се по дълга прибрах няколко укъсели боденца.
 За спането имаме си режим  hahaha хапва играе спинка половин час пак хапва и така сама си заспива докато си играе вчера ми направи една следобедна пауза в къщи нещо необичайно от 14,30 до към 18,30 ч  Joy

# 577
  • София
Здравейте Simple Smile
Моя пък тази седмица и 2 часа не може да издържи през деня. Нощем стига до към 4-часова пауза.
Но не се притеснявам, едно че имам кантар и го меря, едно че няколко наборчета-момчета на Лора си хапваха на такива по-малки паузи и си се развиваха нормално.

# 578
  • на североизток
Не знам и ние ли правим скок в растежа, но от два дена направо ме побърква! Едвам изкарва един час и пак е гладна! Вчера реших да си записвам в колко часа се храним, за да проследя точно колко хранения имаме на ден и през какви интервали, щото ми се струва че по цял ден това правим Shocked И ето резултата: 8,45; 10,10; 11,10; 12,20; 14,50; 16,30; 18,00; 19,10, 22,20 като последната пауза стана по-голяма защото излязохме на заведение да отпразнуваме годишнината! И през цялото време смуче ръце настървено! А спането беше само на обяд за около час! И нито играчки, нито занимавки и маймуносване от наша страна, нито носене на ръце, нищо не помага...цял ден на цицата #Shocked А те горките (циците) съвсем омекнаха снощи и се смалиха наполовина Mr. Green
Дано днес да е по-добре, че нямам време аз да се нахраня, пък камо ли да сготвя нещо-то откъде да дойде тая кърма! А мислех вчера да се цедя, че вечерта да излезем без нея...таратанци... hahaha
Единственото много хубаво нещо, е че вечер си спи без събуждане, та и аз успявам да се наспя! То, в повечето случаи ме събужда баткото де, ама нейсе! Момчетата са си така - я водичка ще иска, я ще има пиш, я се е отвил да го завия...от бебе все ме буди вечер поне по един път! А това малкото...от втората седмица взе да спи по цяла нощ ПУ-ПУ-ПУ

Да дам идея за подарък, ако си нямате такива работи вече де...албумче за вписване на развитието на бебето, или пък от онези спомени с отпечатъци http://moetobebe.bg/memories, или пък активна гимнастика и разните там разновидности на образователни играчки, които никак не са евтини(но и в продавалника има много добри оферти), столче за хранене със сигурност ще ви трябва...и т.н.

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 09:55 от iv4i_79

# 579
Верно ли от Милупата много се наддава?
аз сефте чувам  Crazy явно съм уцелила без да знам Мити нали беше мъничък

Ние наддадохме 1,3 първия месец  1.3 втория  и 1кг третия сега сме на 700 грама седмица преди консултацията до тогава да вдигне до максимум килограм

да ви кажа не знам това много ли е малко ли е ама имам си една таблица където се описва ръст тегло средно за възрастта та за 4м бебе трябва да е 7.100кг за момчетата и 6.700 за момичетат

ние сме някъде там точно така че съм спокойна

Hug Hug Hug

# 580
Люляче, тикера съм го задала да показва навършената възраст, но той упорито си показва оставащото време до годинката. Мъчих го 5-6 пъти когато го правих и се отказах повече да се занимавам с него.
Butlins я дай линк да го видим този бебефон, че ме заинтригува.
Iv4iчестита годишнина и честита месечинка на патерици.
Ние имаме баба за почивните дни и резултата е превъзбудено дете. Вчера ми е спал само час през деня. Викам си хубаво, тъкмо ще заспи по-навреме вечерта - да, ама не! До 2 и нещо часа сме 'купонясвали'. В резултат тази сутрин не се събуди за ядене и се принудих в 9 без нещо аз да го субъдя(последно беше ял в 10 вечерта). Сега си спинкат сладко с тати, а аз използвам времето да поседя във вашата компания.
alximika аз вчера се бях сетила, че не си писала скоро и аз щях да питам как сте Simple Smile
А Щица вярно се загуби. Дано е заета с приятни неща и това да е повода да липсва.
Jani4ka, евала! Друга майка да се беше отказала вече с такъв режим.
talktoher ние пишката сме я оправили вече. Много бързо се забели. Не сме имали проблеми. Мое лично мнение е, че трябва по навреме да се оправи, за да се почиства по-лесно. Иначе вътре в назабелена част може да си забира и по-лесно да тръгне инфекция.

# 581
Здрасти и от нас,

Така ми е кофти, че идват студовете   Sad Дори радостта на децата, че ще има сняг не успява да ме разведри. Като си помисля за студа и ме втриса...

# 582
За спането - последното кърмене е около 22.30 часа, следващото около 03.00. Но това - в общи линии. Изключения от правилото винаги има  Laughing Нашия младеж като реши в 4 без 10 сутринта да будува, та чак до 5  Shocked По принцип заспива още на гърда и даже не го уригвам.
Това за килограмите кое нормално, кое - не престанах да се втелясвам. Толкова са индивидуални нещата, че... Наблюдавам го просто - спокоен ли е бебо, ака ли, цока ли, гука ли и това е.
Снощи обаче два пъти изака зеленичко, мисля че му беше малко по-топла водата за къпане, защото със сигурност не е простуден, а и коликите изчезнаха.. ще видим днес в 15.00 часа какво ще сътвори и след това ще се запритеснявам.

# 583
Здрасти и от нас,

Така ми е кофти, че идват студовете   Sad Дори радостта на децата, че ще има сняг не успява да ме разведри. Като си помисля за студа и ме втриса...

И аз съм така,все ми се иска вечно лято,но баба зима няма да ни подмине.Сега като се затворим по къщите  Crazy ...не се нзае до кога,дано имаме и слънчеви дни!Иначе много обичам коледните празници от дете,носят ми някаква положителна емоция и ме връщат в детството ми и ги чакам с нетърпение  Mr. Green !
Усмихнат ден!

# 584
  • София
Здрасти и от нас,

Така ми е кофти, че идват студовете   Sad Дори радостта на децата, че ще има сняг не успява да ме разведри. Като си помисля за студа и ме втриса...

И аз съм така,все ми се иска вечно лято,но баба зима няма да ни подмине.Сега като се затворим по къщите  Crazy ...не се нзае до кога,дано имаме и слънчеви дни!Иначе много обичам коледните празници от дете,носят ми някаква положителна емоция и ме връщат в детството ми и ги чакам с нетърпение  Mr. Green !
Усмихнат ден!

Пръсъединявам се към отбора на необичащите зимата  Mr. Green .Но аз мисля да си излизам.Спецялно си избирах количка с добре уплатнен зимен кош ,за да му е уютно и закътано през зимните дни на бебо.

Общи условия

Активация на акаунт