Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 815
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
на мен личната ми взе 30 лв. за първото посещение. аз не знам за какво беше преглед на току-що изписано от болница бебе, но..

# 361
на мен личната ми взе 30 лв. за първото посещение. аз не знам за какво беше преглед на току-що изписано от болница бебе, но..

Програмата “ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ” предвижда такова посещение, което си се поема от НЗОК.  Peace Има, няма ЕГН, детето има право на медицинско обслужване. ОПЛекари после документално си оправят нещата.  Outta Joint

Цитат
Избраният от родителите лекар посещава детето вкъщи. Той извършва обстоен преглед на новороденото в първите 24 часа след изписването му от родилния дом и
оценява психическото и физическото му състояние, съобразно възрастта му.

# 362
  • Добрич
Това пък на нищо не прилича вече  smile3512

# 363
Такаа... да се включа и аз при вас.
Синът ми е на 2г. и 4м. до момента има бити голяма част от ваксините. Досега не ми стигаше смелостта да откажа, но през това време си събирах информация. Логично стигнах до изводите за себе си, че не искам да му се поставя повече нито една. Досега успешно вече ... не знам колко.. май 6 месеца успявам да се скатая от реимунизация с Пентаксим.
Искам да ви питам... днес по настояване на съпруга ми отидох до педиатъра (който не сме посещавали от не помня вече кога, т.к. се лекуваме при хомеопат).
Детето накашля леко и въпреки това настояваха (и лекарката и сестрата) да се бие ваксината  newsm78 После искаха да ме накарат да подписвам някаква бланка, че не съм съгласна, защото от ХЕИ искали да ги глобяват. Е отказах им!

И сега се чудя накъде... заплашиха ме , че ако до 2 седмици не го заведа ще се обадят в градината и в ХЕИ и не знам си още къде...
Търся си и педиатър във Варна  Tired

# 364
И при нас докторът идва при новородените и каза, че имаме право на такова посещение в дома. Преди 2 и преди 7  години.

# 365
И при нас докторът идва при новородените и каза, че имаме право на такова посещение в дома. Преди 2 и преди 7  години.
Щастливка - попаднала си на лекар! И нас ни "таксуваха". #2gunfire

И сега се чудя накъде... заплашиха ме , че ако до 2 седмици не го заведа ще се обадят в градината и в ХЕИ и не знам си още къде...
Ако искаш копирай си една от Декларациите за отказ от ваксини (малко по-горе ги има) и я занеси на ЛЛ. Извади си 2 екземпляра - 1 за теб и 1 за лекарката. Би трябвало да се успокои, защото ще покаже това на ХЕИ.
Заплахите са си чиста злоупотреба с власт - заплаши я и ти със съд!!! Laughing

# 366

Детето накашля леко и въпреки това настояваха (и лекарката и сестрата) да се бие ваксината  newsm78 После искаха да ме накарат да подписвам някаква бланка, че не съм съгласна, защото от ХЕИ искали да ги глобяват. Е отказах им!

Добре дошла.   bouquet
В никакъв слуай не позволявайте да ви притискат, особено пък при кашлящо дете - имате си съвсем законен аргумент. След като ЛЛ настоява, нека пита в РИОКОЗ дали е правилно да ваксинира дете, което не е клинично здраво.  Аз съм отлагала с тоя аргумент БЦЖ мантуто близо 2г.

Каква бланка ти дадоха да подпишеш, да не би да са съставили таква за информирано съгласие?!  Crossing Arms
Спокойно можеш да им кажеш, че след като уведомяват родителите устно (за възможните последици от ваксината), вашия отговор е също устен. Като си направят труда да спазят регламента в Закона за здравето чл. 89, тогава могат да искат подписи.

Ако ще подписваш нещо, можеш да ползваш дадените малко по-назад в темата или да  си съставиш собствена декларация, на базата на информацията в примерните. Но трябва да знаеш, че едва ли ще те спаси да не ти направят акт. Разбира се, той после може да се обжалва и да отиде в съда, все пак РИОКОЗ не са последна инстанция. На всички в тази тема е ясно, че сме прави, обаче обстоятелствата в обърканото здравно законодателство все още им позволяват да притискат родителите и да дискриминират децата. Единствения официален начин засега е този, от нашите мами вече има такива с акт, който е обжалван в съда и чакаме резултатите.

# 367
Спокс, ако подписваш нещо, нека да е със забележка, че детето е видимо болно с висока температура към момента. Simple Smile Ако ти се обадят, същото... Да са си свършили работата да те информират, когато е трябвало, какви са тези неща, заради тяхната небрежност да ваксинират болно дете.

# 368
Със сигурност няма да си ваксинирам детето и с най-лекото неразположение. Вчера ме обвиняваха, че се крия 6 месеца, а на въпроса ми защо не са се обадили, отговориха, че ми изгубили телефона; защо не са дошли до в къщи - не ми знаели адреса  Laughing Ето ви личен лекар!
Мен не ме притесняват тези "доФторки", притеснява ме да не ни спрат от яслата... Ако се случи какво бих могла да направя в такъв случай? Доколкото чета май нищо  Crossing Arms

# 369
  • Варна
Със сигурност няма да си ваксинирам детето и с най-лекото неразположение. Вчера ме обвиняваха, че се крия 6 месеца, а на въпроса ми защо не са се обадили, отговориха, че ми изгубили телефона; защо не са дошли до в къщи - не ми знаели адреса  Laughing Ето ви личен лекар!
Мен не ме притесняват тези "доФторки", притеснява ме да не ни спрат от яслата... Ако се случи какво бих могла да направя в такъв случай? Доколкото чета май нищо  Crossing Arms
Ако проверят яслата от ХЕИ, може и да ти направят проблем. Малката беше записана, но не посещаваше, заради карантина от варицела, а след това я изкара. Та в това време ги проверили, и направили предписание Маги да се ваксинира, тъй като имаше забавяне на 2 ваксини. Съжалявам 1000 пъти че направихме едната, но поне за другата подготвих всякакви документи и с молба до РИОКОЗ имаме отлагане от 1 година.

# 370

Обади им се след две седмици по телефона и им кажи, че си се консултирала с адвокат по здравните въпроси и според него, преди всяка ваксинация ти дължат писмено информирано съгласие (за справка виж Закон за здравето чл.87, чл.88, чл.89, чл.90 и точки 3 и 15 от допълнителните разпоредби)... Като подготвят въпросното съгласие за Пентаксим, ще отидеш и ще го подпишеш... Най-малкото така ще си спечелиш време, а ако те наклепят в РИОКОЗ, ще им кажеш, че още си чакаш информираното съгласие... Ако доФторките напишат все пак такова съгласие, хубаво го прочети, виж всички ли странични реакции на Пентаксим са изброени и отдолу напиши, че в качеството си на родител на еди кое си дете и на основание чл. 90 от ЗЗ, отказваш въпросната медицинска процедура... Естествено, ако са спестени страничните реакции на ваксината, ще им направиш забележка, че не са го написали според изискванията на ЗЗ и да си го оправят, след това ще го подпишеш...

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 18:45 от stelt77

# 371
Alexandra, кажи, моля те, какъв е вашият случай с ваксините Hug

# 372
  • Варна
Alexandra, кажи, моля те, какъв е вашият случай с ваксините Hug
На година и 4-5 месеца започна да прави ежемесечни бронхоспазми, бронхити, пневмонии. По този повод МПР ваксината се отлагаше повече от година, имахме си предписание и от болницата, тъй като лежа с пневмония, примолих им се за 3 месеца поне. Та като ги проверили в яслата, те ми казаха или я слагаш или я изписваме, бонус беше изкараната варицела и след нея още 1 месец отлагане. През това време детето се беше закрепило, спря със спазмите /с хомеопатия/, и аз с всичкия си акъл я сложих. Последва след 3 дни много силен спазъм, може би най-силния, лекарката от спешното отказа да ми даде бележка от прегледа за да се види че е броени дни след ваксина, с довода че съм отказала урбазон, и все едно не я била прегледала. С помощта на личната, която ни написа бележки, разпечата амб.листи и с епикризите, си пуснах молба в РИокоз, и с комисия ни отложиха за 1 година /остава ни само реим. с ДТК и полио/. Сега съм в процес на събиране на документи отново, за да може като наближи датата да си пусна пак молба, и да се надявам пак на отлагане. Влезе ли веднъж в детска градина, няма да му мисля. Резултата от МПР ваксината е възобновяване на ежемесечните бронхоспазми, макар и по-леки с помощта на хомеоп. Това е.
Темата следя редовно, но не съм се записвала досега.

# 373
Не се сдържах и ще публикувам описанието на въпросния PENTAXIM.

Струва си да се прочетат линковете с описание на токсичните допълнителни съставки! Още по-добра идея е да се разпитват педиатрите за тях, но аз знам какъв ще бъде отговора им - "Всичко е тествано и напълно безвредно за човек. Дозите са много малки..." и пр. и пр.

# 374
chukchi, що не постнеш последния си пост в темата на Бърдито, той и без това се крие, може да изскочи отнякъде...

Общи условия

Активация на акаунт