Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 574
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ей, голям зор днес. За пръв път от много време се налага да спи вкъщи и направо ми опъна нервичките. Пробвах на леглото, на шезлонга, на спалнята, после пак на леглото, друсах. Заспа, след 20 минути се събуди, 40 минути пак друсах, ако е така цяла зима, не ми се мисли  ooooh!

velito_vr, не че разбирам много, ама и ние сме в подобно положение. До преди седмица беше в криза на растежа, бях писала за това, че като ме заприщи на дивана от сутринта, та до вечерта. После имаше няколко дни мечта и накрая взе да реве и да се дърпа от гърдата. Суче без проблем само нощно време  ooooh!
Та се чудех дали не е кърмаческа стачка  Thinking
Дано консултантите се включат.

При мен е така със заспиването ото коло две седмици.Видях се в чудо и качих количката.Цял ден бутам в коридора и по стаите.Взех и люлка за приспиване, защото не иска да заспива в креватчето.Друсам час и спи 40 мин.Явно това ме чака цяла зима.Ужас.

# 91
Столчето го взехме от www.novobebe.com

# 92
  • София
Либи, Софи има страхотни очи! Изглежда идеята с кофата наистина се оказа много сполучлива. Simple Smile

Аз напоследък много се замислям за памперсите за многократна употреба...изглеждат ми много удобни за бебчовците, а и със сигурност по-полезни за кожата. Thinking
  Анди ако искаш питай за многократните пелени каквото те интересува с Елена бях с тях и съм доволна.

# 93
Добър вечер и от мен.Бяхме на консултация -7700,65см.Биха му 2 ваксини,но той се държа много мъжки Simple Smile Заради голяма фонтанела,изпотяване на главичката и крачетата,бирзия растеж и стряскането увеличаваме витамин Д-то.Май ще поръчвам някъде от чужбина да ми донесат някакъв,че тоя Деавит май неструва.
Започваме захранване с картоф.Не че не е опитвал и тиква,но беше само няколко пъти.Само не ми стана ясно как ще регулирам количествата картоф-мляко докато заместя изцяло едното хранене newsm78
Искам да попитам майките на вече обръщащите се бебчета:сами ли се обърнаха или вие им помагахте?Защото казах на педито,че още не се обръща напълно и тя каза да му помагам.Той си завирта горната част на тялото ама дупето тежиии hahaha
Айде хубава вечер на всички!Цунки на бебоците!

# 94
  • София
Аз мисля , че идеята на това хранене е точно,че детето чрез игра ще се научи да се храни ,а няма някой да му тика с лъжица в устата и то ще се чуди с какво да се занимава докато някой го храни.по-добре да  се опитва само хем да играе,хем да се храни.
  samotia, аз смятам да захранвам късно (разбира се дано да имам кърма дотогава , а за сега е ок).
  За дъвченето - в статията се описва,че децата дъвчат с венците си, а ако чакате да им пораснат кътниците и тогава да дъвчат бая време ще мине.Затова им се дават сварени храни,за да им е лесно да ги стрият.Моята баба в момента чака за чене и сега яде меки храни и ги стрива с венците си - така е и бебетата.
  Има много хубави кипчета на бебета как се хранят по този начин.
  И още нещичко да псоделя - аз намирам логика за късното захранване в това - няма смисъл да се мъчи в полуседнало положение да се храни бебето,много по-удачно ми се вижда когато  сяда вече самостоятелно, гърлото му вече е достатъчно "узряло" ,за да може да преглъща (това го гледах в едно филмче). а пък и 4-5 месец все още не му е доизградена храносмилателната система и не може да усвоява всичко - защо да му давам нещо щом така или иначе ще го изхвърли не усвоено.
  И за последно - ТОВА СА МОИ РАЗСЪЖДЕНИЕ НА БАЗА НА ПРОЧЕТЕНОТО ДОСЕГА ОТ МЕН, може и да греша за нещо и всеки сам решава.
 Благодаря за вниманието !!! Hug
velma искрено ти пожелавам да нямаш проблеми със захранването, но имай в предвид че късното захранване е нож с две остриета, колкото по късно захраниш толкова повече бебето привиква към гърдата и може да откаже да яде всякакви други храни освен майчино мляко. Отначало ми се виждаше много странно това че някои бебета на 10 месеца не искат да ядат нищо друго, но се оказва че това е доста често срещано явление при изцяло кърмените бебета. Така че имай едно наум. Наскоро видях едно бебе което е на година и 4 месеца и още не могат да го захранят  #Crazy, като са пробвали какви ли не методи - пюрета, каши, педагогическо захранване и какви ли още не простотии (дори хипноза) - но не той си иска само кърма. Сега ходят по болници, понеже е с много силна анемия.

# 95
  • София
red shoe и при нас е така с кърменето от седмица насам, но само през деня, нощем като го храня си спинка и е споко, но денем е нещо ужасно - като почне да суче първите 2-4 мин е спокоен обаче после се почва едно опъване, ритане с крака, въртене на главата на всички страни (чудя се кога ли ще ми откъсне зърното  Laughing). Не знам какво  е туй чудо, дали пък носа му да е запушен? Дори не зная дали се наяжда като хората. Може ли някой от консултантите да се включи със съвет?

Карина много ме стресна това с потенето на главата - от известно време и аз забелязах че много му се поти главичката отстрани (отгоре и отзад не, само отстрани) и се чудех от какво е. На вас какво ви каза доктора?

Мими Holle има и в България но не мисля че е обосновано едно бурканче да струва почти 4лв  #Crazy па макар и био. Хип също са био, при това много строго контролирани и са 2-2,40лв бурканчето/малкото 3-3.40 голямото. Аз лично се спрях на Sunval които са немски и са био а цените са много поносими - 1,40лв малкото бурканче ,2,05лв голямото 190г. Но това разбира се всеки си определя според чергата де, аз примерно тиквата си я правя, купих само първия път, след това си направих и стана много по хубава от купешката. Но не всичко мога да си правя и ще купувам готови.

# 96
Здравейте, мами! Чета ви още от първия ден в който разбрах, че съм бременна! Споделях с вас и радостите и тревогите, но и аз незнам защо никога досега не съм писала(за което съжалявам много!), чувствам ви близки и сякаш ви познавам лично!   bouquet Иначе - от Враца съм, родих на 21,08 - Георги-3500/50см(после ще сложа снимчици и във Фейса) - няма по-сладки от нашите Августовски бебчета! Hug
Урааа, още едно врачанче - калпазанче, станахме 3. Ще развозваме количките някой ден  Hug

# 97
И аз съм срещала мнения, че късното захранване води до проблемите, които е описала Ади. Има много логика в това.
Все пак не мисля, че 6 месеца е прекалено късно. Аз например на Софи й давам да близне това онова, което смятам за подходящо. Например банана много го хареса. Давах й да близне направо банана, така се облизваше милото.
Мисля да й давам да опитва това онова, но за същинско захранване не, тя тъкмо вече си суче добре.
Четейки за захранването попаднах на мнения, че захранването е началото на отбиването Simple Smile Разбира се не от раз, но малко и постепенно се замества кърменето с пюре или каша, което води до намаляване на кърмата и отвикване на бебето постепенно. Не ми се бърза, но пък и не искам да е прекалено късно.

И Софи много си върти главата като суче (но не винаги), направо ме влудява това. Защо го прави?
Особено през нощта много нервно суче, пуфти, хапе, ужас. И дето казва Ади се чудя кога ще ми откъсне зърното.  ooooh!

# 98
  • София
Моят Крали Марко е 7800 и 70 см.качили сме само 600 гр.  Laughing Laughing Laughing Laughing ще ми изяде ушите ,но да е жив и здрав.Ние папкаме на обед цяло зеленчуково пюре /125 на Хип или домашно/ и 60 АМ. Доки ми каза че трябва да яде толкова колкото е  количеството АМ когато яде само него/той яде по 180 АМ/.Следобед папкаме 3 лъж.каша с половин плодово пюре,но мисля следващата седмица да му давам цяло бурканче плодово.Забелязвам че огладнява по-бързо,изкарваме 3 часа но трудно,накрая хленчи.А като папа АМ издържа по 3,5-4 часа.Ако му дам само пюре мисля че след 1 час ще се самоизяде или ще ме налапа мене  Laughing има кво да хапне и да остане даже  Laughing Внимавайте с банана особенно пресен плод,защото доса подува и образува газове,като му дам на моя и започва да пърди като трактор и се гъне нещо та сега съм го спряла.

# 99
adelina_bg , за чергата си права, моята не е особенно широка , за това съм търсила изгоден вариант.. в БГ цени едно бурканче от 190 г на тази Холе марка ми излиза към 2,20 лв т.е. не смятам че е особенно скъпо за сегашната ми черга виж като ми казваш за цените в БГ свят ми се завива  #Crazy избрах тази марка понеже ми излизат сравнително евтино, имат богат избор и най вече от продукти по един плод или зеленчук , че тук хиляда чешита но повечето манджа с грозде, буквално  Crazy
А все пак искам да проследя доколкото е възможно ако не дай боже направи реакция от какво е било..
За късното захранване и аз като Либи не смятам, че 6 месеца е много късен период наистина си мисля, че е по-скоро до дете, а и щом си качва детенце нормално и кърмата му стига и е доволно, защо да му бутам пюрета, да подчертая че не се заяждам, просто си е мое разсъждение, че детето ще си покаже кога е готово, аз постоянно следя Вики слагаме я при нас като се храним, гледа ни, но не проявява никакъв интерес към храната, подавала съм и примерно ябълка но тя не я и поглежда даже.. та така де, аз пюретата съм ги поръчала, решила съм от 6 мес. да започваме, но ако тя реши по-рано , тогава ще е  Grinning
И за късното и за ранното захранване има ЗА и Против, всеки просто си преценя според детенце и възприятията си  Peace Hug
hrisinda уби ме с това за пърдящия трактор  hahaha Joy , Благодаря за предупреждението, значи да не се шашкам ако започне да пръцка като луда след като е облизала някой друг банан  Laughing
 А да, като говорим че децата са различни, Вики например в прехваленото jumperoo не е особенно весела, много бързо и писва и даже наблюденията ми са, че и се приспива зверски , та я слагам преди да заспи, хем да ми починат ръцете  Joy Но може по-нататък да му се радва повече  Thinking Айде стига съм досаждала с моите размисли и страсти  Whistling
Лекинка на всички бебоци и майчета  Hug

# 100
Либи, захранването се води за начало на отбиването,тъй като на бебето се дава и друга храна, освен кърма. А няма опасност да намалее кърмата, ако се спазва основният принцип - до годинка първо кърма, после пюре, а след годинка пюре и след това кърма. Като в случая е важно просто детето да опитва и други вкусове и консистенции, освен млякото, както и не са съществени количествата на изядената манджа.

# 101
Здравейте и от нас,
тия нашите бебоци преписват май едно от друго. До ония ден "скок в растежа"/нестига млякото/ - сега "кърмаческа стачка".............аааа.
Вчера голям зор да се накърмим - цокне 5 пъти дърпа се, пищи като опарен, реших че не е гладен - на следващото хранене пак. Как ли не пробвах легнал, седнал, прав само на челна стойка не застанах и накрая яде той върху дъската за гладене, а аз отстрани  ooooh! Луда работа . Реших да му дам бананче да си близка и пишман станах - толкова настървено го смучка и не ми дава да го взема - половин час лигавене, мачкане, близане, оплескани до ушите и накрая с рев го взех. Това дете иска вече да яде нещо различно си мисля, ама ще изчакам до 23ти на консултацията да кажи докито.
Като не излизаме сега в този студ е крив, неще да спи ,на маймуна се правя по цял ден и вниманието му се отнема точно за 10 мин на нещо.
Успяваме да заспим ако съм до него с цица в устата. Явно насън си яде човека и за това после не е гладен  newsm78

# 102
Някой има ли такава костенурка? И според вас заслужава ли си парите? 
http://www.novobebe.com/productDetails-bg-991.html
Още се чудя какъв подарък да вземем за мъничък

# 103
  • Miami
И ние се присъединяваме към нервното сукане. През нощта е добре, макар, че суче по два-три пъти до сутринта  ooooh!  През деня започва едно дърпане, едно махане с ръката... Това обаче не е баш на всяко кърмене. Много се дразни също докато тръгне кърмата.Реве, пуска гърдата, пак захапва, пак се дърпа и реве... докато потече млякото. Аз мисля към края на месеца да започна да я захранвам, като навърши 5 месеца. 

# 104
И Вики е нервен при кърмене. Храним се по един час. Слава Богу вечер засега хапва добре. Аз бях споделила, че беше започнал и много често да огладнява, сега се пооправиха нещата поне с това.
Забелязала съм, че е нервен при хранене, когато не се е изходил. Като си свърши работата, хапва спокойно. Но и това не винаги е проблема, защото не на всяко хранене ака.
Понякога помага да му тананикам нещо или това шшшшшшшшшшшшшш... или да го галя по главичката. Просто трябва да го успокоя някак, за да хапне.
Голям тормоз е, дано да е временно.

Общи условия

Активация на акаунт