Висок пулс 🫀

• 302
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бременна съм , от скоро имам доста висок пулс , 4,5 кардиолога казват ,че е от бременността и сърцето ми е здраво,но аз се чувствам зле. Предложиха ми бета-блокери ,но ме е страх да не навредя на бебчо и си трая. Има ли някоя от вас,която е минала през това и всичко е било наред и как сте се справили. Много е натоварващо и стресиращо да си с 140 пулс.

# 1
Здравейте!
Бременна съм , от скоро имам доста висок пулс , 4,5 кардиолога казват ,че е от бременността и сърцето ми е здраво,но аз се чувствам зле. Предложиха ми бета-блокери ,но ме е страх да не навредя на бебчо и си трая. Има ли някоя от вас,която е минала през това и всичко е било наред и как сте се справили. Много е натоварващо и стресиращо да си с 140 пулс.

Здравейте,

Аз имах подобен проблем в 8мия месец, но беше придружено с нетипично за мен високо кръвно (пулс 110, кръвно 140/80). Имах чувството, че сърцето ми ще изскочи...
Веднага отидох на лекар, които първоначално не приеха насериозно състоянието. Но по мое настояване ме видя и кардиолог, който беше категоричен, че тези състояния не са за подценяване. Бях на терапия с лекарства до края на бременността, също и без кафета...изкарах си съвсем спокойно остатъка от бременността и резултатът си гризе настървено гризалката до мен 😁
Успех!!!

# 2
Здравейте, аз имах висок пулс в начална бременност - от първият ден (но тогава не съм знаела, че съм бременна) та до 3-4 месец. Моята АГ ми каза, че било нормално, не съм си правила допълнителни изследвания, нито съм пиша други лекарства, размина от само себе си. Сега съм в края на бременността си и нямам подобни проблеми.

# 3
Висок пулс съм имала в края на 6м заради нисък хемеоглобин (в началото на 7м влязах в болница за вливане на желязо)

Не пишете коя г.с сте🤔следят ли ви стойностите на TSH?

ПП: дописвам - кръвното ми по принцип е ниско (110/70) и по време на бремвнност беше 120/130-80

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 10:18 от fotokod

# 4
През втората бременност след 6ти месец на два пъти вдигах пулса до 190,200 за по половин час/един час, без високо кръвно. Бях на кардиолог, всичко беше наред и ми каза, че ако пак стане така ще ми сложи холтер за една седмица да проследят сърцето. Но Слава Богу не се наложи, всичко до края беше наред и освен тези два пъти не съм вдигала пулса така чак до 200🫣иначе аз съм си с Хашимото и ми се случва внезапно вдигане на пулса и прескачане на сърцето от време на време. А и  ми казаха да спра кафето до края на бременността. Доизкарах само с безкофеиново.

# 5
Ако ви е постоянно висок пулса и ви е зле, трябва да взимате лекарства. Не може да остане така. Консултирайте се с АГ и кардиолог и не търпете.

Общи условия

Активация на акаунт