Математически турнири - 6

• 54 101
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
В отговорите на Салабашев също има явна грешка, на 13 задача за 4клас Sad

http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/12/Sal-2010-4-klas-R.pdf

Не видях грешка newsm78

# 706
В отговорите на Салабашев също има явна грешка, на 13 задача за 4клас Sad

http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/12/Sal-2010-4-klas-R.pdf

Няма абсолютно никаква грешка в отговора на тази задача. Та тя е елементарна...

# 707
Там пише:
отговор:36. Обиколката на дадената фигура е равна на 4.28+2.16=4.28+4.8=4.36
Значи отговора не е 36, а144.
P.S. Ааа, грешката е моя , това е обиколка, а не страна Embarassed

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 15:04 от muro04

# 708
Само, че се търси страната на трети квадрат, чиято обиколка е равна на обиколката на получената фигура, а не просто въпросната обиколка. Ако квадрат има обиколка 4.36=144, колко е неговата страна?

# 709
С риск да засегна някого,за което се извинявам,но виждам,че някои майки търсят "под вола теле". Защо нито една майка не е писала до организаторите на което и да е състезание, че детето й е налучкало отговора,а задача дори не я разбира, например -моето дете  не желае тази наградата?

# 710
С риск да засегна някого,за което се извинявам,но виждам,че някои майки търсят "под вола теле". Защо нито една майка не е писала до организаторите на което и да е състезание, че детето й е налучкало отговора,а задача дори не я разбира, например -моето дете  не желае тази наградата?

Повечето деца на пишещите тук не играят ТОТО. Пък и налучкането не винаги е 100% ТОТО. Поякога детето може да елиминира два от 4 варианта и да се колебае между останалите два.
И накрая, понякога налучкването си е пак стратегия. Чувала съм, че на изпитите в АК практически никое дете не успява да реши всички задачи за отпуснатото време. И затова 5 минути преди края почва игра на ТОТО. Все някоя точица ще падне Blush

# 711

Повечето деца на пишещите тук не играят ТОТО. Пък и налучкането не винаги е 100% ТОТО. Поякога детето може да елиминира два от 4 варианта и да се колебае между останалите два.
И накрая, понякога налучкването си е пак стратегия. Чувала съм, че на изпитите в АК практически никое дете не успява да реши всички задачи за отпуснатото време. И затова 5 минути преди края почва игра на ТОТО. Все някоя точица ще падне Blush
Аз не мога да знам,кои деца играят тото,но виждам как най-големият проблем на всяко състезание се оказва 1зад с грешен отговор,която е причина за провала на детето им! И как разбират колко е талантливо детето им,при положение,че те самите не успяват да решат задачите от състезанията?

# 712

Аз не мога да знам,кои деца играят тото,но виждам как най-големият проблем на всяко състезание се оказва 1зад с грешен отговор,която е причина за провала на детето им! И как разбират колко е талантливо детето им,при положение,че те самите не успяват да решат задачите от състезанията?

Е, чак пък толкова трагедии не е имало. Но си е нормално майките на най-малките да се вълнуват, простено им е. От друга страна не е нормално математиците, подготвящи темите за състезанията, да бъркат задачи за 1-3 клас.

Всъщност много по-голяма трагедия е, че след не знам колко време още няма общо класиране в едно национално състезание.

# 713
То и в Черноризеца няма общо класиране. Да не говорим, че ги домързя даже резултатите за София да обединят. Като гледам как повечето училища-организатори на националните математически състезания в София имат сайтове, но не публикуват на тях резултати си представям каква мъка ще е да направят обобщение на национално ниво за КМС, например.  Simple Smile

# 714
То на КМС и на Черноризеца май не се и полага национално класиране, ама Салабашев е с по-големи претенции.

# 715
Липсата на класиране си е проблем.Проблем е и това,че понякога забравят да връчат една най-обикновена грамота,а детето се надява,защото е било на първо място,а никой не го е поздравил.
Моята дъщеря,че е на 10год ми казва,че ако тя  не може да реши задачата,как аз ще я реша.Задачите са разработени за децата ни,не за нас.

# 716
  • Хасково
Днес беше награждаването за Салабашев в Хасково. За първото място сред третокласниците получи грамота и футболна топка. Много е горд.

# 717
  • В офиса

Драга ми Лолита, тук назад аз не видях никой да коментира провал, пък и виновник. Все пак тук пишем зрели хора и дефинициите ни за провал са като на такива  Sunglasses
Просто е гнусно да има недодефинирани и грешни задачи, отвращава те от математиката, не друго.... 

# 718

Драга ми Лолита, тук назад аз не видях никой да коментира провал, пък и виновник. Все пак тук пишем зрели хора и дефинициите ни за провал са като на такива  Sunglasses
Просто е гнусно да има недодефинирани и грешни задачи, отвращава те от математиката, не друго....  
1.задачата за столчетата я решаваха 3дни-дъщеря ми ми обясни решението за 3минути
2.аз не видях зад,които са  недодефинирани и ако има такива,условията на задачите са еднакви за всички деца-щом едни могат,значи проблема е друг
3.отвръщаване от математиката?-Дело на родителите
4.моят въпрос беше:"Защо нито една майка не е писала до организаторите,на което и да е състезание, че детето й е налучкало отговора,а задача дори не я разбира, например -моето дете  не желае тази наградата?"

# 719
  • София
Аз написах и не получих отговор от тях. Написах им "Детето ми е решило вярно задачата, но е налучкало. Просто не е имало какво друго да напише там. Но до последно не е разбрало какво се иска от него в условието"

А моят въпрос е: Защо си дошла тук да дразниш?

Това не са ти темите със сериалите

Общи условия

Активация на акаунт