Как се справяте, ако ви споходи цистит?

• 127 136
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
Възможно ли е да цистит без да има парене и болка,а само усещането ,че постоянно ти се пикае дори след като се изпикаеш ? Едно странно усещане в долната част на корема,все едно не си пикал от часове...дори току що да си го направил ?

# 46
Момичета,моля ви,имам нужда от съвет и подкрепа. Ужасно съм притеснена.
Днес ходих при личната ми лекарка,направиха ми изследвания на урината,установиха ертитроцити в урината,повишен белтък,кръв в урината,личната ми лекарка каза,че е сериозна инфекция,цистит,изписа ми това лекарство,което обаче тук чета,че някои не са доволни- Ципрофлоксацин-2 опаковки да го пия 10 дни. Притеснява ме обаче,че с появата на цистита (вчера) успоредно ми се пояи и (най-вероятно) хемороид до ануса-твърдо топченце,сутринта имах и бяло течение,цял ден не съм яла имам страшна липса на апетит,а корема ми е невероятно подут (ходила съм и днес и вчера по голяма нужда).
Моля ви за препоръка,съвет, или някой ,който е имал подобни проблеми  Sad

# 47
Не съм сигурна,че има връзка  между хемороидите и анти биотика,но се консултирай с лекаря ти.спокойно ,ципрофлоксацинът ще повлияе инфекцията,но е нужно време.Задължително се пие колкото е предписан,дори и да се чувстваш ок.Междувременно наблегни на водата. и 15 дни след края на лечението стерилна урина контролно.
 Успех!През паузата след антибиотика ударно неоренал ср 3х2 на ден.е по 2х1 уринал.

# 48
Не съм сигурна,че има връзка  между хемороидите и анти биотика,но се консултирай с лекаря ти.спокойно ,ципрофлоксацинът ще повлияе инфекцията,но е нужно време.Задължително се пие колкото е предписан,дори и да се чувстваш ок.Междувременно наблегни на водата. и 15 дни след края на лечението стерилна урина контролно.
 Успех!През паузата след антибиотика ударно неоренал ср 3х2 на ден.е по 2х1 уринал.
Благодаря за съветите!
Само да кажа,че съм нямала предвид,че има връзка между хемороида и антибиотика,тъй като аз антибиотика току що изпих първото хапче,а цистита и хемороида ми се появиха заедно вчера. Днес бях на лекар и от тази вечер пия антибиотика,изписан ми за 10 дни.

# 49
Ами споходи ли ме, значи съм за антибиотик. Иначе от три години, ако не и повече, се опитвам да се преборя с мечо грозде, червена боровинка или/и витамин Ц 1000мг, не че ми помага много, но поне не е толкова често, а и добих имунитет към някои антбиотици. Циплофаксина /не съм сигурна дали го пиша правилно/ за сега ми помага той.

# 50
Исках да ви питам когато са ви определили диагноза цистит изследвали ли са урината ви ? И какви са били показателите ? Възможно ли е да е цистит,ако в урината има белтък и еритроцити ???? Много моля някой да отговори спешно....

# 51
Имаш заболяване на бъбреците. Не е цистит според мен.
http://www.puls.bg/illnes/issue_402/print.html
Цистит означава наличие на бактерии в урината - Е.коли и др.
Има обаче нещо, за което вече съм писала в други теми, но искам пак да го повторя тук. При личен лекар се ходи само за направления, бележки, ваксини. При конкретно заболяване се търси помощта на СПЕЦИАЛИСТ !!! Като ви сбърка личният лекар диагнозата ходете после се оплаквайте , но никой няма да ви чуе. И специалистите понякога поставят грешни диагнози, но РЯДКО. А на личните лекари всяка трета диагноза им е грешна.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:05 от Инера

# 52
Личната ми лекарка ми каза ,че имам някаква  инфекция на бъбреците,попитах я да лие цистит и тя каза-Да,изписа ми Цимпрофлоксацин за 10 дни и каза да си изследвам урината след като свърша антибиотика пак.  Интересното е,че вече пия антибиотика 3-ти ден и почти нямам помен от честотот уриниране и дискомфорта първия ден,урината ми стана по-бистра,а иначе никога не съм страдала от бъбреци,нямам болки,не усещам нищо. Само вечер се будя през нощта вир вода (откакто съм биюолна от 3 дни),подути са ми сливиците и леко запушен нос. Ако това говори нещо на няккой ?

П.С. Мерси за линка,прочетох всичко.

# 53
Имаш заболяване на бъбреците. Не е цистит според мен.
http://www.puls.bg/illnes/issue_402/print.html
Цистит означава наличие на бактерии в урината - Е.коли и др.
Има обаче нещо, за което вече съм писала в други теми, но искам пак да го повторя тук. При личен лекар се ходи само за направления, бележки, ваксини. При конкретно заболяване се търси помощта на СПЕЦИАЛИСТ !!! Като ви сбърка личният лекар диагнозата ходете после се оплаквайте , но никой няма да ви чуе. И специалистите понякога поставят грешни диагнози, но РЯДКО. А на личните лекари всяка трета диагноза им е грешна.

Да,знам,че си права,за това и тия дни се убих да пиша по форуми дори и онлайн на няколко лекаря-уролози,не знам дали греша. Просто икога не съм се сблъсквала с това,нито пък с друг здравен проблем. На 23 години съм и до сега само настинки и грип,и като дете ангина.
За това съм и толкова пристеснена.Ходих и на гинеколог вчера,защото знам,че ако е цистит трябва да се отиде и там на преглед-там проблеми няма. И той ми видя урината и каза,че е нещо на бъбреците,но не изключва и цистит,посъветвеа ме да довърша антибиотика и тогава да изследвам пак урината и бъбреците.  Tired

# 54
Още утре е добре да посетиш нефролог и да си направиш изследване на кръвта. Не съм лекар, но мисля, че погрешно се лекуваш с антибиотик. Може би си за тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554619.0

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 17:06 от Инера

# 55
  • София
Направих цистит след едно къпане с не много топла вода, симптомите бяха същите, както са описани по-горе и личната ми изписа Неоренал, ами да ви кажа много съм доволна, буквално след 3-4 хапче почувствах облекчение и се разминах без АБ.

# 56
Много е важно , наред с антибиотиците и другите лекарства, да се приема голямо количество течности ,които не съдържат кофеин  и не са газирани- най-вече вода и чайове. Топлите напитки, пиенето на гореща вода  действат много облекчаващо. Който е предразположен към това състояние трябва да приема повече течности по принцип. Цистита може да е вследствие и на някоя аномалия по пикочните пътища. При мен се оказа , че имам киста , след 10 г. борба с това заболяване и прием на антибиотици на килограм.
За мене докторите съсипват хиляди хора с тия антибиотици.Доказано е че те унищожават нормалната микрофлора и после се чудим защо инфекциите хронифицират и цял живот не може да се оправим .Аз също съм със хронифицирала инфекция игоре-долу  успявам да я овладея с природни средства прочистване на организма с глад и т.н.Въпроса е че ако докторите не изписваха антибиотици за най-малкото нещо сега нямаше да имаме тези проблеми.Но на тях какво им пука важното е да имат редовна клиентела.

# 57
Благодаря за съветите!
Само да кажа,че съм нямала предвид,че има връзка между хемороида и антибиотика,тъй като аз антибиотика току що изпих първото хапче,а цистита и хемороида ми се появиха заедно вчера. Днес бях на лекар и от тази вечер пия антибиотика,изписан ми за 10 дни.

Момичета всички тези ужасни емоции са ми много познати .Вярно е че има връзка между хемороидите и инфекцията и това ми го е казал много добър доктор.Инфекцията причинява възпаление на червата и на ануса. Като излекуваш инфекцията и хемороидите ще изчезнат .От сърце ти препоръчвам да пробваш природни методи на лечение аз лично изпих за моята инфекция над 10 вида антибиотици включително и венозни но ефекта беше почти нула.

# 58
И аз като всички вас се боря с този гаден цистит от 3 години. След многократна употреба на ципрофлоксацин просто спря да  ми действа.Като бонус си добавих и някой друг гинекологичен проблем, заради антибиотиците.След това ми продължиха лечението със инжекции и 3 месеца с някакви хапченца /забравих им името/, антибиограма на урината - отрицателна.
Поне тежкият момент го стопирахме - но винаги си го усещам като неразположение.Затоплям си краката и пия много вода и успокоявам положението.Сега мисля да пробвам с това което споменавате неоренал.
Извинявайте за дългия пост  Hug

# 59
уффффф мн е неприятно-веднага започвам АБ и мноооогоооооо вода-иначе става много але Sick

Общи условия

Активация на акаунт