Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 37 207
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
nenaatoa, извинявай, ако си го приела лично към теб.  Hug
 Просто се закачих към последното изказване по повод ГНМ и вируси... В смисъл, че често се споменава в темата, особено като аргумент в безполезността на ваксините. А за хората, които не намират теорията за несъществуването на вирусите за истина, този аргумент не върши работа.

И по повод спомената варицела... ще си позволя да продължа спама  Mr. Green Тъкмо разбрах, че познато детенце се е ошарило и смятам тази вечер или утре да водя моята мома да се гушнат един два пъти.  Mr. Green След 2 седмици ще пиша резултата  Wink Надявам се да е успешен експеримента ми, не за оборване на теорията, а защото много държа да си изкара шарките когато трябва  Peace

# 271
Ако вярвате,че вируси и заразяване има,то не виждам защо да не вярвате в самите ваксини?
Самата теория за инфектирането се крепи на тази хипотеза...сьществуването на болестотворни вируси,които ни заразяват.И че човек е едно орьжие,което се бори срещу някакви хипотетични "сьщества",които се намират навсякьде в околната среда и са част от нас.
Ако приемем,че в природата не сьществуват вируси (а само човек е носител на такива),това би означавало,че човек се ражда с тези вируси и е обречен,както и обрича расата на смьрт.Това самО по себе си обезсмисля живота.Как мислите?

Темите не се смесват,но рано или кьсно се сливат защото едното без другото не може.
При условие,че заболяванията са смислени биологични програми на природата,там за болестотворни вируси и бактерии място няма. Peace

# 272
И по повод спомената варицела... ще си позволя да продължа спама  Mr. Green Тъкмо разбрах, че познато детенце се е ошарило и смятам тази вечер или утре да водя моята мома да се гушнат един два пъти.  Mr. Green След 2 седмици ще пиша резултата  Wink Надявам се да е успешен експеримента ми, не за оборване на теорията, а защото много държа да си изкара шарките когато трябва  Peace

В това няма никаква гаранция, нали знаеш?
Две мои познати така експериментираха и ги караха да се гушкат с едно болно детенце, но на едната детето се "ошари", а на другата не.
На моя приятелка пък едното дете се разболя, а другото не, хем са постоянно заедно.
Моите и двамата се разболяха, веднага един след друг, а нямахме никой познат, болен от шарка по това време.
Айде ся кажи ми ти къде е логиката?
  Thinking

# 273
Може би просто някои организми са по-силни и успяват да се справят с вируса без да се разболяват, а други не. Само си мисля, не знам..
За разболяването от варицела без никой болен наоколо - може някой да е имал херпес зостер, който се причинява от същия вирус и да не сте знаели.
Мъжът ми имаше херпес зостер и трябваше много да пазим малката, макар че всички казваха, че до 6 месеца би трябвало да има имунитет, а и от кърмата също,  но не е изключено да се разболее от варицела. Лекарката ни разказваше за случай на майка с херпес зостер и бебе с варицела на 1 месец.

# 274
Може би просто някои организми са по-силни и успяват да се справят с вируса без да се разболяват, а други не.

Да де, и аз нещо такова имах предвид, като казах, че никога няма гаранция.  Peace

# 275
Бившата педи обясняваше, че официалната медицина няма обяснение защо някои хора не се разболяват, въпреки, че е 98% заразна.

# 276
Дори и да приемем, че вируси съществуват и че те могат да ни разболеят, то това изобщо не означава, че ваксините вършат работа...

До колкото си спомням приказката за едрата шарка и Дженър, то той беше открил нещо съвсем друго, а именно, че преболедувалите от кравешка шарка не се разболяват от едра шарка... Тук говорим вече за два различни щама на вируса, един по-слаб (Variola minor - на кравешката шарка) и един по-силен и смъртоносен (Variola major - на вариолата)... Заразявайки се с по-слабия избягваме заразяване с по-силния... Не веднъж и два пъти съм срещала твърдения, че ако преболедуваме една болест, няма да боледуваме от друга, така че в твърдението явно има смисъл... Дали има вируси или няма, дали преживявайки определен конфликт, избягваме друг, не знам, но пък си струва да се мисли...

# 277
  • София
nenaatoa определено знам от кого се зарази, бяхме на РД и се оказа че вечерта едно от дечицата се е разболяло. Иначе и друг път умишлено съм ги събирала с дечица с варицела, но не са се разболявали. Почти сигурно е че ще прихванат 98 процента ли беше, ако са в рамките на едно семейство.
  Christian няма нужда да не вярвам във вирусите, за да отричам ваксините според мен. Просто предпочитам да вярвам в силата на организма да се справи сам с тях или да не се сблъска с тях, а не по незнайно какъв начин изкуствено да се опитвам да им въвеждам някаква защита, която е недостатъчна и крие огромен брой рискове.

# 278
Дори и да приемем, че вируси съществуват и че те могат да ни разболеят, то това изобщо не означава, че ваксините вършат работа...

Според мен Кристиян имаше друго предвид - че микроорганизмите не са болестотворни, както ги е нарочила съвременната медицина. За да се развива и размножава един организъм, е необходима определена среда или жизнена ниша, чиито условия го позволяват. Това включва също конкуренция между организмите. Тия неща съм сигурна, че ги знаете, защото важат за всички живи твари. Ако популацията на определен микроб нарастне, то това е заради промяна в условията на средата. Затова не винаги става "заразяване". Микробите не са вредни - те, както всички останали същества на тая планета, са нужни и си имат своето място и роля. Колкото до отрицателното им влияния върху човешкия организъм, то е заради токсините, които се отделят по време на жизнените си процеси. При една нарастнала популация и слаб органзъм, трудно могат да се очистят. А за положителното - не знам защо никъде не се споменава и не се пише. В рекламите те са обявени за много вредни и се пропагандира, че трябва да ги "унищожим до крак".  ooooh!

# 279
  • Пловдив
 Mr. Green Ето, знаех си, че ще се стигне до спор  Laughing Добре, че е миролюбива темата към своите

Нашата варицела и експеримента се отлага, защото от днес сме в карантина за скарлатина, та не е добре ние евентуално да пренасяме тая гадост...
Иначе бях решила, че по-лесно ще прихване варицелата, защото в момента и е леко отслабен имунитета. Сополки и разни такива работи.

Както и да е. Аз по въпроса за вирусите имам свои си наблюдения. Вероятно има предполагаеми патогени, които всъщност просто присъстват по време на конкретна болест. Но и да не забравяме, че всичко което се знае за болестите е постигнато с наблюдение на процесите доста години и на проведени безброй експерименти, някои от които и лабораторни. Веднъж вече бяхме започнали същата тема  Mr. Green
Моите наблюдения върху хора и животни ги отписвам, защото да кажем подлежат на съответни възможни конфликти.
А какво става с растенията?!? Веднъж мисля с Крис говорихме по темата. Тогава отговора беше че и растенията имат конфликти. А когато единствния им конфилкт е, че някой е влезнал в прекрасно развиващо се насаждение, в пространствена изолация от други болни площи,  с пулверизаторче с разтвор приготвен от вирусноболни растения. Съответно се напръскват два реда с този разтвор, а следващите два, само с вода. И... резултата е първите два реда проявяват симптомите на болестта, а останалите не. Естествено, след седмица с поливните води вече ще е разпространено навсякъде, но... това вече няма да има значение  Wink

# 280
  • София
Чакайте да ви кажа за Германия: срещам се днес с приятелка, която живя и роди в Германия, става въпрос за детски градини и аз й казвам, че ние сигурно няма да ходим на градина, защото няма де се ваксинираме  Shocked. Преглътна тя шока и вика"Е, поне БЦЖ няма ли?" викам "Тя го има от Родилния дом (за съжаление), ама то туберкулозата и без това си върлува". После се позамисли и каза "Ами то ние нямахме възможност да избираме, защото нали в Германия се роди..." , "Е, чакай бе не ви ли питаха?", отговор: "Ами не - слагат си там по програмата" и ми изрецитира някакви буквени и цифрови индекси. Значи същата работа и там, ако не се поинтересуваш предварително ти хакат ваксините. Другото, което ми сподели е, че на тях и в частната детска градина, в която ходи малчо са им искали всички ваксини  Sad
 Много ми е интересно обаче дали винаги така процедират в Германия, имам и други приятелки там (включително една лекарка) и ще разпитам.

# 281
Лелее, съвсем ви изтървах  ooooh!

# 282
Цитат
Christian няма нужда да не вярвам във вирусите, за да отричам ваксините според мен. Просто предпочитам да вярвам в силата на организма да се справи сам с тях

Аила,
винаги сьм казвал,че медицината е религия и е нужно да се вярва в нея,за да се крепи.Ако човек започне да иска научни доказателства за хипотезите й,ще види много бьрзо за какво става дума.
Всеки има право да вярва на каквото пожелание.Не се бьркам в религиозните наклонности на никой.

По повод примера на Бенита за растенията...Има много изследвания,които доказват ( в момента сьщо),че зараза с вируси,които да причиняват симптоми (в човека) НЯМА.
Как ти се вижда например ,ако детето има варицела,да отидете на лекар и той да ти каже,че детето е обладано от зли духове и когато те излязат тогава ще му мине?И за тази цел да му предпише терапия да ходи да се моли всеки ден на цьрква и попа да го маже с тамян по главата?Отговори ми ,моля те. Peace
Когато дойде време и за това,сами ще намерите тази информация.Аз се уморих....

Туцка,

Твоята приятелка те е изльгала.В Германия имуниз.календар започва на вьзраст 2 месеца (някьде и 3) ,а БЦЖ ваксина там не се слага от 1989 година.
Ваксините в Германия са препорьчителни по закон и никьде няма проблеми за детски градини или училище.Може да искат картона на детето,но ако то няма ваксини това не означава,че няма да го вземат.Понеже бьлгарите са свикнали да ги задьлжават,искането на картона за нея е означавало "задьлжителни ваксини".Затова и е много трудно да се пробие в сьзнанието на бьлгарина,да се накара да мисли малко по свободно. Hug

# 283
  • София
Може да не съм се изразила правилно, но тя не ми е казала, че са им слагали БЦЖ, тази според мен са я сложили, след като са се върнали в България. Нямам основание да не й вярвам, подозирам, че изобщо не са ги питали: "Ще слагаме ли ваксини?", а направо са пристъпили към слагането им. Каза, че са ги поставяли през два месеца. Вече тук - в БГ при постъпването в частна детска градина са им поискали картона и заради липсваща ваксина са ги връщали да я нанасят. Повече не ми се задълбаваше в разговор за ваксини, все пак трудно можеш да се разбереш с човек, който си вярва в светостта на ваксините  Sunglasses

# 284
  • София
Christian честно казано не разбрах какво се опитваш да ми кажеш. Чела съм информацията и статиите за липсата на доказателства за изолиране на вирус  и тн. Изобщо не ме интересува кое как се нарича обаче. За мен имаше предаване на нещо от едното дете на другите нас три, които не сме го карали. За мен е нещо,  вирус или каквото и да е което при първи сблъсък с организма причинява реакция, след което вече присъства, но не създава проблеми. И това ми е от лични наблюдения, а не защото някои лекар ми го е казал. Което не означава, че ги прибирам или пазя да не контактуват с болни деца или хора. Подозирам и че скарлатина изкараха накрак, но тъй като не ходим на лекар, чак когато разбрах, че в групата има таквоз нещо и се разчетох за симптомите, и пеперуденият обрив, зацепхи. Доста "болести" сигурно сме ги изкарали без изобщо да знам какво е, което не ми  е и нужно.
Определено не съм от религиозно настроените и към религия и към медицина. Елена е ходила точно три пъти на лекар, иначе се води само записана, и има ваксините единствено от родилното. Моят начин на гледане на деца е кърмене, балансирано хранене, движение и когато се разболеят просто изчакване да се справят те и тяхният организъм. Всеки следващ път ако се разболеят съответно го карат по-леко или изобщо не го карат.

За съжаление масово дечицата около нас влизат постоянно в болници и са на инхалации и вентолини и имат проблеми с дишането, струва ми се като епидемия. Някой има ли подобни наблюдения и на какво го отдавате, освен ваксините евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт