Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 407
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
И Крум има 7 хранения,а откакто се върнахме от болницата прави даже 8.Имам чувството че си възвръща загубените силички милото...

# 661
  • Смолян
Здрадвейте и от мен!
И ние сме на 7-8 хранения на ден, но сме изцяло на кърма и въобще не се притеснявам ръководя се по бебчо!
Да ви се оплача днес какъв стрес изживях - оставих Дани за няколко секунди в кухнята и той успя да се превърти и да падне на плочките, така се изплаших, но личната ми каза да го наблюдавам и ако няма нещо притеснително в поведението да не се шашкам! Сега милото спи, а  аз през 15 мин. ходя да го наглеждам!
 Имам и въпрос към консултантите:
Моя позната има бебче на 4 м., което е изцяло на кърма, тя иска да си пийне на Нова Година, но не знае колко време след това бебчо ще може да суче без да има някакъв проблем?

Лека и спокойна нощ!

# 662
Марина не е ли множко за два дена да даваш едно бурканче от 125 мл.  newsm78 Имай предвид, че се започва с 1-2 лъжички, а една чаена лъжичка е 5 мл ....
ами аз почнах с няколко лъжички( повече от 2-3) но не пълни е на върха на лъжичката . И като остане го доизяждах  Embarassed Twisted Evil сега 125 мл- 3 дни. Незнаех  че може да се съхранява в хладилника толкова, мислех че може само 2 дена.

Днес му дадох на малкия да посмуче банан- ама той моя нали е лакомия- отхапа ( или осмука и аз нз) едно парче .. Не мога да сваря да му го вадя от устата да не се задави...  ooooh!
И Ивелин яде по 7 пъти.. въобще нз как мога да го огранича- имам чувството че вече не му е достатъчно само кърма.. той е близо 8 кг.. Въобще не вярвам да мине на 5 хранения...

# 663
  • София
Нали за това  се прави захранване и се замества млечно ядене с външно

# 664
Здравйте момичета.От извесно време имам голям проблем с приспиването.Най-вече вечер.Големи ревове,голямо мрънкане.И когато е заспал и понеча да го поставя в леглото  Shocked еи такива очи.И пак ревове и мрънкане  ooooh! и така по 2 часа.И нестига това ами и започна да се буди по няколко пъти с писък.А през деня спи само в мен.Неиска в леглото.Пробвала съм го да си заспи сам.Попогледа си ръцете,посмуче ги и после рев. newsm78 Някой има ли с такива проблеми?

# 665
  • София
Моя позната има бебче на 4 м., което е изцяло на кърма, тя иска да си пийне на Нова Година, но не знае колко време след това бебчо ще може да суче без да има някакъв проблем?

Лека и спокойна нощ!
Алкохол и кърмене – таблица според теглото на майката и брой питиета

# 666

деси, имаше статия на тема кърменето и алкохола в журнала на ла лече лига, за който Elseбеше пуснала линк! много е интересна и информативна, може да я препоръчаш на приятелката си!
аз - трябва да си призная - пия вино почти всяка вечер откакто антония е родена.. бях търсила информация в началото и не е някакъв проблем! не ми се е случвало да прекаля до сега де!
Wink

иначе през деня ние имаме 5 кърмения като по часовник, но през нощта понякога се буди по веднъж, понякога по два пъти, понякога не се буди... не мисля, че е много за бебе изцяло на кърма да се храни по 7 пъти в денонощието, затова винаги си я кърмя и после си заспиваме спокойно и двете, пък и таткото!

# 667
Здравйте момичета.От извесно време имам голям проблем с приспиването.Най-вече вечер.Големи ревове,голямо мрънкане.И когато е заспал и понеча да го поставя в леглото  Shocked еи такива очи.И пак ревове и мрънкане  ooooh! и така по 2 часа.И нестига това ами и започна да се буди по няколко пъти с писък.А през деня спи само в мен.Неиска в леглото.Пробвала съм го да си заспи сам.Попогледа си ръцете,посмуче ги и после рев. newsm78 Някой има ли с такива проблеми?
За нощното заспиване за сега нямам особени проблеми, но през деня и ние сме така - спи само в мен. Вече съм се примирила, че ще прекарам цялата зима на дивана, добре че възглавницата ми за кърмене е супер удобна и служи и за легълце и ръцете ми са свободни, та той си спи, а аз пред компютъра   Crazy

аз - трябва да си призная - пия вино почти всяка вечер откакто антония е родена.. бях търсила информация в началото и не е някакъв проблем! не ми се е случвало да прекаля до сега де!
Wink

Признавам и аз- пия по малко или биричка, или винце  Blush

# 668
  • Miami
Золка, мисля че дъщеря ти вече е голяма за 7 хранения.

Не мисля, че е голяма, тя е кърмено бебе и не изяжда по 150 - 160 гр. на ядене.
Калоян и той има минимум 7 ядения, не ги броя, но мисля, че даже са повече.
И Никол има повече от 7 хранения за денонощие. Само през нощта  се буди поне два-три пъти да яде. Обаче съм сигурна, че не изсуква повече от 120 мл, че даже и по-малко на едно хранене. Когато съм й давала от шише много рядко изпива 120 мл, в повечето случаи около 90-100 мл. Така че и аз не мисля, че са много 7 хранения при кърмено бебе.

# 669
И според мен са си нормални 7 хранения, а нашите дори са и повече през нощта. Wink

Захранването не се започва, защото на бебето не му стига кърмата, а за запознаване с нови вкусове. Все пак се смята че до 1 год млякото трябва да е основната храна за бебетата.

MaPuHa88, щом е стигнал 8 кг, може да си сигурна, че ти е достатъчно хранителна кърмата. Wink

# 670
  • София
Тука мога да поспоря-не съм съгласна, че не се започва ако не достига кърмата, а за нови вкусове. Ако не достига кърмата какво, гладно ли ще го държиш и когато се присетиш ще му дадеш да опитва нови вкусове Звучи абсурдно.

# 671
Золка, мисля че дъщеря ти вече е голяма за 7 хранения.

Не мисля, че е голяма, тя е кърмено бебе и не изяжда по 150 - 160 гр. на ядене.
Калоян и той има минимум 7 ядения, не ги броя, но мисля, че даже са повече.

И аз не мисля, че за изключително кърмени бебета 7 хранения на ден са много. Бобо яде по 6-7 пъти през деня, като най-сериозното му ядене (изсуква почти изцяло и двете гърди вече) е сутринта към 5:30-6:00, но все пак, като легне в 8 вечерта и не яде до сутринта. След това през деня има 2 по-сериозни хапвания с дрямка след това (ранния следобед и вечерта, преди заспиване) и другите яденета са по-скоро похапвания и гушкания.

# 672
Здравйте момичета.От извесно време имам голям проблем с приспиването.Най-вече вечер.Големи ревове,голямо мрънкане.И когато е заспал и понеча да го поставя в леглото  Shocked еи такива очи.И пак ревове и мрънкане  ooooh! и така по 2 часа.И нестига това ами и започна да се буди по няколко пъти с писък.А през деня спи само в мен.Неиска в леглото.Пробвала съм го да си заспи сам.Попогледа си ръцете,посмуче ги и после рев. newsm78 Някой има ли с такива проблеми?
Здравей...аз си мислех че съм единствената с този проблем на заспиване.Сигурно стана вече седмица,от както  малкия ми Никола се събужда малко след като го поставя /уж дълбоко заспал/ в креватчето си ....събужда се с рев...и едва след час два заспиваме отново.Не иска да заспиваме никак, ако не е на гърда  Confused Какво ли не опитваме с моя мъж...без резултат.Преди с музика,с клатене на легълцето  и заспиваше,но вече не.След като заспи вече вторият път спи до сутринта,но с много мъки заспива наистина,с много рев..
През деня е почти същото,ако не съм си в къщи не заспива...само на мен заспива и едва го поставяме в леглото му-събужда се.Не знам къде сбъркахме с моят мъж.. Sad , но не иска и да чуе за неговото си легло.По цял ден седи или на шезлонга,или го люлеем на люлката му , но не и да си играе в легълцето си.Вашите бебоци как са?
Кърмим се на поискване..като горе долу сме на 3 часа, пюре ядем колкото поиска/един ден изяжда по няколко лъжички,друг половината пюренце...а трети не иска изобщо да яде/.До сега сме се захранили с пюре от тиква и морков,ябълка и тиква и пюре от банан.За картоф не иска и да чуе мъника.Не съм замествала изцяло хранене , тъй като не всеки ден му се яде пюренце.Чай му давам от време на време на хип-храносмилателен,пие го , но не много.Вие давате ли някакви чайчета?

newsm67 newsm67 Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА ! МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ ЗА ВСИЧКИ ВАС!ПОВЕЧЕ УСМИВКИ И САМО ХУБАВИ МИГОВЕ!НЕКА ТАЗИ НОВА ГОДИНА БЪДЕ ПО-ДОБРА И ПО-ЩЕДРА КЪМ ВСИЧКИ НАС!!!  love001 Tada

# 673
Здравей...аз си мислех че съм единствената с този проблем на заспиване.Сигурно стана вече седмица,от както  малкия ми Никола се събужда малко след като го поставя /уж дълбоко заспал/ в креватчето си ....събужда се с рев...и едва след час два заспиваме отново.Не иска да заспиваме никак, ако не е на гърда  Confused Какво ли не опитваме с моя мъж...без резултат.Преди с музика,с клатене на легълцето  и заспиваше,но вече не.След като заспи вече вторият път спи до сутринта,но с много мъки заспива наистина,с много рев..
През деня е почти същото,ако не съм си в къщи не заспива...само на мен заспива и едва го поставяме в леглото му-събужда се.Не знам къде сбъркахме с моят мъж.. Sad , но не иска и да чуе за неговото си легло.По цял ден седи или на шезлонга,или го люлеем на люлката му , но не и да си играе в легълцето си.Вашите бебоци как са?

Все едно говорите за моето лъвче  Crazy  заспива само на мен, с разликата, че се буди и през нощта и ме търси, за това вече спим заедно. Дано да не продължи прекалено дълго, че няма място в леглото  Crazy

# 674
Между педагогическото захранване с храната на големите в пригодена консистенция за бебе за запознаване с нея и класическото захранване с пюре има огромна разлика. И аз не мисля обаче, че даването на едно и също пюре лъжичка след лъжичка и то десет дена е запознаване. Аз захранвам по консервативния начин, защото вече съм го пробвала, а и не ми се експериментира.
AndyB след като моето бебе е 6 500 гр и е наддала 500 грама за последния месец, а е на кърма, значи не ми е достатъчно хранителна кърмата?  Rolling Eyes
desinca Яни ми беше така, но като го усетех, че е заспал по-дълбоко го пренасях в неговото легло. После пак се събуждаше и аз пак при мен и като заспи отново в креватчето. Абе луда ставах, но се научи да си спи в леглото. Трябва много търпение и постоянство.  Flutter Габи обаче си спи в нейното, но се приспиваме на ръце ... само при последното кърмене заспивана гърдата и така я пренасям в креватчето.

Общи условия

Активация на акаунт