КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 2 824
  • 103
  •   1
Отговори
# 1
  • София
Здравейте влизам с темата с едно питане. Имам дъщеря на 6г., която постоянно (когато ходи на градина) се сдобива с 2 едни и същи бактерии в носа. Естествено изписват се капки за носа, минават 14 дена и после играем същият филм на ново. Пробвали сме и с хомеопатия, но жената при която бяхме доста неглижира проблема и в даден момент просто спря да пише...
Въпросните бактерии са Moraxella и Streptococcus pneumoniae. Питането ми е имали някаква схема на прием на хомеопатия, с която да я предпазим от тези две бактерии или искам мисията невъзможна?

# 2
Здравейте влизам с темата с едно питане. Имам дъщеря на 6г., която постоянно (когато ходи на градина) се сдобива с 2 едни и същи бактерии в носа. Естествено изписват се капки за носа, минават 14 дена и после играем същият филм на ново. Пробвали сме и с хомеопатия, но жената при която бяхме доста неглижира проблема и в даден момент просто спря да пише...
Въпросните бактерии са Moraxella и Streptococcus pneumoniae. Питането ми е имали някаква схема на прием на хомеопатия, с която да я предпазим от тези две бактерии или искам мисията невъзможна?
Не, няма схема. Има индивидуално предписание за човека, който в един момент има повече от тези бактерии в себе си.

# 3
  • София
В такъв случай тогава се надявам някой да даде препоръка за добър хомеопат, който се занимава и с деца. За град София става въпрос. Насочила съм се към д-р Угринова, но съм чувала доста смесени коментари за нейната работа.

# 4
Бихте ли ми припомнили кои точно гранули на Боарон се дават при тревожност? В лилава опаковка бяха, но не се сещам

# 5
Бихте ли ми припомнили кои точно гранули на Боарон се дават при тревожност? В лилава опаковка бяха, но не се сещам
Здравейте! Лекарства за тревожни хора (в зависимост от причината и начина, по който се проявява) има стотици. А и реално всяко едно ХЛ може да повлияе, тъй като няма човек, който да не изпитва тревожност, дори повишена в някакъв момент. Лилавата опаковка означава само, че ХЛ е в потенция 30. Явно са Ви дали да смучете някакви гранули на общо основание, набедени, че ще повлияят всяко тревожно състояние.

# 6
Само да се запиша.

# 7
Здравейте, къде съхранявате хомеопатичните лекарства, моля дайте някакви идеи. Благодаря! И още един въпрос може ли да се приема Мелатонин вечер ако съм на хомеопатично лечение?

# 8
Може мелатонин. Аз ползвам след съвет с хомеопат.

# 9
  • там, където ми харесва
Здравейте, може ли някои запознат да ми каже с хомеопатични лекарства дали се лекува синдром на раздразненото черво? Дали с хомеопатия могат да се облекчат синптомите?

# 10
Здравейте ,някой знае ли в Пловдив добър хомеопат,става въпрос за дете,попаднаха ми две три имена ,но ако някой им препоръки бих ви била благодарна🙂

# 11
Здравейте, каква паста за зъби използвате? Задължително ли трябва да в без флуорид? Понеже съм с брекети в момента и това ме притеснява.

# 12
  • София
Съхранявам хомеопатията в кутии от по-твърд картон и съм облепила отвътре с алуминиево фолио.

# 13
Здравейте, от три години лекувам детето си с хомеопатия, но този път нещо зациклихме. Преди седмица беше с много запушен нос пълен със секрети, които не излизаха по никакъв начин, при среща с хомеопата ни изписа калиум бихромикум 15 потенция. Лекарството отпуши носа и започна да издухва секрета, вчера почти нямаше секрет и цял ден си беше отпушен носа и съответно спряхме лекарството. Днес до вечерта носа отново беше запушен и блокиран от секрети, утре ще се чуя с хомеопата, но исках да чуя и вашето мнение дали ви се е случвало нещо подобно, все едно като мине действието на лекарството и се връщаме в старото положение.

# 14
Здравейте, лечението ми с хомеопатични капки е 7 дни,  колко време трабва да използвам хомеопатична паста за зъби?

Общи условия

Активация на акаунт