ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 832
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?
Маркетинг,политика,реклама това е обяснението според мен.Загуба от даден продукт/бананите не са постоянно на тези цени/ печалба от друг.

# 616
Ето, спокоен съм, че missence ме разбра, а Sourcherry е потвърждение на мнението ми.
Lana26, нищо общо с обичането и средствата. Поантата е върху квалификациите за скъп магазин-евтин магазин и потребителската култура. Културата на купуване на обичаното и разпределянето на средствата Sad

Не държа да разбирам мнението на Дедо след като се интересува единствено да затвърди собственото си мнение, а различните мнения - да бъдат игнорирани.

Lana26, напъни се де Laughing Щото това е разговор. Аз не затвърждавам мнение, даже не изразявам такова. Направих опит за корекция на налаган стереотип /скъп-евтин/.

# 617
  • София
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?

ох, стига с тези банани  ooooh! Ще кажеш, че ядете банани в тонове. Хапвам, когато ми се преяде и то купен тогава, а не се запасявам с килограми  ooooh! Вчера ги видях в ЛИДЛ. Незнам на пазара в Сопот и Габрово какви са, НО тези в ЛИДЛ изобщо не са качествени банани (под качествени разбирай добре узрели (не зелени, не и презрели), твърди (не камък, не и кашкави) и т.н.
И още нещо да обясня като "вътрешен човек". В момента ЛИДЛ продават стоките на промоция на загуба, за да спечелят т.нар. лоялни клиенти. Това им е стратегия почти навсякъде, където имат магазини. Тази тактика ще продължи малко след Н.година (докато не пребрандират PLUS и не ги отворят), после постепенно ще изравнят цените с другите вериги, НО ще разчитат на лоялните си клиенти. ДА, ОБАЧЕ маркетинговите сътрудници така и немогат да ги убедят, че българинът не е лоялен клиент- той се "води" от цената  Rolling Eyes

Цитат
Маркетинг,политика,реклама това е обяснението според мен.Загуба от даден продукт/бананите не са постоянно на тези цени/ печалба от друг.

да, абсолютно точно  Peace Психологическият момент е изключително важен при разработката на която и да е маркетингова стратегия и слава Богу, че не всеки клиент разбира от такива стратегии  Wink

# 618
Отлично обяснение, missence! Клиентите на Лидл, напълнили тези две теми, са откраднати от другите вериги. По същия начин те ще бъдат откраднати от следващия. Ниската цена не е постоянен печеливш коз. Винаги може да дойде друг с по-ниска. Карфур Русе пуснаха стоки с цена 0.00 лева, знаете ли?

# 619
  • София
Отлично обяснение, missence! Клиентите на Лидл, напълнили тези две теми, са откраднати от другите вериги. По същия начин те ще бъдат откраднати от следващия. Ниската цена не е постоянен печеливш коз. Винаги може да дойде друг с по-ниска. Карфур Русе пуснаха стоки с цена 0.00 лева, знаете ли?

това е така, з-то пазарът в БГ е силно стеснен в сравнение с другите страни и покупателната способност на българина като цяло не е голяма, така че той освен, че се ориентира само и единствено по цената (не 100% от потребителите разбира се, но основна част) все по-малко е склонен да разтваря кисията си за стоки НЕ от първа необходимост. Затова и триковете на ЛИДЛ ще вървят още няколко месеца (както беше с Кауфланд, КАрфур, ПЕНИ и т.н.). На тях им е ясно и не случайно подготвиха тази истерия  Peace Когато ALDI отворят магазини, тогава ще стане същото и после нещата ще се успокоят  Peace

# 620
Далече ми е и съм ходила 2 пъти. И да вдигнат цените, пак бих ходила от време на време, защото ми ХАРЕСАХА нещата, които съм взимала оттам. И, лично аз, когато сравнявам цената на 2 продукта, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сравнявам една и съща марка и модел! И да, в Кауфланд е по-евтино от Била, примерно. За Пикадили не знам - не съм пазарувала от 2002 година там, но да - и там цените са по-високи  спрямо други магазини. Говоря за еднакви стоки, особено за шампоанчета, сапунчета ...

# 621
  • Пловдив

ох, стига с тези банани  ooooh! Ще кажеш, че ядете банани в тонове. Хапвам, когато ми се преяде и то купен тогава, а не се запасявам с килограми  ooooh! Вчера ги видях в ЛИДЛ. Незнам на пазара в Сопот и Габрово какви са, НО тези в ЛИДЛ изобщо не са качествени банани (под качествени разбирай добре узрели (не зелени, не и презрели), твърди (не камък, не и кашкави) и т.н.
да, абсолютно точно  Peace Психологическият момент е изключително важен при разработката на която и да е маркетингова стратегия и слава Богу, че не всеки клиент разбира от такива стратегии  Wink
Всички банани пристигат в Бг зелени!!!! Карат ги да зреят доплънително с етилен (ако съответния камион е оборудван за това) или в няколко специални бази - в Габрово има такава. Тоест от гледна точка на полезен плод, откъснат навреме е все едно - берат ги зелени всичките. Е защо тогава да на си взема 2кг от лидл и да изчакам 3дни да узреят?

А всъщност аз ОБИЧАМ бананите зелени и твърди Simple Smile Но иначе бих купила и изчакала 3-4 дни Simple Smile

# 622
  • София
Цитат
И да, в Кауфланд е по-евтино от Била

нормално. Цените на стоките зависят от количеството, което магазинът взема на консигнация от производителите т.е. КАуфланд има повече магазини, повече клиенти и оттам отстъпката, която ползва е по-голяма. Затова, когато се отварят магазини от една верига, се отварят възможно най-много наведнъж, за да се зареди по-голямо количество от дадена стока. Затова ЛИДЛ, АЛДИ, КАуфланд и т.н. са discounters  Peace
Забравих да кажа, че от вчерашният "пазар" ми допадна единствено шоколада  Peace

Янтра, разбира се, че всеки клиент има предпочитания, затова преди да навлезе една верига в БГ се правят маркетингови проучвани затова, как пазари съответната сегментна група, в която се цели веригата. Аз затова и казах, че е хубаво потребителят да не се усеща за някои хитринки, иначе маркетинговият отдел гладни ще стоят  Wink

# 623
Затова си пазарувам в Кауфланд най-редовно.  Peace
Топените сиренца са много добри. Нещо с Т, 24 броя в кутия.

# 624
Цитат

нормално. Цените на стоките зависят от количеството, което магазинът взема на консигнация от производителите т.е. КАуфланд има повече магазини, повече клиенти и оттам отстъпката, която ползва е по-голяма. Затова, когато се отварят магазини от една верига, се отварят възможно най-много наведнъж, за да се зареди по-голямо количество от дадена стока. Затова ЛИДЛ, АЛДИ, КАуфланд и т.н. са discounters  Peace

Не е точно така с цените. Не зависи толкова от количествата, които продава, а какво е договорил с производителя. Обемите които продава му носят един бонус-процент. Производителите преди време даваха най-ниските цени на Метро, въпреки, че обемите им на другите пазара бяха по-големи. Сега е обратното Laughing
Но нещо изместих темата. Бъдете здрави момичета и доволни от покупките!  bouquet

# 625
  • Варна/Лондон
Темата заприлича на кой е по- по- най. Дедо, все още си в грешка като си мислиш, че пазаруваме от там само заради ниските цени. Прескачаш постове(повечето) в които се споделя, че им харесва това за което са си дали парите  хората. Харесва! Никой не е казал от Лидл да си купува всичко което е нужно за едно домакинство или пък да отговя на предпочитанията на всеки. Няма прясна риба- купувам от другаде. Няма кайма ''Народна''- отивам в Пикадили.

# 626
  • София
Цитат

Не е точно така с цените. Не зависи толкова от количествата, които продава, а какво е договорил с производителя. Обемите които продава му носят един бонус-процент. Производителите преди време даваха най-ниските цени на Метро, въпреки, че обемите им на другите пазара бяха по-големи. Сега е обратното Laughing
Но нещо изместих темата. Бъдете здрави момичета и доволни от покупките!  bouquet

да, прав си, но не ми се задълбаваше в темата. Там вече много фактори играят роля.

Иначе, за да не измествам темата казвам. Важното е клиентът да е доволен. Немците казват. Kunde ist Koenig (клиентът е цар)  Wink

# 627
Онзи ден тъкмо си мислех ,че за НГ ще трябва да взема пастърма и филе Елена, и шампанско , разбира се. На другия ден гледам промоциите в Лидл - пастърма и филе Елена на цени от 25 лв за кг. Шампанско - 2 лв. Днес по радиото слушам промоция в Кауфланд - пастърма - 3.5 лв килограма  Shocked Шампанско - 1.70 лв  Laughing Надпреварват се да намаляват цените, ето сега Дедо пък казва, че Карфур пуснали продукти от 00.00 лв  Joy

# 628
  • София
Карфур Русе пуснаха стоки с цена 0.00 лева, знаете ли?
ooooh! ooooh! ooooh! И какви са тези стоки Shocked
Моя мъж скокна тази сутрин в 7 да отива на Лидл Сливница,към 7.30 му се обадих да видя какво става,защото в този студ хич не съм съгласна да виси навън и да чака за каквото и ще да е и той ми вика,че бил вътре обаче вече било тъпкано с народ и опашките били големи ShockedВзел на детето от поларените блузи и долнищата,гледал мъжките жилетки ама не ум харесали и били все XXL,някакво пиле каза че взел,кайма нямало и друго не разбрах,като си одйде ще видя по-подробно.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 08:08 от Гггъбка

# 629
Аз също имах идея да отида рано сутринта,но ми се стори твърде студено за такава жертва.Иначе много искам от тиганите за палачинки и детските панталонки.Купих си незалепващ тиган от предишно намаление и ми харесва много,въпреки че е тежичък.

Общи условия

Активация на акаунт