Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Пебълс, може да попиташ тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.255

Аз тиквата я въвеждам в комбинация с други зеленчуци.
Първо въведох морков, след това морков+картоф, сега към тази комбинация добавям и тиквата, като постепенно увеличавам нейното количество в пюрето.

Не знам дали е правилно, но всичко се приема с голям интерес и апетит  Simple Smile

# 226
  • Stavanger, Norway
Момичета да се похваля - уредих си екологично чисти картофи, малко моркови и евентуално някоя и друга чушка  newsm44 Снощи питах в зеленчуковото магазинче до нас и на собственика майка му се оказа, че за лични нужду си отглежда такива зеленчуци. И жената с радост каза, че ще ми даде от тях. Аз разбира се ще си ги купя, но поне съм сигурна, че са без никакви торове. Даже за морковите каза, че ще ми ги извади пресни от земята, но сигурно ще са леко замръзнали  Thinking Не знам дали това пречи. И така за първите порции пюренца ще сме с хубави зеленчуци. После неизбежно ще въведем и наторени  Rolling Eyes Макар, че пюренцата ще гипочнем след нова година, но бульончетата ще си ги давам сега. В този ред на мисли, дали самите зеленчуци ще запазят хранителната си стойност ако ги замразя?

# 227
  • София
Stone, Да, в 25-та поликлиника ходихме днес. Нямаше въобще хора, но аз връхлетях малко преди края на работния ден на докторката, в 1 без нещо по обед. (Предварително й се бях обадила да ни изчака. Реших да го водя импулсивно.)

Марита, сладкият картоф явно няма нищо общо с картофа. В англосаксонския свят захранват с него и бебетата сигурно го харесват. Тук също го има вече, но аз се чудя като няма да го има в нашето меню после, има ли смисъл да го приучвам към този вкус. Май няма.

# 228
Diman, коя ви е педиатърката в 25-та поликлиника и доволна ли си от нея.

# 229
Момичета, виждам, че вече сте доста напреднали със захранването и искам да попитам следното: от 3 дена сме на пюре от тиква, но въобще не я харесваме - то са едни физиономии, плюене, избутване с език и омазване ooooh! И се чудя сега утре какво да правя - да продължавам ли да я  "мъча" с тиква или да и дам нещо друго, три дена достатъчни ли са преди да се премине на друго пюре? Все си мисля, че плодово повече ще и се услади, но пък след тиква удачно ли е да дам плод? Дано сте ме разбрали и някоя от вас даде малко акъл Mr. Green

Не бих мъчила детето си да яде нещо, което не й харесва. Пробвай с нещо друго, ако не иска изчакай малко - седмица, две и пробвай пак. Като малка още си спомням с ужас как ми натъпкваха сирене в устата, години наред не можех да хапна нищо със сирене и то по-скоро заради неприятния спомен от принудата да го ям. А други неща, които са ме насилвали да ям и сега не ям.

# 230
  • в 1001-та нощ
Пебълс - готово пюре ли даваш или ти го правиш?

Фино ли е пасирано или има частици?
Добавяш ли мляко?
В началото ми се струва, че е по-удачно да е с повече мляко и постепенно да преобладава внесената храна Peace

# 231
spanish fan  благодаря. Разбрахй се с продавачката след като го подаря, ако има проблем да го сменя. Но ми се искаше и като му го подаря да си го носи...а хоби - честно не се сещам за нищо. То човек като бачка като програмист и това си му е хобито.

Хе и мойто мъжо е прграмист  Grinning

# 232
Момичета, виждам, че вече сте доста напреднали със захранването и искам да попитам следното: от 3 дена сме на пюре от тиква, но въобще не я харесваме - то са едни физиономии, плюене, избутване с език и омазване ooooh! И се чудя сега утре какво да правя - да продължавам ли да я  "мъча" с тиква или да и дам нещо друго, три дена достатъчни ли са преди да се премине на друго пюре? Все си мисля, че плодово повече ще и се услади, но пък след тиква удачно ли е да дам плод? Дано сте ме разбрали и някоя от вас даде малко акъл Mr. Green

Щом тиква не ще, ще ми е интересно да видя физиономии като и дадеч картоф или пащарнак  Joy
Пробвай с морков - той обикновено се харесва като че ли. Аз дадвам по 3 дена едно и също, после 1-2 дни почивка и после нещо друго - разнообразно меню, да ме омръзва  Wink
Обаче само зеленчуци, че почнем ли с плодове (круша обича много), после няма да има кой да яде зеленчуците

# 233
  • в Кошера

Като не иска тиквата, провай с друго, но е препоръчително да е зеленчук, защото ако хапне плодчета, после ще се мръщи още повече на "безвкусните" зеленчуци. Пробвай с морков. Ако даваш готови пюрета, препоръчвам ранните моркови на Сънвал - сладнеят и бебоците ги харесват (не само мойта  Wink, препоръчаха ми ги). Ако ги хареса, след няколко дни ги смеси с тиква и пробвай пак  Peace

# 234
diman аз незнаех как е отвътре този "картоф" и като го разрязах се учудих,после като го опитах хептен се учудих.даже си поприпомних какво пишеше там и дали не съм згрешила в покупката,но си беше нареден до другите видове картофи и много добре си спомням ,че пишеш сладък картоф.мисля да не го давам вече и аз.направо правим пауза два дена от утре и продължаваме с друго.

за мен тиква и моркови,а и този сладкия картоф са много по-сладки от ябълка,круша и доста от плодовете (разбира се,ако не са им добавени захари някакви,ама вие гледате да не са) така,че незнам какви са тези препоръки да се захранвало с точно тези зеленчуци,за да не се свиква със сладките плодове,ама карай.....

# 235
ДУ!
Аз тази седмица съм сама с дечурлигата, да си призная така ми е по-лесно и спокойно, мъжа ми си е още една грижа (не че не ми помага, напротив), ама като съм само с децата намирам повече свободно време и като чели баткото много повече слуша и се справя с всичко сам  Grinning

Марита ами като си нямат друго какво да ядат ще ядат сладки картофи, ние тук сме богопомазани в това отношение, що боднеш всичко расте, те да си пасат кравите при вас   Hug  Момичета вие да не се водите много по чуждестранни схеми за захранване, при тях положението със зеленчуците е плачевно. Пащърнака е доста добра комбинация с карфиол и броколи, може и с тиквичка, но се слага много малко  Peace Домашните моркови не са толкова сладки като купените и  нещо друго важно кореноплодните съдържат най-голямо количество нитрати - моркови, пащърнак ряпа и т.н.

Браво на бебоците със зъбчета!

Честити месечинки на порасналите дечица!

За работата : не съм работила от 3г. и въобще не ми липсва, но ще се връщам лятото, трябва да се работи  :о:

На разходка сме всеки ден поне по 1 час. байкото съм го извеждала на -17оС, шал слагах когато беше пооголя, сега завивам малкия с одеяло, но сме все още с бебешкия кош, надявам се да мога да го ползвам поне още 1-2 месеца

# 236
Scarly ,права си, че даваната насила храна  може да отврати едно дете от консумирането на същата в бъдеще, но неслучайно думата "мъча" съм я сложила в кавички.Далеч съм от мисълта да тъпча зорлем неща в устата на бебчето си- всичко е под формата на игра, забавлявам я докато я храня,може би консистенцията или лъжичката я дразнят Thinking
Алена, готово пюре давам, но без да го смесвам с мляко, да не би там да ми е грешката?

# 237
  • София
марита, какво означава почиваш 2 дни; че в тези дни не даваш въобще пюре на детето ли? е защо? детето започне ли с пюретата, няма връщане назад към храненето само с мляко

алена, аз четох, че сол и захар въобще не се добавят до годинката; така и мисля да направя; после е ясно, че ще свикне с подправките

ние от зеленчуците вече сме дали картоф, морков, броколи, карфиол, тиква, зелен фасул; остана да въведа грах и спанак; не се сещам за друг (извън пащърнака - ако така се пише - ама то и при мен не е въведен  Laughing); от тук нататък започвам да ги мешам в различни комбинации

днес ще почнем плодовете следобед; мисля да започна с ябълка; ще правя пюретата у дома

# 238
Минавам да се отчета след вчерашната ДК.
Митко е 7950гр. и 68см.Педи каза да започваме с плодовото пюренце до 60гр. между храненията без да замествам,като редувам сутрин сокче,следобед пюренце.
Сложиха ни последния прием на пентаксима и синфлорикса,за сега нямя Т,но профилактично дадох малко панадолче.
За работата-аз вече започнах от тази седмица да поработвам по 4 часа.Малко ми е мъчно,че го оставих,но се налага.Олределено съм имала нужда от социални контакти,а като се прибера в къщи то е една радост,едни писъци newsm44
А за малко да забравя-днес имаме месечинка.Честито и на останалите бебчета празнуващи днес

# 239
И ние сме от месечинковците днес Heart Eyes Честито на астралните ни близначета в темата!

Общи условия

Активация на акаунт