След "1001 нощи" - Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 153 (12)

• 31 879
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
А това е новият му проект...

# 361
Добро утро!

За нашите Добровестки - едно огромно Благодаря,за новините,превода,колажите и снимките.  Hug Hug Hug
За Даниела,какво да кажа, за човека който ще интервюираш след броени часове,да кажеш че
не го харесваш като мъж, е меко казано,липса на професионализъм.От сега се страхувам за
интервюто.Нормално е някои жени да не го харесват,но тя е оперирана от чувство за такт.
И съм съгласна със Светлето,ако нейният критерий за красив мъж, е избора на съпруг,леле мале.....
От превода на анонса за 14 еп.,става ясно,че някои от нещата за които се страхувахме, ще се
случат.Сигурно,за да се задържи зрителският интерес, всичко се случва в движение,някои герои
отпадат,за сметка на нови.А за преместването в Истамбул,мисля че е добро решение,малко ще се
раздвижи филма,адаптацията на героите,съблазните на големият град.Стискам палци да се получи.

Добър ден!

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 09:28 от Janapld

# 362
  • В центъра на България

Dizi setlerine padişah olarak dönüyor
Bir süredir dizilerde yer almayan Halit Ergenç, sabırsızlıkla yeni dizisini bekliyor.

Oğlu Ali'nin doğumunun ardından hiçbir projede yer almayan Halit Ergenç, 'Muhteşem Yüzyıl' projesi için 'Kanuni Sultan Süleyman' oldu. Senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı dizinin yönetmenliğini ise Yağmur ve Durul Taylan üstlendi. Hazırlık süreci 1.5 yıl süren dizide Halit Ergenç'in giydiği kostümler üç ayda hazırlandı. Kanuni Sultan Süleyman'ın kullandığı yakut ve elmaslarla süslenmiş altın yüzük, Ergenç için yeniden tasarlandı.
10 Aralık 2010 Cuma 04:48:55 Televizyon Gazetesi
http://www.televizyongazetesi.com/dizi-setlerine-padisah-olarak-donuyor_6_31303

İşte Kanuni Sultan Halit!

Halit Ergenç kanuni olunca...
Meral Okay'ın senaryosunu yazdığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin çekimleri başlıyor. Halit Ergenç Kanuni rolünün hazırlıklarını tamamladı.

Yeni yılın ilk günlerinde ekrana gelecek olan Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin çekimlerine başlanıyor.
Senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı, Halit Ergenç'in Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandırdığı dizide Osmanlı İmparatorluğu'nun işleyişi ve saray entrikaları konu ediliyor.
Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin yönettiği dizi için yapımcı Timur Savcı, iki yıl ön hazırlık yaptıklarını söyledi.
http://www.gazeteciler.com/gundem/iste-kanuni-sultan-halit-26817h.html

Kanuni Halit Ortaya Çıktı

Senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, kamera karşısına geçti.
Senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, kamera karşısına geçti.

Dizi için Halit Ergenç’e 3 ay boyunca aslına uygun kostümler dikildi, aksesuarlar hazırlandı. Çekimler, Topkapı Sarayı’nın yanı sıra 2 bin 100 metrekare alan üzerine kurulan platoda sürdürülüyor. Dizi için yaratılan 12 farklı mekan, saraydaki sanatsal ve kültürel görseller temel alınarak kuruldu. Dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz’ın, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu’nun, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ’un üstlendiği dizinin senaryosuna Deniz Esemenli ve Erhan Afyoncu tarih danışmanlığı yaptı.

Kaynak : Star Gazete
http://www.haberoku.net/haber/120653--kanuni-halit-ortaya-cikti.html

Линкови с новини

http://www.haberturk.com/medya/haber/579827-kanuni-sultan-halit
http://www.takvim.com.tr/Saklambac/2010/12/10/kanuni_sultan_suleyman_oldu
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2010/12/10/halit_ergenc_kanuni_olunca

Тук има и фото галерия
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/16492658.asp?gid=222

# 363
Едно единствено нещо не мога да проумея  newsm78 При условие че има отделна тема за "Великолепният век" и всичко свързано с него се помества там, защо е необходимо да се слага същата информация и в темата за "Безкрайна песен"?????
Дори нашите румънски приятелки се научиха че има отделна тема и там поместват новините....
Да сте видели информация която аз намирам за "Безкрайна песен" в темата за "Великолепният век"? Напротив, помествам я тук, както и всичко свързано с "1001 нощи". Така трябва да бъде. Малко коректност няма да е излишна и от пишещите тук.

# 364
Костюмите за подготвяни в продължение на три месеца. Направен е и пръстенът, обсипан с рубини и елмази, който Сюлейман е носил. Ще се снима на 12 места, в сарая са сложени произведения на изкуството, подготвено е платно с големина 2 100 квадратни метра. Изброяват и имената на хората, по чиято идея са направени декорите и костюмите и кои са историците, консултиращи авторите на сценария.

Режисьори ще бъдат братята Yağmur-Durul Taylan (всъщност на турски не се разбира дали са двама братя, две сестри или брат и сестра). Продуцент- Тимур Савджъ. Подготовката за проекта е продължила две години.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 09:47 от varna72

# 365
Едно единствено нещо не мога да проумея  newsm78 При условие че има отделна тема за "Великолепният век" и всичко свързано с него се помества там, защо е необходимо да се слага същата информация и в темата за "Безкрайна песен"?????
Дори нашите румънски приятелки се научиха че има отделна тема и там поместват новините....
Да сте видели информация която аз намирам за "Безкрайна песен" в темата за "Великолепният век"? Напротив, помествам я тук, както и всичко свързано с "1001 нощи". Така трябва да бъде. Малко коректност няма да е излишна и от пишещите тук.

Ани, никога не съм смятала, че това е тема за "Безкрайна песен". Не само информациите за филма на Халит, много други неща се дублират в двете теми. Аз така и не разбрах защо Халит и Берг трябваше да бъдат разделяни. На мен ми е по-удобно всички новини, свързани с тях да откривам на едно място, както е в румънския и турския форум.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 09:42 от varna72

# 366
  • В центъра на България
Привет момичета! Hug Hug Hug
Благодаря за всичко което правите за темата.Имам лични проблеми
свързани с болести и затова нямам време да пиша, но когато имам възможност
и отворя темата ви чета с удоволствие. Поклон пред труда ви.
Нямам време да ходя и да търся други теми и ми е хубаво, че имам възможност
тук да намеря информация за всички от екипа на 1001 нощи.  bouquet 
Обичам ви. love001

# 367
ЧРД на Ергюн Демир!

Пожелавам му, много творчески успехи!
Дано и той, в скоро време, си намери половинката.

НАЗДРАВЕ!

# 368
Едно единствено нещо не мога да проумея  newsm78 При условие че има отделна тема за "Великолепният век" и всичко свързано с него се помества там, защо е необходимо да се слага същата информация и в темата за "Безкрайна песен"?????

Ани, никога не съм смятала, че това е тема за "Безкрайна песен". Не само информациите са филма на Халит, много други неща се дублират в двете теми. Аз така и не разбрах защо Халит и Берг трябваше да бъдат разделяни. На мен ми е по-удобно всички новини, свързани с тях да откривам на едно място, както е в румънския и турския форум.

Доколкото мога да чета заглавието на тази тема е : Re: След "1001 нощи" - Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 153 (12)

Аз лично не съм видяла нито в румънският, нито в турският форум да се пише в една тема за всички артисти и за всички сериали. Всичко е сортирано и разделено по тематика. Аз съм помествала информация за Халит в темата за Халит и Бергюзар и Мики ме е молила на лични да я преместя в съответната тема. В България няма форум посветен само на Халит и Бергюзар или за тяхното творчество за да може да се организира информацията както при румънците. Съответно не може да се пише според мен за всичко в една единствена тема. Аз не мисля че проблема е до удобство....тъй като съм сигурна че тази тема не е единствената от форума, която се посещава и се правят преводи.
Колкото до Халит и Берг, никой не ги е разделял а само проектите по които работят.

# 369
Добро утро и од мене Hug Hug Hug
Во очекување на пристигнувањето на Халит и Берг во Србија морам да кажам нешто.Во интервјуто на водителката Даниела таа објаснува дека не ја привлекува како маж само затоа што е постар од неа, но дека има огромен шарм и харизма со која плени и дека цени се што работи.Затоа сметам дека не треба да се напаѓа Даниела бидејќи во весникот што го објавил интервјуто насловот е изваден од контекст на нејзината изјава.Инаку во Србија Даниела важи за една голема професионалка која извонредно си ја врши својата работа.Извинете за големиот пост но имав потреба да го објаснам ова.( Штета што доаѓаат овој викенд во Србија а не минатиот бидејќи јас бев минатиот во Белград  Cry можеби ќе имав шанса да ги видам  Cry)

# 370

Ани, никога не съм смятала, че това е тема за "Безкрайна песен". Не само информациите са филма на Халит, много други неща се дублират в двете теми. Аз така и не разбрах защо Халит и Берг трябваше да бъдат разделяни. На мен ми е по-удобно всички новини, свързани с тях да откривам на едно място, както е в румънския и турския форум.

Доколкото мога да чета заглавието на тази тема е : Re: След "1001 нощи" - Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 153 (12)

Аз лично не съм видяла нито в румънският, нито в турският форум да се пише в една тема за всички артисти и за всички сериали. Всичко е сортирано и разделено по тематика. Аз съм помествала информация за Халит в темата за Халит и Бергюзар и Мики ме е молила на лични да я преместя в съответната тема. В България няма форум посветен само на Халит и Бергюзар или за тяхното творчество за да може да се организира информацията както при румънците. Съответно не може да се пише според мен за всичко в една единствена тема. Аз не мисля че проблема е до удобство....тъй като съм сигурна че тази тема не е единствената от форума, която се посещава и се правят преводи.
Колкото до Халит и Берг, никой не ги е разделял а само проектите по които работят.

Естествено, ако имаше форум, изцяло посветен на Халит и Берг, щеше да е най-добре. Но няма. Моето сърце е свързано с тази тема. Ако намекваш, че правя преводи и за други теми, в 99 % процента от случаите е било, след като са ме помолили на лични и съм ги правила, когато и ако имам време. Информациите за тази тема превеждам, дори и да ми се налага да използнам последната си свободна минута. Не искам този спор да продължава, не е нужно, защото сигурно има хора, които намират време и за двете теми, други ще се запознаят с Халит след старта на новия му проект и ще посещават само другата тема, други няма да влизат в нито една от двете теми. Не мисля, че е нужно да се драматизират подобни неща.

# 371
Най напред ДОБРО УТРО , МОМИЧЕТА !!! Hug Hug Hug

БАБЧИ,мерси за кафенцето !!!  bouquet Hug  bouquet

ЖАНЕ,наздраве мила за Ергюн Демир,но .....още е твърде раничко за винце  Joy Joy Joy

Да му е честит рожденния ден на Али Кемал ! Hug Много здраве и творчески успехи му желая !

Ани  Hug,не се коси мила дружке  Naughty...нали тук е все пак темата на героите от 1001 нощи...? newsm78

Mesecina  Hug,драга: ние само се шегуваме,не говорим за качествата и като журналист,но все пак всеки има право
да изрази своето мнение...аз не я познавам като кой знае какъв журналист newsm78,няма други ,според мен изяви ,
освен в шоуто на бившия си съпруг...в България.Тъй ,че не се засягай... Praynig Praynig Praynig Ще видим как ще проведе това интервю. Thinking

# 372
Светле јас воопшто не се засегам ( нешто и не ми е битна Даниела во мојот живот за да се нервирам )туку само детално ви го преведов нејзиното мислење кое и не е така лошо.Како и да е најважно е да помине супер интервјуто така да се друго не е битно, Hug Hug Hug

# 373
Светле јас воопшто не се засегам ( нешто и не ми е битна Даниела во мојот живот за да се нервирам )туку само детално ви го преведов нејзиното мислење кое и не е така лошо.Како и да е најважно е да помине супер интервјуто така да се друго не е битно, Hug Hug Hug

newsm03 newsm10  love001 smile3525

# 374
И по този повод ...за героите от любимата ни приказка 1001 нощи ще ви постна нещо интересно за
Мерал Четинкая,тоест майка Периде.Преди време бях писала за най новия и сериал,където играе също майка на
един друг мой любимец...Ето какво казва той за участието на Мерал в този филм-

Говори за Хасефе ханъм, за актрисата Мерал Четинкайа......толкова, дисциплинирана и такава актриса, само може да й се възхищаваме и да се учим..от нея, казва....водещият пита, като всяка майка, тя се опитва да запази...семейството ви, но не успява, подкрепя Джемиле и внуците си.....бори се, но не обвинява и теб...защо, така?
Да, страхотна майка, играе там...само, че ние двамата й сина, не разбираме....усилията й, всеки е взел живота си....в ръце и си мисли, че правилно...постъпва, не се вслушва....в съветите на по-мъдрите от тях, както винаги...това са, родителите ни....
Наистина, аз съм голям късметлия, че играя с такава актриса....нашата работа, знаеш свързано е с много чакане, между снимките, казват да дойдеш в еди колко си часа, а снимат с теб....след 3, 4 ..понякога се случва и след 8 часа! Нервира се човек от толкова чакане, после трябва да играе....гледайки нея, стои и си чака, става ми неудобно....много талантлива, много търпелива....играейки така естествено и се получават, нещата...играе със сърце, прави го ...така, както го чувства има хора, родени..да играят, казват...за мен, това е тя...родена да играе, понякога по време на снимки, нали играя...."лош" баща и нейн син, като имам сцени с нея, така ме гледа.......и аз, изпитвам неудобсдтво..уж, е филм...а, преставям си, притеснявам се...ще кажеш, че моята майка ми говори и ме гледа....играл съм, знаеш с много известни актьори, наши...и в киното и в театъра, но Мерал Четинкайа, спечели моето ...възхищение, отблизо е различно...докосваш се до таланта, от екрана и извън него ......признаваме я, наистина..но, това което ви говоря е...несравнимо, като впечатление и докосване......много съм впечатлен, много! Да е жива и здрава, дълго още да ни радва.....прекрасен човек, еродиран....страхотен, просто!

Общи условия

Активация на акаунт