Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за цистит при жените?
Какви са последствията от нелекувания цистит?
Какви са препоръчителните лечения за цистит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за цистит при жените?
-
Какви са последствията от нелекувания цистит?
Нелекуваният цистит може да доведе до пиелонефрит, когато инфекцията засегне бъбреците. При бременни жени циститът може да доведе до усложнения по време на бременността и да застраши нормалното протичане на бременността. В случай на повишена телесна температура е важно незабавно да се консултирате с лекар, тъй като може да има съмнения, че инфекцията е засегнала бъбреците.
-
Какви са препоръчителните лечения за цистит?
При лечение на цистит се препоръчва консумация на много вода, чай от мечо грозде, избягване на газирани напитки, люти храни, алкохол и кафе. Някои хора споделят, че при първите признаци на цистит започват с прием на Cyston заедно с отвара от царевична коса, много вода и липов чай. В случай на остра инфекция се препоръчва консултация с лекар и предписване на антибиотици като Ципрофлоксацин.
-
Какви са ефективните методи и препоръки за предотвратяване на цистит?
-
Какви са някои от нежеланите ефекти на лекарствата за цистит?
Здравейте,преди 6 дена получих болки по време на уриниране и ниско долу до яйчниците.Оказа се,че имам цистит и започнах да пия едни билкови хапчета със много чай и много вода.Още на 2-3 ден си оказаха влияние и бях по-добре и сега нямам проблем уж".Днес отидох на изследвания и личната ми лекарка каза,че имам проблем с бъбриците,и има вероятност да са песъчинки..Много се притеснявам,понеделник ще ходя на допълнителни изследвания и не мога да разбера 1 защо бъбреците,след като не са ме болели,най-много да съм имала леки болки още в началото ...Сега като се сетя,урината ми беше доста мътна на парцали,което не е нормално..
...А някой знае ли,каква храна е препоръчително да се яде и каква не при болни бъбреци и цистит..? Благодаря предварително,ще се радвам да чуя мнение..
Ужасно е + вагиналната кандидоза, заради която се разви и цистита....... може да си представите какъв ужас. Двата най-гадни и подлудяващи проблема едновременно.