Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 783
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
ivka_007,
както тя към теб, така и ти към нея... Кажи ѝ: Добре, но тъй като по закон мога да Ви сменя едва юни месец, ще се наложи да ме изтърпите или ако не искате да ме виждате, няма да Ви посещавам. А ако откажете да прегледате детето ми, ще пусна жалба където трябва.

При евентуален проблем винаги можеш да заведеш бебето и на друго място, а консултирането (т.е. меренне, теглене, Как сте днес?, Колко сучите? и куп други щуротии) може да си го направиш и сама. Бабите ни като не са се консултирали всеки месец как са оцеляли майките и бащите ни?

Да , така е, то това е най-малкия проблем, но тя трябва да ми издаде и болничния, а това вече е проблем за мен и за това се притеснявам и не знам какво да правя..

# 616
Да , така е, то това е най-малкия проблем, но тя трябва да ми издаде и болничния, а това вече е проблем за мен и за това се притеснявам и не знам какво да правя..

Ами ти няма какво да правиш - по закон чак юни месец... Т.е. казваш й ок, ще потърся друг, но преди юни няма как да ви сменя, тъй че тогава ще се преместя при друг... Няма какво да й се обясняваш повече...

# 617

Ааа, това да не й е концерт по желание?!  Twisted Evil
Тя е длъжна да ти издаде болничен лист, щом все още си неин пациент.
Кажи й, че ако ти откаже, ще пуснеш жалба срещу нея и така
.  Wink

# 618
  • Пловдив
Мерси за съветите, това не го знаех, значи така ще процедирам  Peace

# 619
  • Пловдив
Ивка, тези дни четох една от статиите дето се въртят горе над темите. Там пишеше, че болничен може да ти издаде и твоя личен лекар, не само педиатъра

А аз си погледнах записките, след хипатитната на 6 месеца е отказвала да спи през деня. А драмата с нощния сън е след МПР на 13 месеца.  Peace

# 620
  • Пловдив
Ивка, тези дни четох една от статиите дето се въртят горе над темите. Там пишеше, че болничен може да ти издаде и твоя личен лекар, не само педиатъра

А аз си погледнах записките, след хипатитната на 6 месеца е отказвала да спи през деня. А драмата с нощния сън е след МПР на 13 месеца.  Peace

Ако може и личния лекар, още по-добре, утре ще питам  Peace

# 621
Ивка, една мама ми каза, че може да се смени педиатъра ПО ВСЯКО ВРЕМЕ чрез подаване на жалба в РЗОК, че не си доволна или не си върши добре работата!  Peace

# 622
Педиатъра може да отлага имунизации, при добро желание. Вписва, че детето не е клинично здраво и толкова. Заплаши я, че ще пуснеш жалба срещу нея, ако отказва прегледи на детето и не изпълнява поетото задължение.

# 623
  • Пловдив
ето я статията, където пише за болничните  http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=523
има интересно начало Simple Smile

# 624
ivka_007, виж сега.... Аз по принцип не съм много от дипломатичните, но помисли практично... В момента нямаш друг лекар за детето си (може да питаш твоята лична дали би се съгласила), а ако заплашиш ЛЛ-то с подаване на жалба, тя ще те наклепе на РИОКОЗ, че не поставяш ваксини... В Пловдив докторите се смахват като чуят, че някой не иска ваксина... Кажи й, че ще я смениш през юни, защото тогава може да се сменя лекар... Да се оплакваш от нея, за да ти дадат право да я смениш, мисля че няма смисъл...  Peace

# 625
Ивка,
ivka_007,
както тя към теб, така и ти към нея... Кажи ѝ: Добре, но тъй като по закон мога да Ви сменя едва юни месец, ще се наложи да ме изтърпите или ако не искате да ме виждате, няма да Ви посещавам. А ако откажете да прегледате детето ми, ще пусна жалба където трябва.

При евентуален проблем винаги можеш да заведеш бебето и на друго място, а консултирането (т.е. меренне, теглене, Как сте днес?, Колко сучите? и куп други щуротии) може да си го направиш и сама. Бабите ни като не са се консултирали всеки месец как са оцеляли майките и бащите ни?

Какво общо има слагането на ваксината на здраво дете с болничен на теб?
Ако детето се води болно,то ваксина не може да се слага така или иначе.
И защо трябва непременно всяко живо сьщество в БГ да има личен педиатьр и личен лекар?????
И най вече дльжни ли сте да ги ползвате,т.е. вьрзани ли са сьс социални пари?
Ако не са....бягайте далече.

Ивка,правилно са ти казали момичетата.Не навлизайте в дискусии с лекарката.(навремето,който не ставаше за нищо друго,специализираше педиатрия!).И следващия пьт вземи мьжа си с теб или друго мьжко лице за свидетел и тежест.

# 626
  • под жаркото слънце
Може ли работещ линк към предаването на Гала, където се говори за аутизма. Този , който дадохте преди няколко страници не работи нещо. Казва ми, че няма видео на сървъра, а преди това тече една реклама...да не са го свалили като "скандално" newsm78
Имам същия проблем.
Явно само от България може да се гледа.

Имам въпрос за бг здравеопазването - тук (Гърция) не разрешават да се осигуряваш здравно в две държави. Има ли промени в БГ или все така лапат здраво?
Имам една идейка с ваксините, защото тук срещам диво изумление когато подпитвам за доктор с "по-различно мнение относно ваксините"  Tired

# 627
Здравейте.
Може би вече 4 години аз го мисля този въпрос с ваксините, няма да ви казвам защо точно 4 и как ми се е появила тази мисл в главата и какво съм чела до сега и с какви чукове съм се била по главата, има един по сериозен въпрос в момента.
Бремена съм, предстои ми раждане, нямаме общо мнение със съпруга ми по въпроса и се съмнявам да успея да го убедя да подпише декларацията за отказ от ваксини в родилното. След родилното няма да сложа ваксина ако щат всички да припадат колкото си искат, градините въобще не ме притесняват в нашия корумпиран свят ще изкарам каквото трябва за където трябва.
Питате се и какво искам и защо пиша, може би за някакъв вид успокоени за тази ваксина в родилното Praynig

# 628
Питате се и какво искам и защо пиша, може би за някакъв вид успокоени за тази ваксина в родилното Praynig

Съжалявам, но аз лично не мога да те успокоя... В родилното се слагат две ваксини - БЦЖ и хепатит Б... БЦЖ е жива ваксина, страничните реакции се крият (не ги пише дори и в листовката), а хепатит Б е с много сериозни странични реакции, някои от които са: артрит, бронхоспазми, енцефалит, енцефалопатия, менингит, гърчове, васкулит, ангиоедем, множествена склероза, синдром на Гилен-Баре... Предполагам листовката си я чела... Не знам какво ще правите със съпругът ти, но аз за нищо на света не бих сложила това нещо отново в детето си...

# 629
г-жа Стихийно бедствие, а и Хепатит Б се предава само по полов и кръвен път.

Общи условия

Активация на акаунт