проблем със стомаха

• 428
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте . Имам сериозен проблем със стомаха, който продължава вече около 3 месеца .
Проблема ми е , че изпитвам ужасен дискомфорт в стомаха при пътуване и не знам какво да правя вече .
Не е болка а дискомфорт като спазми или рефлукс , но се получава само при пътуване като сляза от автобуса нищо ми няма или преди да се кача . Все едно ми се ходи до тоалетна , а не ми се ходи . Взимам си солети да дъвча за да не мисля за дискомфорта . Взех си хапчета за подуване на корем , но не ми помагат . Мисля, че е на психическа основа или страничен ефект от хапчетата за кръвно - Ко - Ди ован 160/12,5 . Преди да започна да ги приемам нищо ми нямаше . Пия ги от около 4 5 месеца и си мисля , че сега това дразнене на стомаха се е появило като страничен ефект . Преди пих други от тях пък кашлех . Просто съм отчаяна и не знам какво да правя . Сутрин идвам ,а се чудя вечерта как ще се прибирам ... Не ям кой знай колко вредни храни . През деня , докато съм на работа си взимам корни или редувам дните с кашу, лешници , вечерта като се прибера ям салати и т.н . Пия чайчета за успокоение , но нищо не действа . Пътувам от 15 години и никога съм нямала такива проблеми , пътувах си спокойно , а сега не знам какво да правя . Пътуването е неизбежно тъй като работя в града , а живея на село . Моля дайте ми съвет какво да правя .

# 1
  • София
Здравей, аз на психологическа основа бях развила друг проблем - имах страх от преглъщане и това продължи месец и повече. Беше ужасен момент от живота ми. Помогнаха ми близките, излизания с приятели и това, че започнах да приемам витамин Д като капки, в комбинация с мента, глог и валериан, както и валидоли при нужда. Просто си повтарях, че това е само в моята глава, че всичко ще бъде наред, че има хора, които ме обичат и подкрепят и че ще се справя с това. Вярвах в себе си, плюс, че обичам да си похапвам и.. в един момент при мен изчезна.

Представи си, освен за работа, че примерно, можеш да решиш с автобус да посетиш и някоя красива близка дестинация, трябва да успееш да го направиш - животът ни е толкова кратък, трябва да сме щастливи, да пътуваме, да опознаваме, да имаме хубави емоции.

Ако не успееш да се справиш сама и нищо не ти помогне, не е срамно и да се обърнеш към психолог за помощ, може да имаш травми, които подтискаш и следва да отработиш, не знам.

Пожелавам ти успех и скоро това да отшуми.

# 2
Просълзих се , защото за мен наистина това е сериозен проблем . Може би се е появил лятото защото в автобуса често е препълнено и мирише ужасно ,а беше и адски топло и може би се е развило с времето . Вземам си солети и дъвча съвсем бавно за да не мисля за корема . Когато съм на работа почти не ям за да мога да пътувам добре . Пътуването е точно 20 мин . като сляза от автобуса нищо не ме боли и нищо ми няма , но в автобуса ли съм ще припаткам особено ако има много хора , което често се случва . Имам чувството , че чарвата ми са слепени . Както казах пътувам от 15 години и никога съм нямала такъв проблем . Интересно , че понякога брат ми идва да ме взима с колата тогава ми няма нищо ,защото ми е спокойно .. Дано отмине по скоро , че идва и зима и не знам какво ще правя .

# 3
Правите основната грешка при обострен стомах конкретно. Консумирате основно ядки и салати. Това са топ дразнители за обострен/възпален стомах. Дори в основата да седи стрес/нерви и тн. или инфекция и каквото и да е друго, първо спрете тези храни и заместете с нещо щадящо.

# 4
Първо, най-добре идете на гастроентеролог да Ви прегледа стомаха отвътре, за да е сигурно дали не идва от него. Ако не е, след това вече предприемете други действия. Ако предполагате, че е на психическа основа, посетете психолог. Няма смисъл да отлагате.
Аз като по-малка пък имах морска болест, поне така я наричат по разговорному. При качване в превозно средство (без релсовите) ми прилошаваше и повръщах. След пубертета това ми отмина от само себе си, като при някои хора продължава и до по-късно възраст, дори цял живот. Но, при Вас явно е нещо по-различно.

# 5
Първо, най-добре идете на гастроентеролог да Ви прегледа стомаха отвътре, за да е сигурно дали не идва от него. Ако не е, след това вече предприемете други действия. Ако предполагате, че е на психическа основа, посетете психолог. Няма смисъл да отлагате.
Аз като по-малка пък имах морска болест, поне така я наричат по разговорному. При качване в превозно средство (без релсовите) ми прилошаваше и повръщах. След пубертета това ми отмина от само себе си, като при някои хора продължава и до по-късно възраст, дори цял живот. Но, при Вас явно е нещо по-различно.

Мисля си че , или е на психическа основа или е страничен ефект от хапчетата за кръвно. На стран. ефекти пише раздразнен стомах , а проблема ми се появи 2 - 3 месеца след приема на лекарствата .

# 6
Ядките също допълнително раздразват стомаха, така че ги ограничете, или поне не ги приемайте на гладен стомах. Някои чайовете също не ги пийте на гладен стомах, кафе също. Това е като допълнение. Иначе за лекарствата се консултирайте с лекаря който Ви ги е предписал. Кажете му как се чувствате от тях, и ако трябва да Ви предпише други. Постоянно ли трябва да ги пиете?

# 7
Правите основната грешка при обострен стомах конкретно. Консумирате основно ядки и салати. Това са топ дразнители за обострен/възпален стомах. Дори в основата да седи стрес/нерви и тн. или инфекция и каквото и да е друго, първо спрете тези храни и заместете с нещо щадящо.
Това щях да пиша.
Лекарството сигурно и то допринася, може би има нещо на психична основа, но храненето с ядки през деня не е добре. Никаква основна храна ли не ядете?
Аз скоро открих, че едни витамини ми дразнят стомаха. Обаче в дните, когато съм на работа усещането е в пъти по-неприятно. Просто там се изнервям и симптомите се засилват.
Носете си 1 седмица варени моркови и картофи на работа и вижте как ще е. Спрете ядките. Зелените салати дразнят и те. Също и разни фрешове. На работа и в къщи може да си правите и чай от лайка, мащерка.

# 8
Ядките също допълнително раздразват стомаха, така че ги ограничете, или поне не ги приемайте на гладен стомах. Някои чайовете също не ги пийте на гладен стомах, кафе също. Това е като допълнение. Иначе за лекарствата се консултирайте с лекаря който Ви ги е предписал. Кажете му как се чувствате от тях, и ако трябва да Ви предпише други. Постоянно ли трябва да ги пиете?

За кръвно са и ги пия всеки ден . Пия хапчета за кръвно от 2 години почти . С предишните кашлех . През март правя 30 г.

# 9
Повдига/повръща/гади ли ти се или ти се ходи до тоалетната?
Когато пътуваш четеш ли книга или си гледаш в телефона?
Никога не съм имала проблем да пътувам, но забелязах, че ми се е появил проблем ако си гледам в телефона или чета наведена. Започва на ми става лошо: хем ми се повдига, хем корема ми започва да къркори (от гаденето). Помага ми да си фиксирам погледа напред и да дишам дълбоко. Появява се в различни превозни средства.

# 10
Повдига/повръща/гади ли ти се или ти се ходи до тоалетната?
Когато пътуваш четеш ли книга или си гледаш в телефона?
Никога не съм имала проблем да пътувам, но забелязах, че ми се е появил проблем ако си гледам в телефона или чета наведена. Започва на ми става лошо: хем ми се повдига, хем корема ми започва да къркори (от гаденето). Помага ми да си фиксирам погледа напред и да дишам дълбоко. Появява се в различни превозни средства.

От известно време взе да ми се гади сутрин и то забелязах от както се промени времето .
Не си гледам в телефона , нито чета . Моето не е къркорене , а все едно като да имам газове, но всъщност нямам не мога да го обясня просто чувствам дискомфорт . Днес обаче пътувах спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт