Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 848
  • 753
  •   1
Отговори
# 285

red_shoe, антония вечер също заспива сама без проблеми, а пък през деня - измори ли се започва да мрънка, да си трие очичките и да недоволства, но не може да заспи сама... та - аз я слагам да върху възглавницата за кърмене, а пък възглавницата - върху краката ми! сядам така и я люлея докато заспи.. през това време аз си чета или гледам телевизия и изобщо не ми тежи! може да пробваш и по този начин, при нас работи!
Simple Smile

аз пък как завиждам на тези мами, на които бебенцата се будят в 11:00 сутрин... направо не е истина!! и нощем кърмя, но не му се спи на моето момиченце... не се е метнало на майка си в това отношение!
Rolling Eyes

# 286
Red Shoe, защо не пробваш да го позалюлееш в кошницата за кола или да го екипираш като за навън и на отворен прозорец малко да го оставиш?  

Завидях на тези с лесното заспиване вечер пък Crossing Arms Как го правите - с биберон или някоя хватка друга?
През деня обикновено заспива на гърда или в количката, но и аз вече му знам графика на дремките. Вечер, ако мине 8:30, става ад - иска да играе, реве, като опитам да го сложа да спи... ужас. Така че - в 8 и нешо намалявам осветлението и го гушкам. Ако е ял скоро, му давам биберон. Или се унася и го носяа в леглото, или се изнервя, защото му е неудобно и пак го нося, но е буден. При втория случай, в зависимост от това колко му се спи, може да заспи от раз или след 2-3 примрънквания и бутане на биберон в устата. Ако се буди нощем, е като го боли коремчето и пръцка - тогава иска гушкане, но това се случва рядко. Сешоари и др. под. не помагат при него. Мисля, че помага слагането да ляга по едно и също време.

# 287
  • София
Айла, ще те тормоза на ЛС за многократните памперси. Wink

Сега прочетох за създаването на Кърмаческия календар...със сигурност е било уникално преживяване!
  Ок няма проблем, по-лесно ще е направо на скайпа да ми пишеш. Aila_24.

Цитат
В петък сутрин в предаването "Тази сутрин" може да гледате представянето на кърмаческият календар и по ТВ-то. За създаването му ще говорят консултанта по кърмене Хриси /Хедра/, фотографката Калина и модела Ирена Милянкова

# 288
Днес след обед беше кошмар. Габи само плаче и за целия ден е преспала два пъти по 20 мин. какво става нямам представа.  Нито се заиграва, нито иска да си слуша въртележката...Confused Само ме следи с поглед и започва неистов рев ако излезна от стаята. Иначе три месеца заспиваше сама когато й се спи, но от месец без вечерното и нощното кърмене когато заспива на гърдата ми пада такова реване и разнасяне, че останах без ръце. Започнала е и когато я вземе си плаче и недоволства и като се опъне в ръцете ни направо ще я изтървем. Така и не пожела бибата.
bisera75 ако спите на светната лампа пробвай да я загасиш и да й даваш АМ на приглушена светлина. По книгите пише, че на тази месеци бебоците вече трябва да усещат кога е ден и кога нощ, но си има и такива бебоци които будуват повечко през нощта.
des1984 не ти се бъркам, но все си мисля, че захранването се започва с пюре от 1 зеленчук, а не смес ...  newsm78

# 289
Ох,мамита,ще ви се оплача,не мога повече,малко да ми олекне....до преди два дни имах едно спокойно и игриво момче,а сега имам малко зверче  Twisted Evil
Не знам какво му става на Калоян,но от два дни иска само на ръце...досега не е бил така,заиграваше се на шезлонга и на активната и където го оставиш,а от два дни надава такъв вой само като се опитам да го сложа да легне...има спокойствие само като спи,като яде и във ваната Simple Smile иначе вечер нямам проблем със заспиването...
Тревожи ме не,че ще го държа,а защо такава рязка промяна отведнъж,не мога да си обясня  newsm78  ,но ще  #Crazy

# 290
  Ако сме навън спи в количката, но в къщи спи само в кошарата си. Някой път плаче докато заспи, а друг път само мрънка. Пробвах го да го приспивам на ръце само и само да не плаче, но плачът му се усилва. Пея му песничка и го милвам по челцето и така заспива след около 10 мин.
  Слави, на първата консултация на Петър главичката му се беше смалила с 2 см Mr. Green
   bilqna, така ми каза лекарката му, а и имам като цяло доверие.

# 291
  • София
И Ники обикновенно заспива на ръце. Преди месец си заспиваше сам около 10 мин след като го оставях в леглото. Но сега нещо се е разглезил и не иска да заспива сам. Може да му трябва само 30 сек гушкане но при него въпроса е принципен. Иначе вечер си спинка добре. Заспива към 9-9.30 към 4 се разбужда и аз го взимам при нас защото така ми е  по-лесно и така спи до към 6.30 когато вече се събужда да яде и обикновенно пак заспива до 9.
През деня спи 3 пъти по 30 мин до час.

Ние във вторниик бяхме на консултация - пораснали сме 7050 и целите 65 см. Биха ни ваксините(втори прием защото малко ги бяхме отложили) и милият пак беше 2 дена с температура.
Сега ходим 2 пъти в седмицата на рехабилитация и горкото доста плаче. Ама няма как и аз го мъча допълнително вкъщи. Но има подобрение -  върти се и на ляво и не криви гръбчето както преди.

И ние не сме излизали вече 4 дена и направо ще се побъркаме и двамата.

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 20:09 от stassimira

# 292
  • Miami

red_shoe, антония вечер също заспива сама без проблеми, а пък през деня - измори ли се започва да мрънка, да си трие очичките и да недоволства, но не може да заспи сама... та - аз я слагам да върху възглавницата за кърмене, а пък възглавницата - върху краката ми! сядам така и я люлея докато заспи.. през това време аз си чета или гледам телевизия и изобщо не ми тежи! може да пробваш и по този начин, при нас работи!
Simple Smile
И аз така приспивам Никол. Бях се зарекла да я науча да заспива сама, защото баткото го приспивах на крака до 2 години  Crazy Добре поне, че заспива бързо.

# 293
Маринка, ето ни! Вчера бяхме на коледно парти в Gymboree и сутринта само прочетох по диагонал какво сте писали. Да знаеш, че си идваме другия четвъртък и ще стойм до неделя или понеделник (най-рано). Може да направим едно излизане по коледно му  Laughing

Нещо съм се замислила дали да не вземем овлажнител за въздух. Моля ви за отзиви, който има такъв. Някой беше споменал наскоро, че втечнявали праха, ако няй има други впечатления, ще се радвам да ги чуя. Иначе като пуснем вечер радиатора в спалнята и малкия се събужда през нощта и плаче, без да е гладен. Дори самата аз усещам как ми е изсъхнала лигавицата. Почнахме да слагаме току що изпрано пране до печката, но няма особена файда от тая работа. Две сутрини малкото се събуди прегракнало дори. А наистина нямаше друга причина.

Ох, и да питам - напъват ли се нощем вашите бебоци? Ще ме побърка вече - напъва се, събужда се, рев, пръцкотене... Вече честно не знам какво да ям, за да не се напъва така Tired Всички около мен ме натискат да спирам с кърменето, защото нещо ми намалява кърмата, но аз тъпо и упорито продължавам да се тъпча с чай и течности, дано не се наложи. Кърменето ми е по-трудно от раждането, но е най-страхотното удоволствие в същото време Peace
И ние имахме този проблем. Това било лека форма на колики. Просто започнахме пак Саба, давам само вечер преди лягане по 15 капки и евентуално сутрин към 5-6 пак и проблемът изчезна!

# 294
Момичета, как да разбера дали на Софи й никне зъбче? От два дни е леко нервна (не мога да кажа, че е нещо особено, по-скоро мрънка, а не плаче, а за нея не е типично - почти не й чувам гласеца). И сега докато я мажех с дактарина ми се стори, че на горния венец напипах грапавина, но тя не иска да си отвори устата и нищо не видях.  newsm78

# 295
Либи,може и зъбче да е,но в повечето случаи излизат първо долните зъбчета.

# 296

Нещо съм се замислила дали да не вземем овлажнител за въздух. Моля ви за отзиви, който има такъв.
Ние ползваме овлажнител за въздух, на Делонги. Купихме го като се роди бебка, защото все сумтеше с нослето. Сега го ползваме заради климатика, че и на нас ни се запушват носовете през нощта.
На мен определено ми върши работа

# 297

Simple Smile

Е тъй де, на краката ми или на гърда заспива ако е в добро настроение, но ако е много крив си трябва яко друсане  Mr. Green

# 298
  • София
Мама Зайка Байка - аз държа една чаша с вода върху радиатора. Чак сега видях,че си си променила името ooooh!

# 299
Slavy,  едно закъсняло ЧРД и от мен   bouquet

Сагата с даването на съвети при мен приключи с първото дете,сега знаят всички, че се кърмим до късно и късно захранвам и изобщо не са ме и питали. Гадното е, че когато е първо дете, колкото и да си подготвен с информация, не знаеш дали си в правилната посока, а нямаш възможност за поправка.

Както казва една позната по въпроса със заспиването - спи му се, но не знае как да започне. Grinning

И Дария е много кисела и неспокойна от около седмица и така си напъхва ръката в гърлото, че ще повърне още малко.А и започна да се буди през час почти.

Навън е тоооолкова разкошно - бяло и снежно, голяма игра падна тези дни със сняг- направо се върнах в детските си години. Единственият проблем се оказа количката ми- на сняг, особено лепкав, не върви. Та се позамислих за вариант нова количка тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт