7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 38 360
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • София
В нашето училище са взели Соломоново решение: имат по 1,5 ч. седмично.
За целта имат седмица А и В с различни програми.
За моя изненада децата се справят. Очаквах да бъркат седмиците.

# 331
  • Бургас
И аз тук. Наистина новото заглавие е супер.
При нас за първи път петица за срока - голям проблем, по лошо стечение на обстоятелствата.
Но на фона на трагедията, която се случи в училището им, някак мина леко и я прие. Взнезапно учителят им по география изпадна в кома и след няколко дни почина. На 36 години. Беше един от любимите им учители, много тежко го изживяха всички, на нас у дома също ни се отрази. Лека полека децата се съвземат от шока, но си мисля, че тепърва ще тъгуват по време на занятия и в самите часове.  Cry
На входното ниво по География имала 4, аз все си мислех че е 5, после я поправи с 3 шестици, но само 2 от тях са вписани в дневника, а у вече покойния господин имаше контролна, на която пак щеше да има 6. Докато бяха на лагер - школа миналата седмица, някаква заместничка ги оформила и на 4,6,6, оставила 5. Поговорихме си, а тя разбра колко по-важни неща има. И така.
Иначе, на Гери грипната ваканция й се отразява много добре. Всеки ден има школа на отбора и лекции от математици от БАН. Втора седмица - само задачи и сън, поне си почина малко, че коледната ваканция за нищо не стигна.
И при нея задачите са като хоби. Може да решава цял ден, за кеф. Като се замисля, може да учи и по друго цял след обяд примерно, стига да има време. Обича да разглежда учебници, енциклопедии, мои лекции и учебници.
При нас наказания не се налагат, но определено лягането преди 23.30 го тълкува като такова. Mr. Green

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 21:58 от Pagocт

# 332
Страхотно заглавие, жалко че ще го сменяме само след 27 страници.

Радост, Ali_sun, имате удивителни деца. Нещата, които описвате, понякога ми изглеждат сюрреалистични.  В къщи не съм видяла щерката да учи повече от 30 минути на ден. Въобще не разбрах кога направиха класно по БЕЛ, математика или кога са й оформили оценките за срока. Училището е просто кратка пауза между съня, чата с приятели, игрите на компа или разходките по моловете. Не че се оплаквам - справя се отлично с всички предмети, но според мен го кара на внимание в час и памет. Да видим кога ще се издъни Simple Smile

# 333
  • Бургас
И при нас ученето по другите предмети рядко надвишава час, защото математиката изяжда всичкото време, а курса по английски е в обратната смяна два пъти седмично. За там също има доста домашни и винаги вечер си помага. Постоянно времето я притиска, другите предмети ги минава натагъдък. Но в редките случаи, когато има време, чете дълго и се вманиячава с подробности, което понякога ме дразни.
Иначе по магазини обичаме да ходим и двете.  Blush И на компа виси във ФБ и скайп, но често е за заблуда на врага, включена е, а нещо си учи или чете, ако не решава задачи. И все няма време да яде или за нещо в домакинството.  Crossing Arms И като ми прекипи и почна да я хокам, че задачите и уроците след време няма да й сготвят и да й ошетат.  #Cussing out

# 334
Е, вие сте недостижими просто. Сигурно и английския го говорите като роден. Недей споделя повече такива неща, че ще ни депресираш:ooooh:

# 335
  • Бургас
Защо да те депресирам сега? Няма да споделям повече, добре.   Rolling Eyes
Аз пък ти се радвам на математическите включвания, но не се депресирам, че не си и давам зор дори да вдяна задачите, просто не ме кефят.  Peace Напоследък съм съгласна с доста твои мнения по темите, ти ме почна иронично за английския.  ooooh!

# 336
Разбира се, че е хубаво да споделяш за успехите и начина на учене на дъщеря ти. Не знам защо някои се депресират, на мен ми е приятно да знам, че има и такива деца, които не са като моето - нон-стоп на компа и с "Ей, сега. След пет минути" като дежурен отговор на  всяко мое подсещане.

# 337
Защо да те депресирам сега? Няма да споделям повече, добре.   Rolling Eyes
Аз пък ти се радвам на математическите включвания, но не се депресирам, че не си и давам зор дори да вдяна задачите, просто не ме кефят.  Peace Напоследък съм съгласна с доста твои мнения по темите, ти ме почна иронично за английския.  ooooh!

Ама моля ти се, каква ти ирония ooooh! Аз си бях съвсем сериозна - описваш такова перфектно дете - пълна отличничка, учи до късно вечер и въобще е перфектна във всичко. Представих си я как и по английски е перфектна и се спихнах от бяла завист. Това е всичко, никакви задни мисли Peace То и ние го мъчим английския, ама ученето е половин час писане на домашно преди курс и толкова. Не се сещам откога не е прочела книга на английски.

# 338
  • Бургас
Горе долу те разбрах, поне се опитах.  Wink
Половин час е ученето за курса и при нас, ти какво си мислиш? За книга на английски - никакво време, иначе желание има. Просто подготовката е от вечерта, защото като стане в 7.50, докато закуси и се оправи, може да довърши нещо и отива в 10 на курс. В 12 се връща, обядва учейки, бикновено някой разказвателен, оправя чантата, облича униформата и тръгва. Ако не е учила вечерта няма как да се справи. Сега разбра ли ме? Аз мисля, че повечето набори го правят това, иначе не знам как успяват, може би те са перфектните деца и нямат нужда от подготовка на уроците у дома?  newsm78
Разкажи ни за твоята девойка.  Simple Smile Къде сте насочили, какво я влече? В Чирпан ли сте? Ще ми бъде интересно да разбера за нея, а сигурно и на другите майки в темичката.
ПП. Всички деца в нашето обкръжение имат подобни режим и успех в училище. Рядко някои момчета, нейни съученици не си дават толкова зор, но пак режимът е подобен. Не разбирам кое му е перфектното на моето дете, повечето й съученици са такива? Както и да е...

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 23:08 от Pagocт

# 339
  • София
Черна Станция не ми разваляй представата,която съм си изградила за твоето дете. Wink
И аз това исках да попитам,решила ли е къде иска да кандидатства госпожицата?

То е ясно,че едни деца са добри в едно,други в друго.И си мисля,че на сина на Али Сън му идва от вътре да решава задачи.
Вярвам,защото съм виждала моето дете как се занимава с нещо,което му идва от вътре и му е интересно.Ама не иска да кандидатства с това.Както и да е!
Но не мога да се оплача,сега през грипната ваканция,седи и решава задачи.Достъпът до интернет е ограничен по други причини.

# 340
Аз съм го казвала - мислим да се пренесем в София и да се пробваме в СМГ. Ама може да се окаже сметка без кръчмар и затова не мога да кажа нищо повече по въпроса. Уроци определено не учим и униформа не носим. Е, по история и география все пак се случва да се поучва, не отричам, ама те не се случват често Simple Smile Май веднъж седмично. Виж пред компа виси поне по 4 часа на ден Crazy Мъмря я, ама без много ефект, защото личният пример е точно обратният - вечер си седим цялото семейство, всеки с лаптопче в скута, и си разменяме по някоя дума над капака на компа. Т.е. разменяме думи аз и половинката, а щерката се дистанцира в стаята си да не я слушаме. Книжки чете на юруш от време на време, а после има пауза. Предпоследно се беше запалила по поредицата "Дюн". Поръчахме всичките 5-6 книжлета от Амазон. А след това по трилогията за Джейсън Борн, ама нея си я имахме от преди, че и ние обичаме да я четем. Е, изчете и някаква поредица от книжки за тинейджърки, ама дори не и запомних името - вземаше ги назаем.

Ми това е за нас. Толкова мога да кажа без да излезем от анонимност, все пак Чирпан е малък град.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 23:46 от Черна станция

# 341
Добро утро, момичета!
Аз пък много ви се радвам като чета за успехите на вашите деца, също така и за тези които се "оплакват" от отрочетата. Всички дечица са умнички, в това спор няма. Просто едни ги влече едно, други пък съвсем друго. Разбираемо е, че едните решават задачи с кеф по цял ден, а другите като нас не излизат от това което се изисква в училище  #2gunfire  Да са живи и здрави, радвайте им се такива каквито са, защото са неповторими и уникални  Hug и никога няма да са отново на 13!!! Ще стават все по-големи и самостоятелни, а ние ще се ядосваме след време защо сме се ядосвали за това и онова, а сме пропуснали много по-важни неща - приятели, вълнения, притеснения и всичко от този род.
Черна станция, аз ходя честичко към Чирпан, че родата ми е от там. Можем да се видим на твоя територия някой ден ако желаеш  Peace
По-нагоре стана въпрос за униформи.Аз съм много против униформите и се радвам, че в училището където е Пами няма такива.  Много ще ми е интересно обаче да видя тези, вашите  униформи, ако може така по една снимчица да споделите тук с нас  Praynig
Сега ви оставям, че кафето ми изстина. После ще ви чета  Hug
И не забравяйте да повтаряте на децата си колко ги обичате и се гордеете с това, че точно те са вашите деца  Hug Hug Hug

# 342
Черна станция, аз ходя честичко към Чирпан, че родата ми е от там. Можем да се видим на твоя територия някой ден ако желаеш  Peace

Нищо лично, но със сигурност няма да желая. Изобщо и тази малка информация, която написах по-горе, е в разрез с разбиранията ми за комуникация в нета. Държа да остана анонимна и не желая всеки влязъл във форума да знае кои сме аз и дъщеря ми.  Peace

# 343
  • Бургас
Ако си мислиш, че сега си анонимна - бъркаш се. В нета няма анонимност.  Peace
Ще ви стискам палци за СМГ.  Simple Smile Добра насока, явно и детето обича математиката, а и й се отдава, като на майка й.  Wink

# 344
И не забравяйте да повтаряте на децата си колко ги обичате и се гордеете с това, че точно те са вашите деца  Hug Hug Hug

bistra  Peace
Иначе и аз смятам, че повечето ни деца тук са много умни и всяко ще намери пътя си - стига да му дадем шанса и подкрепата си. Развитието на децата не е константна величина и в даден момент едни изпреварват другите, но това не значи че един ден и вторите няма да успеят.
Аз им пожелавам от все сърце всяко да е щастливо с достигнатата си мечта  Peace
Черна станция - всъщност никой не може да те накара да разкриваш нищо за себе си, ако не го желаеш.... просто повечето хора тук в темата са сърдечни и имат искрено желание да си помагат и да си споделят, но можеш спокойно и само да четеш, както правят доста хора  Peace
На мен ми харесват и деца като тези на Алисън и Радост, но ми харесват и панти като тези на Драконко, Мамамилк и моя тийн - всяко има своя чар и всяко има своите положителни страни, като си помисля само Бобси, колко ангажименти има - 4 тренировки седмично, английски ( до миналата година и немски, и от догодина пак  Flutter  Wink), баскетбол, да не пропускаме и огромните домашни от по 30-50 задачи, които при тях са си практика ... така че и той не учи малко като времетраене, но просто е разсеян и няма тази ефективност...
Живи и здрави обаче от около 2 години толкова много израстна и толкова хубави неща виждам в него, че започнах да го пресирам по-малко и да се опитвам да съм му по-скоро приятел, който ще му помогне, отколкото цербер, който ще го тика, за да достигне целите си.

Общи условия

Активация на акаунт