Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Синът ми е на 24 дена и в родилното му биха ваксините, преди няколко дена на челото му се появи обрив, който днес лекаря каза че е атопичен или себореен дерматит, възможно ли е да от ваксините ??

# 421
Синът ми е на 24 дена и в родилното му биха ваксините, преди няколко дена на челото му се появи обрив, който днес лекаря каза че е атопичен или себореен дерматит, възможно ли е да от ваксините ??
Не виждам от какво друго ще е Sad
макар че помисли и за козметиката, с която мажеш. Аз бих я избягвала

# 422
  • Пловдив
Не виждам от какво друго ще е Sad
макар че помисли и за козметиката, с която мажеш. Аз бих я избягвала

не използвам козметика, къпем го само с вода в която има съвсем малко едра сол и мажем с чиста, домашна, преварена свинска мас, но едва ли е от нея  Thinking

# 423
Отключва се АД от ваксини и даже е доста често явление. Но лекарите не искат да признаят, че е от тях. В тази тема писаха и други майки, на които децата са развили същото заболяване след ваксина. А то е от упоритите, даже май рядко успяват да го излекуват напълно. Традиционната медицина не го лекува, изписват кортикостероидни мазила, но те само облекчават, а и са много вредни. Ефектът от тях е временен, след което пак се обостря и понякога стига дори до рани.

В темата за хомеопатия имаше мнения на майки, че имат голям напредък. Питай и там за съвет.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 22:04 от multimodal

# 424
ivka_007, може да махнете на първо време солта .., нищо чудно да е от ваксината, но първо изключете солта.

# 425
  • Пловдив
да, ще махна солта и няма да мажа лицето да видим дали ще се разнесе и на други места, дано се оправи и не е сериозно  Whistling

# 426
  • под жаркото слънце
Честита Нова година!!!
Благодаря, че ви има   bouquet и съжалявам, че не повярвах по-рано, за да избегна по още 2 ваксини на малките ми сладури...
Както и да е, важното е, че имам пълната подкрепа на съпруга ми и сега търсим варианти за прилежно водене на имун.книжки без имунизации  Mr. Green

Тези дни прочетох тук за Парацетамола и неговото действие. Днес купих сиропче за малката, че беше с Т и помолих да няма Парацетамол вътре. Обаче съм ужасена от съставките на новия сироп!!!
Може ли някой да ми обясни дали има нужда от хвърляне това шишенце?
Aluminium magnesium silicate, sodium benzoate, polyvidone, glucono-d-lactone, sodium hydroxide, hydrochloric acid, sucrose, sorbitol solution 70%, carboxymethylcellulose sodium, saccharin sodium, chocolate flavor, contramarum flavor, alcohol !, water purified.  

Не се сдържах и ще публикувам описанието на въпросния PENTAXIM.

Струва си да се прочетат линковете с описание на токсичните допълнителни съставки! Още по-добра идея е да се разпитват педиатрите за тях, но аз знам какъв ще бъде отговора им - "Всичко е тествано и напълно безвредно за човек. Дозите са много малки..." и пр. и пр.

Аз купувах Пентаксим по препоръка на педиатърката ми в София (още живеехме в БГ). По нейни думи, по-добрата ваксина от живата поли ваксина...
Може ли информация за живата? Повече ли вреди отколкото новите боклуци?

# 427
  • Пловдив
Честита Нова година!!!
Благодаря, че ви има   bouquet и съжалявам, че не повярвах по-рано, за да избегна по още 2 ваксини на малките ми сладури...
Както и да е, важното е, че имам пълната подкрепа на съпруга ми и сега търсим варианти за прилежно водене на имун.книжки без имунизации  Mr. Green

Тези дни прочетох тук за Парацетамола и неговото действие. Днес купих сиропче за малката, че беше с Т и помолих да няма Парацетамол вътре. Обаче съм ужасена от съставките на новия сироп!!!

Какво му има на Парацетамола, нещо съм пропуснала, аз само с Парацетамол се лекувам при настинка и Т  newsm78

# 428
Всички антипиретици съдържат такива гадости, не е само парацетамола. Освен това вредят на естествения механизъм на тялото да се справя с болестите. Аз лично се научих, макар и трудно, с големи страхове и притеснения, и вече не давам нищо за Т. Още се притеснявам като гледам как се скача над 39, но вече знам какво да наблюдавам и кога трябва наистина да потърся лекарска помощ.

# 429
  • Пловдив
Всички антипиретици съдържат такива гадости, не е само парацетамола. Освен това вредят на естествения механизъм на тялото да се справя с болестите. Аз лично се научих, макар и трудно, с големи страхове и притеснения, и вече не давам нищо за Т. Още се притеснявам като гледам как се скача над 39, но вече знам какво да наблюдавам и кога трябва наистина да потърся лекарска помощ.

как се научи? къде може да се прочете информация?

# 430

как се научи? къде може да се прочете информация?

Дъъълго, мнооооого бавно и трудно. Но се научих. Simple Smile
Хомеопатичката ми беше (замина в чужбина) изключителен човек и лекар. Идвала ми е на крака в къщи, звъняла съм и по телефона нон-стоп, когато съм притеснена. Преслушвала ми е детето през ден на слушалки, когато беше болно от пневмония. Благодарение на нейната подкрепа съм успявала да държа детето с Т над 39 градуса по 3-4 дни и да не влезем в болница. Даже АБ не пи тогава, само хомеопатия. На фона на здравната ни система в момента направо бих обявила тая жена за светица.

# 431
Може ли някой да ми обясни дали има нужда от хвърляне това шишенце?
Aluminium magnesium silicate, sodium benzoate, polyvidone, glucono-d-lactone, sodium hydroxide, hydrochloric acid, sucrose, sorbitol solution 70%, carboxymethylcellulose sodium, saccharin sodium, chocolate flavor, contramarum flavor, alcohol !, water purified.   

Здравей,

Въпросите са ти много сериозни и е невъзможно да се мине без английски. Надявам се, че се справяш с него, ако не - translate.google.com

За сорбитол може за прочетеш на Български тук.
Там ще намериш това - E420 Sorbitol изкуствен подсладител, получава се от глюкоза; използува се в нискокалорични храни, консервант в козметиката; не е разрешен в детски храни, може да причини коремни смущения, има лаксативен ефект

Относно алуминий и други тежки метали мога да те препратя към това и това

За другите съставки не съм търсил и не съм срещал, но винаги подхождам с огромна доза скептицизъм към съставки във ваксини или лекарства.

Най-общо казано - колкото повече ровя - толкова повече се ужасявам!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 03:45 от chukchi

# 432
Честита Нова година!!!

Какво му има на Парацетамола, нещо съм пропуснала, аз само с Парацетамол се лекувам при настинка и Т  newsm78

Чукни в Гугъл - Ароматни амини парацетамол и ще излезе

Аз пък да се оплача. Косата си я мия само с Бочко Mr. Green Вчера се зачетох, че има феноксиетанол вътре....Явно да не замръзва Mr. Green

# 433
Детските сиропи като цяло са ужас.  Crazy

В краен случай, ама наистина краен, слагам на детето свещичка парацетамол ( еферелган или панадол).

И то повече за мое успокоение, честно да си призная. Embarassed
Иначе и аз се научих да "издържам" децата с темепратура.  Peace

Относно АД- половината от бебенцата на мои познати, които се родиха в последната година, ги диагноситицираха от втория- третия месец. Някои са с леки, други с много тежки форми на АД.
След мазане с кортикостероиди настъпва много кратко подобрение, майките се успокояват, но като отмине ефекта им, всичко се връща.
И имам усещането, че това е само върха на айсберга и се моля да не съм права.  Praynig

АД обикновено е в комплект с АБКМ и подозирам, че и масовото "дохранване" са АМ в родилините домове също играе някаква роля. Масово се дават добавки, със и без знанието на майките.  Tired

ivka_007, някои от педиатрите отлагат ваксините, когато има АД. Но ако твоят лекар настоява,  можеш да кажеш, че имаш притеснения и да заявиш, че предпочиташ да изчакаш.  Hug

П.П.

Случаите, в които бебето е на антибиотично лечение по време на престоя в болницата, защото има инфекция или за да не развие такава, а му се слагат ваксините,  не ви ли се струва много "странно" и противоречащо на принципа да се ваксинират само клинично здрави деца?

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 09:52 от Зи

# 434
  • Пловдив
Ивка, има тема за АД в здравния с много полезни съвети. Може да я погледнеш.

И е добре да отидете при хомеопат. Само хомеопатията може да помогне...Колкото по- рано се започне и колкото по -не е подтискан АД с кортикостероидни мазила, толкова по -бързо ще се оправи детенце...От опит... Hug

А за темп.: нормално е да се чака и да не се дава нищо под 39 - 39,5.
Така е в целия цивилизован свят! Препоръчват го лекари, които нямат нищо общо с хомеопатията.
В България педиатрите препоръчват да не се дава нищо под 38,5 /поне тези, които следят новостите/  Wink

Общи условия

Активация на акаунт