Как се справяте, ако ви споходи цистит?

• 127 131
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
И аз от години се боря с хроничен цистит. Като си усетя симптомите и започвам Ципрофлоксацин, не ми помагат нито мечо грозде, нито червени боровинкинито Хималая и т.н. Преди около година четох някъде,че цистита се обостря след бурен полов акт, дори някои доктори питат конкретно и за това. Беше ми чудно отначало, но явно има връзка м/у двете неща.Тогава пихме и двамата с мъжът ми антибиотика и после започна по-рядко да ми се изявява цистита. newsm78

# 61
Имаш заболяване на бъбреците. Не е цистит според мен.
http://www.puls.bg/illnes/issue_402/print.html
Цистит означава наличие на бактерии в урината - Е.коли и др.
Има обаче нещо, за което вече съм писала в други теми, но искам пак да го повторя тук. При личен лекар се ходи само за направления, бележки, ваксини. При конкретно заболяване се търси помощта на СПЕЦИАЛИСТ !!! Като ви сбърка личният лекар диагнозата ходете после се оплаквайте , но никой няма да ви чуе. И специалистите понякога поставят грешни диагнози, но РЯДКО. А на личните лекари всяка трета диагноза им е грешна.

Такам. Малко късно се включвам. Нямам никакво бъбречно заболяване. Ходих при един от най-добрите нефролози във ВМА. Каза ми,че бъбреците ми са в перфектно състояние. В повторната урина имаше само единични еритоцити,но той ми каза ,че урината ми е чиста и това не е смущавщо.  Peace  Оказа се,че просто съм настинала и съм получила лек цистит. Тъй като заедно с проблема с уринирането(който продължи около 2-3 дни само),получих и настинка,подути сливци,течеше ми носа,кихах и така. Вече се чувствам повече от отлично. Пия само Уронат,по препоръка на лекаря,защото щял да ми повлияяе добре след Ципрофлаксацина.

# 62
На мен ми помага Неоренал,антибиотици за подобно нещо отдавна не пия.

# 63
Справям се главно с хомеопатия и мнооого течности!!!

# 64
Здравейте ,
И аз имам този  проблем  според докторите цистит ,но нямам никаква болка или парене просто чести позиви на уриниране имам чуството ,че не съм се изходила докрай и още със ставането от WC-то пак ми се ходи .Най неприятното е че пътувам в друг град на работа и тези  30 минути са направо ад!Предписаха ми ОФЛОКСИН и МОНУРАЛ пих ги св комбинация с УРИНАЛ ,но нямам никакъв ефект!Заедно с това пих и мечо грозде настойка вместо вода ,но уви и това не ми помогна!Правих си изледване на урината преди да изпия всички тези лекарства имаше инфекция  след това си правих ново изледване и според доктора резултата е кристално чист,но проблема си остава!
Очаквам някой да се включи със съвет!
Благодаря ви предварително  bouquet!

Аз съм със същият проблем,най-интересно е че когато съм в кола или или в автобус нещата са натърпими,докато ако съм на по-дълги разходки пеша или в къщи нещата са по-леки.

# 65
  • гр.Добрич
Здравейте ,
И аз имам този  проблем  според докторите цистит ,но нямам никаква болка или парене просто чести позиви на уриниране имам чуството ,че не съм се изходила докрай и още със ставането от WC-то пак ми се ходи .Най неприятното е че пътувам в друг град на работа и тези  30 минути са направо ад!Предписаха ми ОФЛОКСИН и МОНУРАЛ пих ги св комбинация с УРИНАЛ ,но нямам никакъв ефект!Заедно с това пих и мечо грозде настойка вместо вода ,но уви и това не ми помогна!Правих си изледване на урината преди да изпия всички тези лекарства имаше инфекция  след това си правих ново изледване и според доктора резултата е кристално чист,но проблема си остава!
Очаквам някой да се включи със съвет!
Благодаря ви предварително  bouquet!

Аз съм със същият проблем,най-интересно е че когато съм в кола или или в автобус нещата са натърпими,докато ако съм на по-дълги разходки пеша или в къщи нещата са по-леки.

И при мен е така дори когато съм с нашата кола нямам проблем може би защото знам ,че където искам мога да спра Grinning.Вкъщи също нямам този проблем или като съм на разходка .Даже бих казала ,че като сляза от автобуса ми преминава малко! newsm78

# 66
dzori -ако намериш решение пиши  Praynig ,защото мен тук един лекар ме изпрати на невролог ,но така и не отидох .

# 67
  • гр.Добрич
dzori -ако намериш решение пиши  Praynig ,защото мен тук един лекар ме изпрати на невролог ,но така и не отидох .
Знаеш ли гинеколога ми даде едни хапчета ИНКОНТАН 15г. вземах ги 3х1 и като че ли малко ми отшумя проблема.Води се като спазмолитик на пикочния мехур,но все пак се консултирай с лекар.
Не знам колко струват понеже той ми ги даде ,явно на него са му ги дали някой дистрибутори.
Дано ти помогне!

# 68
Знаеш ли гинеколога ми даде едни хапчета ИНКОНТАН 15г. вземах ги 3х1 и като че ли малко ми отшумя проблема.Води се като спазмолитик на пикочния мехур,но все пак се консултирай с лекар.
Не знам колко струват понеже той ми ги даде ,явно на него са му ги дали някой дистрибутори.
Дано ти помогне!
Мерси   bouquet

# 69
  • гр.Добрич
Дано ти помогне!
Мерси   bouquet
Пиши какви са резултатите ако го пиеш!

# 70
За съжаление и аз се сблъсквам често с този проблем, при мен се получава при стоене на течение в 40% от случаите, а в останалите при задържане  Confused за това винаги вкъщи има Ципрофлоксацин. Аз това лечение на цистит без антибиотик не го разбирам,започват се едни мъки и болки през 2 мин. съм на тоалетната чиния и естествено само си стоя там,пия много течности, но Мече грозде само с комбинирано с други билки не мисля,че ще са ми от помощ  Rolling Eyes

# 71
dzori няма да мога да го ползвам,имам херния на диафрагмата ,а лекарството е противопоказано в този случай. Sad

# 72
  • гр.Добрич
dzori няма да мога да го ползвам,имам херния на диафрагмата ,а лекарството е противопоказано в този случай. Sad
Може би не трябва да съжаляваш защото като го спрях и синптомите се върнаха,но аз го пих само няколко дни .Уролога при ,който ходих ми изписа спазмолит и дриптан от тях също имах някъкав ефект ,но само краткотраен докато ги пих!Утре ще искам да отида на нефролог ,защото само там не съм ходила ако и той ми каже ,че ми няма нищо незнам какво ще правя newsm78.

# 73
Здравейте,
през последните 4-5 години много често ми се случваше да страдам от цистит.
Изпих всички възможни антибиотици, мазила, нагревки, какво ли не...
Нито едно от тези неща не помогна, въпреки, че спазвах точно съветите на докторите.
Знаете, антибиотиците освен, че са силно токсични причиняват гъбички и какви ли не още странични проблеми.

По същество...

Излекувах се с едни страхотни билки, които на пръв поглед звучат съвсем несериозно. Комбинирах ги с иглотерапия и много ми помогнаха !
Ето и съставките:

Ягода - листа
Къпина - листа
Жълт кантарион
Полски хвощ
Широколист живовлек

В билковите аптеки се намират насипно, предполагам и в обикновенните аптеки трябва да ги има.
Слага се около 1,5 - 2 литра вода и по една щипка от всички билки, като трябва да се сложи по-голяма щипка от полския хвощ и листата от ягода. След като заври водата се оставя 5-10 мин заедно с билките и се прави запарка. След това си го прецеждате и си го пиете вместо водичка:)

След 2-3 чаши от този чай, комбинирано с много топлене пред печката ефекта е моментален. При мен неприятното парене преминава след няколко часа ако е в по-лека форма. Ако работата е сериозна са необходими поне 1-2 дена сериозно пиене на чай!
Разбира се, човек не винаги може да се излекува само с чай, но може да помогне на назначенито лечение!

Дано ви помогне моята рецепта, на мен помага в 100% от случаите!!!

# 74
Чай от червена боровинка, мечо грозде и жълт кантарион.
Слагам по 1 чаена лъжица от всяка билка в 500 мл вода.
Като заври водата слагам първо червената боровинка и мечото грозде да поврат 15-20 мин на тих огън и след това слагам жълтия кантарион за още 5 мин. Запарвам го още 15-20 мин и след това го слагам в термус и пия три пъти на ден. При мен има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт