83rd Academy Awards OSCAR'2010 - началото на пътя

• 22 244
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Да, четох за тази промяна. Хубаво е, че на са наложили точна бройка.

От филмите за юни съм си набелязала Beginners. И тук да кажа, от филмите за май, този на Уди е чудесен! Дано не го 'забравят' около номинации време.

# 631
  • в морето до колене
юли 2011- юрушът на дините продължава здраво в летните жеги  hahaha  hahaha  hahaha почти целият списък са или летни комедии, или летни блокбастъри. Честно казано, не знам какво може да се очаква от тези филми.

01.07.
Transformers: Dark of the Moon – той всъщност е излязъл в края на юни, но в моя списък липсваше, та реших да го добавя сега
The Names of Love / Le nom des gens (original title) – и тази френска комедия съм я пропуснала в юни

Larry Crowne   – нещо не са весели нещата, които чета за филма... май се касае за поредната ром-ком боза в крайна сметка; жалко – надявах се Том Ханкс да се е справил като режисьор  Rolling Eyes
Monte Carlo - хм
Terri – инди-комедии съм срещала толкова рядко, че със сигурност ще чакам да видя този
The Perfect Host – още една инди-комедия от програмата на Сънданс

08.07.
Horrible Bosses – честно казано съм любопитна що за комедия ще се окаже това. Екипът има опит повече в комедийни сериали, не толкова в продукции за голям екран, но пък са събрали шарена актьорска компания. И като всяко лято пак повтарям – да тая ли още някакви надежди за „кариерата на Дженифър Анистън”?  Mr. Green
  Zookeeper – това май е от тези летни комедии, които всички знаят, че не са особено умни, но все пак ходят да ги гледат, защото очакват да са смешни
The Ward (Limited) – ...
 Beats Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest – документален филм за Beastie Boys

15.07.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 – мда, някой от вас да има идеи дали финалът на франчайза ще предизвика „носталгични” номинации   Peace
Salvation Boulevard – в анотацията има нещо смущаващо, но пък актьорският състав е впечатляващ  Thinking
Snow Flower and the Secret Fan – ...
Winnie the Pooh – ...

22.07.
Another Earth (Limited) – ...
Bellflower (Limited) – ...
Captain America: The First Avenger –От всички екранизации по комиксите на MARVEL, май само Батман и Супермен са успели да ми станат интересни. Обаче „Капитан Америка” е толкова нарицателно, че само заради обща култура май си струва да се види.
Friends with Benefits – Джъстин Тимбърлейк май вече има актьорска биография почти толкова успешна, колкото и певческа... В момента е в първите 25-ица на мъжете в Холивуд от гледна точка на касовите приходи на последните им 5 филма. Иначе за филма какво да кажа – не очаквам нещо повече от редови летен ром-ком. Дано е по-добър от No Strings… поне
Sarah's Key (Limited) – този си го намерих и го свалих, дакота пишех... тези дни ще го гледам, изглежда обещаващ (може би не чак „наградно обещаващ”, но все пак не мисля, че ще е загуба на време)

24.07.
Life in a Day (Limited) – документален

26.07.
Ironclad – дано англичаните да са направили хубав исторически филм. Не съм се задълбавала доколко е достоверен, доколко фантазен. Но в този форум има доста почитатели на подобни продукции и биха се зарадвали на качествен филм. Филмът е от март, но засега май из нета се срещат само руски САМ-версии... ще трябва да почакаме.

29.07.
  Cowboys & Aliens – странен бленд от уестърн и фантастика, начело с Харисън Форд при актьорите; с Деймън Линдолф сред сценаристите и с режисьор, който има два блокбастъра зад гърба си ... might be fun  Wink
Attack the Block – и тук извънземни, но с/у тах се изправят тийнейджъри, а не каубои...
Crazy, Stupid, Love – е, дано това вече да е наистина интелигентна лятна комедия. Мисля, че съм чела само добри думи за I Love You Phillip Morris (трябва да го гледам най-после), така че режисьорът вероятно знае какво прави; сценаристът има зад гърба си „Колите” и „Рапунцел”  Simple Smile; кастът е интeресен – аз май не съм гледала Гослинг в нещо, дето не е сърцераздирателно  newsm78 ... а вие? 
The Devil's Double (Limited) – интригуващ анонс, не по-малко интригуващ плакат; а този младеж Доминик Купър наскоро го харесах в History Boys... дано да продължава все така добре
The Guard (NY/LA) – ...
The Smurfs – ...

Ами така се получи, че продължавам да се въздържам от червеничкото  Wink
Но пък има заглавия, които обещават забавление праз лятото, а какво друго да иска човек.  Popcorn

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 17:27 от mia4ik

# 632
  • Пловдив
Записвам се да следя темата Simple Smile Едно,че съм почитателка на наградите и второ,че mia4ik върши страхотно подбора на филмите по месеци.Така си набелязвам какво да гледам Peace
И едно лично мнение-днес гледах Arhur и много ми хареса.Ръсел Бранд за мен се справи страхотно,за Хелън Мирън е ясно Wink

# 633
  • в морето до колене
август 2011
мда, тази година май лятната продукция беше слабичка... поради моето отпускарско закъснение, вие доста от филмите вече сте ги гледали, пък аз не съм ... така че списъкът е почти без мои коментари

05.08.
Bellflower (Limited) -
The Change-Up
Rise of the Planet of the Apes
The Whistleblower
Magic Trip – документален

10.08.
The Help – филмът явно има касов успех в САЩ в момента; засега изглежда вероятно да видим някакви актьорски номинации за него, ако не го „затрупат” с нещо по-добро, когато наближи наградния сезон

12.08.
30 Minutes or Less
Final Destination 5
Glee: The 3D Concert Movie (Limited)

17.08.
The Future

19.08.
Amigo (Limited)
Conan the Barbarian
Fright Night
One Day
Spy Kids 4: All the Time in the World
Griff the Invisible
Brighton Rock

25.08.
Something Wicked

26.08.
Don't be Afraid of the Dark
Colombiana
Higher Ground (Limited)
Our Idiot Brother – това май ще е единствената „лятна комедия”, която аз лично очаквам / винаги съм харесвала Пол Ръд и се надявам и в този филм да се е справил добре – поне като за номинация за Глобус  Simple Smile
Circumstance

31.08.
The Debt

Е, сега предстои да си „напиша домашното” за септември. В програмата вече се появяват няколко обещаващи заглавия.

# 634
Тази сутрин обявяваха кое заглавие е на първо място по приходи за уикенда. Нямало кой знае какво раздвижване, нито пък сумите били впечатляващи и го отдадоха на урагана, който се вихри по източния бряг, и който може би е възпрепятствал посещението на киносалоните на доста хора.
The Help беше начело, следван от  Коломбиана и маймуните. Our Idiot Brother последен, с малко над 6 мил. Казаха че бил умряла работа и като филм.

# 635
  • в морето до колене
Our Idiot Brother последен, с малко над 6 мил. Казаха че бил умряла работа и като филм.
Еееее, Тина, ти ми попари надеждите  Confused
Макар че филмът е инди - може 6 милиона да са приличен приход за него...
Но и аз четох, че седмицата е била със слаби общи приходи, като за лято...

# 636
  • Далече
The Help - много го хвалят, мен лично темата не ми е интересна и смятам да го изчакам на двд, но няколко колежки са го гледали този уикенд и разправят, че бил много добър. Сега септември да се надяваме да почнат да излизат по -добри филми, че тази година ми идва малко бедна до момента. Другата седмица започва кинофестивала във Венеция, а след около 2 седмици този в Торонто, така че трябва да започне да се чува за филмите с претенции и шансове за Оскар.

# 637
The Help- на мен ми се иска да прочета книгата. Само дето не мога да реша за себе си, дали искам първо да видя филма.  Laughing На трейлър стои много приятно.

Разбира се, че ще се появят филмите с претенции. Всяка година е едно и също, схемата се следи и т.н.

(л)Уди като един феникс ще откърши поне номинацийка с Париж, ако не и наградка (а дано!).

# 638
  • в сърцето на един мъж...
Аз гледах Планетата на маймуните, на кино. Ми не съм особено доволна Confused Екшън, дават идеите на предните, обаче нещо не ми достигна, за да го оценя подобаващо. Ще ми е странно ако вземе други награди освен за костюми или за някакви специални ефекти.

# 639
Аз се надявам маймуните изобщо да не бъдат номинирани, по-скоро....  Laughing Laughing

# 640
  • в сърцето на един мъж...
Е, Тинооо, ти си знаеш, че се получават разни изненади, току се вмъкне пак в някоя политически изгодна категория...

# 641
  • Далече
Осъзнах, че живея в тотално невидение. Добре, че е бг - мамма  Mr. Green
Вчера разбрах, че имало и книга "The Help" , а днес осъзнах, че "Rise of the Planet of the Apes " е всъщност "Планетата на маймуните". Това ре-майк ли е , продължение ли е или..? Аз гледам някакви маймуни в заглавието и прескачам всякакви трейлъри и обяснения за филма...

Уди според мен има шансове за сценарий..Сега с това ново правило незнам дали "Полунощ в Париж" има шансове за номинация за най - добър филм, но още е рано да се предвижда, нека всъщност да видим конкуренцията Simple Smile

# 642
  • София
Как съм я изпуснала тази тема  newsm78

Сега се замислям, че доста филми изгледах тази година на кино, но не се сещам за някой, на който бих дала Оскар.

Връщам се назад да чета, за да прегледам интересните заглавия, които съм пропуснала на кино.

# 643
  • Пловдив
Осъзнах, че живея в тотално невидение. Добре, че е бг - мамма  Mr. Green
Вчера разбрах, че имало и книга "The Help" , а днес осъзнах, че "Rise of the Planet of the Apes " е всъщност "Планетата на маймуните". Това ре-майк ли е , продължение ли е или..? Аз гледам някакви маймуни в заглавието и прескачам всякакви трейлъри и обяснения за филма...

The Help на български е доста популярната книга "Слугинята" на Катрин Стокет,която излезе миналата година.
Rise of the Planet of the Apes  е предисторията на филма Планетата на маймуните Wink Всъщност са филми по поредицата и сега са решили да екранизират първата част.

# 644
Как съм я изпуснала тази тема  newsm78

И аз съм я пропуснала Embarassed
Наскоро прочетох "Слугинята", видях че и филмът е излязъл, ще ми е интересен подбора на актьорите.
Много от филмите, излезли досега, съм ги изпуснала - нищо не ми говорят заглавията, ще си ги запиша в списъка за гледане Grinning

Общи условия

Активация на акаунт