Как се справяте, ако ви споходи цистит?

• 127 124
  • 128
  •   1
Отговори
# 75
Изчетох всичко и май само аз се лекувам с това лекарство Simple SmileАз при криза пия 2 хапчета Нелидикс и много вода /поне 1 литър за кратко време/ и на другия ден съм ок. Никой ли не го е ползвал? Доколкото знам не е антибиотик, на мен ми помага...

# 76
  • Бургас
Изчетох всичко и май само аз се лекувам с това лекарство Simple SmileАз при криза пия 2 хапчета Нелидикс и много вода /поне 1 литър за кратко време/ и на другия ден съм ок. Никой ли не го е ползвал? Доколкото знам не е антибиотик, на мен ми помага...
Няколко пъти съм се лекувала с Нелидикс, чай от мечо грозде, много течности и на топло.

# 77
аз ходя на лекар doctor когато имам проблем.
От както познавам д-р  Михайлова  bouquet в 18 поликлиника - се от тървах от всички женски проблеми. Имала съм какво ли не и кисти и настинки и цистити. От 3-4 години редовно ходя при нея и съм ОК fingerscrossed. Занимава се и със билколечение. Така, че който желае билки  има варианти.
 Най- доброто лечение е профилактиката мисля .
 Като жена аз спазвам следните принципи:
- хигиена - топла  вода - всеки път;
- подходящо дневно бельо /памук- боксерки/ .
- винаги обути крака - според сезона и подходящи дрехи без гол кръст.
- не пуша и не прекалявам с дразнещи  подправки и др храни.
- полова култура! бройката е обратно пропорционална на оплакванията.   Laughing
 Желая на всички здраве и здравословен живот.
 Peace

# 78
Здравеите,аз също имам в момента цистит,но различното  е че  съм кърмачка! Някои може ли да ми даде някака информация за добри лекари или хомеопати!Ще съм ви благодарна  за споделените мнения понеже искам да си продължа да кърмя и не искам да пия   (по възможност)антибиотици Grinning

# 79
аз ходя на лекар doctor когато имам проблем.
От както познавам д-р  Михайлова  bouquet в 18 поликлиника - се от тървах от всички женски проблеми. Имала съм какво ли не и кисти и настинки и цистити. От 3-4 години редовно ходя при нея и съм ОК fingerscrossed. Занимава се и със билколечение. Така, че който желае билки  има варианти.
 Най- доброто лечение е профилактиката мисля .
 Като жена аз спазвам следните принципи:
- хигиена - топла  вода - всеки път;
- подходящо дневно бельо /памук- боксерки/ .
- винаги обути крака - според сезона и подходящи дрехи без гол кръст.
- не пуша и не прекалявам с дразнещи  подправки и др храни.
- полова култура! бройката е обратно пропорционална на оплакванията.   Laughing
 Желая на всички здраве и здравословен живот.
 Peace

Д-р Михайлова гинеколог ли е? Работи ли със здравната каса?
Аз съм доволна от Уринал Акут и Нитроксолин (химиотерапевтик). Второто ми го предписа личната лекарка, пие се 10-14 дни. Понякога ми помага и Мечо грозде.

# 80

Д-р Михайлова гинеколог ли е? Работи ли със здравната каса?

[/quote]
Да - страхотна е. Работи и с касата. 
София, жк. Суха река, 18 поликлиника, 3 етаж
Вероятно има и други добри специалисти, но мен ме излекува от женските проблеми ТЯ!  bouquet

# 81
Да - страхотна е. Работи и с касата. 
София, жк. Суха река, 18 поликлиника, 3 етаж
Вероятно има и други добри специалисти, но мен ме излекува от женските проблеми ТЯ!  bouquet
Благодаря!   bouquet

# 82
  • софия
Имаше навремето едно......пиперазин....много приятно на вкус и мнооого ефикасно  ма го няма
Розовички кристалчета, бях му забравила името.  bouquet.
 Няма ли заместител ?

# 83
Като чета за тези хронични цистити и се чудя защо не се набляга на профилактиката на това ужасно заболяване-в БГ се бичат непрестанни АБта на принципа "проба-грешка",както пишете "на килограм" се пият-те водят до серия гинекологични последици-гъби,течения... и така порочният кръг се завърта и може да доведе до пиелонефрит, хронична бъбречна недостатъчност,хронични гинекологичн инфекции, а за качеството на живот с хроничен цистит да не говорим-болки, Температури, непрестанно пишкане...Медицинските стандарти са ясни-50% от жените страдат от цистит поне веднъж в живота си, от тях при 30% циститът става хроничен-за хронично се приема ако вече сте имали 3 прояви на година.С други думи историята е ясна-повтори ли-готви се за голяма борба.Навсякъде се дават само лекарства за овладяване на кризата, а не се говори за профилактика-за стимулиране на имунната система да се справя, защото е ясно,че до голяма степен тук става въпрос за имунитет!Как иначе ще си обясним факта,че някой жени не спазват хигиена, не пият достатъчно течности, ходят с гол кръст,страдат от запек и тн и въпреки това не страдат от цистити, а други обричат живота си на наливане с вода, пиене на боровинки,брези, миене, затопляне и тн и пак и пак стигат до циститна проява?Явно е до имунитет-и ако даден човек има чести цистити той трябва да приема профилактични мерки в тази посока. Аз лично съм запозната с Уро-Ваксом-имуностимулатор/прави се 3 месечен курс/-идеята е да се стимулира имунитета, който явно има нужда от съпорт.Другото просто временно облекчава,но не е сериозна мярка за справяне с проблема.Защото Уринали, брези,грозде мечо и тн само временно пречат на бактерията да се закачи за стената,докато ги пиеш и като спреш бактерията отново се научава и се закача и за това всичко се повтаря!

# 84
  • София
При първи симптоми взимам Неоренал СР 1000. Билков препарат е и на мен лично ми помага от първото хапче  Peace

# 85
Като чета коментарите и съм в ужас, аз може би ще съм първата която ще каже че съм благодарна от цистит, защото преди да ми го открият всеки месец се мъчех с болки по време на менопаузата и освен аулин нищо не ми помагаше, но след като един ден с болки влезнах в болница и ми казаха, че имам цистит и започнах лечение се оправих от тогава са се минали 5 години и никакви болки направо се родих наново 

# 86
Страдам от хроничен цистит и пиелонефрит от години. Пробвала съм доста неща и това, което ми помага най-много са листата от смокиня. Варят се 6 листа от смокиня в 300 мл. вода докато течността изври наполовина. Прецежда се и се пие 3 x 50 мл.: сутрин, обед, вечер. Прави се всеки ден в продължение на 10 дни.

# 87
  • София
Преди много години, може би 15г. вече, подобни "кризи" ме спохождаха на няколко месеца. Първото, което установих, е че приемането на много вода облекчава състоянието. Лекувах се с антибиотик - Ципрофлоксацин. При последната - сигурно са минали 10 г. от тогава, пих чай от мечо грозде. Повече не ме повтори.

# 88
На какъв лекар се ходи при съмнения, на уролог или на нефролог?

# 89
  • София
kristinia  можеш първо да отидеш при личния си лекар, той ще ти пусне изследвания на урина, и ще се види има ли или не инфекция. А може и директно при уролог. Нефролог е за проблеми с бъбреците  Peace

Общи условия

Активация на акаунт