Също много хора ме питат за домашни и изпробвани методи които работят!
Предлагам изпитани безвредни методи за лечение на гастрит, язва, рефлукс и СРДЧ.
Много е важно да се отбележи че, бактерията Helicobacter Pylori е причинител за гастрити и язви.
Домашното лечение включва нежни и щадящи методи за лечение без лекарства.
При гастрит и язва обикновено се изисиват ИПП инхибитори на протонната помпа, които изобщо не са за лечение на тези заболявания, ИПП-та са по склонни да намалят симптомите на рефлукс, но в никакъв случай не лекуват гастрит или язва!
Ето изпитани домашни методи за лечение на гастрит и язва и рефлукс.
Билки: Жълт кантарион *ако приемате антидепресанти, ако сте бременна, или страдате от високо кръвно, не приемайте билката! Бял равнец и Лайка, много е важно билките да са набрани, а не от аптеки във филтърни пакетчета, тези в пакетчета не действат. Всяка сутрин на гладно в продължение на 3 месеца се пият по две чаши, ето пример: например в понеделник, сутрин на гладно една чаша чай кантарион и после на обяд, на другия ден редувате с бял равнец, и на третия ден лайка, и така докато стигнете 3 месеца, може и да продължите да си ги приемате, отделно лекуват, рефлукс, хормонални проблеми и щитовидна жлеза, жълтият кантарион е най-ефикасната билка при проблеми с щитовидната жлеза.
Други методи: Може да си приготвите оризова вода, тя съдържа нишесте, което неутрализира стомашната киселина и заздравява стомашната лигавица. Пречиства стомаха от натрупани токсини. Може да пиете по 2-3 чаши оризова вода на ден. Също друг метод, доста известен а именно, Мастика алкохол, не Мастиха, разбира се няма да пиете по-чашка на ден. Тя съдържа анасон, който е много полезен за тези заболявания и лекува. Сутрин на гладно се пие по една капачка мастика смесено със зехтин екстра върджин, може и да ядете локум потопен в мастика, 1-2 локумчета стигат. Целта на мастиката е да унищожи бактерията Helicobacter Pylori. И най-важното от всичко разбира се е диетата!
мазни, пържени и подсладени храни е желателно да се избягват, кафе може в зависимост колко е обострено положението ви. Много хора смятат че джинджифил и ломон са подходящи за тези състояния, НЕ, те дразнят адски много стомашната лигавица и причиняват, болки в корема, гадене, повръщане и киселини.
За СРДЧ - синдром на раздразненото дебело черво, това е много коварно заболяване, почти всяка една храна може да предизвика дискомфорт, подуване и газове, важно е, да се наблегнат на усвоими фибри, тоест фибри които не дразнят червата, бананите съдържат фибри, но те дразнят червата, може и да използвате и хранителна добавка, ако симптомите са обострени, може да приемате чай от анасон и копър, анасона успокоява лигавиците, а копъра елиминира газовете, отделно заздравят червата. Яжте храни които имат лесно усвоими фибри, те са, ориз, желателно е да се яде топъл, не студен защото, студеният по-трудно се храносмила, чисто пилешко и пуешко месо, без ципи и кожи, варени картофи, може да си направите пюре с копър и да добавите и моркови, постна риба без ципи и кожи и кисело мляко ниско маслено.
Като цяло това е диетата за хора страдащи от следните заболявания, лично аз съм я пробвал и действа, давал съм я и на други хора и всички са доволни и излекувани, без лекарства!
При някои симптоми от заболяванията, може да приемате Гавискон сироп, този във сашета и на хапчета не действа, Фамотидин и Рефалгин за киселините, Рефалгин действа много повече и по-бързо., Но-Шпа при болки в стомаха или язвени и гастритни кризи, и Дегазин или Еспумизан при газове. ВАЖНО!, лекарствата които съм изброил не дразнят на организма, защото не са НСПВС *нестероидни противовъзпалителни лекарства* и може да се приемат без проблем, само при случай, но не мисля че ще са ви нужни и тези лекарства като започнете с билките!
Това е като цяло приятели, надявам се да успея да ви помогна, ако положението не се подобрява а се влошава, там нещата вече вървят на друго и ви трябва специалист. Бъдете здрави!