Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Добре де, а как да процедират родители, чиито деца правят фебрилни гърчове при 38 градуса? И аз съм притеснена от съставките в антипиретиците и от влиянието, което оказват, но каква ми е алтернативата?

# 436
Arlina, нашият случай е такъв - гърч при ниска Т.  Tired
Сега ако усетя, че вдига Т, давам хомоепатично, което е с цел да се предотврати гърч, а не да не вдига Т.
Точно заради гърчовете мслех по-рано да се включа в дискусията... Има дечица, които вдигат и повече от 400 и нямат проблеми... всичко си е до организъм  Peace

# 437
Добре де, а как да процедират родители, чиито деца правят фебрилни гърчове при 38 градуса? И аз съм притеснена от съставките в антипиретиците и от влиянието, което оказват, но каква ми е алтернативата?

Гърчовете не се предизвиквали от висока температура, а от разко покачване или сваляне.
Имаше и предаване наскоро, ще го потърся за да дам линк.  Peace

Знам за случай от преди 20 години, когато лекар, хвърля дете с над 40 градуса в снега и след секунди детото прави гърч.

Препоръката е температурата да се сваля със "скорост" от 1 градус на час. Всяко рязко смъкване носи риск от гърч, не само повишаването.  Peace Трябва да се случват плавно нещата.  Hug

Големият ми син направи гърч на 4 год. и половина, спейки на 38.3 градуса, измерена в последствие, а си заспа здрав. Това е най-кошмарното ми изживяване, не го пожелавам на никого.  Cry
После изчетох много, успокоих се, защото обичайно няма последици за детето. В Америка например, където децата от бебета спят в отделна стая, много от родителите даже не разбират, че децата им са преживяли гърч.  ooooh!

Лошото е, че в този момент родителя изпада в паника, защото нещата наистина изглеждат много драматично и не сме подготвени с информация. Най-важното е детенцето да се остави на равно място, с обърнато настрани и с главичка настрани, та ако има повръщане да не се задави. Да не се стиска и прегърща докато трае гърча. Да не се дава нищо през устата.
След това,  се изчаква да отмине пристъпа ( 3-5 минути, които ни се струват часове), защото след първоначалния гърч, следва едно отпускане, детето не диша, посинява... абе ужас. Но то само трябва да си се "върне".   То не помни нищо, объркано, леко неадкеватно. Confused
Не разчитайте на бърза помощ. Нашата "заявка" дойде след 2.5 часа, детето ми още беше неадекватно, със забавени реакции, биха му диазепам, то заспа... По-добре се обадете на лични лекар. Има и усложнени гърчове, които траят и по-дълго и се повтарят, там вече се налага лекарска намеса, но в нашите условия не зная кой може да осигури бърза такава.
После разбрах, че имало някакви дозички/свещички/ диазепам, които се поставяли ректално при началото на гърча и имали моментален ефект. Но в Бг ги няма, за жалост.

Разказвам всичко това, защото може да е полезно на някого.  Peace

Въпреки преживяното преди 5 години, сега поведението и отношението ми към повишената температура е положително и толерантно. Защото зная, че тя е част от оздравителния процес и не бива да се страхувам. Тя е естествен, саморегулиращ се и необходим процес. Действа като катализатор и помага за по-бързото протичане на физиологичните процеси в организма, метаболизма се ускорява, от една страна, а от друга всички знаем, че пречи за размножаването на вируси и бактерии.  Wink

Извинявам се отклонението.   bouquet

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 11:15 от Зи

# 438
  • в матрицата
Аз пак да ви върна към температурата - като казвате, че нищо не давате при Т 39.5, това включвали ли и хомеопатия? Аз без хомеопатия не смея да оставя детето......, а то температура от 39.8 и 40.2  ( сигурно и на горе, но спирам да меря, за де ми заработи фантазията ) вдига без проблем винаги като има Т...

# 439
Е, лекуваме се де. Ама хомеопатията е за общото състояние, а не за сваляне на Т. Wink
Тя сама си пада като започне да се оправя.

# 440
Зи , благодаря за споделеното!
Преди месец синът ми вдигна 38,7 С. На сутринта го завдох при лекарката уж вече с понижена температура - 37,6 С. В кабинета вдигна 39,5 С и там (педиатричен кабинет) нямаха какво да му дадат! Сестрата обходи кабинетите да търси и се върна с течен аналгин за възрастни, от който му дадоха няколко капки. Докторката не спираше да повтаря, че температурата е опасна, а аз се разплаках от безпомощност. За пръв път ми се случва подобно нещо. След като си тръгнах с рецептата се обадих на хомеопата, който ни лекува АБКМ и от аптеката купих нещата, които той ми каза. Няколко дни поддържахме 38,5 -38,7 С, но бях спокойна. За висока темепратура аз също слагам свещички, защото сиропите ни правят поразии на стомаха.

Все се каня да ви питам, уж следя темата, какво стана с делото? Може и на лични ако сметнете, че се разводнява темата. Предварително благодаря!

# 441
Зи, хубаво си обяснила всичко   bouquet
Но аз съм против диазепамовите свещички  Peace Ако родителите имат достъп до такива биха злоупотребявали от страх. Това лечение в БГ е направо престъпно!
Разказвала съм преди и даже от Гърция писах тук тогава за съвет... Та там приемат детето в болница за наблюдение, а не праскат едно диазепамче и да те оставят да се спасяваш.

# 442
Аз пак да ви върна към температурата - като казвате, че нищо не давате при Т 39.5, това включвали ли и хомеопатия? Аз без хомеопатия не смея да оставя детето......, а то температура от 39.8 и 40.2  ( сигурно и на горе, но спирам да меря, за де ми заработи фантазията ) вдига без проблем винаги като има Т...

Аз още не мога да си харесам хомеопат. Та в този смисъл аз не давам нищо, но и той не е боледувал сериозно.  Embarassed
Малкият ми син държа една седмица 39-39.5, когато беше на 9 месеца. Само от червено гърло, без налепи.  
Сега като се връщам мислено, не знам как издържах психически.  Бяхме в чужд град освен това.  ooooh!

irichik, така е.  Peace

# 443
Аз нищо не давам. Меря обаче температурата начесто.  Събличаме дрехи, отвиваме се, завиваме се...даваме вода начесто, кърма.
 39,5 е най-високата температура. Досега за два дни максимум  се е оправяла.

При себе си също забелязах, че след втория път на боледуване и оправяне без нищо, като че ли се оправям по-бързо или не боледувам толкова често. А ако се наложи все пак да се пие Парацетамол, действието е вълшебно. 

Между другото това е и препоръката, която са дали на майка, чието дете 4 пъти за последните месеци е в болница с Пневмония. Да се остави организма сам да се справи.

# 444
Berend Botje, именно това е и моята идея за лекарствата - когато се научим да се справяме (и ние и децата) с леките си (а и не толкова леки) неразположения без помощта на лекарства, после (когато се наложи) те наистина действат.
За себе си зная точния момент, когато се научих - докато бях бременна. Наскоро заради среднощен зъбобол изпих един аналгин... чуствах се като замаяна/дрогирана  Crazy
С децата е малко по-сложно, особено ако са по-болнави от съвсем мънички  Peace

# 445
Съвсем точно сте отбелязали, че когато организма е оставен и се справя сам, боледуванията стават все по-редки и по-леко минават. Мойта щерка за последно е взимала хомеопатично преди близо 2г. (АБ не е пила от 2003, както и всякакви други фарма-боклуци). Само вит.Ц давам понякога и то рядко. За тия 2г. не е карала нищо по-сериозно от лека кашлица и малко хрема. Даже и от училище не и се е налагало да отсъства. Искам да ви кажа, че като се закрепи така, след хомеопатичното лечение, вече изобщо не се притеснявам каквото и да избълват медиите. То не бяха епидемии от пилешки, свински и не знам си какви грипове, хепатити, шарки..  Laughing

# 446
Аз пак да ви върна към температурата - като казвате, че нищо не давате при Т 39.5, това включвали ли и хомеопатия? Аз без хомеопатия не смея да оставя детето......, а то температура от 39.8 и 40.2  ( сигурно и на горе, но спирам да меря, за де ми заработи фантазията ) вдига без проблем винаги като има Т...
Когато температурата е много висока, в пика, не трябва да се дава нищо хомеопатично за температурни състояния, защото ефектът от хомеопат. е, че първоначално изостря състоянието. И така ако Т е примерно минава 40 градуса, хомеопатичното средство първоначално ще я повиши още малко... Ако се налага да се сваля много висока Т е добре да се дават традиционните лекарства. Това го знам от хомеопат.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 13:32 от magi1111

# 447
Като казахте свински грип, в Холандия през декември 12 здрави деца са починали от свински грип.

При мен как стана безлекарственото боледуване, разболях се при свеки, тя каза "Не се притеснявай, аптечката е пълна".
Вечерта едва гледам,  тя отваря аптечката и...  вътре един ректален термометър и едно хапче аспирин.  hahaha

# 448
Като казахте свински грип, в Холандия през декември 12 здрави деца са починали от свински грип...
Ужас Sad
Ама не знам... http://www.bulfax.com/?q=node/705948
http://www.bulfax.com/?q=node/781521

# 449
те миналата година ги надупчиха - хората над 60. не знам какво ще изпитват още. Всъщност надупчените съжаляваха, че са се съгласили, сигурно затова търсят нови  хора сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт