ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 670
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Дааа, взе да става интересно, не мога да го пропусна.   Mr. Green
Запис.

# 196
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Имам такъв въпрос - защо хомеопата помага при мен доста успешно (до сега за 2 години само веднъж ме е "изпускал"), а при детето не се получава така? Ето, след две седмици лечение на кашлица, която уж беше от гърлото, от днес малкия е на АБ и Вентолин и ми е много тъжно. Сега само се моля да се повлияе от това лечение и да няма странични реакции  Praynig!

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 23:04 от Дариии

# 197
Здравейте,
Имам такъв въпрос - защо хомеопата помага помага при мен доста успешно (до сега за 2 години само веднъж ме е "изпускал"), а при детето не се получава така? Ето, след две седмици лечение на кашлица, която уж беше от гърлото, от днес малкия е на АБ и Вентолин и ми е много тъжно. Сега само се моля да се повлияе от това лечение и да няма странини реакции  Praynig!

Може би нещо му убягва в случая на детето. Няма причина да не се получава, единствено човешки фактор.

# 198
  • И аз не знам къде...
Аз ли изпускам нещо когато обяснявам състоянието му или проблема е в самия хомеопат?
Не знам какво да мисля, но знам че не искам да се стига до алопатичната медицина! А и като се получава така вярата на роднините ми в хомеопатията намаля драстично и вече ме смятат за безотговорна. Не искат и да чуят за такова лечение и ми е ужасно трудно да отстоявам позиции. Колкото и да защитавам хомеопата и да твърдя, че вината е моя, някак си не ми вярват!

# 199
  • Пловдив
Скоро писах ,че заведох голямото си детенце на класически хомеопат,засега обаче сме едва в началото .
Не мога да се реша да започнем хомеопатично лечение на малкото ми бебче поради едно притеснение-ако в хода на лечение бебето се подсече под памперса,а хомеопата не дава да се маже с нищо newsm78
все пак подсичането според мен не е свързано ,или е,по знаещите ще кажат,с лечението,а може да се предизвика от памперсите,от кърпички,от спарването.
А едно бебенце не може да си каже дали го сърби,боли.

# 200
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Имам такъв въпрос - защо хомеопата помага при мен доста успешно (до сега за 2 години само веднъж ме е "изпускал"), а при детето не се получава така? Ето, след две седмици лечение на кашлица, която уж беше от гърлото, от днес малкия е на АБ и Вентолин и ми е много тъжно. Сега само се моля да се повлияе от това лечение и да няма странични реакции  Praynig!

Ами отваряйте си очите като избирате хомеопат...

# 201
  • София - Варна - Бургас
Mr. Green Аааа за мен въпроса със солите още не е станал достатъчно ясен. Имате още да се разбирате hahaha

Това с разрежданията не ми е много ясно. Сигурно ли е, че солите се приготвят от просто механично разреждане?
От този сайт, в който се ориентирах за една малко по-пълна картина, има опции за избор на различни потенции  newsm78
http://www.1-800homeopathy.com/cell-salts/kali-sulph.html А са в графата тъканни соли

Възможно е този термин, потенция (potency= сила, мощ), механично да е пренесен от хомеопатията, но е възможно да се използва и другото значение на potency = ефикасност.
  Четейки обаче философията на лечение с шуслеровите соли, там директно е казано, че механичното им разреждане се прави, за да се намали токсичният ефект при директният им прием.
  А и при липсата им в организма става въпрос за насищане с минимални количества и то във вид на йони. Положителни и отрицателни йони от дадената сол.

# 202
  • София - Варна - Бургас
Скоро писах ,че заведох голямото си детенце на класически хомеопат,засега обаче сме едва в началото .
Не мога да се реша да започнем хомеопатично лечение на малкото ми бебче поради едно притеснение-ако в хода на лечение бебето се подсече под памперса,а хомеопата не дава да се маже с нищо newsm78
все пак подсичането според мен не е свързано ,или е,по знаещите ще кажат,с лечението,а може да се предизвика от памперсите,от кърпички,от спарването.

Как да не е свързано, всичко е свързано с лечението. А какво би ви казал чичо доктор? - мажете го с най-ефикасното кремче, кортикостероидното... newsm78 подсичането ще изчезне и мама ще може да си спи спокойно...  Simple Smile

# 203
Александър, въпреки уважението ми към Вас, че сте отворил тази полезна тема и отделяте от свободното си време за нея, понякога наистина прекалявате с подигравателния тон. Не казвате нищо съществено и разбираемо, а само подигравате алопатичната медицина и незнанието на майките.
Извинете за спама...

# 204
Моля за съвет - дъщеря ми (4 г.) е с гнойна ангина вече 3-ти ден. Още на първия й дадох Pulsatilla 30 CH на Боарон. Предния път оправихме остър бронхит с това, обадих се на хомеопата ни и обясних и как е положението. Според нея трябва пак да повлияе положително лекарството. Но Температурата не пада 38.8 , сливиците са й още подути и налепите са там. Нещо универсално за гнойна ангина има ли?
Съжалявам за лаишкото обяснение, но тепърва започвам да лекувам децата си с хомеопатия и след като оправихме острия бронхит и бронхиалните спазми, които правеше всяка седмица изчезнаха - се ентусиазирах да следваме този начин на лечение.

# 205
  • Пловдив

Как да не е свързано, всичко е свързано с лечението. А какво би ви казал чичо доктор? - мажете го с най-ефикасното кремче, кортикостероидното... newsm78 подсичането ще изчезне и мама ще може да си спи спокойно...  Simple Smile
Нашия педиатър не изписва за подсичане кортикостероидно кремче,а й не говорим за лекарите все пак.С големия си син подсичанията са минавали с цинкови кремчета.Сега обаче малката имаше един упорит обрив,който повече от 10 дена не минаваше ,мазах,мазах,но се стигна до кръв,и чак тогава лекаря изписа Тридерм,но да ви кажа още след първите две намазвания бебето спа спокойно,не аз,защото се беше измъчило горкото.
Е същата картинка си я представям при започнало ХЛ,да се обрине или подсече  под пелените,представям си какво е гадно като усещане.Да не може да се оплаче,и да не се облекчава с нищо примерно 5,6 дена ,за бебето ми е жал ,не че моя сън е нарушен.
Едно в възрастен,или по-голямо дете да търпи,друго е да се мъче бебе.Просто споделих че това ме въздържа да я заведа на Хомеопата

# 206
  • София - Варна - Бургас
niko11

Цитат
Нашия педиатър не изписва за подсичане кортикостероидно кремче,а й не говорим за лекарите все пак.С големия си син подсичанията са минавали с цинкови кремчета.Сега обаче малката имаше един упорит обрив,който повече от 10 дена не минаваше ,мазах,мазах,но се стигна до кръв,и чак тогава лекаря изписа Тридерм,но да ви кажа още след първите две намазвания бебето спа спокойно,не аз,защото се беше измъчило горкото.
Е същата картинка си я представям при започнало ХЛ,да се обрине или подсече  под пелените,представям си какво е гадно като усещане.Да не може да се оплаче,и да не се облекчава с нищо примерно 5,6 дена ,за бебето ми е жал ,не че моя сън е нарушен.
Едно в възрастен,или по-голямо дете да търпи,друго е да се мъче бебе.Просто споделих че това ме въздържа да я заведа на Хомеопата

Избора си е личен и вие си преценявате.
 В началото на всяка тема, слагаме линк към "Информативно за Хомеопатията " http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0; ами направете си малко труда да прочетете поне елементарни неща за хомеопатията и тогава питайте. И там ще  прочетете, че всяко мазане, независимо с какви кремове е потискане, с всичките произтичащи от това неблагоприятни последици. Дори до степен да отключи Астма.

И защо не вярвате че хомеопатията ще помогне при едно просто подсичане, а напротив би причинило страдания на детето?

Давам Ви и един пример с кожен проблем, вчера сутринта ми звънна една майка, детето и цяла нощ е пищяло от ужасен сърбеж - детето има шарка. Единственото което може и наистина веднага я облекчи беше хомеопатичното л-во.
 Peace

# 207
Само за протокола - кремовете които съдържат цинк също потискат.

Едно потискане на кожен обрив, често в последствие води до симтоматика в дих. система.

# 208
Моля за съвет - дъщеря ми (4 г.) е с гнойна ангина вече 3-ти ден. Още на първия й дадох Pulsatilla 30 CH на Боарон. Предния път оправихме остър бронхит с това, обадих се на хомеопата ни и обясних и как е положението. Според нея трябва пак да повлияе положително лекарството. Но Температурата не пада 38.8 , сливиците са й още подути и налепите са там. Нещо универсално за гнойна ангина има ли?
Съжалявам за лаишкото обяснение, но тепърва започвам да лекувам децата си с хомеопатия и след като оправихме острия бронхит и бронхиалните спазми, които правеше всяка седмица изчезнаха - се ентусиазирах да следваме този начин на лечение.

В хомеоаптията НЯМА нищо универсално. Това е една от особеностите - индивидуално предписание.

# 209
Много ще съм благодарна, ако ми помогнете в ситуацията, в която се намирам - детето ми е на 2 год и от половин година посещаваме класически хомеопат (с успешно лечение в миналото с Pulsatila 200CH при остро и Калк. фосф. 200CH като конституционно). В сряда бяхме на преглед, защото детето кашляше и дадохме Phosphorus 200CH, вчера поддържах с S.L.. Днес не мога да се свържа с хомеопатката, а детето кашля все по-зле (повече и по-сухо от преди). Няма температура, има водниста хрема. Хомеопатката ми е дала и  Phosphorus 1М, аз аз пропуснах да я питам дали е за да се даде веднага след 200CH? Много ще съм благодарна за съвет, при положение че не мога да разговарям сега с нея заради празничния ден.

Общи условия

Активация на акаунт