Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да приготвя киноа и амарант предварително и да ги съхранявам за следващия ден?
Кое сирене е подходящо за дете на 9 месеца и как да го включите в диетата му?
Кога мога да въведа ориз и броколи в диетата на бебето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да приготвя киноа и амарант предварително и да ги съхранявам за следващия ден?
-
Кое сирене е подходящо за дете на 9 месеца и как да го включите в диетата му?
-
Кога мога да въведа ориз и броколи в диетата на бебето си?
-
Мога ли да давам на бебето си замразен зелен фасул и как да го приготвя?
-
Мога ли да продължа с вече въведеното или трябва първо да въведа друг зеленчук и трябва ли да направя почивка между въвеждането на нови зеленчуци?

)
Иска ми се да споделя с вас притесненията ми и да помоля за съвети и мнения.Моето бебче е на 6 месеца,започнах да я захранвам и от 11 дни се мъчим с картоф и морков (домашно приготвени),като първите 3-4 дни ги смесвах с кърма...но резултатът е един и същ,хапва по 4-5 лъжички и толкова (с настояване от моя страна хапва още малко,но предполагам се досещате че и половината от количеството е изплюто)...та се притеснявам че нямаме никакъв напредък за това време.Знам че не трябва да се насилват децата,но пък и от приятелки знам че с всеки изминал ден трябва да увеличава изяденото количество и така постепенно да се замести едното хранене,но при нас не се получава.Доста съм объркана и незнам как да продължа.Дали да не пробвам с купено пюре (зеленчуково)...или пък да изчакам още малко (не става ли късно пък вече след 6-тия месец да се захранва),през останалото време е само и единствено на кърма,много рядко пие вода....какво мислите,мили мами минали вече по този път
До като дойде момента на въвеждането му има доста време да обмисля добре нещата. От друга страна, това че ние не ядем не значи, че той няма да хареса...май родителите изграждат в по-голяма част вкусовете на децата.
на 6-7 месечно бебе?!?! Такива неща като кога какво месо, сирене, желтък, глутен - забрави! Всеки да се оправя както знае.
Е резултата повръщане на фонтан от Валерия (това никога не го е правила). Не знам дали на ориза с гъби (около час след него) да го отдавам или на факта че бяха толкоз ошашавени за 4 часа близо минаха поне на 30 човека през ръцете. Та питането ми е това води ли се за захранване?