Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Miss D welcome
За захранването никой не може да даде точната рецепта, всяка майка си решава спрямо детето и разбиранията, количеството за всяко дете е индивидуално, дори всеки ден децата ядат различни количества, при положение че все още се захранвате няма как всеки ден да се дава различна храна, а нова се добавя през няколко дни, плодово пюре можеш да въведеш дори преди зеленчуковото, по твоя преценка.
Можеш да прочетеш ето тук:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550049.0

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 08:42 от ТиНе

# 406
  • Пловдив
Мис Д, зависи дали искаш да заместиш едно хранене, или само да му въведеш нови вкусове. При първия вариант може да достигнеш 150-160 мл, но преди това трябва да въведеш и други зеленчуци като тиквичка, морков, брокол, карфиол и т.н. При втория случай - даваш 20--30 мл между храненията.
За плодовите пюрета - веднъж въвела заленчуковите (примерно след един месец) може да въведеш плодовите. Те се дават следобед. Пак започваш по 1 лъжичка, две и т.н.

Новите храни се въвеждат постепенно, като няколко дни даваш новата хреана, като тя може да е в комбинации с храна която вече си въвела, (ох малко разбъркано обясних) Например: 5 дни картоф, 5 дни морков с картоф, 5 дни морков, тиквичка и кароф и т,н,
Ето един полезен линк:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Успех Peace

# 407
  • София
момичета, благодаря за поздравите

мис Д, аз теб те помня, ти си се появявала в темата, докато бяхме бременни, нали?

# 408
Vtrendi, Ч.Р.Д., много здраве на цялото семейство и хубави емоции!
За репортажа и аз бях доста изненадана, чаках го с интерес и на финала и аз останах с впечатлението за скрита реклама. newsm78
Да ви се оплача, че Павката лепна вирус и от четвътък е с кашлица, сополи,  червено гърло и лека темп., искаха веднага да го слагат на антибиотици, но не се съгласих и за сега караме със сиропи и всеки ден ходим да го преслушват, дано се разминем така! Praynig
Водих го на детски рожден ден и всички деца - около десет са така, оказа се, че едната майка си е довела болно детето, което нейната лична обянила, че е било по- скоро за болница, та направо като разбрах побеснях, видя ли я някъде въпросната не знам...как може такава простотия! Та ние приключваме с масовите мероприятия за сезона, грешката си е и моя, въобще не трябваше да ходим. Исках да питам по- опитните за някой домашен лек за кашлица, подходящ за толкова малко дете, аз правя някакви компреси, ама ефект май нямат.

# 409
  • в 1001-та нощ
домашен лек за кашлица е чай от бъз.... но според мен го води да го чуят - върлува страшен вирус - няколко мои близки се повалиха за дълго - не минава поне 2 седмици - при възрастни

при нас - таткото го лепна на малкия и в чудо се видяхме

# 410
  • Burgas
A.l.e.n.a дано скоро да се оправите  Praynig
Мис Д, здрасти   bouquet

Бургаските майчета много добре сте го измислили да се видите без децата, че в затворени пространства  и само едното леко да не е добре всички са го прихванали. Вече втори път пропускам среща, ИСКАМ И АЗ  НА СРЕЩА Sad Не смея да кажа следващия път ще дойда, че кой знае тогава какво ще ми излезе.

Хубав и усмихнат ден  с усмихнати  здрави бебоци Grinning

# 411
Василена,този вирус е найстина ужасен.Алекс ми направи Бронхиолит от него.И аз не дадох да ни изпишат АБ и пихме 10 дни Еуроспал,капах 7 дни Коларгол,постоянни промивки със Стеримар,3 нощи спа с мед и вестник на гърдите и всяка вечер го мазах със загрята мас.Оправи се без АБ за около седмица,но сиропа си го пи 10 дни.Оправяте се бързо Peace

Мис Д  bouquet

За захранването-смятах да е към края на Януари,но няма да изкараме до тогава.Алекс мляска и преглъща много звучно.Два дни му давам по-малко от моята ябълка и му е толква вкусно,че чак се сърди като свърши.След Иванов ден започваме с плодовите пюрета Peace

# 412
  • в Кошера
1. Kакво количество зеленчуково пюре давате?
2. Плодовото пюре кога се въвежда?
3. Всеки ден различно пюре ли давате?

1. Строго индивидуално е. По принцип (по книга, по съвет на педиатър) на тази възраст би трябвало да изяжда ок. 180-190 гр. (колкото си е едно голямо бурканче) на обяд, при положение, че е заместено цялото хранене.
2. Плодовото пюре обикновено се дава преди обяд (м/у 1-то и 2-рото ядене) и/или следобяд (като не замества цяло хранене, а по-скоро е допълнение към кърмата/АМ за следобедния прием). Препоръките са да се въведе след прием на повечето зеленчукови пюрета.
3. Пак индивидуално решение на майката. Лично аз редувам, за да не й омръзне дадено. Обедното й хранене е заместено.

# 413
Ади, ще пробвам и аз с медта, иначе го знам това, но мислех, че е малък, щом няма проблем, ще го правим и ние.
Алена, всеки ден го водя да го преслушват и сега се връщаме от там, еми с антибиотик е вече, гърдите му хъркат.
Ако въпросната я видя някъде, просто такова безотговорно поведение, нямам думи!

# 414
  • София
vtrendy, ЧРД на патерици! Да си все така успешна жена!

Vasilena, ужасно. Това наистина е много безотговорно поведение. Каката се разболя за първи път на 1 година и 3 месеца като я заведох на парти. Там имаше две видимо болни, отпаднали и кашлящи братчета, които бащата щеше да води на лекар след партито... А това са образовани хора. Мен толкова ме е страх от вируси след като един месец все нещо му има на малкия, че никъде не ходя вече с него в затворени помещения. Оня ден даже направих глупост, като го оставих пред магазина и набегом купих 1-2 неща. Повече ме е страх от вируси отколкото от крадци на деца...

Alena, как е малкия?

Ангел от няколко дни се залива от смях. Първо каката нешо го развесели, вчера - аз. Ама като плаче, си плаче качествено. Все повече иска внимание и да го гушкам. Проявява ясни предпочитания към мен. Оня ден го оставих при баба му и той се събудил и не плакал (баба му не го оставя да плаче - обикалят стаите и търсят мама), но го сварвам много умърлушен, даже не ми се зарадва като дойдох. На другия ден още ми беше сърдит, имам чувството.

# 415
  • в 1001-та нощ
оооо, благодаря    bouquet много добре е вече Wink))) ще кача след малко едно мини клипче да демонстрираме как се кара Розов Кадилак Wink))

# 416
vtrendy, като бях бременна имах повече време да пиша, сега е нещо страшно!:) Малкия спи по 20-30 мин вкъщи, на разходка повечко, и незнам какво по-напред да свърша ....

Много благодаря за съветите относно захранването!!!  Hug Hug Hug Бях се притеснила, педиатърката ми каза и жълтък да добавям,а на мен ми се струва доста рано за жълтък. Вие кога мислите да го включвате?

# 417
  • в 1001-та нощ
ето и клипчето Wink)) http://www.youtube.com/watch?v=88ENMuP8_Fc

# 418
Alena същото купихме и ние преди 3 дни и си го ползваме,ама едва стига до пода с крачетата,гледам вие сте му подложили малко Laughing

# 419
  • в 1001-та нощ
да Wink) сложихме му "вълшебното килимче" или "бягаща пътечка" Wink)

Общи условия

Активация на акаунт