Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.
Рядко пиша тук, но хвърялм по едно око на темата.
Да ви питам - има ли някоя мама, която още не е захранила? Моят младеж е все още изцяло на кърма. Вода не пие, защото не иска. Пробвах два пъти да му давам АМ, по различни причини, първият път - това на Хипп и пробиотици, го изплю, вторият - Фризолак - изпи две глътки и направи страхотен обрив, като му се поду личицето. Смятам да захранвам след шест навършени месеца с картоф и/или тиква/тиквички.
Вече има едно зъбче - предно долно ляво, второто е на път.
Купихме му това бънджи и е радост голяма в него. Оставям го по 30-40 минути да се забавлява. Още е къс и не достига пода, но му сложих едни плоскости да си стъпва все пак, а не да виси.
Слагам го да седи по малко, по-точно баща му го слага, аз съм по-предпазлива. Но той така или иначе много го върти и кълчоти, то са едни упражнения, едно чудо. Смело го раздава, в общи линии, така съветва и ортопедът, при който ходихме.

# 241
  • Stavanger, Norway
Ох, писах, писах и ми изтри мнението  Crazy
Исках да напиша, че и ние сме с месечинка днес  Heart Eyes
Сутринта си обух един чорапогащник, който носех миналата година по това време. Уж е изпран,а като го сложих и ми лъхна на маслата, с които си мажех корема тогава и чак ми се повдигна, както първите месеци ми се гадеше  Mr. Green Върна ме с една година назад тази миризма  hahaha
maretu и аз не съм захранвала още, но мисля скоро да започна с бульончета от пресни зеленчуци за да опознае вкъса, а след нова година да минем и на пюренца (отначало домашно направени, после ще видим).

# 242
Честита месечинка на нас, на Пебълс, Ася, Цветулка    Peace
По този повод днес сме на ДК

# 243

Да ви питам - има ли някоя мама, която още не е захранила?

Има, ние сме само на кърма още.  Grinning
Има и доста други мами, които не са захранили още, но те не пишат вече тук.

# 244
Aaaa, dunaika и аз съм тук  и сме само на кърма, аз май ще я откарам така до 7м. поне

Ето ги и моите момчета

и още тук

# 245
Здравейте  в този снежен ден Simple Smile
Честито на месечинките ,гледам ,че има доста днес Hugголеееми да пораснат!
Ние вчера бяхме на консултация:67см. 8кг .
пропускаме срещата в мола ....много ме е яд...

# 246
Въх, ТиНе, шъ мъ прощаваш за пропуска.  Hug

# 247
Привет и честити месечинки на бебоците!  Hug
ТиНе,много са ти сладки момчетата! Hug

# 248
pepka ,не се ядосвай нищо не си изпуснала ,срещата се провали заради снежния ден.Ако сте съгласни бургаски майчета за другата седмица може да си направим тази дългоочаквана среща.Предложете кои ден ще вие удобно и в колко часа.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 12:14 от Кирова

# 249
  • Бургас
И Стефания е още само на кърма,много си я обича,не иска вода и чай,дори кърма с шише не иска да поеме,вече взех да се притеснявам.
Честити месечинки на порасналите бебоци.
ТиНе,големи сладури,колко борби ще има,кеф.

# 250
Ааа и аз съм тук, никъде не съм тръгнала Simple Smile. И ние не сме захранени още, след ножа година като се върнем от БГ. Пфууу толкова си е хубаво така, ама няма как.
Ох още 5  дни и юхуууу БГ здравей, цяла година мина вече..

# 251
Честито на месечинките, да са ви живи здрави малките съкровища

# 252
Ааа, супер, мерси за отговорите момичета. Почти взех да си мисля, че съм в ролята на "и сам воинът е воин". Трудно се чупят стереотипи, около мен само съвети - дай му това, дай му онова, ама така не може... Единствено педиатърът ни ме подкрепя, но тя по принцип така работи - подкрепя решенията на майките, стига да не са някои идиотщини, разбира се.
И Стефания е още само на кърма,много си я обича,не иска вода и чай,дори кърма с шише не иска да поеме,вече взех да се притеснявам.
Точно в същото положение е и Никола. Понякога го оставям на майка ми да го гледа, преди пиеше от шише, но сега вече го отказва и направо не ми се мисли как ще го оставя за по-дълго време, като се наложи. Ползвам шишета на ТТ, с биберон 2, дали пък вече не му е малка дупчицата? Ти какви използваш?

# 253
Я да ви питам, колко от кърмените бебчета тук ползват залъгалка?

Много ми е интересно. Дъщеря ми, например, така и не пожела залъгалка. Роско също не искаше... до преди седмица. Като навърши 5 месеца и взе, че я засмука. А аз му я предложих, понеже има голям проблем със заспиването, не може да се отпусне. И за да не ми виси нон-стоп по гърдите, предпочитам да му я дам. Е, сега направо се родих. Заспива лесно, може друг да го приспи...

# 254
  • Stavanger, Norway
Алекси пък пие чай ако му дам, но не му давам, освен ако няма основание за това. Давала съм да близне 1 път круша и 1 път ябълка, но така от пръста ми не го смятам за захранване  newsm78 Иначе няма проблем със шишетата - веднъж седмично е при баба и дядо и там го хранят с кърма от шишето, а и разни капки като му давам са от шише, смесени с кърма  Peace
Давам залъгалка. Понякога я плюе, друг път не. Не исках, ама той си искаше, иначе щеше да е постоянно на гърдите ми Sad

Общи условия

Активация на акаунт