Домашно лечение на гастрит, язва, рефлукс, СРДЧ

• 505
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Пускам тази тема за хората които са пили лекарства и не им е помогнало лечението.
Също много хора ме питат за домашни и изпробвани методи които работят!

Предлагам изпитани безвредни методи за лечение на гастрит, язва, рефлукс и СРДЧ.

Много е важно да се отбележи че, бактерията Helicobacter Pylori е причинител за гастрити и язви.
Домашното лечение включва нежни и щадящи методи за лечение без лекарства.

При гастрит и язва обикновено се изисиват ИПП инхибитори на протонната помпа, които изобщо не са за лечение на тези заболявания, ИПП-та са по склонни да намалят симптомите на рефлукс, но в никакъв случай не лекуват гастрит или язва!

Ето изпитани домашни методи за лечение на гастрит и язва и рефлукс.
Билки: Жълт кантарион *ако приемате антидепресанти, ако сте бременна, или страдате от високо кръвно, не приемайте билката! Бял равнец и Лайка, много е важно билките да са набрани, а не от аптеки във филтърни пакетчета, тези в пакетчета не действат. Всяка сутрин на гладно в продължение на 3 месеца се пият по две чаши, ето пример: например в понеделник, сутрин на гладно една чаша чай кантарион и после на обяд, на другия ден редувате с бял равнец, и на третия ден лайка, и така докато стигнете 3 месеца, може и да продължите да си ги приемате, отделно лекуват, рефлукс, хормонални проблеми и щитовидна жлеза, жълтият кантарион е най-ефикасната билка при проблеми с щитовидната жлеза.

Други методи: Може да си приготвите оризова вода, тя съдържа нишесте, което неутрализира стомашната киселина и заздравява стомашната лигавица. Пречиства стомаха от натрупани токсини.  Може да пиете по 2-3 чаши оризова вода на ден. Също друг метод, доста известен а именно, Мастика алкохол, не Мастиха, разбира се няма да пиете по-чашка на ден. Тя съдържа анасон, който е много полезен за тези заболявания и лекува. Сутрин на гладно се пие по една капачка мастика смесено със зехтин екстра върджин, може и да ядете локум потопен в мастика, 1-2 локумчета стигат. Целта на мастиката е да унищожи бактерията Helicobacter Pylori. И най-важното от всичко разбира се е диетата!
мазни, пържени и подсладени храни е желателно да се избягват, кафе може в зависимост колко е обострено положението ви. Много хора смятат че джинджифил и ломон са подходящи за тези състояния, НЕ, те дразнят адски много стомашната лигавица и причиняват, болки в корема, гадене, повръщане и киселини.

За СРДЧ - синдром на раздразненото дебело черво, това е много коварно заболяване, почти всяка една храна може да предизвика дискомфорт, подуване и газове, важно е, да се наблегнат на усвоими фибри, тоест фибри които не дразнят червата, бананите съдържат фибри, но те дразнят червата, може и да използвате и хранителна добавка, ако симптомите са обострени, може да приемате чай от анасон и копър, анасона успокоява лигавиците, а копъра елиминира газовете, отделно заздравят червата. Яжте храни които имат лесно усвоими фибри, те са, ориз, желателно е да се яде топъл, не студен защото, студеният по-трудно се храносмила, чисто пилешко и пуешко месо, без ципи и кожи, варени картофи, може да си направите пюре с копър и да добавите и моркови, постна риба без ципи и кожи и кисело мляко ниско маслено.

Като цяло това е диетата за хора страдащи от следните заболявания, лично аз съм я пробвал и действа, давал съм я и на други хора и всички са доволни и излекувани, без лекарства!

При някои симптоми от заболяванията, може да приемате Гавискон сироп, този във сашета и на хапчета не действа, Фамотидин и Рефалгин за киселините, Рефалгин действа много повече и по-бързо., Но-Шпа при болки в стомаха или язвени и гастритни кризи, и Дегазин или Еспумизан при газове. ВАЖНО!, лекарствата които съм изброил не дразнят на организма, защото не са НСПВС *нестероидни противовъзпалителни лекарства* и може да се приемат без проблем, само при случай, но не мисля че ще са ви нужни и тези лекарства като започнете с билките!

Това е като цяло приятели, надявам се да успея да ви помогна, ако положението не се подобрява а се влошава, там нещата вече вървят на друго и ви трябва специалист. Бъдете здрави!

# 1
Определено ще пробвам някои от тези неща, защото ми е интересно.
Може ли да споделиш повече за чая от копър и анасон? Намирам някакви, които са с кимион, но съм сигурна, че ще ми дразни. Бих си направила някакъв tailor made в някоя от билковите аптеки, но ми се ще да кажеш ти какъв пиеш.
Иначе - добавям билката сладък корен (сладник, женско биле). 1 супена лъжица се вари около 5 мин. в 500 мл вода. Действа чудесно при киселини.
И само да спомена, че ако се пият ИПП - никакъв жълт кантарион, изрично е упоменато, че не се комбинират.
Джиджифил, лимон и мента, които се дават за успокояване на стомаха мен лично ме побъркват, особено джинджифила.
При киселинен рефлукс трябва също така да се гледа ph-то на водата, която се пие, трябва да е алкална, с ph над 9. Такива са Девин, Велинград, Долна баня.

# 2
Определено ще пробвам някои от тези неща, защото ми е интересно.
Може ли да споделиш повече за чая от копър и анасон? Намирам някакви, които са с кимион, но съм сигурна, че ще ми дразни. Бих си направила някакъв tailor made в някоя от билковите аптеки, но ми се ще да кажеш ти какъв пиеш.
Иначе - добавям билката сладък корен (сладник, женско биле). 1 супена лъжица се вари около 5 мин. в 500 мл вода. Действа чудесно при киселини.
И само да спомена, че ако се пият ИПП - никакъв жълт кантарион, изрично е упоменато, че не се комбинират.
Джиджифил, лимон и мента, които се дават за успокояване на стомаха мен лично ме побъркват, особено джинджифила.
При киселинен рефлукс трябва също така да се гледа ph-то на водата, която се пие, трябва да е алкална, с ph над 9. Такива са Девин, Велинград, Долна баня.

Този пия при газове, една чаша и моментално ми маха газовете, намерих го в билкова аптека, но е доста скъп, а относно джинджифила, лимон, и мента, те дразнят много стомаха, за pH на водата, вече не знам, всичко е замърсено и отделно че се бутилират в пластмасови шишета, които пък от своя страна съдържат канцерогенни микро честици, на капачките или на дъното шишето има едни триъгълници и вътре пише число, те са от 1 до 7, 1245 са токсични за човешкия организъм, 367 са по-малко, тези марки вода които изреди на капачките им има номер 2 - ксалат който е раково вещество... просто гледат по-бързо да ни разболяват. Имаше един турски лекар, който каза как да се предпазим от рака - истината е в ЧИСТИЯ пчелен прополис, след тия думи са го намерили разтрелян в дома му, фарма мафията убива неудобни хора, и медиите го заглушиха случая, но аз доста сериозно следя такива неща. Също беше казал че рака е изкуствено създадена болест и че най много се хваща от пръскането във въздуха и храните.

# 3
Това за ракът вече е теория на конспирациите, защото още в древни времена е имало рак. Интересувам се особено много от история на древен Рим, Гърция, Египет и по останките от телата на древни хора са намерени следи от рак. Освен това, за съжаление и животните боледуват от това. Доколко прополисът е панацея при раковите заболявания, не мога да коментирам.
Както и да е, видях го този чай. Откъде го купуваш? Онлайн или го намираш във физически магазин? От София съм, ако има някъде такъв, бих предпочела да отида да си го купя, ако не - ще си поръчам.

# 4
Това за ракът вече е теория на конспирациите, защото още в древни времена е имало рак. Интересувам се особено много от история на древен Рим, Гърция, Египет и по останките от телата на древни хора са намерени следи от рак. Освен това, за съжаление и животните боледуват от това. Доколко прополисът е панацея при раковите заболявания, не мога да коментирам.
Както и да е, видях го този чай. Откъде го купуваш? Онлайн или го намираш във физически магазин? От София съм, ако има някъде такъв, бих предпочела да отида да си го купя, ако не - ще си поръчам.
Може да проверите в билковите аптеки, ако няма - онлайн. А кантариона и равнеца трябва да са набрани, продават и пакетирани (набрани), този с копъра и анасона е във филтър но действа, не случайно цената му е около 10 лева, една обикновена лайка с филтър е 1.50, би трябвало в София навсякъде да го има.

# 5
Ще ходя днес до билкова аптека, то и лайката ми е свършила, а си прав, че на пакетчета не е същото. Мисля да си направя комбинация между трите, отделно да си взема лайка, че и невен (чудесна билка за регенерация на лигавицата). За кантариона - не смея, защото съм на ИПП, което засега не мога да махна (заради рефлукс го пия), ще видя и за белия равнец.
Мерси за идеите, ще споделя след някое и друго време какво е подействало при мен.
А аз другата седмица отивам на биорезонанс, мисля да пробвам и това, защото миналата година съм с тамън 2 коремни операции, някъде ме заразиха вътреболнични с един особен щам Клостридии и дори 2 супер силни АБ не ме оправиха. Пия и какви ли не пробиотици, но не мога нито да си оправя флората, нито да го преборя това чудо. Та - ще гледам алтернативни варианти, вече направо съм се побъркала с тия стомашно-чревни ала-бала.
И другото - стресът… Направо ми разказва играта… А като се изнервя, всичките ми симтоми става в пъти по-зле…

# 6
Ще ходя днес до билкова аптека, то и лайката ми е свършила, а си прав, че на пакетчета не е същото. Мисля да си направя комбинация между трите, отделно да си взема лайка, че и невен (чудесна билка за регенерация на лигавицата). За кантариона - не смея, защото съм на ИПП, което засега не мога да махна (заради рефлукс го пия), ще видя и за белия равнец.
Мерси за идеите, ще споделя след някое и друго време какво е подействало при мен.
А аз другата седмица отивам на биорезонанс, мисля да пробвам и това, защото миналата година съм с тамън 2 коремни операции, някъде ме заразиха вътреболнични с един особен щам Клостридии и дори 2 супер силни АБ не ме оправиха. Пия и какви ли не пробиотици, но не мога нито да си оправя флората, нито да го преборя това чудо. Та - ще гледам алтернативни варианти, вече направо съм се побъркала с тия стомашно-чревни ала-бала.
И другото - стресът… Направо ми разказва играта… А като се изнервя, всичките ми симтоми става в пъти по-зле…
Стреса върви ръка за ръка със стомашното неразположение, аз при адски силен стрес или паника получавам диария, 80% стреса атакува червата, не е приятно, а и доколкото знам, за тази връзка стрес-черва, няма лечение, никой не може да си контролира нивата на стрес. Просто се търсят разсейващи алтернативи - спорт, музика, хобита и т.н., пробвайте и пишете да видим, равнеца на празен стомах го пий, една чаша сутрин ти стига и искам да добавя нещо, което е много важно!

Когато пиете чай, НЕ СЛАГАЙТЕ, захар, мед, лимон, или други подсладители, защото така му се убиват свойствата, пийте го чист, а и пак е по-добре на вкус отколкото бира или вино... Боже добре че не пия алкохол, ако бях пил, досега не ми се мисли какво щеше да е... но и като цяло не пия изобщо алкохол, не намирам смисъл в него, само залечение и то така да го кажа 2-3 глътки за лечение на бактерии, да силния алкохол, убива всякакви бактерии (в повечето случай), но специално за Хеликобактера - направо умира!

# 7
Не пия алкохол от години. Чай не подслаждам също от години.
И чайовете е добре да се пият не горещи, а вече изстинали.

# 8
Не пия алкохол от години. Чай не подслаждам също от години.
И чайовете е добре да се пият не горещи, а вече изстинали.
Съгласен, дори изтинал има по-добър вкус.

Общи условия

Активация на акаунт