Хеликобактер гастроскопия

• 309
  • 2
  •   1
Отговори
Преди седмица ми правиха гастроскопия ,и резулатата от пробата е 3+++ ,силно положителнен резултат за Хеликобактер.В последната една година имам оригване,рефлукс,загуба на тегло-10-15кг,горчив вкус в устата,езикът ми е бял и пари целия.В този период съм си направила 6-7 количествени теста на фецес в Кандиларов и Рамус ,и резултатите винаги са били ниски от 0.1 до 0.5 ,при норма до 0.9. До преди една година,никога съм нямала стомашни проблеми.
Възможно ли е всички тези фецес тестове да не са били реални.
Мога ли да вярвам на гастроскопията която е 3+++ силно положителна за хеликобактер и имам пангастрит с езофагит.Има ли и други на които фецеса е бил отрицателен,а биопсията положителна.Възможно ли е да има грешка при биосията.
Благодаря за вниманието.

# 1
  • Melmak
По-скоро бих се съмнявала в лабораториите, особено в Рамус. Там не бих изследвала нищо.

# 2
Най-точното изследване е с биопсия. И моите от фецес бяха отрицателни, ама…
На изследването с фецес влияят много лекарства - ако си пила ИПП, пробиотици, антиациди - резултатите са фалшиво отрицателни.
Няма смисъл да се съмняваш в диагнозата, то и симптоматиката ти показала, че си с тежък гастрит и рефлукс. Лекувай се, не е лека схемата за ерадикация на Хеликобактер, но и по-лоши неща има в този живот.

Общи условия

Активация на акаунт