Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 405
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
bilqna  при нас едва ли ще стане, толкова много ми се спи нощес, че даже не помня кога е сукала, имам само някакви откъслечни спомени, че е почвала  Tired

# 676
Мирна и щастлива Нова година! Нека 2011  да е красива, като пролетта, топла като лятото, благодатна, като есента и силна и непреклонна, като морето през зимата.

# 677
Момичета, здравейте! Ние най-после сме си вкъщи! Весела Коледа на всички! Желая ви най-вече здраве, нищо друго няма значение.  Hug Благодаря ви за стиснатите палчета!

Софи много ни изплаши, беше с бронхоспазъм, едва дишаше милото, пак беше на кислород. В болницата я направиха на решето докато й сложат абокат. Първия път 9 пъти я дупчиха, след това 17... че даже и по крачетата, макар че изрично забраних предвид състоянието й, ама кой ли ме слуша. Такива писъци и такъв плач беше, просто не мога да ви опиша гледката. Аз съм като изцеден лимон, рева за най-малкото нещо и не знам до кога ще ми стигнат силите. Сега е вече добре, по отношение на пневмонията, но не иска да се храни, предните дни беше със страхотно повръщане и разстройство, пак системи... Докато ги изкара тези храчки се видях в чудо, по едно време започна да се задушава, изкара ми ангелите... Sad Като влезем за инжекция, само като види стаята и почва да пищи. Сега лошото е, че като я взема седнала в мен и я хвана по-здраво, за да я дохранвам примерно и пак започва да пищи а да се мята, мисли си, че ще слагат инжекции. Иначе сме на инжекции до 2-ри и инхалации още бая време, но много я боли вече и абоката й пречи (на главичката е), ръцете й все там, чудя се как да я пазя, защото ако трябва да я дупчат пак не знам как ще стане. Вените й са в плачевно състояние, понеже е дупчена много пъти и просто не успяват да намерят здраво място.
Отказва да яде от шише, с триста зора успявам да й дам нещичко..., но кърменето ни спаси, защото тя просто два дни започваше да повръща само като усети биберона до устата си. Иначе сега е като залепена за гърдите ми, непрекъснато търси да суче, ама то и нямам толкова кърма, не знам какво яде...
Казаха ми да се подготвя психически, че така ще бъде... и ще е много податлива на такива заболявания. Sad
Много се измъчи милата, а аз съм вече за лудницата... нервите ми не издържат да я гледам как страда.
Отслабнала е... и нещата, които правеше преди (примерно се мъчеше да се изправя седнала) вече не ги прави.... Sad
Хайде спирам да ви се оплаквам...

Весело посрещане на новата година и бъдете здрави, пазете се.
Аз нямам сили нито за празнуване, нито за нищо.  Cry

# 678
Ох, Либи, сърцето ми се къса, като те чета! За сукането - не се тревожи, тя като суче, ти ще произвеждаш, понякога вероятно суче, само за да се успокои. Няма лошо - на детенцето му е хубаво да чувства сигурната прегръдка на мама.
Не се тревожи за това, че не прави нещата, които преди е можела, ще започне пак, като събере сили!

Прегръдки и много здраве през Новата година!

# 679
Либи, единствено мога да ти пожелая да имаш сили и да издържиш и най-вече малката да се оправи бързо и да забравите за всичко това и да не се случва повече! Дори не мога да си представя какво преживяваш и не го пожелавам на никого! Вярвам, че всичко ще се нареди и това ще остане само като един лош спомен. Дано новата година бъде много по-добра за вас, да сте здрави и много щастливи! Кураж и бъди уверена, че лошото ще остане зад гърба ви съвсем скоро!  Hug Hug Hug

На всички останали - весело посрещане на 2011 година! И не забравяйте - щом сме живи и здрави, значи всичко ни е наред!

Hug Hug Hug

newsm51

# 680
Тука мога да поспоря-не съм съгласна, че не се започва ако не достига кърмата, а за нови вкусове. Ако не достига кърмата какво, гладно ли ще го държиш и когато се присетиш ще му дадеш да опитва нови вкусове Звучи абсурдно.

За такива случай хората са измислили АМ! Wink

Либи, дано в новата година да нямаш поводи за сълзи и Софи бързо да се оправя! Hug Hug Hug

Биляна, това го написах конкретно за Марина и затова сложих и усмивка...8 кг на 4 месеца си е повече от идеално тегло и затова няма никакъв повод за притеснение, че бебето е гладно.

А като цяло определения като "рядка", "хранителна" и т.н за кърма ми се струват странни...щом бебчо е спокоен и пишка нормално, значи всичко си е наред. Големият ми син е захранен на 5 м и нещо с оризова каша, зеленчуково и т.н пюре, т.е никога не съм практикувала ПЗ, но това не му пречеше да си е основно на кърма до 1 год. Просто на мен ми беше най-лесно така, особено лятото на морето. Mr. Green Така че всичко се свежда до изборът на майката. Peace

# 681
Либи  Hug smile3518 бъди силна за малката душичка, толкова много преживяхте  Hug
Дано всички болки и страдания останат в 2010г и само радости да има за всички през новата година.  Praynig
Силно стиснати палчета и на двете  Hug Hug Hug Heart Eyes

# 682
  • София
Либи, прегръщам те, колко много си издържала, пожелавам ти всички болести да останат в тази година и в новата да не помиришете болница!

Нощем съм писала , че и при нас е много неспокойно положението, започна и повече пъти да яде, а на мен кърмата ми намалява, но той само като види шишето с АМ изпада в истерия. Купих шишето на Томи типи, но същата работа - не ще и не ще. Аз може би сбърках, че не се цедях, а ядеше само от гърда и сега вече май е късно да го привиквам на шише. Tired

Весело посрещане, момичета Hug

# 683
Благодаря, момичета! И аз ви прегръщам.
Направо нямам сили за нищо, но трябва да се стегна.. Софи е много наплашена и плаче на сън, сърцето ми се къса...

За шишетата на томи типи - да ви кажа аз хич не съм доволна от тях. Имам 3 такива шишета, еми ужасни са... Първо че самото им затваряне е много калпаво.. винтовете все не пасват като хората, като разклатя да се разтвори млякото все от някъде тече, бибероните са твърди и на Софи хич не й харесват, а пък като започне да яде се получава нещо като вакуум, биберона се сгъва и трябва да го отдръпна, да си възвърне нормалната форма и пак да го дам, а тя се изнервя още повече... Най-доволна съм от шишетата на чико и на авент с обикновен каучуков биберон.

# 684
  • София
Либи, стиснати палци и от мен, дано всичко се оправи и нямате повече болести през новата година.
Анди, не виждам смисъла на това дохранване с АМ само за да отложиш захранването, освен за удобство на майката.

# 685
  • София
  След 4,5-5 месеца, ако наистина има нужда от захранване, ние консултантите предпочитаме да предложим леко и постепенно захранване с твърда храна с лъжичка. Въвеждането на АМ също е един тип захранване, но ако целта е да продължи по-дълго кърменето, риска при дохранване с АМ с шише от отбиване и отказ от гърда е голям, докато при твърдите храни с лъжичка го няма този проблем.
  Либи  Hug

# 686
Либи, много се радвам , че сте заедно вкъщи Simple Smile
Дано ЗДРАВЕТО не излиза от вашата къща следващата година , а и занапред Simple Smile

На всички други бебчета желая да са здрави , усмихнати и мнооого да ни обичат , както и ние тях Simple Smile Целувки и Весело довечера Simple Smile

# 687
  • София
Ох, Либи, сърцето ми се къса, като те чета!

Либи- прегръщам те силно, остави малката душица да стои колкото иска на гърда.После като оздравее ще видиш ка изведнъж ще прави още много неща.ние бяхме така за 3 седмици,нищо друго не правеше освен да плаче,като се върнахме от болницата и се посъвзе изведнъж за една вечер сякаш беше пораснала с месец. Няма нищо по-силно от майката  Hug.
Пожелавам Ви от здраве да не се отървете,само здраве да Ви преследва през Новата Година и всички години след това.

# 688
  • Miami
Либи, мила, силни прегръдки и от мен  Hug Бъди силна, твоето слънчице София има нужда от теб  Hug Нека Новата година ви донесе здраве, много здраве  Hug

На всички вас пожелавам весело посрещане на Новата година   bigdance2

# 689
Здравйте момичета.От извесно време имам голям проблем с приспиването.Най-вече вечер.Големи ревове,голямо мрънкане.И когато е заспал и понеча да го поставя в леглото  Shocked еи такива очи.И пак ревове и мрънкане  ooooh! и така по 2 часа.И нестига това ами и започна да се буди по няколко пъти с писък.А през деня спи само в мен.Неиска в леглото.Пробвала съм го да си заспи сам.Попогледа си ръцете,посмуче ги и после рев. newsm78 Някой има ли с такива проблеми?
Моето Лори беше така, като по-малка, но с времето го израстна. Ако пък вашите бебчета са били "по-самостоятелни" може това да е някакъв временен период, в който да имат нужда от повече гуш. знам ли...

При нас пък на няколко дни Лора прави по 7-8 хранения на ден, като нормално си беше на 6. Тази нощ през 2 часа се буди - мрънка, яде, мрънка, върти се и сутринта след като се сабуди в 9.30, заспа към 10.30 и спа до 15.30, все едно обърна ден и нощ. От утре ще се занимая по-сериозно с режима й.

Либи, желая ви много здраве и сили за теб да устоиш на всичко (което ти така или иначе правиш чудесно). Мислих си, пробвала ли си някакви хомеопатии, билки, някакви алтернативни лечения и начини за предпазване от вируси и болести?

Общи условия

Активация на акаунт