Блокирани в пещера "Духлата"

• 3 676
  • 53
  •   1
Отговори
Не видях тема,затова пускам,дано ги извадят живи и здрави от там.
Има и 3 деца Praynig
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/12/05/1005292_do_niakolko_ch … at_da_stignat_do/

# 1
Ходила съм в Духлата. За мен е безотговорно да вкараш деца там. Дано всичко свърши добре.

# 2
Ходила съм в Духлата. За мен е безотговорно да вкараш деца там. Дано всичко свърши добре.

И то в 8 ч. вечерта.

# 3
Безотговорно е,но вече се е случило.Все пак се надявам да изсмучат по-бързо водата за да ги освободят от пещерата.Дано са си взели храна,и са сухи,че иначе няма да са в завидно положение.

# 4
Стискам палци. Спасителните екипи би трябвало да са вече близо.

# 5
Цитат
Правилата за влизане в пещерата до с. Боснек изискват да се информира кметството, което да разреши достъпа и да отключи входа.

Кметицата на селото също е подходила безотговорно. Било и е казано, че има и деца, но въпреки това е решила, че може да им отключи входа на пещерата.
Дано да извадят хората невредими!

# 6
Безотговорно е,но вече се е случило.Все пак се надявам да изсмучат по-бързо водата за да ги освободят от пещерата.Дано са си взели храна,и са сухи,че иначе няма да са в завидно положение.
Не я изсмукват, а източват. Нивото и намалява на самотек, разрушили са каптаж. Спада с 30 см на час. Вътре има четирима опитни спелеолози, двете момичета ученички са алпинистки. Имат примус и храна.
Въпросът е след като метереолозите предупреждаваха за обилните дъждове, какво търсят вътре.
Температурата е 12 градуса, влажността - 40%. Търпи се. Надявам се да излязат живи и здрави.

# 7
Децата са от клубове по алпинизъм, а не случайно попаднали на мястото туристчета. На възрастта на която са /15-16 години/ е нормално да участват в такива прониквания, придружени от опитни пещерняци.
Безотговорно е било самото  влизане в пещерата, при положение, че от дни се говори за опасността от обилните валежи.

# 8
Децата са от клубове по алпинизъм, а не случайно попаднали на мястото туристчета.

Едното дете е на 11. Ти влизала ли си в тази пещера?

# 9
Доста опасна ситуация. Струма там се губи под земята и тече в пещерата. Дано да не са блокирани на някое кофти място.

# 10
И ако не е влизала какво? На 12 е.
Децата са от клубове по алпинизъм, а не случайно попаднали на мястото туристчета.

# 11
И ако не е влизала какво? На 12 е.

Просто питам, за да установя доколко познава обстановката. Това проблем ли е някакъв за теб? Пак просто питам.

# 12
Да влизала съм. И сина си съм водила не само в тази пещера. Пещерите /ако се "отнасяш" правилно с тях/ са по-безопасни от улицата и кварталното кафене.

# 13
Е това дете не е само там. Другите момичета пък са достатачно големи.

# 14
Да влизала съм. И сина си съм водила не само в тази пещера. Пещерите /ако се "отнасяш" правилно с тях/ са по-безопасни от улицата и кварталното кафене.

Добре, дано в случая изгубените да са се "отнесли" добре с пещерата.

Общи условия

Активация на акаунт