Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Разработват ваксина срещу алкохолизъм - http://curious.actualno.com/news_330895.html

Чудя се какво ли още ще измислят?  newsm78

# 451
Съвсем точно сте отбелязали, че когато организма е оставен и се справя сам, боледуванията стават все по-редки и по-леко минават. Мойта щерка за последно е взимала хомеопатично преди близо 2г.
Съгласна съм с първото изречение.
А второто е да споделя, че и моите деца не са взимали хо л-ва горе-долу от 2 години. За този период, ако са вдигали Т е било много рядко и за една нощ. Не помня, честно казано. А и не я меря. От друго не са боледували.

# 452

ДА  РАЗБЕРЕМ  ТЕМПЕРАТУРАТА
д-р Ерик Ланцелет              

Температурата” определено е най-добрият ни съюзник в знанията ни за микробите. Истинската температура (треска) е впечатляващ синдром, който включва хипертемия (над 41°С), възпаление, тръпки, изпотяване, мускулни спазми. Затова тя се регулира трудно и ние трябва да се научим да контролираме нейната интензивност и продължителност.

Около 38 - 38.5° С  температурата стимулира растежа на микробите. С каква цел? Ако микробът е враг е ясно, че подпомагащата температура трябва да се спре по всякакъв начин! Ако обаче, микробът е важен, това подпомагане означава едно увеличаване с цел да се „види” по-добре за какво става въпрос преди евентуалното интегриране.

Около 39 – 39.5° С температурата е бактериостатична - спира размножаването на микробите. Нужното количество микроби, необходими за възстановяването е достигнато. Посланието е получено, информацията е пълна или всички маловажни неща са взети под внимание.

При 40 – 40.5° С  температурата е бактериоцидна - убива излишните микроби, които са станали ненужни след като вече е завършено възстановяването. Но температурата има и друга функция. Тя увеличава основния метаболизъм и стимулира едновременно синтеза (размножаване, анаболизъм) и елиминирането на токсини (катаболизъм). Тя ускорява сърдечния и дихателен ритъм и следователно филтрацията през черния дроб, която има антитоксичен ефект. Тя стимулира метаболитните функции на черния дроб, които не са развити добре до четири годишна възраст, което пък предполага значителни щети, причинени от масирана химиотерапия, която е станала рутинна при „свалянето на температурата” и „унищожаването на микробите”.

Д-р Ерик Анцелет - „Спрете Пастьор”  

# 453
Относно АД- половината от бебенцата на мои познати, които се родиха в последната година, ги диагноситицираха от втория- третия месец.
Защо ли??? Сигурно не е заради Пентаксима....

Цитат
Случаите, в които бебето е на антибиотично лечение по време на престоя в болницата, защото има инфекция или за да не развие такава, а му се слагат ваксините,  не ви ли се струва много "странно" и противоречащо на принципа да се ваксинират само клинично здрави деца?
Абсолютно противоречие!!!
И мойто бебе пред очите ми го набодоха с ваксина, като системата с Гентамицин му бе на ръчичката. #2gunfire

# 454
Относно АД- половината от бебенцата на мои познати, които се родиха в последната година, ги диагноситицираха от втория- третия месец.
Защо ли??? Сигурно не е заради Пентаксима....

Сигурно не е.
Ето пример за дете, което няма нито една ваксина през живота си (така поне твърди майка му, която също така фалшифицира картона му), но въпреки това е диагностицирано с АД:

Докато бяхме на морето в една къща с бабата и дятото на синчето, нямаше начин да не се яде месо...Не знам това ли беше причината или друго, но му изби невиждан дотогава обрив по ръцете и краката - като твърди мехурчета и предимно на групи. Вчера ЛЛ каза, че било АД   Shocked За радост е лека форма и вече се скриват.

# 455
Съвсем точно сте отбелязали, че когато организма е оставен и се справя сам, боледуванията стават все по-редки и по-леко минават. Мойта щерка за последно е взимала хомеопатично преди близо 2г.
Съгласна съм с първото изречение.
А второто е да споделя, че и моите деца не са взимали хо л-ва горе-долу от 2 години. За този период, ако са вдигали Т е било много рядко и за една нощ. Не помня, честно казано. А и не я меря. От друго не са боледували.

Вери, не знам колко си ме чела или помниш споделяното от мен из темите в алтернативния Simple Smile, ама като се сетя в какво състояние се роди детето ми и какво ми причиниха още в болницата като ме наплашиха, че няма да оцелее, има мозъчни кръвоизливи и ще е инвалид, спряха ми кърмата.. и оттам нататък какви конвенционционални препоръки за отглеждане на недоносено, които разбира се рефлектираха във фаза на почти непрекъснато боледуване за първите 3-4 години, та последно стигнахме до "лечение" с по няколко АБ за месеца.

Колко съм била млада, глупава, неинформирана и наивна! Малката беше вече на 5, когато чашата преля и казах - СТИГА! Четях денонщно, премислях, сравнявах.., пак четях..  Ей Богу, направих завой на 360 градуса, след като разбрах, че тази, съвременната медицина НЕ ЛЕКУВА. Разбира се в началото се страхувах, но постепенно и успоредно с набавената информация и опит, нямаше и помен от този страх.

Много закъснях, признавам, и ми е съвестно, че.. можех да го направя и по-рано. Но от друга страна съм щастлива и дори броя годините, в които наистина не се налага да се лекуваме, защото сме здрави. И не се налага да бъдем зависими и подчинени на някаква измислена система, нито да се страхуваме от нея. Simple Smile

Единственото, което разваля удоволствието ми, и наистина успява да ме извади извън нерви, е като прочета нещо, като случая от последните дни на умрялото след операция на сливици 4 годишно детенце.  Confused

# 456
Сигурно не е.
Ето пример за дете, което няма нито една ваксина през живота си (така поне твърди майка му, която също така фалшифицира картона му), но въпреки това е диагностицирано с АД:

Докато бяхме на морето в една къща с бабата и дятото на синчето, нямаше начин да не се яде месо...Не знам това ли беше причината или друго, но му изби невиждан дотогава обрив по ръцете и краката - като твърди мехурчета и предимно на групи. Вчера ЛЛ каза, че било АД   Shocked За радост е лека форма и вече се скриват.

Не знаех, че така се изявява АД. Simple Smile
Обаче въпросът за компетентността на личните лекари никога не е седял..  ooooh!

# 457
Сигурно не е.

... но му изби невиждан дотогава обрив по ръцете и краката - като твърди мехурчета и предимно на групи. Вчера ЛЛ каза, че било АД   Shocked За радост е лека форма и вече се скриват.
Не знам в какъв интервал от време е избил обривът и детето е прегледано от ЛЛ, но за точно такъв обрив на моето дете по ръцете и краката, нашата ЛЛ отсече "Комари!". Стоя един месец и изчезна.
Да не говорим, че като му избиха червени петна, предхождани от висока Т, никой нищо конкретно не успя да ни каже, голямо гадаене падна. Слава Богу детето се оправи без нищо за пет дни!
За съжаление немалка част от диагнозите са си чисто налучкване. Понякога дори лекарите са способни да поставят каквато и да е диагноза, дори и лечение предписват, просто за да не изгубят авторитет с едно откровено "Не знам!".

# 458
Аз пак да ви върна към температурата - като казвате, че нищо не давате при Т 39.5, това включвали ли и хомеопатия? Аз без хомеопатия не смея да оставя детето......, а то температура от 39.8 и 40.2  ( сигурно и на горе, но спирам да меря, за де ми заработи фантазията ) вдига без проблем винаги като има Т...
Когато температурата е много висока, в пика, не трябва да се дава нищо хомеопатично за температурни състояния, защото ефектът от хомеопат. е, че първоначално изостря състоянието. И така ако Т е примерно минава 40 градуса, хомеопатичното средство първоначално ще я повиши още малко... Ако се налага да се сваля много висока Т е добре да се дават традиционните лекарства. Това го знам от хомеопат.
При нас никога хом.лекарство не е засилвало Т. ( три случая)

Иначе и аз съм съгласна с това, че болестите се разреждат. Моят хомеопат в началото, докато свикна, и му звънях за всяка хрема (без други симптоми примерно) с желание да изпише нещо на децата, ми казваше -"Ако дори и само за водниста хрема даваме лекарство, кога ще научим тялото да се бори само". Та хремите при малкото ми дете (2.2 год) вече не минават за седмица, а за три до четири дни. Както и съвсем се разредиха. Обикновено вдига 40 градуса, поддържа ги около 3-4 часа, след това Т сама си спада, след това избива хремата, аз само поддържам лигавицата влажна с физ.разтвор или сребърна вода, и минава.

Писала съм и преди. Според личния ми лекар, когото много уважавам заради човещината и стремежа му винаги да помогне според знанията си, с когото споделих как "лекувам" АЗ хремите, се опасяваше да не хронифицира и да не засегне третата сливица. Тогава му напомних за голямото ми дете, на което той също е ЛЛ. Когато тя беше мъничка и още не бях посегнала към хомеопатията, чинно си давах всички антибиотици, трясках си виброцил за щяло и нещяло и т.н.
В резултат - ужасяваща трета сливица с постоянни секрети, която извадихме на 4 годишна възраст. За мен това традиционно лечение и злоупотреба с АБ, антипиретици и особено капки за нос доведе до този край. Е, вече си знам Crossing Arms

Ненатоа, благодаря за инфото за температурата. Само не ми стана ясно как да разберем дали тези 38 градуса подпомагат вредни или полезни микроби. обяснявам си, че трябва да чакаме да вдигне по-висока един вид newsm78

Персона, описаният от теб случай странно много ми прилича на слънчевата алергия, която дадох аз едно лято Thinking

# 459
...При нас никога хом.лекарство не е засилвало Т. ( три случая)...
Хомеопатът говореше само за много високи Т (над 40 градуса), когато и две-три десети повишаване за кратко време има голямо значение. Обясни го с това, че когато се уцели точното хомеопат. средство за пациента, то първоначално може да изостри състоянието, преди да го подобри. Дори това е индикация, че наистина е открито точното лекарство за този пациент. Това му беше обяснението, че хомеопатичните за температурни състояния може да са опасни при много високи температури.
Но за щастие не мога да говоря от личен опит.

# 460
Само не ми стана ясно как да разберем дали тези 38 градуса подпомагат вредни или полезни микроби.

Мече, те такова животно нЕма. Simple Smile
Вредни и полезни са според стандартната медицина. Не ми се повтаря пак, защото писах преди няколко страници по този въпрос. На тази измислена концепция се гради инфекциозната теория и куп други глупости. Дори Пастьор, преди да умре, е казал, че развитието на микроорганизмите зависи от средата. Маса учени след него правят изследвания и дават заключения, че болестите не се предизвикват от микроби. Повечето от тях успяват да се прикрият, защото не е финансово изгодно на производителите на лекарства, а натискът им е огромен. Но все пак някои стигат до хората, чела съм цитирани доста сериозни научно-изследователски величия. Моля те, направи си труда да прочетеш книгата на д-р Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето". Ако не можеш да я намериш в твоя град, ще ти я купа и изпратя.  Hug

# 461
Чела съм само извадките в нета с частта им за ваксините и детските болести.
Но наистина ще взема някой ден да си я поръчам.

Относно микробите -  наруши ли се баланса в тялото, се размножават дотам, че вече не сме в хармония, а започват да пречат - за бактериите говоря.
Вирусите са отделна тема Mr. Green

Кой беше писал скоро, че около 2-3 кг от масата на човек (в зависимост от възрастта и теглото) са бактерии Crazy

# 462
...При нас никога хом.лекарство не е засилвало Т. ( три случая)...
Хомеопатът говореше само за много високи Т (над 40 градуса), когато и две-три десети повишаване за кратко време има голямо значение. Обясни го с това, че когато се уцели точното хомеопат. средство за пациента, то първоначално може да изостри състоянието, преди да го подобри. Дори това е индикация, че наистина е открито точното лекарство за този пациент. Това му беше обяснението, че хомеопатичните за температурни състояния може да са опасни при много високи температури.
Но за щастие не мога да говоря от личен опит.

При моя мъж имаше подобен момент, когато беше болен от пневмония преди 3-4 години. В първата нощ като се разболя Т беше вече над 40 градуса, тресеше го здраво и наистина изглеждаше зле. Не се повиши след лекарството, но понеже той беше много неспокоен, непрекъснато се въртеше и пъшкаше, и след като накрая в 1 след полунощ ме обвини, че го тормозя съзнателно, настояваше да му дам нещо, аз най-накрая склоних да дам течен аналгин, за да поспя малко. Много интересно, но СЛЕД ХОМЕОПАТИЧНОТО ампулата аналгин изобщо не смъкна Т - остана си същата още поне 2 часа, после съм заспала. На сутринта бях абсолютно втрещена, след като треската и Т ги нямаше (37.2 измерихме), а мъжът ми, който беше като парцал и не можеше изобщо да се мръдне от кревата, стана, закуси.. и сякаш не е бил в такова тежко състояние - изглеждаше съвсем здрав. В следващите 2-3 дни имаше Т малко над 37, но другите оплаквания изчезнаха още същата нощ. Даже не беше така отпаднал, както можеше да се очаква след такава треска. За 4-5 дни се възстанови напълно.

ЛЛ се изненада, че се е оправил толкова бързо, въпреки че той отиде на преглед в края на болничния си, на 10-тия ден. Разбира се не и казахме, че се е оправил още по-рано и с хомеопатия. Щеше да ни помисли за хахо, а и малко кофти щеше да звучи, че не и спазваме предписаното лечение. А тя имаше идея да му предписва втори антибиотик и да му дава още болнични, след данните от рентгеновата снимка. Миличкия, дори отиде на работа на следващия ден, а можеше да се възползва съвсем официално. Буквално си помислих, че излишно спонсорираме работодателя и държавата с това хомеопатично лечение. Crossing Arms Но поне никой не можеше да подозира.. и да има претенции това да стане непосредствено след като се оправи. Simple Smile Представете си, ако всички хора се лекуват и оздравяват толкова бързо, колко малко болнични ще дават. Wink

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 22:25 от multimodal

# 463
Чела съм само извадките в нета с частта им за ваксините и детските болести.
Но наистина ще взема някой ден да си я поръчам.

Относно микробите -  наруши ли се баланса в тялото, се размножават дотам, че вече не сме в хармония, а започват да пречат - за бактериите говоря.
Вирусите са отделна тема Mr. Green

Кой беше писал скоро, че около 2-3 кг от масата на човек (в зависимост от възрастта и теглото) са бактерии Crazy

Поне си направи труда да ми прочетеш поста по тази тема. А може да питаш и Крис да ти обясни, той никога не отказва. Simple Smile
Ако не намериш книгата - свиркай, ще ти я изпратя.

# 464
  • Тука, под липите стари...
Момичета, а какво мислите за ваксината против Хепатит А (колкото и парадоксално да звучи въпроса ми в тази тема)?
Аз съм от майките, които недолюбват ваксините, не правя нищо извън задължителните такива и треперя винаги когато предстои васкиниране.
Не съм вярвала, че ще започна да се интересувам от ваксина, но ситуацията в момента обърка всички в града ни (имам предвид епидемията в Ст.Загора).
Все повече започвам да се замислям за ваксина - моля ви, разубедете ме Simple Smile
 А може ли хомеопатията да помогне да се предпазим от болестта и съответно в лечението и?
Извинявам се, ако сте дискутирали вече въпроса, нямам възможност да чета много назад.

Общи условия

Активация на акаунт