Математически турнири - 6

• 54 287
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • ride my bike...
Aз да се оплача. Не очаквах такива грешки, но...Става дума за 2 клас
Оказа се, че детето ми, което познава часовника от 5 г, не знае как се изписват цифрите на ел. часовник.  Embarassed за нея е 10:8.....
Освен това се е объркла с броя на дните в месец октомври ooooh! Съответно грешен отговор.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 13:22 от Laluni

# 286
Ние излязохме в 11:30. Прилично време, но не очакваме добър резултат. При проверката - една сгрешена задача, но за 7 точки, една не помни какво е записал - за съжаление и тя за 7 точки, ако е грешна, сгрешена пета задача, за която твърди, че има разлика в написаното в книжката с отговори и в самия тест и от 10 задача няма да вземе пълните точки, защото е отговорил 75.
Laluni, моето дете също е смятало месец октомври за месец с 30 дни.
И да се пошегувам - като човек, на когото работата му е свързана със срокове, ще оспоря броя на дните от 30.10.2010  г. до 02.11.2010 г.  Laughing Брои ли се 30 или започва да се брои от 31?! newsm78

mst, и ние се явихме в Перник, но сме си от Перник. Досега ходехме в София на състезания. Това е второто, което се организира. Първото беше Великденското. Надявам се, че ще продължат и занапред. Лично на мен ми е удобно  Wink

# 287
  • Варна
Ние излязохме в 11:30. Прилично време, но не очакваме добър резултат. При проверката - една сгрешена задача, но за 7 точки, една не помни какво е записал - за съжаление и тя за 7 точки, ако е грешна, сгрешена пета задача, за която твърди, че има разлика в написаното в книжката с отговори и в самия тест и от 10 задача няма да вземе пълните точки, защото е отговорил 75.
И да се пошегувам - като човек, на когото работата му е свързана със срокове, ще оспоря броя на дните от 30.10.2010  г. до 02.11.2010 г.  Laughing Брои ли се 30 или започва да се брои от 31?! newsm78

mst, и ние се явихме в Перник, но сме си от Перник. Досега ходехме в София на състезания. Това е второто, което се организира. Първото беше Великденското. Надявам се, че ще продължат и занапред. Лично на мен ми е удобно  Wink

да, броят се - в условието е записано включително

# 288
Някой може ли да реши тази задача , че имаме голчям спор .      Сборът от годините на двама приятели преди 5 години е бил 5.Какъв ще бъде сборът от годините им след 5 години ? newsm78

# 289
  • София
15 години.

# 290
  • Варна
Някой може ли да реши тази задача , че имаме голчям спор .      Сборът от годините на двама приятели преди 5 години е бил 5.Какъв ще бъде сборът от годините им след 5 години ? newsm78

25 не е ли

# 291
А ОТГОВОРА ГО ДАВАТ ДА Е 25

# 292
25 е верния  Peace

# 293
  • Сливен
Така е, 25 е верният отговор. А къде могат да се видят задачите от днешното състезание?

# 294

да, броят се - в условието е записано включително

Това включително е за 02.11.2010 г., а аз питам за 30.10. и 31.10.  Simple Smile
И както казах, това е шега - явно за задачата се брои 30.10 и дните се 4, но аз на първо четене я броих от 31.10. и в този случай дните са три.  Wink

Сборът от годините е 25.

# 295
И да се пошегувам - като човек, на когото работата му е свързана със срокове, ще оспоря броя на дните от 30.10.2010  г. до 02.11.2010 г.  Laughing Брои ли се 30 или започва да се брои от 31?! newsm78
Какво има предвид детето, че има разминаване между книжката и бланката, защото синът ми твърди същото, но за 5 клас.

# 296
  • Варна
баскетболиста се завърна и след още един преглед - установихме и грешна 7 задача - преценили сме, че 10 са учениците - като всъщност сме рисували, а не смятали - ами за 15 мин. толкоз - както дядо му каза - все файда  Embarassed

# 297
Какво има предвид детето, че има разминаване между книжката и бланката, защото синът ми твърди същото, но за 5 клас.

Задачата в книжката с отговори е: "Диана закачила на елхата играчки. Докато спяла през нощта едно джудже махнало 2 играчки и закачило 5. След него второ джудже махнало 3 и закачило 5. Третото махнало 4 и закачило 5, а четвъртото само махнало 6. Сутринта Диана преброила играчките и установила, че са се увеличили с:" Тук отговорът е 0.
Моето дете твърди, че в неговата бланка болднатото е записано: "Третото махнало 4 и закачило 5 и още 5".  Отговорът му по условието, което той казва, че е било на неговия тест, е 5. Той е дал отговор 5.

# 298
  • Варна

Задачата в книжката с отговори е: "Диана закачила на елхата играчки. Докато спяла през нощта едно джудже махнало 2 играчки и закачило 5. След него второ джудже махнало 3 и закачило 5. Третото махнало 4 и закачило 5, а четвъртото само махнало 6. Сутринта Диана преброила играчките и установила, че са се увеличили с:" Тук отговорът е 0.
Моето дете твърди, че в неговата бланка болднатото е записано: "Третото махнало 4 и закачило 5 и още 5".  Отговорът му по условието, което той казва, че е било на неговия тест, е 5. Той е дал отговор 5.

Shocked - възможно ли е да допуснат такава грешка при отпечатването - на нашите са им дали състезателната тема и и си е така - и си излиза 0

# 299
  • най-шареното място
И аз да си споделя впечатленията /2ри клас/. Подготвих детето за по-лесно от предходното състезание, а то се оказа по-тежко - има часовник, календар, умножение /не че не може да се събере Simple Smile/и задача с два случая в решението/видях че от това се губят само 3т, но все пак/. Все неща, което не съм виждала в предните години накуп. Моето усещане е за кенгурски задачи, макар да не съм специалист в сътезанията.

За приятечтелите - 25 защото са 2 ма и на всеки 5години сборът расте с 10 - 10 до сега, 10 за следващите 5: 5+2*10.

Общи условия

Активация на акаунт