Как се справяте, ако ви споходи цистит?

• 127 127
  • 128
  •   1
Отговори
# 30
Само да ви кажа, че червените боровинки няма да ви оправят цистита. Аз съм с хроничен цистит, прочела съм страшно много литература по въпроса, изпила съм куп различни хапчета и може да се каже, че съм спец в тази област Sad Това, което касае продуктите с червена боровинка (Уринал, ИмуноборУро и др.), които се продават на пазара и никой не го  споменава, е че продължителната им употреба води до образуване на оксалатни камъни в бъбреците! Освен това липсва директно действие на червената боровинка срещу причинителите на цистита, което забавя лечението му и цистита може хронифицира!

# 31
kapris, много инетресно мнение. Както писах , аз пия Уринал редовно  - и като получа цистит и за профилактика, и никъде не съм срещала подобно нещо. За боровинките има публикации, че сока не се препоръчва на хора с оксалатни камъни, но също така има и други според които може да разтвори налични камъни и да помогне те да се изхвърлят с урината. Слава богу, че нямам такива камъни, но е ясно, че ако човек има камъни в бъбреците трябва да спазва диета. Ама ако нямаш камъни трябва ли да спреш да ядеш горски плодове, ягоди, касис, малини, грозде, мандарини и още мног охрани, които спомагат за образуване на оксалатните камъни  newsm78

# 32
Мхм, аз също съм доста учудена от тоз коментар против червената боровинка. Моята лекарка предписа Уринал за дъщеря ми като препарат без странични ефекти и ми каза, че е по-добър от безразборното пиене на антибиотици като ципрофлоксацин например, което води до нечувствителност на бактерията към него и хронифициране на проблема. Marry пише по-горе
Цитат
като усетя , че не мога да  издържа на пишкане и ми е  кофти като  го правя...си купувам, ципофлоксицин (може и да не се пише така) и ношпа и съм супер за  няколко часа.

Аз съм силно против това - антибиотиците със сигурност имат доста странични ефекти. Затова по-добре Уринал и изследвания, а при всички случаи - консултиране с лекар!!!

# 33
Ципрофлоксацин, или 5-нитрокс

# 34
Забравих да питам...ква е рекламата тоз път  Thinking...аааа първо се сондира мнение...и после нещотУ ще долети на бял кон  Mr. Green Joy

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 11:34 от К-А-М

# 35
И аз съм много изненада за Уринала..защото наскоро имах лек цистит или както се изрази лекарката ми " а ето тука и едно лекичко циститче", както и прашинки в десния бъбрек..пиех 2 пъти на ден уринал и 3 пъти на ден но шпа и за 2-3 дни всичко се нормализира... макар, че известно време след това при най-лекото простудяване започваха отново неприятните симптоми на цистита..но пак  с Уринал оправях нещата

# 36
Имаше навремето едно......пиперазин....много приятно на вкус и мнооого ефикасно  ма го няма

# 37
от години имам проблеми с цистита, още в началото ми бяха изписали ципофлоксацин и после сама си го взимах, до миналата година/направо не искам да си спомням/ . Първо пих него, после ми се появиха гъбички айде лекуване на тях айде после грип и накрая при нефролог/цял месец ме тресе боли ме всичко висока температура само болки в бъбреците нямах/ . Оказа се че съм направила пилонефрит и единия ми бъбрек не работел та в болница лежах. Искаха да го махат но..............за сега ми се размина. Не се лекувам сама вече, пазя се много, обличам се и се обувам добре, пия много вода и чайове за бъбреци и при най малко съмнение съм при доктор. Но най-вече много вода пия, четох че тя е лекарство, човешкия организъм не бил гладен а жаден и затова трябва поне 1,5 -2 литра на ден да се поемат.
 Това е от мен. Не се церете сами безразборно, че после боли.

# 38
Забравих да кажа само, че вече винаги когато се наложи да пия антибиотик казвам на личния ми доктор да ми изпише и хапче против гъбички/ най -различни са евтини са еднократно едно се взима/ по добре така отколкото иначе/ не са безобидни и те са вид бактерии и се отразяват на пикочни пътища бъбреци и т.н./

# 39
След изпиване на антибиотика се пият задължително пробиотици поне 2-3 седмици. Не заедно с антибиотика , а след него.

# 40
За съжаление имам склонност към образуване на камъни в бъбреците и често получавам инфекции и цистит. Това което правя още при първите симптоми на цистита- парене и често уриниране е да започна да пия много вода, гледам да стоя на топло и веднага започвам да пия Неоренал СР. Междувременно си пускам стерилна урина да проверя дали имам бактерии. Ако имам- веднага с изследването при лекарката ми за да ми изпише и антибиотик. Ако нямам бактерии продължавам с многото течности и Неоренал два пъти на ден по 2 таблетки и така десетина дни.

# 41
Който се притеснява от лекарства, съдържащи червена боровинка, може да пробва с Неоренал - той съдържа екстрат от бреза.

# 42
  • София
Два пъти съм имала цистит и билката Мечо грозде го пресече веднага!

# 43
Много вода и чай от Мечо грозде.

# 44
  • Бургас
За съжаление имам склонност към образуване на камъни в бъбреците и често получавам инфекции и цистит. Това което правя още при първите симптоми на цистита- парене и често уриниране е да започна да пия много вода, гледам да стоя на топло и веднага започвам да пия Неоренал СР. Междувременно си пускам стерилна урина да проверя дали имам бактерии. Ако имам- веднага с изследването при лекарката ми за да ми изпише и антибиотик. Ако нямам бактерии продължавам с многото течности и Неоренал два пъти на ден по 2 таблетки и така десетина дни.

PeaceИ аз по същия начин.Дори сега съм бременна,и гинеколожката ми каза,че мога да го вземам при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт