Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 414
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Мими да ти е жив и здрав именника , да те обича много и да е грижовен баща , малко със закъснение  Blush    smile3525
Слави и на тебе честит рожден ден-много щастие и здраве ти желая( на патерици)  Blush  nbirthday
Майола Бени благодаря за съвета ти  Hug -направих така както ми каза -наистина падна много нещо
 И Александра не иска да запсива сама-тя е на настроения -понякога само като я гушна и е готова , друг път по 30 мин я приспивам ,за да спи точно толкова 30 мин  ooooh! , иначе вечер докато яде заспива, е, с изключения ест -понякога не иска  веднага , но не скандаличи а ококорва очички (мисля че е от превъзбуда ) И какво и е станало преди спеше до 3 часа , понякога откарваше до 5 даже , а сега се събужда в 23:00 и се върти , то всъщност не се събужда , защото очите са и затворени и се върти ...маха с ръце , въобще от 2 седмици супер неспокойно спи, и през деня също -ако аз легна с нея ще спи и 3 часа -ама мога ли постоянно да спа с нея. 

Пс- може ли да ми дадете паролата  Praynig, за да видя бебчовците и да сложа и аз снимки , ест  -Благодаря предваритрелно   bouquet
 Лек ден на всички  Hug

# 331
   Аз давам на обяд зеленчуково пюре- морков и картоф и малко кърма. Лекарката каза до около 10 дена да заместим обедното хранене. Дадох му да смуче ябълка, но нея не я хареса нещо, но за банан просто си умира.
   Искам да ви попитам след колко време се въвежда нов зеленчук?
  Мими, да ти е жив и здрав мъжът и много да се обичате!

# 332
des_1984 , ти от кога започна зеленчуковото пюре? И аз не знам за новия зеленчук, а ако някой знае да каже и как го въвеждаме пак ли по една две лъжички или направо 30 грама да кажем?????/ Мерси1

# 333
Момичета, как си слагате снимки на профила, че нещо не се оправям?

# 334
arizanova_popova, виж тази тема и ще се ориентираш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

pepelq6ka_81, имаме група във фейсбук с по-актуални снимки - август 2010! Simple Smile

Мами, забелязали ли сте, че когато плачат силно бебоците и им шепнете в ухото млъкват по-бързо, отколкото ако им говорите нормално, при нас действа  Crazy

абсолютно!  Wink

# 335
Чудно ми е колко се различават мненията на лекарите за захранването.  Crossing Arms Според това, което съм чела и според нашата педиатърка млечно хранене не се замества до 1 г., освен ако в пю/рето няма кърма/АМ и ако самото дете не започне да отказва кърмене/дохранвване с АМ след пюрето....За мен в това има много логика.

Според други лекари пък не е така. Информацията в нета също е противоречива  newsm78

Ужас!...  Crossing Arms

# 336
des_1984 , ти от кога започна зеленчуковото пюре? И аз не знам за новия зеленчук, а ако някой знае да каже и как го въвеждаме пак ли по една две лъжички или направо 30 грама да кажем?????/ Мерси1
Аз знам,че се дава 1 седмица само един зеленчук,като количеството му постепенно се увеличава и на следващата седмица се добавя нов.Той вече се добавя към първия и по същия начин се увеличава количеството му постепенно.Например една седмица си давала картоф и вече сте стигнали до 8-10лъжички,към това количество картоф добавяш една лъжичка  примерно морков и така постепенно увеличаваш и моркова...на следващата седмица добавяш нов и т.н. и след като достигнеш количеството за цяло хранене можеш да комбинираш с вече изпробваните зеленчуци.Постепенното им въвеждане е за да се проследи евентуална алергична реакция,но това вече всички сигурно го знаете...Дано съм била полезна.Лек и хубав ден на всички  bouquet

# 337

момичета, имам спешен въпрос: нали не е проблем да пия нурофен, докато кърмя? (мисля, че бяхме го обсъждали преди с консултантите, но да попитам за всеки случай отново..)

# 338
arizanova_popova , от Сряда започнах да му давам пюрето и си го хапва.

# 339
# 340
 jennie.to, за Нурофена не знам. Може да вземеш Парацетамол. На мене ми бяхаказали, че може и Ефералган. Като ми се наложи да взема някое лекарство гледам да е след като съм се изцедила.

# 341
Имам въпрос към консултантките. Имам студова алергия, за която преди да забременея пиех Xezal и Ewofex. Като забременях гинеколожката каза да ги спра, а сега педиатърката каза, че мога да ги пия докато кърмя. До сега някак успявах без лекарствата, но в такова време не мога да отида до магазина без да се обрина и подуя, което все мога да издържа някак, но пък не ми се ще да лишавам детето от разходки зимата заради мен. Та въпросът ми е мога ли да пия Xezal. Другите хапчета за алергията Ewofex си пише да не се приемат ако кърмя.

# 342

момичета, имам спешен въпрос: нали не е проблем да пия нурофен, докато кърмя? (мисля, че бяхме го обсъждали преди с консултантите, но да попитам за всеки случай отново..)
няма проблем. дано не се бъркам , но от консултантите го знам.дано някой от тях да с включи с мнение. аз съм пила нурофен.
Ивелин е супер неспокоен.. и през деня и вечер- мъка е като му се спи , а сам не заспива. Даже довечера съм на женско парти , моя не беше много щастлив, че той ще трябва да се мъчи да го приспива, ама и аз имам нужди  Twisted Evil

# 343
  • София
  За Нурофена да може.
  jenny_dim писах ти на ЛС.

# 344
  • София
Jennie, виж и този сайт : http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp , аз тук проверявам кои лекарства са безопасни Peace  Според сайта, Ибупрофена (нали това е осн. съставка на Нурофен) е с риск 0.

Общи условия

Активация на акаунт