Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 408
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
И Любослав е нервен от няколко дена.Незнам от това,че не излиза ли,такъв им е периода ли,не мисля че при нас е от зъби newsm78дано скоро отшуми.
Искам да попитам някой дава ли кисело мляко(домашно)?В какво съоношение се разрежда и слага ли се захар в него?

# 301
Нещо съм се замислила дали да не вземем овлажнител за въздух.
Ние имаме и наистина помага при запушването на нослето, но и другото е вярно - втечнява домашния прах, а нашия тати има алергия към домашен прах и на него пък му влияе зле - запушен нос. Няма оправия - на малкия помага, на тати пречи. Сега не го ползваме и мога да ви го дам, да пробвате.

# 302
Моят Мартинчо вчера нещо му стана и не ще да спи. Като го сложа да легне/той спи при нас, че ми е по-лесно с кърменето нощем/ и почва едни рев. Взема го на ръце спира. И само да го наклоня за лягане пак се почва. В крайна сметка заспа, ама доста си поплака. Иначе като легне от 12 12.30 така откарва до 12 наобяд. Естествено с кърмене в 4, 7 и 9 часа. Хубавото ,е, че изобщо не се буди, а като огладнее започва да шава и да си отваря устата.
Отдавна не съм писала, а и не съм ви чела. Сигурно доста съм пропуснала. Ще наваксвам!

# 303
И Любослав е нервен от няколко дена.Незнам от това,че не излиза ли,такъв им е периода ли,не мисля че при нас е от зъби newsm78дано скоро отшуми.
Искам да попитам някой дава ли кисело мляко(домашно)?В какво съоношение се разрежда и слага ли се захар в него?
Доколкото знам, краве мляко и продукти от краве мляко се предлагат някъде към годинка, не по-рано. Мисля, че беше заради риск от развиване на лактозна непоносимост. Кравето мляко е тежка храна за бебешкото стомахче. Захар пък съвсем не мисля, че се предлага на толкова малко дете (както и сол).

# 304
Боже, вижте какво открих в интернет!!! Направо съм в потрес!!! #Crazy
http://www.vbox7.com/play:37cb1c86

А какво ще кажете и за това!!!
http://www.vbox7.com/play:310f9504

http://www.vbox7.com/play:41b4f014

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:16 от Bebo_82

# 305
Добро утро и от мен.
И аз да се оплача такава кошмарна нощ изкарах не е истина... Вчера преди лягане нахраних Павел малко по рано че беше много нервен кисел и мрънкащ. заспа към 9... И се събуди в 12:30 викам айде ще го гушкам  биба и ще заспи ама цъ /аз мисля едно той друго/ и като почна един рев не ми се говори чак. Бутнах му цица цоцна от едната /тази дето не я уважава много видях го че взе да се дърпа и го преместих на обожаваната цица. И като се почна дърпане разпъване рев кошмар. разгеле не знам как го успокоих и заспа към 1:30.. Същото нещо се повтори към 3:30 до 5 само че и повърна от зор. Направо нямам сили днес станахме в 7:30 дадох му да яде хапна и после не иска да заспива пък на мен сърцето ми спи и мрън мрън мрън
Изобщо тежка зима

# 306
  • Miami
Е тъй де, на краката ми или на гърда заспива ако е в добро настроение, но ако е много крив си трябва яко друсане  Mr. Green
Ей тъй друсах до две години  Mr. Green Главата му се "мяташе" наляв-надясно и само така заспиваше  Crazy

# 307
Е тъй де, на краката ми или на гърда заспива ако е в добро настроение, но ако е много крив си трябва яко друсане  Mr. Green
Ей тъй друсах до две години  Mr. Green Главата му се "мяташе" наляв-надясно и само така заспиваше  Crazy

много лоша работа...  Confused при нас е същата история.. аз се опитвам да си мисля, че сигурно има и по-лоши варианти.. Wink

# 308
  • София
И ние сме в отбора на трудно заспиващите. Вечер само е лесно - на гърда, но денем е голямо киселеене, преди да затвори очи. Приспивам я трудно, поне около половин час като люшкам, друсам, пея, гушкам и какво ли не. Сама е заспивала само два пъти и е по-скоро изключение. Виж, в количката си спи, ама не сме излизали вече цяла седмица.
Стефита, тая нощ където я описваш  при нас се случва честичко. Събуди се и после не ще д спи, а да си играе  Crazy Отделно от едно нощно хранене последните две седмици пак се беше върнала на две и умирах за сън. От два дни почна да се буди пак само в 4, пу-пу, дано да е така пак. Иначе сутрин спи максимум до 8  Sad а най често - до 7. Ама да ми е жива и здрава, пък  все някоя година ще се наспя.

# 309
Здравейте Simple Smile
И ние сме от трудно заспиващите, търка очички, спи му се, но не заспива без гушкане. Досега един единствен път е заспивал сам на гимнастиката. Вечер не му се спи особено. Преди след баня хапваше и заспиваше, а сега хапва малко и започва да се закача, смее се, играе му се на детето, а нали не е виждал и тати цял ден и трябва да му се нарадва.

Ние днес бяхме при педиатърката - наддали сме с 490гр. за един месец и вече сме 7500гр. и 66 см. Лекарката беше права, че кърмените бебета наддават повече първите 3 месеца и после 4 месец се нормализират нещата - поне при нас. Аз се бях притеснила, че много го угоявам  Laughing Е, най-важното е, че е здрав и расте Simple Smile

Навън е толкова хубаво и бяло, чудя се, дали да изкарам Вики, да направи някой снежен човек.  Laughing

# 310
  • София
Здравейте момичета.
Ани, ако си купуваш нова количка само заради снега, недей. В София не се задържа дълго сняг. А пък можеш да вкараш и шейна в употреба, в истински снежните дни.
Аз пък мога да се похваля с много спокойно бебе. Направо не мога да повярвам, че има и такива бебета, след като кака му ни беше наплашила (а и нашите приятели също Laughing особено бездетните). Аз се подготвях психически доста дълго време за рев и безсънни нощи, а то ми се роди ангелче. Heart Eyes Е имаме и дни, когато е изнервен, но те са пренебрежимо малко. Иначе си заспива сам и през деня, и вечер. Когато е изморен започва да мрънка и аз го занасям в леглото му и му давам биба. Блее си известно време, мрънка, но не плаче и по някое време утихва и заспива. През нощта се буди, но за ядене, а не за игра.
С това искам да кажа, че определоно си е до дете. Ето ние сме живия пример. При едни и същи родители, две деца гледани по идентичен начин, са коренно различни. Първото беше ревливо и нервно и заспиваше на ръце(ако изобщо заспиваше) и денем, и нощем. Спомням си кошмарните нощи, когато я люлеех на ръце и почти заспивах права, но то ококорено и ревящо не ще и не ще. #Crazy Заспиваше на ръце, откакто се е родила до почти 2годишна възраст. И до ден днешен я приспиваме.
По дифолт и Марио в началото, когато му бяха коликите го грабвах и го люлеех, но той така се изнервяше повече. Още от началото си заспива най-добре в легълцето си.

# 311
Добър ден мили мамита и бебчовци,

Аз също си гледам глезанка в къщи, както всички споделяте - вечер е лесно, но през деня... А и в количката не заспива лесно, все на ръчички. Не се оплаквам де, каквато съм я родила, такава ще си я гледкам Simple Smile

Bebo_82 , такива видеа никак не ме вдъхновяват. Да ме извинят майките, които смятат, че е ОК да се кърми дълго (твърде дълго), но всичко трябва да е в граници.

Вчера бяхме на консултация, биха ни ваксинките. Пораснали сме с 6см. и 800гр. за последния месец. Главичката е започнала да поомеква и увеличихме дозата Деавит, но аз пък си поръчах германския еквивалент на Вигантол и чакам да пристигне, че моето педи никак не харесва деавита.
Споделям ви и какво ми каза, за захранването. От 4.5 месец по лъжичка сокче от ябълка, морков или круша, преди и след обяд. Постопенно увеличаваме лъжичките, докато стигнем до около 5-6 (около 30мл.) и след около две седмици прием сгъстяваме консистенцията и даваме плодово пюре. От 5 месец започвам на обед с картофено пюре+мляко ( гъстотата да е на 'боза') - по 1-2 лъжички и после кърма, после по 3-4 лъжички + кърма. За около 10 дни да се замести обедното хранене с 125мл. бурканче, като препоръча да се сложи и маааааалко масълце (на върха на лъжичката). След като заместим ядене с картоф, започваме постопенно да вкарваме и други заленчукови продукти. Препоръча всичко това да се случва с лъжичка. А ако бебето се мръщи просто да я изчакам, докато е готова.  Аз продължавам да си чета и да си изграждам мнение по въпроса, но донякъде със сигурност бих се съобразила с док, все пак за това съм я избрала - за да разчитам, че ще гледа детето ми по най-добрия начин, а не просто защото трябвада имаме доктор, който да ни бие задължителните ваксини.

Жени, нещо се покри ти от Мола, хайде чакаме те днес малко на спорт.

Хубав ден на всички

# 312
Добър ден мили мамита и бебчовци,

Аз също си гледам глезанка в къщи, както всички споделяте - вечер е лесно, но през деня... А и в количката не заспива лесно, все на ръчички. Не се оплаквам де, каквато съм я родила, такава ще си я гледкам Simple Smile

Bebo_82 , такива видеа никак не ме вдъхновяват. Да ме извинят майките, които смятат, че е ОК да се кърми дълго (твърде дълго), но всичко трябва да е в граници.

Вчера бяхме на консултация, биха ни ваксинките. Пораснали сме с 6см. и 800гр. за последния месец. Главичката е започнала да поомеква и увеличихме дозата Деавит, но аз пък си поръчах германския еквивалент на Вигантол и чакам да пристигне, че моето педи никак не харесва деавита.
Споделям ви и какво ми каза, за захранването. От 4.5 месец по лъжичка сокче от ябълка, морков или круша, преди и след обяд. Постопенно увеличаваме лъжичките, докато стигнем до около 5-6 (около 30мл.) и след около две седмици прием сгъстяваме консистенцията и даваме плодово пюре. От 5 месец започвам на обед с картофено пюре+мляко ( гъстотата да е на 'боза') - по 1-2 лъжички и после кърма, после по 3-4 лъжички + кърма. За около 10 дни да се замести обедното хранене с 125мл. бурканче, като препоръча да се сложи и маааааалко масълце (на върха на лъжичката). След като заместим ядене с картоф, започваме постопенно да вкарваме и други заленчукови продукти. Препоръча всичко това да се случва с лъжичка. А ако бебето се мръщи просто да я изчакам, докато е готова.  Аз продължавам да си чета и да си изграждам мнение по въпроса, но донякъде със сигурност бих се съобразила с док, все пак за това съм я избрала - за да разчитам, че ще гледа детето ми по най-добрия начин, а не просто защото трябвада имаме доктор, който да ни бие задължителните ваксини.

Жени, нещо се покри ти от Мола, хайде чакаме те днес малко на спорт.

Хубав ден на всички

От къде точно намери вигантол.Аз си поръчах в Берлин ,но казали че няма от производителя не снабдявали и не ми донесоха.Внашите аптеки няма и девиат, направо се чудя какво ще правя.

# 313
  • София
Здравейте мамета,
искам да ви споделя моя опит с приспиването Rolling Eyes. Никола също не е от спящите бебета, на вън спи като пън разбира се, но  ако сме в къщи през деня дремва няколко пъти за 30-40 мин. и понеже е много будно и живо бебе, само се кокори  Shocked и не иска да зспива, напоследък пробвах един номер и забелязах, че определено при нас действа Grinning. Слагам го в леглото и тъй като все ръкомаха и това му пречи да се успокои и да заспи, тогава му хващам двете ръчички и ги придържам долепени към телцето за известно време и лекичко люшкам леглото. Така се успокоява и притихва много бързо. Също помага да придържам едната ръчичка, а с другата ръка главичката настрани като си слагам ръката на бузката му. Много често заспива и като се захлупи със завивката почти през глава и като заспи аз му я махам, разбира се през това време го набюдавам все пак или лекичко го полюшвам в леглото. Някой път разбира се заспива докато папа. А за вечерното заспиване е най-лесен, след като се напапа, ако не е заспал докато суче или се събуди като го вдигна да се оригне, тогава само го слагам в леглото люшкам 2-3 пъти и излизам от стаята, даже и биба не иска понякога.
Определено е до дете и до темперамент, с баткото никога не ми се е налагало да прилагам такива трикове, но не се оплаквам, пак е по-добре от приспиването на ръце.

# 314
Здравейте и от нас !Да ви се похвалим вече ядем по едно бурканче пюре на обяд. Смених лъжичката и о чудо веднага започна да си отваря устичката сама и си гълта много добре. Сега сме с една мекичка на края на Chicco. Най-много обичаме пюре с тиква няма значение дали е с картофи или ябълки Simple Smile)
Гледам че си говорите за приспиване ние както бях писала през ноща не се будим но през деня спи малко по около час два преди и час два след обяд но не непрекъснато. Хапва до час е заспала и след тридесетина минути става. Може би се изморява доста и после вечер си спи.

Общи условия

Активация на акаунт