Юлски деца-Тема 40

• 27 812
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте  Hug
Много сте изписали нещо... Rolling Eyes Мен пак ме е налегнал мързел и някаква депресия, пък имам страшно много неща за вършене.
За заспиването нямаме никакъв прогрес, Ива заспива късно, като 1-2 часа преди това беснее, скача и вика. Заспиваше сама само до 6 месеца. После започнаха зъбите и внезапните събуждания и рев.
И още сме така.
Второто раждане протича много, ама мноооого по-бързо и много по-лесно от първото.
За сравнение първото ми раждане трая 7 часа, второто нямаше 4 да не говорим пък в толкова кратък срок между двете. Според мен излишно ще си усложниш нещата със секциото. Ще те пратя ако искаш при мойта вълшебница, няма да усетиш как си родила Peace

Много приятно и успокояващо звучи. Аз като за първо раждане се "справих" за 2 часа и половина, значи за второ направо да не го мисля.  Wink

Julsko bebe - тея роднини на мъжа ти нямат ли малко спиране?  Wink  Те и на моят мъж все реват, че той не им помага достатъчно и не им върши работа, когато имат нужда. Това при условие, че всяка седмица се занимава. Даже 1 път по сред нощите ходи на вилата на баба му и дядо му на 200 км  да им носи спешно фураж, защото животните щели да умрат. И на края се оказа, че животните са си имали храна и беше направо бесен.

# 721
  • София
Драга, да ти отговоря за Токуда, явно там си се насочила. Аз нямах никакъв проблем за секциото по желание - просто самият доктор ти измисля някаква причина за секцио по мед.причини, а това е доста лесно. Хубаво е ако раждаш там да отидеш на 1-2 консултации при доктора, който си избрала ( при липсата на Диков, съм чула добри отзиви за Димитров). Имай предвид, че дали ще избереш доктор или ще отидеш на място при дежурния, пак ще то начислят 1500 лв за избор на екип ( ако не ползваш касата плащаш още 1500 ) + 600 лв. за неонатологията. Предполагам, че ти си ги знаеш тези неща де, но исках да ти напиша основно за секциото по желание.

Относно заспиването - Дария заспива сама с всичките плюшени играчки около нея, прожекционната лампа и биберона. Понякога пие мляко, понякога не, но все още се буди поне веднъж вечер. И по този повод цялата е напикана сутрин, а ползваме голям номер нощни памперси ooooh!

# 722
  • София
Ааааа не, не съм пета  Mr. Green Иска ми се , но има време  Rolling Eyes. Аз съм и със спирала, няма как, освен и аз да стана медицинско чудо като Джиджи  Laughing
1 Мама Барба
2 Аманита
3 Бубичка
4 Драга
5 Джиджи
Даже все си мисля, че изпускаме някой  newsm78

# 723
Лени, по принцип така се води, но ако не тръгне да е по- лесно връщане назад няма, ще трябва да си го издържа. Честно казано си ме е шубе и то ужасно много. Едно на ръка, че имам стрес и не искам и един преглед за разкритие да изпитам, хич не искам да се приближават до мен.
Шора Мишора, аз като гледах, то да не каже човек, че почти всички деца са болни по тези симптоми.
Нели , мерси, мен доктор Колева ми препоръчаха, мисля скоро да отида и да се консултирам с нея, че да ми е мирна главата Laughing. Има време може и да застане седалищно.
Миме, ако броим Валерия, която вече роди даже, направо сме 6.
Ние също сме от изостаналите, има някое и друго умение, като да си отвори шкафа, да си вземе обувките, разбира се с яденето също, като викна хайде ядене и си види манджата и се затичва към стола за хранене, казвам да се качи и да си сложи лигавника и повечето пъти го прави криво ляво. За млякото, направо тича някъде на меко (килим, легло, канапе) и се проска легнала и чака. Нищо смислено не казва, на периоди много говори, но не разбирам и думичка. Така с интонация го докарва, ама какво не е ясно. Както казва баща ми: Добре си го обяснява детето, не е виновно, че ние нищо не разбираме Joy.

# 724
Драге, то е разбираемо мило че те страх след това, което преживя....
Но със сигурност, ако ме послушаш и отидеш при избран лекар този път ще е многооого различно.
Иначе за страха какво да ти кажа и трите пъти си ме беше страх, къде повече къде по-малко.
Първия път щото не знаех какво ме чака и ми се струваше кошмарно пък и раждах вечерта в една жестока буря...
Втория път ме беше страх щото вече знаех какво да очаквам, третия и аз не знам що .... но е факт, че ако има добро отношение и човек дето да се грижи за теб - нещата са добре!
Кофти е, че е така и че не можеш просто да отидеш при първия дежурен екип и да родиш като бял човек, но .... има си начин за всичко.
Не агитирам за нормалното раждане - за мен всяко раждане е добро, щом приключи със здраво бебе и майка, но все пак нормалното си е за предпочитане и възстановяването след него е далеч по-лесно.

# 725
  • Canada
Лени, и аз взех да се чудя какво му става на Нико, че нищо членоразделно не казва... ooooh! Ама те мъжете не са като хората... Mr. Green По-бавно вдяват... Peace Joy
По повод заиграването, отскоро Нико има 2 любими играчки, с които определена взе да се заиграва, както и със сестра си взе да играе... (ей голям кеф!) Та едната играчка е един дървен пъзел от Джъмбо, а другата е едно влакче на В Тех, което случайно взех от и-бей, пък то се оказа супер готино! Изобщо съм станала фенка на В тех повече от Фишър прайс...

# 726
  • USA
Брейй, много пишете Laughing, не мога да ви изчета, ама е приятно пък.

Юлско бебе, като пишеш за родата си, мен пък ме хваща яд, направо ти се чудя как ги изтърпяваш, но все си мисля, че си мълчиш. А за раждането още преди бях писала за моята кума, как при първото раждане се е разкъсала, сумати шевове и искаше второто си дете след 11 години да роди със секцио. Някаква акушерка обаче й обяснила  нещо си и успяла да я откаже в деня, в който трябва да ражда. Толкова лесно и бързо е родила, каза, че с 2-3 напъна или нещо такова, не си спомням вече, никакви шевове и не съжалява. Според мен проучи какви са минусите и плюсовете при двете. Но и моят доктор каза, че първия път  е винаги по-трудно. Ти си знаеш и решаваш естествено.

За заспиването-ами аз май опитах всичко и стигнах до извода, че си зависи най-много от детето. Стейси сама си реши, че иска да заспива самичка и сама пак се отказа от това. Не мисля, че бих повторила опитите си да науча детето си да заспива самО със следващото си дете. Тук няколко мами ми обясниха някои неща, но не послушах. Вече знам.
А сега ако на Стейси й се спи много започва да плаче и така си заспива до 5 мин. Но аз предпочитам да я приспивам 1 час спокойна отколкото бързо, но плачейки. Това са ни единствените два варианта, като изключа таткото, но за него вече споменах, че каквото й каже, тя слуша и изпълнява и заспива без рев или игри за нула време.

Аз също сравнявам Стейси с децата на нейната възраст, но не се притеснявам изобщо и знам, че са различни. Обаче едно друго нещо не ми излиза от акъла, нормално ли е вече 6 месеца да не й излизат зъби, знам че има паузи, но възможно ли е толкава дълго да е. Уж не се притеснявам, но често се сещам за това.

За тази поза на заспиване и аз ще питам педиатърката за всеки случай, макар че не виждам какво мога да направя. Снощи пак си заспа така, но не посмях да направя нищо, защото ще се върти, върти и пак така ще легне.

# 727
Юлско бебе, а за епидурална упойка какво ще кажеш? Направо е песен, в момента в който ми я сложиха се родих, само дето не заспах Grinning
За прикзването- има си значение един месец, определено. Моника е бърборко, но точно от около месец, даже по-скоро, взе да се обогатява прогресивно речника й.
Маймун, ми май трябва да повериш на таткото приспиването Simple Smile

# 728
  • USA
Инкс, наистина мъжа ми я приспива вече, когато си е вкъщи, много по-лесно е.
Емили, дано да се закрепите финансово, много е неприятно!

Днес моя приятелка роди второто си момченце, да им е жив и здрав, и даже не е поискала епидурална Shocked. Приели са я в 11 и в 1 е родила, нито разкъсване този път, нищо. Нямала даже и силно болезнени контракции. Епидуралната не я поискала, защото смята, че от това я е болял гърба след раждане. Вие какво мислите? Има ли мами, които са раждали без упойка и са имали болки в гърба след това? Ако наистина е така и аз бих се пробвала без упойка, макар че съм голяма бъзла Embarassed Simple Smile.

Бях ви се похвалила, че мъжът ми ще вземе стипендията, да ама не. В колежа обясниха защо му я спират и трябва просто да се обжалва и да си я получи. Днес получихме решението и пише, че няма да вземе и един лев. Много тъпа причина, за да се спре стипендия. Както и да е, това са пари не бива да се ядосва човек, така че и на двамата ни мина бързо Grinning. Важното е да сме здрави.

# 729
Добро утро!

Направих нова тема, но нека да доизпишем тази и тогава ще я пусна  Peace

# 730
  • София
Аз съм писала, но отново да кажа. При Тони имах през нощта няколко контракции, чаках, чаках да се учестят, но не. Изкъпах се и си легнах да се наспя, за да имам сили за раждането, което вече бях сигурна, че ще е съвсем скоро. Да съм спала около 2 часа. Събудих се от нещо... все едно някой ме изрита доста силно отвътре, е не беше бебето ами водите. Събудих Ками и мъжа ми, облякох детето, че и на градина трябваше да го закараме. Пратих ги бързо до градината, а аз през това време се облякох, не можах да го чакам вече в апартамена и слезнах долу. Стигнахме в Шейново в 8.15 в 9.15 Тони се роди. Докато сестрата попълваше разни картони и казах, че раждам. Е, естествено не ми повярва. След това клизма, включване на системи и хайдеее към магарето. Така, че определено при мен второто раждане беше толкова бързо, че нямах време да мисля за болката, която определено не може да се сравни с първото раждане, при което бях с епидурална.

Между другото - Добро утро!

# 731
  • София
Добро утро мамита!
И аз да се включа да кажа, че в тази възраст всеки ден разлика е от значение, аз намирам разлика в способностите на Кати дори за период от  3-4 дни. Почти всеки ден се научава да казва нова дума, но пък и забелязах, че ако някоя дума не я използва дълго време я забравя, например грозде, преди си искаше сама "гозде" сега откакто не му е сезона и не купувам я е забравила, скоро й показах една пластмасова фигурка на грозде и я питам какво е това като даже й казах, че е грозде и тя едвам я повтори след мен и то не така хубаво както преди я казваше.

# 732
Добро утро мацки  Hug Аз нямам възможност много да следя темата вече,поради липсата на лап топ. А седна ли на настолния компютър едно човече застава до мен и мамосва  #Crazy а взема ли я в мен да седне и стане ужасно,много ми помага при писането  Crazy Сега успях да се вреда ,та от къде да започна....да си призная,прочетох ви от тук-от там. Като за начало..
Честита Нова Година,нека дари темата ни с много бебчета  Hug
Честито и на всички които са имали повод през Новата година Simple Smile
Драга честита придобивка,със здраве да я ползваш.
Джижи и все пак съм на мнение че ,чудеса се случват,просто човек трябва да вярва в тях и да иска нещо много силно,за да се получи. От мен имаш момче (въпреки че близначета ще ти отиват много)  Hug
Ние нямаме с какво да се похвалим,но няма и да се оплаквам (Че за оплакване имааа...)
Може би единственото за похвала е че бяхме на ортопед и всичко е наред. Доктора каза че няма краката да са ни съвсем прави ,щели да останат като на Клаудия Шифър  Mr. Green ,но и на това сме доволни  Crazy
Така като ви чета и на мен ми се иска да се включа в редицата на растящите коремчета,но няма начин да е тази година.  Naughty

# 733
Лени, има много време до тогава, да сме живи и здрави да стигна до там.
Инкс, с епидурална раждах, но докато решат да ми я сложат.... защото не знаеха дали няма да се наложи секцио по спешност.  Да не говорим за мъката след това.
Маймунче, предполагам зависи как ти я слагат, мен лично не ме е болял гърба. Да й е честито на твоята приятелка.

# 734
За последното раждане се бях пазарила да ми сложат епидурална, щото реших и аз веднъж да родя като бял човек... да ама толкова бързо получих разкритие и напъни, че наистина нямаше за кога да ми я сложат. Влязох в родилна зала в 9.20 в 10.42 се роди Владето.
Гърба ме боля само след 2-то раждане, но предполагам, че е било по-скоро на психологическа основа, имахме сериозни притеснения защото раждането беше месец по-рано и първите ден - два докато установим, че бебето е съвсем нормално развито и няма проблем ме болеше всяка частичка от тялото  Confused Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт